X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVITA Poznań

Oceń ten wątek:
  • Natalek Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obecnie chodzę do prof. D. I jestem zadowolona. Byłam raptem 4 razy w ciągu 2 cykli. Przyszłam ze wszystkimi badaniami a prof miał od razu plan. Pierwszy cykl- MONITORING. Od razu duphaston na wszelki wypadek. Drugi cykl naturalny tez z monitoringiem. Na 3 który jeszcze sie nie zaczął dostałam clo żeby pobudzić organizm i skierowanie na laparoskopie po nim. Potem inseminacja. Co dalej? Zobaczymy bo in vitro ja nie chce. Cieszy mnie ze nie marnujemy czasu. Działamy z lekarzem i on ma plan.

• mimi2 Nowa

Wysłany: 16 grudnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie najwięcej opinii o Klinice można uzyskać pod adresem: https://f.kafeteria.pl/temat/f2/ivita-ginekolog-poznan-p_6713084

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem zadowolona z opieki w,tej klinice. Miałam do czynienia z obojgiem lekarzy i złego słowa nie mogę powiedzieć. Z każdym z nich był kontakt telefoniczny o każdej porze dnia czy nocy. Trochę kuleje tam informacja. Ja czułam się tam jak u siebie przez ostatnie 3 miesiące.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, to mnie akurat Hadas przygotował do całej procedury i nigdy nie czułam się lepiej zaopiekowana pacjentka. Sam oddzwanial, gdy wysyłałam mu wyniki. Bardzo indywidualnie podszedł do nas.. Nigdy nie krzyczał, raczej żartował.. Fakt, że jest szczery i nie mydli oczu mówiąc, że będzie super kiedy nie będzie. Jestem w szoku na taką opinię o nim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 12:58

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • mimi2 Nowa

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie początkowe wizyty były ok, później było niefajnie. Skoro jednak opinie są tak drastycznie różne to chyba nie warto straszyć, być może jedynie ze mną miał jakiś problem. ja w każdym razie dokonałam zmiany.

• mimi2 Nowa

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żałuję, bo robiłam sobie duże nadzieje. Podobno ma niezłą skuteczność.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi2 wrote:
    Żałuję, bo robiłam sobie duże nadzieje. Podobno ma niezłą skuteczność.

To akurat prawda, jest bardzo dobry w leczeniu niepłodności. W moim wieku, z moimi wynikami, dzięki przygotowaniu przez niego miałam niezły wynik podczas punkcji.
    Czasem coś nie zagra, nie zaiskrzy, ważne, żebyś teraz była zadowolona z leczenia i lekarza ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam do Was pytanie jako, ze jesteście z Poznania. Czy wiecie gdzie byłaby opcja w Poznaniu zrobić monitoring cyklu w niedzielę (wigilia) lub poniedziałek (swieto)? Jestem na gonalu i musze miec monitoring co 2-3 dni, musze tez jechac na swieta do rodziny w Poznaniu i pojawil sie w zwiazku z tym problem ;(

Izabelle lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj obdzwonić kliniki w Poznaniu masz Invimed,Ivita, MedArt, szpital przy ul Polnej. Przeciez punkcje, transfery itp muszą się odbywać. Może w którejś coś uda się umówić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 19:04

tym_janek lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabellę
    Polna odpada, mają remont na oddziale gdzie robią monitoringi.
    Remont.bedzie trwał aż do połowy stycznia. I od połowy grudnia jest zamknięte.

tym_janek lubi tę wiadomość

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To obdzwonię jutro Invimed, Ivita, MedArt. Bardzo Wam dziękuję!

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy któraś z Was ma może puregon na zbyciu? Skończyła nam się refundacja, a musimy podejść do kolejnej procedury... :-( będę wdzięczna za wszelką pomoc! :-)

Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon :-( :-( :-(
  • WandaMaj Debiutantka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mąż po badaniu nasienia ma rozpoznanie oligoastenoteratooospermia. Staramy się 3 lata, więc ginekolog polecił IVF (miałam zlecone podstawowe badania hormonalne ). Mąż był u androloga, który po długim badaniu uznał, że nie widzi źródła tych wyników. Podjęliśny decyzję i w nowym roku podchodzimy do IVF. Umówiliśmy się do kliniki IVTA w Poznaniu. W internecie jest mało opinii na jej temat. Czy któraś z Was może napisać czy jest godna polecenia ?

Izabelle lubi tę wiadomość

• Truskawkowa90 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaMaj, a u Ciebie wyniki w porządku? Mój M ma dokładnie takie samo rozpoznanie i mój gin zasugerował na początek inseminacje a dopiero jeśli to się nie powiedzie to ivf. Fakt że już 3 nieudane inseminacje za nami, właśnie w klinice iVita ale lekarz wykonujący IUI twierdził że po preparatyce wyniki wcale nie były takie złe więc sądzę że przyczyna niepowodzenia leży gdzieś indziej...

starania od 05.2015
    JA: jajowody drożne,hormony ok,owulacje ok
    ON 09.2017: morfologia->2.88;ilość->9.36\ml i 33mln
    ON 01.2018:morfologia->4%;ilość->23\ml i 69mln całość
    10.2017-01.2018 -> 4 IUI :(
    06.2018 histerolaparoskopia usunięty zrost macicy z przednią ścianą jamy brzusznej

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się udało w Ivicie. jest tam trochę dziwnie, jeśli chodzi o organizację, natomiast lekarze są świetni, korzystałam z wizyt u obu. W sumie liczy się efekt końcowy ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Dora22 Znajoma

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Nam się udało w Ivicie. jest tam trochę dziwnie, jeśli chodzi o organizację, natomiast lekarze są świetni, korzystałam z wizyt u obu. W sumie liczy się efekt końcowy ;)
    Izabelle przystapiliscie do IVF czy IUI? Ja jestem po jednym nieudanym IVF właśnie w tej klinice.

• Dallas86 Nowa

Wysłany: 5 lipca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Chodzę do kliniki Ivita, teraz już Bocian od pół roku. Jestem po 3 nieudanych transferach. Chciałabym nawiązać kontakt z kobietami również leczacymi się w tej klinice.
    Pozdrawiam!

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ