X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IVF z toczniem albo RZS
Odpowiedz

IVF z toczniem albo RZS

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Dasha777 Znajoma

Wysłany: 25 lutego 2024, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Trzymam kciuki 🙏✊✊
    Będę czekać na dobre wieści od Ciebie 🙂

Liczę że Ty wcześniej pochwalisz się sukcesem🏆

• Domi0307 Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2024, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy jest tu jeszcze ktoś?
    Ja od 2020 roku choruję na RZS i też nie mogę zajść w ciążę... 😔 nie wiem czy to wina RZS, czy słabych parametrów nasienia narzeczonego, czy jedno i drugie razem wzięte... na styczeń planujemy wizytę w klinice leczenia niepłodności i będziemy próbować z invitro.

♀️ 34
    - RZS (od 2020) - Metypred
    - ANA1 - 1:160
    - hormony, AMH, wit. D, wit. B, kwas foliowy, homocysteina ✅️
    - KIR, cytokiny, subpopulacja limfocytów ✅️

♂️ 30
    - morfologia - 2% ❌️

Starania na luźno - od 2023
    Starania na poważnie - od 2024
    02.01.2025 - wizyta kwalifikacyjna + Mercilon (start protokołu długiego)
    od 20.01.2025 - Gonapeptyl
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ