☃️✨ IVF STYCZEŃ 2026 ☃️✨
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie planowałam. Moje żyły odmawiają współpracy. Nie chce ich katowac. Kolejne badanie planowałam na 9.01. Bo wizytę usg mam na 12.01. Muszę zrobić też TSH bo ostatnio miałam 2,41 więc do kontroli.Totalnie_pogubiona wrote:Rozumiem Cię doskonale.
Czytając o plamieniach innych zza klawiatury myślałam sobie „och jej… bez paniki, to tylko podrażnienie!”.
Dwa dni temu zobaczyłam mikro plamkę i aż zrobiło mi się słabo ze stresu 😛🫣
Ty jeszcze jutro biegniesz na betę?
U mnie ewidentnie po cyclogescie bo tylko po aplikacji występuje lekkie plamienie taka kawa z dużą ilością mleka.TSH 2.38, amh 0,26
Kwalifikacja 02/2025
04/2025 cykl sztuczny Diphereline
🪴06/2025 przygotowania do transferu
23.06.2025 🪴transfer ❄️4.1.
⏸️ pozytywny 6dpt,7dpt beta 70,3,9dpt beta 164,Progesteron 39,6;TSH 1,75,11dpt beta 413
25 dpt 18.07.2025 CRL 3 mm ❤️
31 dpt 24.07.2025 CRL 6,69 mm💔 7 tc,28.07.25 hcg 7561;05.08.25 hcg 438
🪴31.10.25 transfer ❄️4.1.1., progesteron 33,6
10 dpt beta 0.2 ❌
🪴15.12.25 transfer 4.1.1. prog 19,7
2 dpt progesteron 29,3;4 dpt ⏸️cień cienia;5 dpt ⏸️cień;6 dpt ⏸️wyraźniejsza kreseczka;7 dpt beta 27,TSH 2,41, ferrytyna 53;9 dpt beta 90,7;11 dpt beta 347 prog 20
14 dpt beta 1253 prog 37.10
18 dpt 💔 nagle poronienie
01-03/2026 diagnostyka biopsja immunologia -
A masz możliwość jutro skontaktować sie z ginekologiem albo położna w sprawie tego plamienia ? Ale moze faktycznie to po leku skoro kest zawsze tylko po lekach.Malutka_111 wrote:Nie planowałam. Moje żyły odmawiają współpracy. Nie chce ich katowac. Kolejne badanie planowałam na 9.01. Bo wizytę usg mam na 12.01. Muszę zrobić też TSH bo ostatnio miałam 2,41 więc do kontroli.
U mnie ewidentnie po cyclogescie bo tylko po aplikacji występuje lekkie plamienie taka kawa z dużą ilością mleka.
Ogolnie to ile my kobiety musimy sobie tam wkladac tych tabletek 🙈 robie to od kilku dni i mam juz dosc . 8 tabletek dziennie. A pewnie od jutra jeszcze gin da zastrzyki z progiem .
Wogole tak mnie głowa boli. Sylwester nie pijący ale brat męża takie atrakcje nam zapewnili sylwestrowe, że do tej pory caly czas to mi siedzi w głowie.
No i tak sie zastanawiam czy jest sens sie faszerować tabletkami czy czekać.
Ogólnie i tak zeszłam z ibuprofenu na apap (extra) bo zwykły apap na mnie nie działa.👩32 👨🏼34 👧9 & 🐈🐈⬛
👼02.2015 (10tc) & 👼06.2016 (6tc)
👶💜 33tc - 19.12.2017
Starania od 2024 (PCOS, problemy genetyczne)
04.2025r - początek cykli stymulowanych (bardzo duże dawki leków a i tak brak owulacji)
08.2025r - stymulacja IVF - czas start
15.08 - punkcja (pobrano 18 kompleksów COC)
16.08 - udało zapłodnić się 8 komórek
20.08 - transfer zarodka 4AB 🍀
Rośnij w siłę Kropku 🍀
27.08 - ⏸️ (bladzioszek)
28.08 - 6.5 mIU/ml 🩸
30.08 - 3,3 mIU/mL 🩸 💔
09.2025 - przygotowanie do II transferu
10.2025 - torbiel. Wstrzymanie starań dopóki torbiel się nie wchłonie.
01.12.2025 - kontrol u gina - torbiel się wchłoneła
02.01.2026 - transfer Zarodka 5BB ❄️🩵
Na pokładzie jeszcze 3❄️❄️❄️
W moim sercu jest miejsce, które czeka – pełne miłości, wiary i cichej modlitwy o jeszcze jedno małe życie. -
Witamy w gronie ☺️ ja sama też swiezak w tym wszystkim ale to po to mamy tutaj siebie żeby wymieniać się doświadczeniami, pytać i podpowiadać, no a chyba przede wszystkim dopingować i wspierać w tej trudnej drodzeBiedronka321 wrote:Hej dziewczyny! Witam się z Wami w Nowym Roku 2026 🥳
Życzę Nam wszystkim spełnienia tego największego marzenia 🤱🏼🤰🏻
Jestem zupełnie zielona jeśli chodzi o ivf ale chętnie do Was dołączę. Jesteśmy już po pierwszej wizycie i zostaliśmy zakwalifikowani do ICSI. Do wczoraj, stosowałam zaleconą antykoncepcję hormonalną a w poniedziałek 5.01 mamy wizytę i mam nadzieję początek stymulacji… Jeszcze trochę mnie przeraża wizja tego całego procesu ale patrząc na Was i dziewczyny z poprzednich wątków widzę, że to ma sens i, że jesteśmy silniejsze niż nam się wydaje. No i wreszcie coś się dzieje a nie tylko czekanie i co miesiąc zawód, że znów się nie udało.
Trzymam za Was wszystkie kciuki!
Jeśli masz ochotę wpisywać się do kalendarza to dawaj znać jak jakaś wizyta, testy itp tylko proszę o ikonkę kalendarza przy dacie 📅 . Przypominamy wtedy sobie i trzymamy danego dnia kciuki
Także z jednej strony witam a z drugiej życzę żebyś nie musiała się za długo z nami rozgaszczać i poszło wszystko u was sprawnie 🤞🏻
Biedronka321 lubi tę wiadomość
👩 96'
PCOS, AMH 10,8 ogólne badania 👍🏻
obserwacja w kierunku układowej choroby tkanki łącznej, profile ANA+
🧑 96'
astenoteratozoospermia
starania od 09.2023
2024/2025 cykle stymulowane ❌
3 x IUI ❌
09.2025 kwalifikacja do ivf
10 - punkcja - 7 dojrzałych - 6 zapłodnionych - 4 ❄️❄️❄️❄️
próba transferu na cyklu naturalnym ❌
11 - c. sztuczny ❄️4aa - beta <0,1 ❌
12 - c. naturalny - 13dc 👎🏻 - 18dc ✅ - 31.11 🍍🤞🏻 -
Witam was dziewczyny , w styczniu mamy pierwszą wizytę w nowej klinice typowo pod invitro , także zobaczymy na kiedy będziemy w stanie się zakwalifikować . Przed wizytą zlecono nam pakiet badań , jest w nich min Inhibina B - w którym w dniu cyklu zalecono wam ją zrobić?👩 96 | 🧔92
Starania od 12.2023
05.2024 👼 💔 Aniołek, ciąża zatrzymana 10+1dc
08.2025 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
09.2025 HSG (oba jajowody drożne ) ✅
AMH - 06.2025 - 1,52
11.2025 - IUI ❌
12.2025 - IUI -
Dziewczyny wiem, że to nie jest miejsce na takie rozmowy.. ale nie mam z kim szczerze porozmawiać ani sie wyżalić. Od pewnego czasu zadajemy sobie pytanie czy zostać rodziną zastępcza dla bratanicy męża. (Głęboka patologia z alkoholem) . No i tak caly czas myśleliśmy. Nawet jakiś czas juz sprawowalismy opiekę nad tą dziewczynka. Jednak teraz wydarzyła sie przykra sytuacja ze dziewczynka została zabrana rodzicom do domu zastępczego tymczasowego a "rodzice" oczekują zamknięci w arszecie bo mają zarzuty narażenia zdrowia i życia małej. Mała ma rok . Decyzję musimy podjąć jak najszybciej dla dobra małej. Ale strasznie mnie to wszystko przeraża i sie boje .👩32 👨🏼34 👧9 & 🐈🐈⬛
👶💜 33tc - 19.12.2017
04.2025r - początek cykli stymulowanych (bardzo duże dawki leków a i tak brak owulacji)
Rośnij w siłę Kropku 🍀
27.08 - ⏸️ (bladzioszek)
28.08 - 6.5 mIU/ml 🩸
30.08 - 3,3 mIU/mL 🩸 💔
W moim sercu jest miejsce, które czeka – pełne miłości, wiary i cichej modlitwy o jeszcze jedno małe życie. -
Paula. wrote:Dziewczyny wiem, że to nie jest miejsce na takie rozmowy.. ale nie mam z kim szczerze porozmawiać ani sie wyżalić. Od pewnego czasu zadajemy sobie pytanie czy zostać rodziną zastępcza dla bratanicy męża. (Głęboka patologia z alkoholem) . No i tak caly czas myśleliśmy. Nawet jakiś czas juz sprawowalismy opiekę nad tą dziewczynka. Jednak teraz wydarzyła sie przykra sytuacja ze dziewczynka została zabrana rodzicom do domu zastępczego tymczasowego a "rodzice" oczekują zamknięci w arszecie bo mają zarzuty narażenia zdrowia i życia małej. Mała ma rok . Decyzję musimy podjąć jak najszybciej dla dobra małej. Ale strasznie mnie to wszystko przeraża i sie boje .
Hej 💛
To naprawdę ogromnie trudna decyzja i zupełnie rozumiem, że się boisz. Czytając wątek grudniowy (mimo , że mało się udzielałam) mam wrażenie, że trochę Cię już poznałam i widzę w Tobie osobę bardzo ciepłą, empatyczną i uważną na drugiego człowieka.
Dziecko po takich przejściach najbardziej potrzebuje właśnie tego: bezpieczeństwa, stałości i miłości. A Ty już to w sobie masz — skoro te myśli w ogóle się w Tobie pojawiły, to nie są przypadkowe.
Moja ciocia była rodziną zastępczą dla córki swojego syna. On był uzależniony od narkotyków, matka dziecka od alkoholu. Ciocia przejęła opiekę, gdy dziewczynka miała około 1,5 roku. Dla tej małej była całym światem — bezpiecznym domem, spokojem, normalnością. Dosłownie uratowała jej życie i przyszłość.
Gdyby wtedy się nie zdecydowała, los tej dziewczynki mógłby potoczyć się zupełnie inaczej.
Oczywiście strach jest naturalny — to nie jest łatwa droga. Ale czasem właśnie takie decyzje, choć przerażające, mają największe znaczenie dla czyjegoś życia.
Cokolwiek postanowicie, już sam fakt, że się nad tym tak głęboko zastanawiacie, świadczy o Waszym sercu ❤️
Paula. lubi tę wiadomość
🌸 1982 | 🦋 Hashi | 🌺 Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34
🧬 MTHFR C677T (het.) | PAI-1 4G/5G (het.)
💉 IVF od 2019: 8 IVF/ICSI (7 stym. + 1 AZ), niska odpowiedź(1 pęch., często 0 oocytów), 5 transferów, ET/KET 2-dniowe → ✖, MZ 2024 → 2× cb, AZ VI’25 → ciąża → poronienie 8 tc 🤍
✨ Kolejny transfer AZ: II/ III 2026 — czekamy na Ciebie ✨
🏥 obecnie Bocian W-wa | Novum (2019–2024) -
Paula. wrote:Dziewczyny wiem, że to nie jest miejsce na takie rozmowy.. ale nie mam z kim szczerze porozmawiać ani sie wyżalić. Od pewnego czasu zadajemy sobie pytanie czy zostać rodziną zastępcza dla bratanicy męża. (Głęboka patologia z alkoholem) . No i tak caly czas myśleliśmy. Nawet jakiś czas juz sprawowalismy opiekę nad tą dziewczynka. Jednak teraz wydarzyła sie przykra sytuacja ze dziewczynka została zabrana rodzicom do domu zastępczego tymczasowego a "rodzice" oczekują zamknięci w arszecie bo mają zarzuty narażenia zdrowia i życia małej. Mała ma rok . Decyzję musimy podjąć jak najszybciej dla dobra małej. Ale strasznie mnie to wszystko przeraża i sie boje .
Kurczę Paula, aż ciężko odpowiedzieć na taką wiadomość. W tym momencie czuję okropną niesprawiedliwość, że wy robicie IVF, żeby mieć swoje dzieci, a tutaj ktoś odwala takie jazdy ze swoim maleństwem.. Sama mam patologię w rodzinie więc wiem jak to wygląda. Chyba nikt Ci nie powie co zrobić - pytanie jak bardzo tego chcecie i jesteście na to gotowi. Biorąc do siebie malutką na pewno okażecie wielkie serce i dacie ogrom miłości, której nie otrzymałaby od biologicznych rodziców. Z drugiej strony nie jest to Wasz obowiązek i tak małe dziecko zapewne znajdzie zaraz dom, na pewno łatwiej niż starszak. Cokolwiek nie wybierzecie najważniejsze żebyście byli tego pewni, bo to duża odpowiedzialność. Wierzę, że wybierzecie zgodnie ze sobą 🥰
Paula. lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 -13 cykl z pomocą medyczną ❌
31.12.25 START STYMULACJI IVF
Bemfola225jm, Menopur 75jm, Clostilbegyt 2x1
02.01 pierwszy podgląd 🔎 - 4 pęcherzyki
05.01 drugi podgląd 🔎⏳ -
Faktycznie ciężka sytuacja, a decyzja musi być podjęta zgodna z waszymi sercami oraz musicie oboje tego chcieć.
Może napisz co cie najbardziej przeraża w tej sytuacji, wyrzuć z siebie każdą wątpliwość a odpowiedź na kazde pytanie znajdzie się ❤️
Paula. lubi tę wiadomość
Staranie od 2017
03.2020- cb
👧:29lat
endomkit ✅
Amh 3.2 ✅
HSG- ❌(po HSG 👌)
Kir AA 😧
👦:34lat
Morfologia 3%
Koncentracja: 277.58 mln/ml
Całkowita liczba: 721.72 mln/ml
Klinika: 07.2024
sierpień IUI ❌
Wrzesień: rozpoczynamy iVF (bemfola + orgalutran)
10.2024: punkcja - 🥚12, ✅ 11, zapłodniono 6
2 zarodki (5.1.1 oraz 5.2.1)
25Listopad:transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
23 Grudzień: transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
Luty: Start 2 procedura
(Bemfola + orgalutran)
12.02.punkcja 🤞(+ biopsja)
🥚16, ✅16, zaplodniono 10, 4 zarodki
Zapalenie❌- wyleczone 💪
28 Maj: transfer (lametta+Encorton+acard+accofil+EG+ duphaston+ cyclogest) 🩸8dpt-187.1/10dpt-450.4/ 12dpt-934.9

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi" -
Dziękuję kochane za tak ciepłe słowa 🥹
Sytuacja przedstawia się tak, że dwoje ich dzieci starszych jest już od dawna u siostry mojego męża. Ona nie jest stanie wziąć kolejne, bo ma też swoje dzieci.
Zresztą tak jak mówicie my nie mamy obowiązku brać tej małej.
Jednak ona jest taka biedna.. tak nam jest jej szkoda.
Mojemu mężowi widzę ze bardzo zależy na tej małej. Jednak on nie naciska tylko mówi że najlepsza decyzję ja podejmę. Przeraża mnie ta odpowiedzialność tej decyzji. Gdy mu o tym mowie, on odrazu mówi, że nie zmusza mnie do niczego i jesli nie chce to nie musimy podejmować żadnych kroków.
Jutro ten transfer . Po transferze chcemy podjechać do pcpr-u dowiedzieć sie gdzie dokladnie jest ta mała i jak by wyglądały procedury i kiedy by mogła do nas trafić. Wierzę bardzo ze uda nam sie wkoncu z tym dzieckiem i zajdę w ciążę. No i tu lęki jak poradzić sobie z ciążą i małym dzieckiem. Może być różnie. Nie chce obarczać żadnymi problemami swojej corki. Ona jest dla mnie najważniejsza.
Z drugiej strony jesli sie nie uda to bede musiała pogodzić prace i dziecko. Tu by raczej moze problemu nie bylo bo sama pracuje w zlobku i mimo ze nie ma miejsc to jednak dyrekcja poszla by mi na rękę i przyjęła tę małą.
To jest decyzja na całe życie. Adoptując kota też musieliśmy sobie wszystko ułożyć i poukładać.
Przepraszam, że wogole wam zawracam tym głowę. Tylko sama nie potrafie teraz o niczym innym myśleć. Nawet jutrzejszy transfer przeszedł na drugi tor.
No i jest taka kwestia, ze zawsze marzyłam o trójce dzieci. Wiec moze to by był jakiś znak. Nasza córka, ta malutka i Groszek .👩32 👨🏼34 👧9 & 🐈🐈⬛
👶💜 33tc - 19.12.2017
Rośnij w siłę Kropku 🍀
27.08 - ⏸️ (bladzioszek)
28.08 - 6.5 mIU/ml 🩸
30.08 - 3,3 mIU/mL 🩸 💔
Paula. wrote:Dziękuję kochane za tak ciepłe słowa 🥹
Sytuacja przedstawia się tak, że dwoje ich dzieci starszych jest już od dawna u siostry mojego męża. Ona nie jest stanie wziąć kolejne, bo ma też swoje dzieci.
Mojemu mężowi widzę ze bardzo zależy na tej małej. Jednak on nie naciska tylko mówi że najlepsza decyzję ja podejmę. Przeraża mnie ta odpowiedzialność tej decyzji. Gdy mu o tym mowie, on odrazu mówi, że nie zmusza mnie do niczego i jesli nie chce to nie musimy podejmować żadnych kroków.
Jutro ten transfer . Po transferze chcemy podjechać do pcpr-u dowiedzieć sie gdzie dokladnie jest ta mała i jak by wyglądały procedury i kiedy by mogła do nas trafić. Wierzę bardzo ze uda nam sie wkoncu z tym dzieckiem i zajdę w ciążę. No i tu lęki jak poradzić sobie z ciążą i małym dzieckiem. Może być różnie. Nie chce obarczać żadnymi problemami swojej corki. Ona jest dla mnie najważniejsza.
Z drugiej strony jesli sie nie uda to bede musiała pogodzić prace i dziecko. Tu by raczej moze problemu nie bylo bo sama pracuje w zlobku i mimo ze nie ma miejsc to jednak dyrekcja poszla by mi na rękę i przyjęła tę małą.
To jest decyzja na całe życie. Adoptując kota też musieliśmy sobie wszystko ułożyć i poukładać.
Przepraszam, że wogole wam zawracam tym głowę. Tylko sama nie potrafie teraz o niczym innym myśleć. Nawet jutrzejszy transfer przeszedł na drugi tor.
No i jest taka kwestia, ze zawsze marzyłam o trójce dzieci. Wiec moze to by był jakiś znak. Nasza córka, ta malutka i Groszek .
Kochana,
czytając to wszystko, mam wrażenie, że Twoje serce już tę decyzję zna, a teraz rozum próbuje tylko poukładać szczegóły. I to zupełnie normalne.
Twoje obawy są bardzo zrozumiałe i pokazują odpowiedzialność, nie brak gotowości. Ta mała już jest w Waszych myślach, planach, rozmowach. To bardziej brzmi jak „jak to zrobić”, a nie „czy”.
Strach przy takich decyzjach idzie w parze z miłością. Dzieci nie potrzebują ideałów, potrzebują kogoś, kto ich nie zostawi. A Ty dokładnie taka jesteś 🤍.
I naprawdę, nie zawracasz głowy.Czasem wypowiedzenie tego wszystkiego na głos jest pierwszym krokiem do odwagi .
merci, Paula., MoniaB, Claudii, Biedronka321, just_a_girl, niecierpliwa ... lubią tę wiadomość
💉 IVF od 2019: 8 IVF/ICSI (7 stym. + 1 AZ), niska odpowiedź(1 pęch., często 0 oocytów), 5 transferów, ET/KET 2-dniowe → ✖, MZ 2024 → 2× cb, AZ VI’25 → ciąża → poronienie 8 tc 🤍
@Paula
Cokolwiek zdecydujesz, jesteśmy z Tobą.
Już dziś trzymam kciuki za jutrzejszy transfer 🤞.
White1, Paula. lubią tę wiadomość
Nic więcej nie trzeba dodawać. Paula jestem z tobąCień wrote:Kochana,
czytając to wszystko, mam wrażenie, że Twoje serce już tę decyzję zna, a teraz rozum próbuje tylko poukładać szczegóły. I to zupełnie normalne.
Twoje obawy są bardzo zrozumiałe i pokazują odpowiedzialność, nie brak gotowości. Ta mała już jest w Waszych myślach, planach, rozmowach. To bardziej brzmi jak „jak to zrobić”, a nie „czy”.
Strach przy takich decyzjach idzie w parze z miłością. Dzieci nie potrzebują ideałów, potrzebują kogoś, kto ich nie zostawi. A Ty dokładnie taka jesteś 🤍.
I naprawdę, nie zawracasz głowy.Czasem wypowiedzenie tego wszystkiego na głos jest pierwszym krokiem do odwagi .
Cień, Paula., MoniaB, Pauuulaa lubią tę wiadomość
TSH 2.38, amh 0,26
Kwalifikacja 02/2025
04/2025 cykl sztuczny Diphereline
🪴06/2025 przygotowania do transferu
23.06.2025 🪴transfer ❄️4.1.
⏸️ pozytywny 6dpt,7dpt beta 70,3,9dpt beta 164,Progesteron 39,6;TSH 1,75,11dpt beta 413
25 dpt 18.07.2025 CRL 3 mm ❤️
31 dpt 24.07.2025 CRL 6,69 mm💔 7 tc,28.07.25 hcg 7561;05.08.25 hcg 438
🪴31.10.25 transfer ❄️4.1.1., progesteron 33,6
10 dpt beta 0.2 ❌
🪴15.12.25 transfer 4.1.1. prog 19,7
2 dpt progesteron 29,3;4 dpt ⏸️cień cienia;5 dpt ⏸️cień;6 dpt ⏸️wyraźniejsza kreseczka;7 dpt beta 27,TSH 2,41, ferrytyna 53;9 dpt beta 90,7;11 dpt beta 347 prog 20
14 dpt beta 1253 prog 37.10
18 dpt 💔 nagle poronienie
01-03/2026 diagnostyka biopsja immunologia -
Paula. wrote:Dziękuję kochane za tak ciepłe słowa 🥹
No i jest taka kwestia, ze zawsze marzyłam o trójce dzieci. Wiec moze to by był jakiś znak. Nasza córka, ta malutka i Groszek .
Też by mi było szkoda tego maleństwa bo nie jest niczemu winne, ale życie niestety nie jest sprawiedliwe 🫂
Super że twój mąż bardzo szanuję twoje zdanie w tej sytuacji, ale rozumiem też to że mu zależy.
Moim zdaniem tu też jest ważne zdanie waszej córki - jest dla Was najważniejsza i jest częścią rodziny więc mimo że jest dzieckiem jej zdanie jest bardzo ważne.
Jesli wasza decyzja bedzie taka że nie podejmujecie się opieki nad maleństwem to nic sie w zyciu nie zmieni, ale jeśli decyzja bedzie na tak to mimo wszystko czujesz w sercu że bedzie dużo zmian- i na pewno nie będzie cały czas łatwo i kolorowo.
Musicie sobie odpowiedzieć na pytania czy jesteście w stanie podzielić się swoją miłością, czy jesteście gotowi na to że będą trudne dni, czy fakt że to nie wasze dziecko nie bedzie wam przeszkadzał.
Nie byłam nigdy w takiej sytuacji ale domyślam się że to trudna decyzja... Człowiek nie wie jakie to trudne puki go to nie dotknie ❤️❤️
Paula. lubi tę wiadomość
Staranie od 2017
03.2020- cb
endomkit ✅
Amh 3.2 ✅
HSG- ❌(po HSG 👌)
Kir AA 😧
Morfologia 3%
sierpień IUI ❌
(Bemfola + orgalutran)
Zapalenie❌- wyleczone 💪
28 Maj: transfer (lametta+Encorton+acard+accofil+EG+ duphaston+ cyclogest) 🩸8dpt-187.1/10dpt-450.4/ 12dpt-934.9

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi" -
@Paula
100% zgadzam się z tym co napisała Cień
Niezależnie od wszystkiego tutaj wsparcie znajdziesz ❤️
Cień, Paula. lubią tę wiadomość
👩 96'
PCOS, AMH 10,8 ogólne badania 👍🏻
obserwacja w kierunku układowej choroby tkanki łącznej, profile ANA+
🧑 96'
astenoteratozoospermia
starania od 09.2023
2024/2025 cykle stymulowane ❌
3 x IUI ❌
09.2025 kwalifikacja do ivf
10 - punkcja - 7 dojrzałych - 6 zapłodnionych - 4 ❄️❄️❄️❄️
próba transferu na cyklu naturalnym ❌
11 - c. sztuczny ❄️4aa - beta <0,1 ❌
12 - c. naturalny - 13dc 👎🏻 - 18dc ✅ - 31.11 🍍🤞🏻 -
Naprawdę dziewczyny bardzo Wam dziekuje za wsparcie ❤️
Czytając to wszystko aż sie popłakałam..
Rozmawialiśmy tez z naszą corka . Ona jak na swoj wiek jest naprawdę bardzo odpowiedzialna. W grudniu skończyła 8 lat dopiero. I zgadza sie z nasza ewentualną decyzja. Tez jej mówiliśmy jakie tego beda konsekwencje. Jednak ona jest bardzo za rodzeństwem.
merci, Cień, MoniaB, Claudii lubią tę wiadomość
👩32 👨🏼34 👧9 & 🐈🐈⬛
👶💜 33tc - 19.12.2017
Rośnij w siłę Kropku 🍀
27.08 - ⏸️ (bladzioszek)
28.08 - 6.5 mIU/ml 🩸
30.08 - 3,3 mIU/mL 🩸 💔
Paula. wrote:Naprawdę dziewczyny bardzo Wam dziekuje za wsparcie ❤️
Rozmawialiśmy tez z naszą corka . Ona jak na swoj wiek jest naprawdę bardzo odpowiedzialna. W grudniu skończyła 8 lat dopiero. I zgadza sie z nasza ewentualną decyzja. Tez jej mówiliśmy jakie tego beda konsekwencje. Jednak ona jest bardzo za rodzeństwem.
Kochana córka ❤️ to piekne że ona też potrafi pokazać że jest w stanie podzielić się Waszą miłością do niej ☺️
Cień, Paula. lubią tę wiadomość
Staranie od 2017
03.2020- cb
endomkit ✅
Amh 3.2 ✅
HSG- ❌(po HSG 👌)
Kir AA 😧
Morfologia 3%
sierpień IUI ❌
(Bemfola + orgalutran)
Zapalenie❌- wyleczone 💪

Teraz to ja się popłakałam…
Musisz być niesamowitą kobietą, skoro wychowałaś tak wspaniałą córkę.
Paula. lubi tę wiadomość
A jak ten brat z partnerką? Daliby Wam żyć czy by nachodzili i buntowali dziecko?
Brzmi to wszystko trochę jak taki świąteczny cud, że Wy macie otwarte serca na dziecko, a ta mała tak potrzebuje rodziny..
Trzymam kciuki za to by potoczyło się wszystko tak jak przeznaczone i jak najlepiej dla Was wszystkich ✨38💃💛🏃40
🍒 od 11.2022 - bez antykoncepcji
🍒 od 12.2023 - starania staranne
🍒 od 07.2024 - pod opieką spec. (9 x cykl stymulowany, 2 x IUI)
🍒 08.2025 - start procesu IVF 👣
🍒 10.2025 - stymulacja i punkcja (26 🥚 pobranych, 14 dojrzałych, 11 zapłodnionych, 5 zamrożonych ❄️❄️❄️❄️❄️)
🍒 11.2025 - transfer 🥺 (14.11), beta <0,1, ❄️ 3AA ✨
🍒 12.2025 - transfer nr 2 (18.12), beta 9dpt: 66,45 🥺💛, 11dpt: 157,8, 13dpt: 367,90, 20dpt: 6179,00 ❄️ 2AA
AMH dobre - 5,64 🥚 Ładne owulacje 🍳 Celiaklia 🌾 Drożność super 🎢 Wymazy czyste 💯 TSH dobre - 1,6🔅 Nasienie pogorszyło się 😔 Inne wyniki moje i męża ok 😇 Kariotypy obojga poprawne 🫶 -
Z doświadczenia wiem, że na początku truli by nam życie. W szczególności brat męża. Pozniej by odpuścił jak z dwójką pozostałych dzieci. Bo jego żona jest pozbawiona jakichkolwiek uczuć do dzieci. Widziałam ją nieraz jak przypadkowo spotkała swoje starsze dzieci. Brak jakich kolwiek uczuć. Mi samej serce pękało jak patrzyłam jaka ona jest bezlitosna.MoniaB wrote:A jak ten brat z partnerką? Daliby Wam żyć czy by nachodzili i buntowali dziecko?
Brzmi to wszystko trochę jak taki świąteczny cud, że Wy macie otwarte serca na dziecko, a ta mała tak potrzebuje rodziny..
Trzymam kciuki za to by potoczyło się wszystko tak jak przeznaczone i jak najlepiej dla Was wszystkich ✨
Ale liczymy się z tym, że możemy mieć problemy. Niby grozi im do 5 lat więzienia w tym ona ma niebieska kartę założona także moze sad by na tyle ich skazał i nie mielibyśmy dużych problemów.
MoniaB lubi tę wiadomość
👩32 👨🏼34 👧9 & 🐈🐈⬛
👶💜 33tc - 19.12.2017
Rośnij w siłę Kropku 🍀
27.08 - ⏸️ (bladzioszek)
28.08 - 6.5 mIU/ml 🩸
30.08 - 3,3 mIU/mL 🩸 💔
Paula. wrote:Z doświadczenia wiem, że na początku truli by nam życie. W szczególności brat męża. Pozniej by odpuścił jak z dwójką pozostałych dzieci. Bo jego żona jest pozbawiona jakichkolwiek uczuć do dzieci. Widziałam ją nieraz jak przypadkowo spotkała swoje starsze dzieci. Brak jakich kolwiek uczuć. Mi samej serce pękało jak patrzyłam jaka ona jest bezlitosna.
Ale liczymy się z tym, że możemy mieć problemy. Niby grozi im do 5 lat więzienia w tym ona ma niebieska kartę założona także moze sad by na tyle ich skazał i nie mielibyśmy dużych problemów.
Może sąd rodzinny ureguluje sytuację prawną dzieci i pozbawi praw rodzicielskich tych „niby rodziców".Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 20:32
Paula. lubi tę wiadomość
🏥 obecnie Bocian W-wa | Novum (2019–2024)
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH