X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną ❄️⛄️🩵 IVF STYCZEŃ '24 ❄️⛄️🩵
Odpowiedz

❄️⛄️🩵 IVF STYCZEŃ '24 ❄️⛄️🩵

Oceń ten wątek:
  • Nadziejka94 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosto_do_celu wrote:
    Jutro 4 transfer, łącznie 2 procedury, tylko z ostatniego mam córeczkę. Ale niestety były też 2 puste jaja pod rząd (a niby się zdarza tylko jedno) i bardzo mnie to stresuje że coś jest z genetyka :( immunologa też zbadana i leki wdrożone. Jeżeli też masz ogarniętą juz immunologię to szanse są bardzo bardzo duże 😀😀

Mam taką nadzieję bo powiem Ci, że jakusle o kolejnej porażce to dopada mnie strach jak to będzie. Mam nadzieję, że te leki pomogą i że lekarze z nimi trafili choć reguły nie ma. Super, żeasz już córeczkę, masz już swoje jedno serduszko i napewno przy dobrym leczeniu doczekasz kolejnego skarba. A Ty jakie masz teraz leczenie jeśli chodzi o immunologię i kolejne podejście ?

• Jaa Nowa

Wysłany: 30 stycznia, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczek93 wrote:
    Dziewczyny tak leżę i myślę co to wyjdzie z tego transferu. Trochę wiem, że coś się dzieje trochę obawiam, że to pryśnie. Jutro progesteron i betka check nr 1. Jadę do labu nowo otwartego plus taki że rano nie ma kolejki ale wyniki późno bo wożą do głównej diagnostyki. Więc wynik pewnie po 16, przynajmniej proga tak ostatnio miałam.

W brzuchu ćmi ciągle myślicie, że to on czy wjechać mocniej z nospa?

Powodzenia! Też miałam trasfer 24.01 😊

• Joanna29 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku nie mogłam was nadrobić a dziś mam tak napięty dzień 🤣
    IZA🥺🥺🥺🥺🥺😥💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗SERDUCHO MI WALI JAK DZWON🤭🥺🥺🥺💗💗💗💗💗💗
    Całuję Was i teraz masz tylko się cieszyć rozumiesz!!!❤❤❤❤jak wszystkie tu mamusie akysz źle myśli lenić się na kanapach i rosnąć 🤭🤣😍😍😍😘😘😘😘😘

Przykro mi dziś również za smutki łzy i bol....😣
    Trzymam za rękę aby wstać i iść dalej 💓💓💓💓

Nowe waleczne witam i dajemy czadu laski😍😍😍😍

Transferki jutrzejsze pyk i do domciu się wygrzewać 😍😍😍😍😍

Jadę do maka więc muszę tak na szybko ale całuję was ściskam i mam serce pelne dobroci i dobrych życzeń dla was 😍😍😍😍
    Ps .Mc się nie dziele 🤣ale wiary w was mam więcej niż w siebie 😍😍😍😍😍😍😚😚😚😚😚😚😘
    Wspaniałego wieczoru 🥰🥰🥰🥰😘

Nadziejka94, Nadzieja25, Milka33, Lidziorek, izabelka90, Nicole123, Różyczka91, Yahu lubią tę wiadomość

• aganieszkam Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewlona wrote:
    Hej, mam problem.. rok temu w lutym wyszło mi że mam tokso wiec odroczyli mi iui, miałam po jakimś czasie robione igm i było niższe. Wtedy lekarz chorób zakaźnych dał zielone światło. Radość że mam to cholerstwo za sobą. Ale nie może być za łatwo.. teraz w badaniach przed punkcja wyszlo mi znowu że pozytywna a najciekawsze igg gdzie powinnam mieć z racji zeszłorocznej nie mam 🤦 WTF.. mam nadzieję że punkcja nie jest zagrożona a jedynie domniemany transfer. Pomijając że cytomegalia pozytywną wychodzi mi od kilku lat 🤯
    Ja miałam przeboje z toxo. Zawsze robiłam w Diagnostyce i wychodziła ujemna. W drugiej ciąży zrobiłam w Synevo, wyszło IgM dodatnie. Ile się stresu najadłam, robiłam różne badania, żeby potwierdzic lub wykluczyć zakażenie. Wciskali mi antybiotyk, ale na szczęście posłuchałam mojego gina i go nie wzięłam.
    Po około miesiącu kłucia się i badań okazało się, że w Synevo i Alabie (bo też mi wyszło) mają bardzo czułe te badania na toxo i wyszedł mi wynik fałszywie dodatni!
    Od tego czasu robię tylko w Diagnostyce i zawsze wynik prawidłowy.

Spróbuj zrobić znowu badanie w innym laboratorium :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 22:18

Victoria85, Lidziorek lubią tę wiadomość

preg.png
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek 😍
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
    ---
    Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
    age.png
    Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
    age.png

21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

23dpt jest ♥️
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
    Starania od 10.2016r.
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clasiia wrote:
    W którym dniu po transferze klinika zaleca Wam robić betę przy blastce 5dniowej? U mnie 11-12 dpt 😱
    W 7/8 dpt.
    Ja spr zawsze w 5dpt przy blastce 5dniowej. Przy 6dniowej już w 4dpt. Doktor wie, uśmiecha się mówiąc kiedy mam badać betę i dopowiada - i tak Pani zrobi wcześniej 😜 Lubię ten nasz sposób komunikacji 😜

Niecierpliwka, izabelka90, Różyczka91 lubią tę wiadomość

37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
    ❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
    ✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
    LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
    -14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    I PROCEDURA
    12/22 ICSI(IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG
    03/23 immuno+IPLE❌histero✓
    05/23➡️FET4AA❌EG+accofil+ivig
    06/23➡️FET2x3BB💔EG+intralipid+wlew accofil+accofil 6tc CB
    09/23➡️FET5CB💔EG+AH+intralipid+wlew accofil+ accofil CB?

ALLO 0->33,2 szczepienia
    CROSS 23,3->16,7->23,7->15->13,5

II PROCEDURA
    07/24 ICSI(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
    CD138+diphereline
    09/24➡️FET5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
    encorton Aurorka👼7tc poronienie indukowane

diphereline->FET🌈
    "Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, ucisze swój cały świat, by słyszeć Twój szept..."
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miphuhiz wrote:
    U mnie dzisiaj wjechał accofil
    od jutra progesteron. mam pietra, nie wiem jak przeżyje porazke.
    do tego koleżanka z pracy chora i ciągle kaszle. nie chce iść do domu, bo musi każdemu pokazać jaką jest męxzennicą etc .
    ja jutro idę do innego pokoju i może mnie ugryzc. mam obawy że pomyle skutki uboczne po accofilu z chorobskiem :/
    Ja po accofilu chodziłam do pracy, a pracuje w szkole. Więc możliwość choroby większa znacznie. Nic mi nie było 🙈 Trzymaj dystans i tyle. Chyba że możesz sobie pozwolić na L4. Mi szkoda kasy, bo potrzebuje jej na leczenie. A urlopu nie mam. Tylko L4. Na którym nie dość że mam 80% to jeszcze nie wyrabiam nadgodzin, więc płatne za to też nie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 06:33

37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
    ❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
    ✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
    LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
    -14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    I PROCEDURA
    12/22 ICSI(IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG
    03/23 immuno+IPLE❌histero✓
    05/23➡️FET4AA❌EG+accofil+ivig
    06/23➡️FET2x3BB💔EG+intralipid+wlew accofil+accofil 6tc CB
    09/23➡️FET5CB💔EG+AH+intralipid+wlew accofil+ accofil CB?

ALLO 0->33,2 szczepienia
    CROSS 23,3->16,7->23,7->15->13,5

II PROCEDURA
    07/24 ICSI(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
    CD138+diphereline
    09/24➡️FET5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
    encorton Aurorka👼7tc poronienie indukowane

diphereline->FET🌈
    "Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, ucisze swój cały świat, by słyszeć Twój szept..."
  • ALA Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka94 wrote:
    Co do inseminacji nie wiem, bo nigdy nie bylo u nas takiej propozycji być może ze wzgledu ma to, że nie mam jajowodu z powodu ciąży pozamacicznej, musiałabyś dopytać jak toe uglada. U mnie była dosłownie cała immunologia czyli Kir, właśnie komórki NK i tak dalej, lekarz napewno będzie wiedział co Ci zlecić jeśli opiszesz mu swój problem, badaliśmy także materiał poronny pod kątem tych niepowodzeń i tam również jasno wyszło, że mam przeciwciała, które zabijają dziecko. Wszytsko ojasni Co lekarz, tylko wybierz go dobrze i nie daj się zbyć kolejnymi próbami bez robienia badań bo narazisz się na niepotrzebne przykre sytuację, lepiej wiedzieć i szukać sposobu na leczenie przyczyny niż w ciemno łudzić się, że może się - choć oczywiście nie jest to wykluczone 😊

Bardzo Ci dziękuję! My też badalismy materiał genetyczny, ale okazało się, że wystąpiła trisomia, na którą my rodzice nie mamy wpływu. Właśnie nasz lekarz prowadzący w ogóle nie zleca nam żadnych badań. Na samym początku tylko drożność, A potem skupilismy się na mężu, z którym jest raczej wszystko ok. Jeżeli możesz to napisz jeszcze proszę jaki był całkowity koszt tych badań u Ciebie i do jakiego tygodnia udało Ci się najdłużej donosic ciążę? Dziękuję !

• Nadziejka94 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALA wrote:
    Bardzo Ci dziękuję! My też badalismy materiał genetyczny, ale okazało się, że wystąpiła trisomia, na którą my rodzice nie mamy wpływu. Właśnie nasz lekarz prowadzący w ogóle nie zleca nam żadnych badań. Na samym początku tylko drożność, A potem skupilismy się na mężu, z którym jest raczej wszystko ok. Jeżeli możesz to napisz jeszcze proszę jaki był całkowity koszt tych badań u Ciebie i do jakiego tygodnia udało Ci się najdłużej donosic ciążę? Dziękuję !

Nie powiem Ci dokładnych kosztów bo nie pamiętam dokładnie napewno kilka tysięcy, z tą ciąża jest podobno tak i to się u nas sprawdziło, że czym częściej zachodzie w ciążę tym szybciej dochodzi do poronienia ( tak działają te komórki, że rozpoznają ,zarodek jako zagrożenie coraz szybciej z kasą ciąża - tak nam tłumaczył immunolog) co do lekarza to może warto go zmienić w takim razie na jakiegoś zajmującego się niepłodnością i poszukać kogoś godnego zaufania, wiem, że nie jest to łatwe bo nam też zajęło trochę czasu zanim trafiliśmy w końcu na lekarza, który powiedział ,, koniec bycia królikiem doświadczalnym, robimy badania i dopiero działamy,, g naprawdę ważne jest aby lekarz nas słuchał ja po 6 latach biegania od zwykłych ginekologów po specjalistów od niepłodności nie zostałam wysłuchana ani razu aż do zeszłego roku. Immunologia to duże koszta, późniejsze leczenie wcale do tanich również nie należy ale trzeba szukać powodów niepowodzeń dla swojego własnego spokoju i zdrowia.

• Prosto_do_celu Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka94 wrote:
    Mam taką nadzieję bo powiem Ci, że jakusle o kolejnej porażce to dopada mnie strach jak to będzie. Mam nadzieję, że te leki pomogą i że lekarze z nimi trafili choć reguły nie ma. Super, żeasz już córeczkę, masz już swoje jedno serduszko i napewno przy dobrym leczeniu doczekasz kolejnego skarba. A Ty jakie masz teraz leczenie jeśli chodzi o immunologię i kolejne podejście ?
    Ja nie mam jakiś bardzo złych wyników immunologicznych więc mam encorton i wlew z accofilu. Wcześniej miałam też intralipid ale nic to u mnie nie zmieniało.

Starania od 12.2019
    03.2021 naturals 💔 6/8tc
    07-09.2021 1 IMSI ❄️422 beta 0 😔
    11.2021 2 IMSI 7❄️
    12.2021 FET ❄️411 8 tc Puste jajo
    02.2022 FET ❄️❄️ 1 ♥️ i 1 puste jajo
    10.2022 pojawił się nasz Skarb 👧
    01.2024 FET ❄️322 CB
    04.2024 FET ❄️322 (ivig+accofil) 17 dpt poronienie samoistne
    07.2024 FET ❄️❄️ (prograf, accofil) 20 dpt poronienie samoistne
    nowa procedura za 3 Msc/suple+dieta
    09.2024 naturalny cud 🤯🥹
    32 dc - beta 926 34 dc - beta 2151 TP 26.05.2025 🥰
    18.11 CRL 2,2 cm FHR 176
    31.10 CRL 3,8 cm FHR 176
    12.11 USG prentalne 6,20 cm FHR 176 na USG wszystko ok🩵?preg.png
  • Nadziejka94 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosto_do_celu wrote:
    Ja nie mam jakiś bardzo złych wyników immunologicznych więc mam encorton i wlew z accofilu. Wcześniej miałam też intralipid ale nic to u mnie nie zmieniało.

Trzymam za Ciebie jutro kciuki, powodzenia 🙏😘

Prosto_do_celu lubi tę wiadomość

• ALA Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka94 wrote:
    Nie powiem Ci dokładnych kosztów bo nie pamiętam dokładnie napewno kilka tysięcy, z tą ciąża jest podobno tak i to się u nas sprawdziło, że czym częściej zachodzie w ciążę tym szybciej dochodzi do poronienia ( tak działają te komórki, że rozpoznają ,zarodek jako zagrożenie coraz szybciej z kasą ciąża - tak nam tłumaczył immunolog) co do lekarza to może warto go zmienić w takim razie na jakiegoś zajmującego się niepłodnością i poszukać kogoś godnego zaufania, wiem, że nie jest to łatwe bo nam też zajęło trochę czasu zanim trafiliśmy w końcu na lekarza, który powiedział ,, koniec bycia królikiem doświadczalnym, robimy badania i dopiero działamy,, g naprawdę ważne jest aby lekarz nas słuchał ja po 6 latach biegania od zwykłych ginekologów po specjalistów od niepłodności nie zostałam wysłuchana ani razu aż do zeszłego roku. Immunologia to duże koszta, późniejsze leczenie wcale do tanich również nie należy ale trzeba szukać powodów niepowodzeń dla swojego własnego spokoju i zdrowia.

Dziękuję, A może w takim razie powiesz do jakiego lekarza chodzisz? My do kiniki Krakovi, dr Wyroba . Nie jestem jednak do końca przekonana. Czuję, że jesteśmy traktowani trochę po macoszemu, zawsze pełna poczekalnia, długi czas oczekiwania. Mam wrażenie, że dr zawsze się spieszy i nawet nie mogę do końca powiedzieć tego, co chcę . Zobaczymy co nam zaproponuje tym razem. Dziękuję raz jeszcze, życzę Ci wytrwałości i powodzenia!🥰

Nadziejka94 lubi tę wiadomość

• Nadziejka94 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALA wrote:
    Dziękuję, A może w takim razie powiesz do jakiego lekarza chodzisz? My do kiniki Krakovi, dr Wyroba . Nie jestem jednak do końca przekonana. Czuję, że jesteśmy traktowani trochę po macoszemu, zawsze pełna poczekalnia, długi czas oczekiwania. Mam wrażenie, że dr zawsze się spieszy i nawet nie mogę do końca powiedzieć tego, co chcę . Zobaczymy co nam zaproponuje tym razem. Dziękuję raz jeszcze, życzę Ci wytrwałości i powodzenia!🥰

My leczymy się w Katowicach domkliniki dojeżdżamy prawie 3h ale było warto chociażby po to aby ktoś się nami zajął. Dziękuję Ci za miłe słowa i również życzę powodzenia i wytrwałości ! A także dobrego lekarza !❤️

• ALA Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka94 wrote:
    My leczymy się w Katowicach domkliniki dojeżdżamy prawie 3h ale było warto chociażby po to aby ktoś się nami zajął. Dziękuję Ci za miłe słowa i również życzę powodzenia i wytrwałości ! A także dobrego lekarza !❤️[/QUOTE

Dziękuję !Ściskam ❤

• Nadzieja25 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia, ostatni dzień stycznia należy do Was 😘😘

31.01 (środa)
    🍀 WiolaA beta
    🍀 Mysza95 beta 7dpt
    🍀 Nadziejka94 transfer
    🍀 Promyczek93 beta
    🍀 Ewlona kolejny monitoring stymulacji
    🍀 Nicole123 beta
    🍀 ewa89! Badania dodatkowe (białko S i białko C)
    🍀 Prosto_do_celu transfer

b83ad57bd7dde.jpg

Niecierpliwka, Koś, Miphuhiz, izabelka90, Nicole123, Ewlona, Rakieta_P🚀, Jenny93, aganieszkam, Nadziejka94, Różyczka91, Nefertiti89, Prosto_do_celu, kamisia, Ann🔆, Fiszka, Yahu, Beth86, Annn90, Sarenka lubią tę wiadomość

KrakOvi
    Punkcja 20 x 🥚
    5x ❄️
    I FET
    7dpt 4.9
    9dpt 14.6
    11 dpt 2.8 💔

II FET
    5dpt 10 (II)
    7dpt 65
    9dpt 130
    11dpt 233
    13dpt 490
    15dpt 1291
    20dpt 10976
    23dpt 💙

Zostały 3x ❄️

preg.png
  • Niecierpliwka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja25 wrote:

31.01 (środa)
    🍀 WiolaA beta
    🍀 Mysza95 beta 7dpt
    🍀 Nadziejka94 transfer
    🍀 Promyczek93 beta
    🍀 Nicole123 beta

b83ad57bd7dde.jpg
    Powodzenia dziewczyny! Niech to będzie dobry dzień 🍀🍀✊️✊️

86'🙋‍♀️ 2006 ciąża naturalna >Syn (cc)💙 2011 ciąża naturalna >Córka (sn)💟
    🚫2018 rozwód
    2019 nowy start
    87'🙋

3 lata staran o puzzla ☹️
    👩👉Insulinooporoność💊metformax 1500
    👉Niedrożność lewego jajowodu z licznymi zrostami z otrzewną i jelitem
    👉Endometrioza II stopnia
    🧑👉morfologia 4%

Lipiec 2023 histero ➡️usunięty polip Wrzesień2023➡️ decyzja o IVF Październik 2023➡️start IVF protokół długi
    Pobrano 11 komórek, zaplodniono 8 Mamy 6 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ blastek 🥰 Transfer przełożony >>ryzyko hiperstymulacji

22.01.24 1FET ❄️ 4.B.B *EG +AH ➡️7pdt beta 0.3 ❤️‍🩹
    26.02.24 2FET❄️ 3.B.B. *AH ➡️7dpt beta 0.3 ➡️ 11dpt 0.6 ❤️‍🩹
  • Lidziorek Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    Ja miałam przeboje z toxo. Zawsze robiłam w Diagnostyce i wychodziła ujemna. W drugiej ciąży zrobiłam w Synevo, wyszło IgM dodatnie. Ile się stresu najadłam, robiłam różne badania, żeby potwierdzic lub wykluczyć zakażenie. Wciskali mi antybiotyk, ale na szczęście posłuchałam mojego gina i go nie wzięłam.
    Po około miesiącu kłucia się i badań okazało się, że w Synevo i Alabie (bo też mi wyszło) mają bardzo czułe te badania na toxo i wyszedł mi wynik fałszywie dodatni!

A to ciekawe z tą diagnostyka vs. synevo. Mojemu mężowi wyszło CMV igg i igm ale wystarczyło,że miał zaświadczenie od swojego lekarza,że to stan przewlekły.
    Ale może trzeba było zrobić po prostu w diagnostyce to badanie🙃

Ona: '87
    Amh: 2,61(05.22) -> 4,21(05.23) -> 4,92 (07.24)
    Homocysteina 11,2-> 5,22 (?)
    Ferrytyna 33->
    Krzywe: G 4,41--9,5--4,87 I 4,0--33,8--24,1
    HbA1c❌️ 5,71 (4,00-6,00) -> 04.2024 Metformina 2000 -> 5,22
    FV (R2), MTHFR 1298 A>C, PAI-1 4G - hetero
    KIR Bx (brak 2DS3)
    08.23 CD56, CD138✅️

On: '82
    nadciśnienie, łuszczyca
    Zespół Alporta (dziedziczenie sprzężone z płcią)-> 2 przeszczepy-Advagraf, Encorton, Myfenax, Diuver, Tritace, Doxar, Nedal
    morfologia '22 '23 4% -> '24 1%

Kariotypy ✅️

1 ICSI 12.2022 p.krótki -> 16🥚 -> 5xMII-> 1 zaplodnienie -> ❌️
    2 ICSI + Zymot 08.2023 p.krótki -> 17🥚-> 3xMII -> ❌️
    3 ICSI 01.2024 p.dlugi -> 15🥚-> 8xMII -> 2 zaplodnienia -> 1x ❄️ 5.1.1. -> PGT-A ✅️ ❌️
    4 IVF 08.2024 p.dlugi -> ⏳️
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja25 wrote:

31.01 (środa)
    🍀 WiolaA beta
    🍀 Mysza95 beta 7dpt
    🍀 Nadziejka94 transfer
    🍀 Promyczek93 beta
    🍀 Nicole123 beta

b83ad57bd7dde.jpg
    Powodzenia🐞🍀🐞🍀🐞🍀

👧👦90/88 prawidłowe kariotypy
    👼💔 08/21 29+1 HRHS 🎀, 01/22 6+1,
    05/22 8+3 🎀
    2022 elektrokonizacja szyjki macicy
    2023 dwie histeroskopie, 3 transfery ❄po pgta 💔
    dwie procedury ivf/imsi
    4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • Ewlona Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidziorek wrote:
    A to ciekawe z tą diagnostyka vs. synevo. Mojemu mężowi wyszło CMV igg i igm ale wystarczyło,że miał zaświadczenie od swojego lekarza,że to stan przewlekły.
    Ale może trzeba było zrobić po prostu w diagnostyce to badanie🙃
    aganieszkam wrote:

Najciekawsze jest to że ten ostatni wynik to na bank diagnostyka bo tam wysyła klinika badania 😅 wcześniej to były badania ze szpitala wiec pewnie u siebie robili. Dzisiejsze też będą z diagnostyki bo Luxmed też tam robi.
    To z fałszywie dodatnim ostatnio potwierdzenie miałam robiąc cytomegalie jakiś specjalne badanie jakby jego gen czy coś. Że właśnie za czule te badanie u mi wychodzi za każdym razem ze reaktywne.
    Problem jest taki w sumie też, że jak wyszło rok temu to ja uff bo mamy koty, wiec byłoby łatwiej w potencjalnej ciąży. A tak nie wiem jak to będzie gdyby się udało a moja toxo byłaby fałszywie dodatnie. Wiec jak żyć wtedy z tymi 😺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 06:10

2 iui ❌
    2 ivf ❌
    preg.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewlona wrote:
    Najciekawsze jest to że ten ostatni wynik to na bank diagnostyka bo tam wysyła klinika badania 😅 wcześniej to były badania ze szpitala wiec pewnie u siebie robili. Dzisiejsze też będą z diagnostyki bo Luxmed też tam robi.
    To z fałszywie dodatnim ostatnio potwierdzenie miałam robiąc cytomegalie jakiś specjalne badanie jakby jego gen czy coś. Że właśnie za czule te badanie u mi wychodzi za każdym razem ze reaktywne.
    Problem jest taki w sumie też, że jak wyszło rok temu to ja uff bo mamy koty, wiec byłoby łatwiej w potencjalnej ciąży. A tak nie wiem jak to będzie gdyby się udało a moja toxo byłaby fałszywie dodatnie. Wiec jak żyć wtedy z tymi 😺
    Miałam koty kilka lat, nie mam przeciwciał na Toxo. Prędzej zarazisz się od nieumytych owoców lub niedokładnie umytej deski lub noża z surowego mięsa.

Ewlona, Victoria85 lubią tę wiadomość

preg.png
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek 😍
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
    ---
    Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
    age.png
    Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
    age.png

21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

23dpt jest ♥️
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
    Starania od 10.2016r.
  • Ewlona Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    Miałam koty kilka lat, nie mam przeciwciał na Toxo. Prędzej zarazisz się od nieumytych owoców lub niedokładnie umytej deski lub noża z surowego mięsa.
    Zwłaszcza, że nasze są niewychodzące. A najwyżej będzie to pretekst żeby m czyścił kuwety 😅🤣

aganieszkam lubi tę wiadomość

2 iui ❌
    2 ivf ❌
    preg.png
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ