X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍂 IVF Wrzesień 2021 🍂
Odpowiedz

🍂 IVF Wrzesień 2021 🍂

Oceń ten wątek:
  • empatia Debiutantka

Wysłany: 11 września 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskrzynka wrote:
    Krakowska, ok, jesteś największym pechowcem, najbardziej pokrzywdzonym i beznadziejnym przypadkiem we wszechświecie. Egocentryzm lewel: MISTRZ.
    Z chęcią życzyłabym Ci szczęścia, tzn., żebyś mimo wszystko zaszła w ciążę do końca roku, jak będziesz "wypstrykiwać się ze wszystkich zarodków", które to nie są dla Ciebie niczym więcej niż potencjałem genetycznym i nie ma sensu w nie wierzyć, dawać im szansy na rozwój i życie, jak tylko beta nie jest satysfakcjonująco wysoka i nie zasługują również na przeżycie po nich żałoby, no ale jeśli ta ciąża jest Ci potrzebna "ze względów praktycznych", to mi się tych życzeń odechciewa.
    Powiem Ci, że jakkolwiek mam bardzo dużo wyrozumiałości do przeróżnych emocji, które towarzyszom dziewczynom w tej mega ciężkiej walce o dziecko, naprawdę daleka jestem od oceniania, sama się z tym wszystkim zmagam i rozumiem wiele mechanizmów obronnych, które się uruchamiają, żeby to wszystko przetrwać, to Twoje przedmiotowe/instrumentalne podejście mnie poraziło i moja empatia gdzieś się skończyła. Uważam, że grubo przekraczasz pewne granice i to, co piszesz świadczy dla mnie o Twoich zaburzeniach emocjonalnych/osobowościowych, a przynajmniej o niedojrzałości. Może to nie fizycznie jest problem u Ciebie z zajściem w ciążę, tylko podświadomość do tego nie dopuszcza, bo po prostu emocjonalnie do tego nie dorosłaś i warto jednak ten temat mocno przerobić na swojej terapii. Bo nie wiem, czy wiesz (trochę zwątpiłam w to) dziecko to nie przedmiot, który przyniesie Ci przeróżne" korzyści", ale mały bezbronny człowiek, któremu trzeba się oddać w całości, ogromne zobowiązanie na resztę swojego życia i wiele lat nie tylko radości, cudownych przeżyć, ale też wielu poświęceń i nieraz naprawdę trudnych i obciążających momentów. Szkoda maleństwa, żebyś miała je kiedyś odrzucić, bo nie spełni jakichś Twoich oczekiwań czy wyobrażeń.

I co, lepiej Ci, Iskrzynka?... Jak sobie swoje „zeby jadowe” wytarlas o kogos, kto jest od Ciebie najwyraźniej w tym momencie słabszy?... Kto przezywa to inaczej, niż Ty i większość tutaj? I kto BYC MOZE, jak sama zauwazylas, jest w depresji?...

To TWOJE (i innych kanapowych krytykantek) zachowanie jest tutaj skrajnie egoistyczne, bo gdyby Ci zalezalo na pomocy Krakowskiej, to wyslalabys jej wiadomość na priv, a nie tutaj na forum publicznym. Dlaczego to zrobilas? Dla poklasku i lajkow?... Warto było?... Czujesz się ze swoimi własnymi lekami i frustracjami lepiej, jak przywalisz słabszemu?...

Nikt nie ma patentu na przezywanie tego procesu, przez który wszystkie na tym forum przechodzimy lub będziemy przechodzić. Jedni przechodzą w „gruchanie”, „bombelkowanie”, „dzidziowanie”, a inne, w tym ja, wola bardziej naukowe podejście. Nie istnieje dla mnie „blastusia” – jest blastocysta.; nie istnieje „dzidziuś” – jest (bądź bedzie) plod, a potem dziecko. Nie „serduszko”, a serce. I co? Mam się czuc lepsza od przezywajacych to inaczej?... Do czego to doprowadzi? Malo istnieje w Polsce szczególnie podzialow?...

Rozwiazanie: Nie przemawia do Ciebie post koleżanki z forum? To pomin, nie komentuj. Chcesz skrytykować? To zrob to na priv. To naprawdę minimum szacunku i empatii do drugiego człowieka, który na swój sposób przezywa naprawdę ciezka dla niego sytuacje. Przezywasz to inaczej? To podziel się tymi przeżyciami, ale BEZ porównywania się i BEZ wartościowania. To wystarczy. Tylko tyle i az tyle. I MYSL, koleżanko. Pomysł przed każdym swoim postem, jak osoba, której odpowiadasz, może się poczuć i czy Twoja odpowiedz jej pomoże, czy wbije na skraj rozpaczy. Nie potrafisz? To zamilcz.

Krakowska, ByA, Ewelina85, Rita89, MDW, kamisia lubią tę wiadomość

• I am waiting for a miracle Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtusia wrote:
    Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek ;)
    Na ten moment mamy taki plan w głowie z mężem - 2 zarodki. Ale chcemy to jeszcze omówić z lekarka z kliniki.
    Nie w każdej klinice się zgodzą na podanie 2...
    Ja 3 razy brałam po 2 maluszki, 2 transfery się udały...

„Jeśli masz marzenie, musisz uchwycić się go i nigdy nie puszczać"
    Mama 2 aniołków
    Początek starań 03.2005r.
    IV IVF:
    - VI transfer blastocyst 3AA <3 i 3AA
    9dpt 413
    11dpt 1197
    15dpt 4166
    22dpt 30071
    2,7mm miłości <3
    25dpt 54928
    3,6mm miłości <3
    27dpt
    5,6mm miłości i 140 <3
    28dpt
    6,8mm miłości <3
    29dpt 99065
    30dpt 111335
    19w6d 320g miłości
    21w0d 390g miłości
    29w4d 1550g miłości
    Ukochany synek 💙

Starania o rodzeństwo <3
    V IVF:
    - IX transfer blastocysty 3AA <3
    9dpt 225
    12dpt 491 (68,4%)
    14dpt 711 (44,8%)

❄️ 3BB ❄️ 5AB

preg.png
  • Juka2018_1 Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszeeeek wrote:
    Jestem po punkcji. Pobrano 22 komórki, z czego 15 było dojrzałych, 6 poszło do zapłodnienia a 9 do mrożenia 😱🥰
    Transfer odroczony, w trakcie miesiączki będziemy decydować co dalej :)
    Piękny wynik )!

Kwiatuszeeeek lubi tę wiadomość

age.png
    Starania od 2016
    1996+1989👩‍❤️‍💋‍👨
    4 IUI nieudane
    Histeroskopia 04.2021
    I - III FET 14.05. 2021 - 25.01.2022- 😔
    23.02.2022 - scratching endometrium
    Ruszamy po zamrożone komórki 🤞☘️, Mamy ❄️❄️❄️
    IV FET 31.03.2022 +Emryoglue - CB😢
    Wizyta dr Paśnik
    Leczenie immunologiczne
    Torbiel
    V FET 30.08.2022 - zabieramy ost. 2 ❄️❄️
    8 dpt beta - 144 ;10 dpt beta - 334;20 dpt beta - 13 741🥰
    21 dpt - mamy 2 ❤️❤️
    9 tc - 2,47 i 2,58 cm😍 po 186 bmp❤️❤️
    11+4 tc - prenatalne +pappa -OK
    17 tc - Chłopaki💙💙
    21 tc - połówkowe : 380 i 355 gr😍
    26 tc - 856 i 866 gr😍
    30+5 tc - III prenatalne - 1652g i 1614g🥰
    34+4 tc - 2400 i 2390gr
    37+1 🎂 2720, 54 cm i 2840, 53cm🎂

Wysłany: 11 września 2021, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate wrote:
    Krakowska - dla mnie to jakiś cyrk z tymi Twoimi zarodkami... Przecież są Twoje, nie mają wykrytych wad... niby jakim prawem klinika mogłaby odmówić transferu ?? W głowie się nie mieści, że w ogóle ktoś coś takiego powiedział.
    Jeśli będą się tego trzymali to żądaj podstawy prawnej takiego działania. Wątpię, żeby taka była = pierwszy lepszy radca prawny powinien ich ustawić do pionu.
    Ewentualnie zabrałabym je ze sobą na transfer do innej kliniki...

Hekate lubi tę wiadomość

Mama 2 aniołków
    IV IVF:
    9dpt 413
    11dpt 1197
    15dpt 4166
    22dpt 30071
    2,7mm miłości <3
    25dpt 54928
    3,6mm miłości <3
    27dpt
    5,6mm miłości i 140 <3
    28dpt
    6,8mm miłości <3
    29dpt 99065
    30dpt 111335
    19w6d 320g miłości
    21w0d 390g miłości
    29w4d 1550g miłości
    Ukochany synek 💙

Starania o rodzeństwo <3
    V IVF:
    9dpt 225
    12dpt 491 (68,4%)
    14dpt 711 (44,8%)

❄️ 3BB ❄️ 5AB

preg.png

Wysłany: 11 września 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaplątana wrote:
    Ale szczęście dzisiaj u mnie! 😍😍😍
    Beta 173.2 🍀❤🍀
    Przyrost 223% 🎉🎉🎉
    W poniedziałek ostatni pomiar. 💪💪
    <3

zaplątana lubi tę wiadomość

Mama 2 aniołków
    IV IVF:
    9dpt 413
    11dpt 1197
    15dpt 4166
    22dpt 30071
    2,7mm miłości <3
    25dpt 54928
    3,6mm miłości <3
    27dpt
    5,6mm miłości i 140 <3
    28dpt
    6,8mm miłości <3
    29dpt 99065
    30dpt 111335
    19w6d 320g miłości
    21w0d 390g miłości
    29w4d 1550g miłości
    Ukochany synek 💙

Starania o rodzeństwo <3
    V IVF:
    9dpt 225
    12dpt 491 (68,4%)
    14dpt 711 (44,8%)

❄️ 3BB ❄️ 5AB

preg.png
  • Kejtusia Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskrzynka wrote:
    Ja jestem właśnie przed ostatnim transferem i plan jest taki, że mam mieć podane dwa ostatnie zarodki razem. Wcześniej miałam 2 transfery z pojedynczymi zarodkami. Podanie dwóch zasugerowała mi moja dr prowadząca, że niby zwiększy to szanse, ale oczywiście decyzja ostateczna należy do nas. Wstępnie przystaliśmy na to, ale przyznam, że cały czas mam dużo wątpliwości. Nie chodzi nawet o strach przed urodzeniem bliźniaków, bo wydaje mi się, że to raczej mało prawdopodobny scenariusz u mnie, ale nie jestem przekonana, czy faktycznie to zwiększy szanse, czy raczej szansy przez to nie stracę, czy np. to, że jeden z dwóch zarodków się nie przyjmie, albo zostanie poroniony, nie zaszkodzi temu, który gdyby był sam, prawidłowo by się rozwijał, a w tej sytuacji też zostanie stracony.
    Ostatnio znalazłam taki artykuł na ten temat i jeszcze bardziej zwątpiłam, czy podanie dwóch ma sens:
    https://jedenznas.pl/zaplodnienie-in-vitro-skuteczniejsze-przy-implantacji-jednego-embrionu/

U mnie wprawdzie 2 ostatnie zarodki są dokładnie takiej samej klasy i oba z 6 doby, ale nie były badane, więc nie wiem, czy któryś jest prawidłowy, a jeśli jest, to czy przez to, że drugi np. jest wadliwy, nie pójdzie na straty.
    Hmm...właśnie nad tym się też zastanawiam poniekąd. Czy jeśli jeden się przyjmie, a drugi, że tak powiem będzie 'stwarzal problemy' to czy to właśnie nie zaszkodzić w jakiś sposób temu zarodkowi, który się pięknie przyjął i rozwijac się będzie prawidlowo. Czy wtedy też nie dojdzie do poronienia przez to właśnie że z tym jednym coś mogło by być nie tak... Nie dowiem się tego nigdy dopóki to się rzeczywiście nie stanie w moim życiu. Nigdy nie chciałam jakoś mieć i rodzić dwójki dzieci - jeśli wybiegamy w przyszłośc. Natomiast po moim poronieniu coś za bardzo zaczęłam myśleć o transferze 2 zarodków 🤔 moje myśli i przekonanie niewinnie próbuje mnie popchac do podjęcia ostatecznej decyzji.

Jeśli chodzi o klasyfikację zarodków - poprosiłam klinikę o stworzenie i wydanie całej dokumentacji medycznej związanej z naszą procedura ivf, ponieważ wiem TYLKO TYLE, że mieliśmy łącznie 7 zarodków z 5 i 6 doby. Ale ile z której doby - nie wiem tego 😐 jakbym nie zapytała jaki mam transferowany zarodek wtedy to bym też nie wiedziała bo lekarka nic nie mówiła. Powiedziała tylko: 4aa i że w pierwszej kolejności zawsze do transferu idzie ten najlepszej jakości, najlepiej rokujący.

Szkoda że dokumentacji nie wysyłają poczta bo muszę aż specjalnie pojechać do Wrocławia po nią, mam na to 3msc od stworzenia dokumentacji a minęło już 1,5msc.

MyŚliwa lubi tę wiadomość

2016 - początek starań
    2019 - czynnik męski ❌
    2021 - IVF ICSI = 7❄
    I transfer 4aa - 8tc. krwiak..💔

2022:
    12.04 - II transfer 4aa + encorton + neoparin
    22dpt - jest serdunio❤️ i krwiak...
    Połówkowe: 425 gram miłości 💕
    💙It's a boy 💙🧸
    Echo serca: zdrowe serduszko🙏🏼

💖38+5 K. 19.12.2022 | 3770 gram | 54cm💖

Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
    - Syr 1,23 -
  • Lis Ekspertka

Wysłany: 11 września 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    empatia wrote:
    I co, lepiej Ci, Iskrzynka?... Jak sobie swoje „zeby jadowe” wytarlas

Rozwiazanie: Nie przemawia do Ciebie post koleżanki z forum? To pomin, nie komentuj. Chcesz skrytykować? To zrob to na priv. To naprawdę minimum szacunku i empatii do drugiego człowieka, który na swój sposób przezywa naprawdę ciezka dla niego sytuacje. Przezywasz to inaczej? To podziel się tymi przeżyciami, ale BEZ porównywania się i BEZ wartościowania. To wystarczy. Tylko tyle i az tyle. I MYSL, koleżanko. Pomysł przed każdym swoim postem, jak osoba, której odpowiadasz, może się poczuć i czy Twoja odpowiedz jej pomoże, czy wbije na skraj rozpaczy. Nie potrafisz? To zamilcz.

To swoje rozwiązanie anonimowa koleżanko powinnaś zastosować również dla siebie. Bo zrobiłaś identycznie to samo co Iskrzynka - a mianowicie wypowiedziałas swoje zdanie. Ona przynajmniej nie założyła nowego konta, żeby wypowiedzieć swoje myśli. Czuje się jak w przedszkolu, a nawet gorzej. Jesteśmy dorosłymi kobietami i zamiast się wspierać, to zaczyna się tu słowna przepychanka. Osobiście nie rozumiem Krakowskiej i jej toku myślenia, wiec nie komentuje. Ty swoją odpowiedzią na post Iskrzynki, dajesz jej anonimowe złote rady, których sama się nie trzymasz. Podzielam Twoje zdanie - „pomiń, nie komentuj. Chcesz skrytykować ? Zrób to na priv”
    Bez zakładania nowego konta ;)

Catlady, Wiosanna888, Juka2018_1, Dreamscometrue, aganieszkam, Kate1811, Makt, MyŚliwa, Monikaa933, pik86, Kaś844, Przylepka lubią tę wiadomość

12.20 - 17tc 💔👼🏼H & I👼🏼

01.01.22 - 26tc 👶🏼❣️
  • Kejtusia Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I am waiting for a miracle wrote:
    Nie w każdej klinice się zgodzą na podanie 2...
    Ja 3 razy brałam po 2 maluszki, 2 transfery się udały...
    Dlaczego mogą się nie zgodzić na podanie 2?
    Hm. Wydaje mi się że jeśli lekarka z kliniki sama się mnie zapytała ile transferujemy a ja odp, że 1. To co jeśli bym powiedziała że chce mieć podane 2? Skoro jakby sama zadała mi to pytanie.. no nic. Zobaczymy.

2016 - początek starań
    2019 - czynnik męski ❌
    2021 - IVF ICSI = 7❄

2022:
    💙It's a boy 💙🧸

Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
    - Syr 1,23 -
  • Niki345 Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskrzynka wrote:
    Krakowska, ok, jesteś największym pechowcem, najbardziej pokrzywdzonym i beznadziejnym przypadkiem we wszechświecie. Egocentryzm lewel: MISTRZ.
    Z chęcią życzyłabym Ci szczęścia, tzn., żebyś mimo wszystko zaszła w ciążę do końca roku, jak będziesz "wypstrykiwać się ze wszystkich zarodków", które to nie są dla Ciebie niczym więcej niż potencjałem genetycznym i nie ma sensu w nie wierzyć, dawać im szansy na rozwój i życie, jak tylko beta nie jest satysfakcjonująco wysoka i nie zasługują również na przeżycie po nich żałoby, no ale jeśli ta ciąża jest Ci potrzebna "ze względów praktycznych", to mi się tych życzeń odechciewa.
    Powiem Ci, że jakkolwiek mam bardzo dużo wyrozumiałości do przeróżnych emocji, które towarzyszom dziewczynom w tej mega ciężkiej walce o dziecko, naprawdę daleka jestem od oceniania, sama się z tym wszystkim zmagam i rozumiem wiele mechanizmów obronnych, które się uruchamiają, żeby to wszystko przetrwać, to Twoje przedmiotowe/instrumentalne podejście mnie poraziło i moja empatia gdzieś się skończyła. Uważam, że grubo przekraczasz pewne granice i to, co piszesz świadczy dla mnie o Twoich zaburzeniach emocjonalnych/osobowościowych, a przynajmniej o niedojrzałości. Może to nie fizycznie jest problem u Ciebie z zajściem w ciążę, tylko podświadomość do tego nie dopuszcza, bo po prostu emocjonalnie do tego nie dorosłaś i warto jednak ten temat mocno przerobić na swojej terapii. Bo nie wiem, czy wiesz (trochę zwątpiłam w to) dziecko to nie przedmiot, który przyniesie Ci przeróżne" korzyści", ale mały bezbronny człowiek, któremu trzeba się oddać w całości, ogromne zobowiązanie na resztę swojego życia i wiele lat nie tylko radości, cudownych przeżyć, ale też wielu poświęceń i nieraz naprawdę trudnych i obciążających momentów. Szkoda maleństwa, żebyś miała je kiedyś odrzucić, bo nie spełni jakichś Twoich oczekiwań czy wyobrażeń.
    Nie udzielam się ostatnio, ale czasem podczytuje. Iskrzynka zgadzam się z tym co napisałaś w 100%.

krakowska jeżeli chcesz być w ciąży, mieć dziecko tylko z powodów praktycznych to wierz mi, że nie warto. Będziesz żałować. Unieszczesliwisz siebie i małego człowieka, którego zaprosisz na ten świat.

Juka2018_1, aganieszkam, MyŚliwa lubią tę wiadomość

🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
    ▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie

2018.11 IUI - 11tc [*]
    2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
    2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
    (5 klasy A, 2 klasy B )
    2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
    2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
    BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
    2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
    2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
    2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣

▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku

Prowadzę stronę:
    👉www.mamapoinvitro.pl
    gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊

Wysłany: 11 września 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtusia wrote:
    Dlaczego mogą się nie zgodzić na podanie 2?
    Hm. Wydaje mi się że jeśli lekarka z kliniki sama się mnie zapytała ile transferujemy a ja odp, że 1. To co jeśli bym powiedziała że chce mieć podane 2? Skoro jakby sama zadała mi to pytanie.. no nic. Zobaczymy.
    Z uwagi na wiek i wagę, ja dostałam informację, że u mnie dopiero się zgodzą po 3 IN VITRO - po 3 punkcji...
    W Gamecie z uwagi na niską wagę nie zrobią transferu 2 nigdy, nawet gdyby to był 100 transfer...
    Każda klinika ma swoje wytyczne... :(

Ja głównie z tego powodu nie zmieniłam kliniki, bo bardzo chciała mieć bliźniaczki...

Mama 2 aniołków
    IV IVF:
    9dpt 413
    11dpt 1197
    15dpt 4166
    22dpt 30071
    2,7mm miłości <3
    25dpt 54928
    3,6mm miłości <3
    27dpt
    5,6mm miłości i 140 <3
    28dpt
    6,8mm miłości <3
    29dpt 99065
    30dpt 111335
    19w6d 320g miłości
    21w0d 390g miłości
    29w4d 1550g miłości
    Ukochany synek 💙

Starania o rodzeństwo <3
    V IVF:
    9dpt 225
    12dpt 491 (68,4%)
    14dpt 711 (44,8%)

❄️ 3BB ❄️ 5AB

preg.png
  • Niki345 Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    empatia wrote:
    I co, lepiej Ci, Iskrzynka?... Jak sobie swoje „zeby jadowe” wytarlas o kogos, kto jest od Ciebie najwyraźniej w tym momencie słabszy?... Kto przezywa to inaczej, niż Ty i większość tutaj? I kto BYC MOZE, jak sama zauwazylas, jest w depresji?...

To TWOJE (i innych kanapowych krytykantek) zachowanie jest tutaj skrajnie egoistyczne, bo gdyby Ci zalezalo na pomocy Krakowskiej, to wyslalabys jej wiadomość na priv, a nie tutaj na forum publicznym. Dlaczego to zrobilas? Dla poklasku i lajkow?... Warto było?... Czujesz się ze swoimi własnymi lekami i frustracjami lepiej, jak przywalisz słabszemu?...

Nikt nie ma patentu na przezywanie tego procesu, przez który wszystkie na tym forum przechodzimy lub będziemy przechodzić. Jedni przechodzą w „gruchanie”, „bombelkowanie”, „dzidziowanie”, a inne, w tym ja, wola bardziej naukowe podejście. Nie istnieje dla mnie „blastusia” – jest blastocysta.; nie istnieje „dzidziuś” – jest (bądź bedzie) plod, a potem dziecko. Nie „serduszko”, a serce. I co? Mam się czuc lepsza od przezywajacych to inaczej?... Do czego to doprowadzi? Malo istnieje w Polsce szczególnie podzialow?...

Piszesz o emocjach broniąc krakowskiej, a pomyślałaś o emocjach innych dziewczyn? Kiedy się czyta o "wypstrykiwaniu zarodków" i "ciąży z przyczyn praktycznych", może się ulać, no i się ulało. Piszemy na forum, każdy może przeczytać i skomentować.

Lis, Catlady, Juka2018_1, Yoselyn82, Kate1811, Marcelina84, MyŚliwa, Monikaa933, kasiek2620 lubią tę wiadomość

🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
    ▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie

2018.11 IUI - 11tc [*]
    2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
    2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
    (5 klasy A, 2 klasy B )
    2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
    2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
    BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
    2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
    2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
    2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣

▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku

Prowadzę stronę:
    👉www.mamapoinvitro.pl
    gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    empatia wrote:

Założyłaś specjalnie konto by to napisać ?🤦‍♀️ Lepiej Ci ?

Wiosanna888, Juka2018_1 lubią tę wiadomość

• Czereśnia Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    Embriolog powiedział, ze ma decydować lekarz. Niemniej jednak to dziwne bo jaka to logika skoro tej samej klasy zarodek nieprzebadany może byc transferowany, a inne których nie udało się przebadac nie? Zobaczę co powie lekarz w poniedziałek. Najwyżej zostanie jeden zarodek. Co do innych wpisow, akurat tekst o wyjatkowym pechu powiedziało mi dwoch doswiadczonych lekarzy. Piszę o tym by jakaś kobieta widząc moj przypadek nie rezygnowała z badan PGT bo to co mnie spotkało jest wyjątkiem i w wiekszosci jednak zwiększają szansę na ciążę.
    Nie wierze, ze nie pozwolą podać tych zarodków. Nie pamietam jaki nick miła nasza forumowa koleżanka, która miałam podany zarodek, który był w trakcie badania, po czym wyszła mozaika i leki kazali odstawić, na szczęście nie odstawiła ciąża okazała się zdrowa, ale to świadczy o tym, ze można.

Co do samych badań. Nas pytali, a nie mamy „odpowiedniego” wieku itd. Sadze, ze jeśli klinika robi u siebie to nie ma sprawy, a jak nie to robią problem.
    Jak zwykle kasa …
    Gdybym miała środki i dzisiejszy rozum zrobiłabym badania, pewnie uniknęłabym tego co teraz przeżywam. Słabe ( tragiczne) nasienie, jednak często daje nieprawidłowe zarodki.

Krakowska lubi tę wiadomość

Córcia 05.11.2012 naturals ❤️
    I transfer - 😭💔
    II transfer - ✅ -Brak serduszka 🖤
    14.06. 2022 ⏸ NATURALS 🙏🏻🥹
    Synek 09.02.2023 💙
  • empatia Debiutantka

Wysłany: 11 września 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Założyłaś specjalnie konto by to napisać ?🤦‍♀️ Lepiej Ci ?

A uwierzysz ze tak? Tak byłam zszokowana i jednocześnie wkurwiona tym komentarzem, który zacytowalam, ze aż mąż, ze tak powiem, się "zainspirował" :-D I teraz już tylko pełen relaks :-D

Krakowska, Ewelina85 lubią tę wiadomość

• aganieszkam Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaaaa wrote:
    Pytanko do dziewczyn w ciąży i tych co były w ciąży , czy macie, miałyście tak ze podczas kichania boli was cała macica , jakby się odrywała normalnie , aż boje się kichać , chwilowy ból ale okropny.
    To więzadła tak bolą, fizjo mi powiedziała żeby skręcać głowę w bok podczas kichania czy kaszlu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2021, 15:21

I am waiting for a miracle, Klaudiaaaa lubią tę wiadomość

preg.png
    Czekamy na Synka 💙
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek 😍
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
    ---
    Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
    age.png
    Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
    age.png

21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

23dpt jest ♥️
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
    Starania od 10.2016r.
  • Catlady Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis wrote:
    To swoje rozwiązanie anonimowa koleżanko powinnaś zastosować również dla siebie. Bo zrobiłaś identycznie to samo co Iskrzynka - a mianowicie wypowiedziałas swoje zdanie. Ona przynajmniej nie założyła nowego konta, żeby wypowiedzieć swoje myśli. Czuje się jak w przedszkolu, a nawet gorzej. Jesteśmy dorosłymi kobietami i zamiast się wspierać, to zaczyna się tu słowna przepychanka. Osobiście nie rozumiem Krakowskiej i jej toku myślenia, wiec nie komentuje. Ty swoją odpowiedzią na post Iskrzynki, dajesz jej anonimowe złote rady, których sama się nie trzymasz. Podzielam Twoje zdanie - „pomiń, nie komentuj. Chcesz skrytykować ? Zrób to na priv”
    Dokładnie, ja też się zastanawiam kto nie miał na tyle odwagi aby napisać te słowa ze swojego konta tylko stracił czas na założenie nowego, fejkowego. Bo sam nick „empatia” i treść posta świadczy o takim fakcie.

Juka2018_1, Niki345, Yoselyn82, Gosia895, MyŚliwa, Monikaa933 lubią tę wiadomość

Baby H. <3
    202205061770.png

Baby T. <3
    202005301770.png

🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
  • empatia Debiutantka

Wysłany: 11 września 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis wrote:

Tak wiem, ze postąpiłam tak samo i nie jestem z tego dumna, ale zdrowie psychiczne najsłabszych leży mi na sercu. A w tym starciu pt. "wszyscy contra krakowska" nie wydaje mi się, żeby akurat Iskrzynka najsłabsza była.

I nie, nie jestem forumka, która sie musiała zanonimizowac. Jestem nowa, kompletnie z zewnatrz i podczytuje Was od ok. lipca tego roku, czyli od mojej pierwszej punkcji. A zapisać się chciałam, żeby przekazać informacje dotyczące insulinoopornosci. Jednak po komentarzu Iskrzynki "widziałam na czerwono" i nie mogłam się powstrzymac.

Napisze jeszcze o insulinooporności i metforminie, bo to ważny temat, ale dopiero wieczorem, jak będę miała więcej czasu.

• empatia Debiutantka

Wysłany: 11 września 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady wrote:
    Dokładnie, ja też się zastanawiam kto nie miał na tyle odwagi aby napisać te słowa ze swojego konta tylko stracił czas na założenie nowego, fejkowego. Bo sam nick „empatia” i treść posta świadczy o takim fakcie.

Ehh, spiskowa seria dziejów, tak w Polsce ostatnio popularna... A szczepionka zawiera chip od Billa Gatesa, tak? :-D

Naprawdę tak trudno uwierzyć, ze żyjecie tutaj w naprawdę niefajnej bance? I ze ktoś kompletnie z zewnątrz może to zauważyć i Wam wytknąć?...
    Byłoby ok, gdybyście nie próbowały niszczyć słabszych od siebie. Ale tak, niestety, nie jest...

• Catlady Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    empatia wrote:
    A uwierzysz ze tak? Tak byłam zszokowana i jednocześnie wkurwiona tym komentarzem, który zacytowalam, ze aż mąż, ze tak powiem, się "zainspirował" :-D I teraz już tylko pełen relaks :-D
    No brawo :) szkoda że nie miałaś na tyle odwagi aby zrobić to ze swojego prawdziwego konta.

Juka2018_1, Niki345, kwiatkibratki lubią tę wiadomość

Baby H. <3
    202205061770.png

Baby T. <3
    202005301770.png

🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
  • Kejtusia Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzedam PREGNA PLUS
    2 pełne opakowania + 1 listek(12szt. Tabletek)
    Data ważności: 02.2023
    Cena: 45zl za całość + koszty wysyłki.

Zainteresowanych zapraszam na priv. :)

Rybka85 lubi tę wiadomość

2016 - początek starań
    2019 - czynnik męski ❌
    2021 - IVF ICSI = 7❄

2022:
    💙It's a boy 💙🧸

- Syr 1,23 -
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ