IVITA Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja obecnie chodzę do prof. D. I jestem zadowolona. Byłam raptem 4 razy w ciągu 2 cykli. Przyszłam ze wszystkimi badaniami a prof miał od razu plan. Pierwszy cykl- MONITORING. Od razu duphaston na wszelki wypadek. Drugi cykl naturalny tez z monitoringiem. Na 3 który jeszcze sie nie zaczął dostałam clo żeby pobudzić organizm i skierowanie na laparoskopie po nim. Potem inseminacja. Co dalej? Zobaczymy bo in vitro ja nie chce. Cieszy mnie ze nie marnujemy czasu. Działamy z lekarzem i on ma plan.
-
A ja jestem zadowolona z opieki w,tej klinice. Miałam do czynienia z obojgiem lekarzy i złego słowa nie mogę powiedzieć. Z każdym z nich był kontakt telefoniczny o każdej porze dnia czy nocy. Trochę kuleje tam informacja. Ja czułam się tam jak u siebie przez ostatnie 3 miesiące.
-
Kurcze, to mnie akurat Hadas przygotował do całej procedury i nigdy nie czułam się lepiej zaopiekowana pacjentka. Sam oddzwanial, gdy wysyłałam mu wyniki. Bardzo indywidualnie podszedł do nas.. Nigdy nie krzyczał, raczej żartował.. Fakt, że jest szczery i nie mydli oczu mówiąc, że będzie super kiedy nie będzie. Jestem w szoku na taką opinię o nim.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 12:58
-
mimi2 wrote:Żałuję, bo robiłam sobie duże nadzieje. Podobno ma niezłą skuteczność.
To akurat prawda, jest bardzo dobry w leczeniu niepłodności. W moim wieku, z moimi wynikami, dzięki przygotowaniu przez niego miałam niezły wynik podczas punkcji.
Czasem coś nie zagra, nie zaiskrzy, ważne, żebyś teraz była zadowolona z leczenia i lekarza -
Dziewczyny, mam do Was pytanie jako, ze jesteście z Poznania. Czy wiecie gdzie byłaby opcja w Poznaniu zrobić monitoring cyklu w niedzielę (wigilia) lub poniedziałek (swieto)? Jestem na gonalu i musze miec monitoring co 2-3 dni, musze tez jechac na swieta do rodziny w Poznaniu i pojawil sie w zwiazku z tym problem ;(
Izabelle lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Spróbuj obdzwonić kliniki w Poznaniu masz Invimed,Ivita, MedArt, szpital przy ul Polnej. Przeciez punkcje, transfery itp muszą się odbywać. Może w którejś coś uda się umówić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 19:04
tym_janek lubi tę wiadomość
-
Izabellę
Polna odpada, mają remont na oddziale gdzie robią monitoringi.
Remont.bedzie trwał aż do połowy stycznia. I od połowy grudnia jest zamknięte.tym_janek lubi tę wiadomość
-
Cześć, mąż po badaniu nasienia ma rozpoznanie oligoastenoteratooospermia. Staramy się 3 lata, więc ginekolog polecił IVF (miałam zlecone podstawowe badania hormonalne ). Mąż był u androloga, który po długim badaniu uznał, że nie widzi źródła tych wyników. Podjęliśny decyzję i w nowym roku podchodzimy do IVF. Umówiliśmy się do kliniki IVTA w Poznaniu. W internecie jest mało opinii na jej temat. Czy któraś z Was może napisać czy jest godna polecenia ?
Izabelle lubi tę wiadomość
-
WandaMaj, a u Ciebie wyniki w porządku? Mój M ma dokładnie takie samo rozpoznanie i mój gin zasugerował na początek inseminacje a dopiero jeśli to się nie powiedzie to ivf. Fakt że już 3 nieudane inseminacje za nami, właśnie w klinice iVita ale lekarz wykonujący IUI twierdził że po preparatyce wyniki wcale nie były takie złe więc sądzę że przyczyna niepowodzenia leży gdzieś indziej...starania od 05.2015
JA: jajowody drożne,hormony ok,owulacje ok
ON 09.2017: morfologia->2.88;ilość->9.36\ml i 33mln
ON 01.2018:morfologia->4%;ilość->23\ml i 69mln całość
10.2017-01.2018 -> 4 IUI
06.2018 histerolaparoskopia usunięty zrost macicy z przednią ścianą jamy brzusznej
-
Izabelle wrote:Nam się udało w Ivicie. jest tam trochę dziwnie, jeśli chodzi o organizację, natomiast lekarze są świetni, korzystałam z wizyt u obu. W sumie liczy się efekt końcowy
-