Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍀IVF po nieudanych IUI 🍀
Odpowiedz

🍀IVF po nieudanych IUI 🍀

Oceń ten wątek:
  • Pauuulaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicee2024 wrote:
    Alexis ale mi dzień zrobiłaś testem i później beta 🤭 bardzo się cieszę i trzymam kciuki za sobotni wynik! Miałaś jakieś objawy implantacji?

Paula ale kiepski czas u Was 😢 mam nadzieję, ze nie są to żadne skutki uboczny poronienia i że niedługo na wizycie dostaniesz zielone światło do dalszych kroków 🫶🏻 niezmiennie mocno Ci kibicuje.
    A no czas w zawieszeniu, na ławce rezerwowej. 😉
    Jeszcze się z mężem, może nie pokłóciłam ,ale mocno porozniłam i mieliśmy ciche dni. A w zasadzie dzień, bo ja nie umiem się długo gniewać.
    Nie wiem sama, może rzeczywiście przesadzam. Ale w moim mniemaniu nie zachowałam się źle.
    Już pisze o co chodzi. Otóz spotkaliśmy przelotem nasza znajoma, nie jakaś tam bliska, ale poprostu znamy się. I standardowo część,część i myślałam ,że na tym koniec. A ona do mnie / nas z tekstem,że powinniśmy się postarać o drugie dziecko.(Byliśmy z synem). Poprostu tak przelotem na ulicy, laska która w zasadzie znasz tylko z widzenia. Mówi ci część ,powinniście postarać się o drugie. 🫪 Mnie w pierwszej chwili zatkało, nawet znając nasza 'kulture' a w zasadzie jej brak, że obcy lubią interesować się innymi ,a nawet ich macicami. No zatkało mnie kompletnie, łzy w oczach stanęły i tylko skomentowałam to " jako mało śmieszny żart" ,bo jeszcze dodała ta kobieta ,że z dwójką to jest wesoło...( I do tego jeszcze" haha hihi" itp)
    No wiadomo na ulicy ,prawie obcej babie nie będę się tłumaczyć. Ale mój mąż , mój osobisty facet. Mówi do mnie tekstem jak już odeszlismy, no chyba przesadzasz. Mi , rozumiecie? Gdzie dopiero straciłam dziecko, on mi mówi ,że przesadzam. I mówię do niego ,że dla mnie to nie jest zabawna uwaga, patrząc na to ,że od blisko 3 lat się staramy o drugie, gdzie wiecznie jestem w zawieszeniu, na hormonach, po zabiegach ,wiecznie na coś czekamy, co chwilę mamy porażkę i on mi mówi ,że przesadzam, bo skąd ona może wiedzieć. No właśnie , trzeba się domyślić. To nie jest trudne. Jakbym chciała i mogła to drugie dziecko bym miała. A skoro go nie ma to albo nie chce ,albo nie mogę. 🤔 Przecież to nie jest jakaś filozofia. I jeszcze ta laska mogę zrozumieć w jakimś stopniu, patrząc na naszą mentalność. Ale mój mąż zawiódł mnie na całej linii.... Uważam ,że nie zachowałam się źle, nie robiłam dram. Tylko skomentowałam. W moim mniemaniu to mój mąż zachował się nie stosownie ,że zaczął komentować mnie. Mógł poprostu to zostawić dla siebie.
    I tak to jest. Facet mimo ivf żyje pełnią życia, rozwija się, nie bierze leków, nie jest związany z tym niemal emocjalnie. A kobiety to wszystko niosą na barkach. Mimo ,że jesteśmy parą to poczułam jakbym w tej niepłodności była sama.... 😢

08.2012 26tc💔
    06.2026 10 tc💔
    "Ja się wcale nie żale Panie Jezu, choć czasami trudno unieść to w sobie. Niech się stanie twoja wola Panie, tylko daj mi siłę w tej drodze..."

👩
    pcos❌amh11,1❌ IO❌HbA1C❌insulina❌
    lewy jajowód niedrożny❌
    kariotyp✅ TSH✅ AntyTPO 10✅ cytologia✅ biopsja szyjki✅ hpv ✅

👦
    azoospermia❌
    kariotyp❌

age.png

1iui 04.2022-09.05⏸️
    Beta hcg:10.05 90.1/12.05 -214
    24.05-5t3 jest zarodek
    07.06 -8t2 ❤️crl16 mm.
    24.06 10t5-crl 36.7 mm tętno170
    04.07 prenatalne-12t1-crl 5.16 cm
    09.08 17t2 175g💙
    29.08- 20t2 połówkowe🆗350g 21t3- 392g/24t6-670g/28t6-1400g/31t2- 1900g/32t3-2100g/35t3-2800g/37t3-3400g

01.2023-38t6d/3950g/56cm👶

WRACAMY
    11.24 iui❌
    23🥚➡️MII19➡️9❄️
    1FET-cb
    2FET-cb
    3FET-b-hcg-0
    4FET9+2poronienie zatrzymane🖤💔
  • Paulina199012 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi że spotkała Cię taka sytuacja :( wiem jakie to uczucie kiedyś ktoś rzuca takim tekstem w Ty w środku rozpadasz się na kawałki. Uważam że słusznie zareagowałaś i miałaś do tej reakcji absolutne prawo. Cholera dopiero co przeżyłaś bolesną stratę więc tu daję pstryczka w nos mężowi za jego reakcje.
    Moj mąż na początku tej drogi też reagował tak zero jedynkowo, umniejszał moim uczuciom
    I emocjom ale na szczęście otwarta i spokojna rozmowa udało nam się wypracować to, że teraz wspiera mnie na każdym kroku. Zawsze starałam się na spokojnie tłumaczyć z czym mierzy się moje ciało i moja głowa i jak bardzo istotne jest dla mnie poczucie że mam go po swojej stronie i mogę liczyć na jego wsparcie i rzeczywiście obserwuje że bardzo dojrzał jako mężczyzna w trakcie tego procesu. Wiem że jest teraz pewnie w Tovie dużo złości ale może spróbuj na spokojnie z nim porozmawiać, powiedz jak się czułaś ile Cię ta sytuacja kosztowała i jak ważne jest dla Ciebie żeby nie wiem co to chcesz mieć poczucie że jesteście w tym razem. Ściskam 🫂

💃🏼35
    🕺🏼38

9.2025 IUI ❌
    10.2025 IUI ❌
    12.2025 IUI ❌

2.2026 kwalifikacja do IVF
    2.2026 start stymulacji

10.03 2026 punkcja 💉
    pobranych 18 🥚>> prawidłowych 11 🥚> > zapłodnionych 10 🥚> mamy ❄️❄️❄️❄️ 🥹

4.04.2026 FET 4aa❌ 7dpt beta 4,5 | 9dpt beta 7,0 | 11 dpt beta 1,8

23.06.2026 II FET 4ab ⌛
‹‹ 664 665 666 667 668
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ