X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVITA Poznań

Oceń ten wątek:
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloncea
    ja miałam laparo z histero na Polnej.
    Ogólnie ok. Zgłaszasz się do nich wcześniej np telefonicznie i mówisz, że masz skierowanie itd (przynajmniej tak było jak ja robiłam)
    Potem zgłaszasz się w wyznaczonym dniu. Dzień wcześniej jesz już mniej, lekkostrawne. W dniu zgłoszenia na polna nic już nie jesz.
    Wieczorem dostajesz lewatywę i coś na uspokojenie :) by się super spało ;)
    Następnego dnia zabieg. Przed zabiegiem dostałam tzw głupiego Jasia w tabletce. Do zabiegu nie możesz mieć pomalowanych paznokci u rąk. Nawet bezbarwnym, kazali dziewczynom zmywać.
    Po zabiegu wiadomo, leżysz. Niektórzy wymiotują, zależy od twojej reakcji na znieczulenie.
    Trzeciego dnia przed południem do domu :)

Ogólnie ludzie różnie przechodzą laparo. Jedne dziewczyny śmigają aż miło inne się nie mogą nawet wyprostować (ja należałam do tych drugich). Zależy co w środku miałaś robione i od indywidualnych predyspozycji.
    Ja osobiście gorzej wspominam czas po laparo niż czas po cesarce :) wiadomo, indywidualnie, każdy inaczej.
    Samego zabiegu nie ma co się bać :)

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • sloncea Koleżanka

Wysłany: 14 października 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki natka, ja idę do szpitala 2.11 trochę
    sie juz stresuje... tym bardziej ze mieszkam 150 km od Poznania i nikt nawet do mnie nie przyjedzie zeby ewentualnie coś mi pomoc;) mam nadzieje ze dam rade sama. Na ile dostałaś zwolnienie z pracy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 17:45

Sloncea
    starania od 2014
    08.2016 hsg- jajowody drożne
    02.2017-1 IUI
    04.2017-2 IUI
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć, pierwszy raz pojawiam się na tym wątku, będę trzymać za wszystkie kciuki z całej siły. Piszę ponieważ jestem w wielkiej potrzebie, nie mogę w Poznaniu nigdzie kupić leku oralgutan, brakuje mi jednej ampułki na jutro, mam zamówioną na poniedziałek, ale potrzebuję na jutro, ma może któraś z was odsprzedać? Byłabym niezmiernie wdzięczna

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloncea
    Ja dostałam zwolnienie na 3tyg. Twój mąż może też wziąć opiekę nad tobą na tydzień :)
    Ostatniego dnia musisz iść do pokoiku pielęgniarek po druczek do wypisania i tam zaznaczasz ile chcesz L4 i czy dla męża opieka.

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • sloncea Koleżanka

Wysłany: 14 października 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka niestety nie pomogę. Natka dziekuje za odpowiedź.

Sloncea
    starania od 2014
    02.2017-1 IUI
    04.2017-2 IUI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Zalogowałam się dopiero
    Ja staram sie o dziecko 3 lata. Wszystkie badania ok. 26 października ide na laparoskopie i histeroskopie na Polną do Poznania. Czy ktoś też będzie może wtedy? Pozdrawiam. Natalia

• sloncea Koleżanka

Wysłany: 16 października 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiaaa jaki lekarz Cię skierował? ja będę tydzień po Tobie.. a jakim dniu cyklu będziesz miała laparoskopie? ja będę w 19dc i nie wiem czy to nie za późno. Pytałam pielęgniarki czy mogę skoro to już 19dc ale powiedziała ze tylko taki termin mają wolny i że nie jestem jedyna.. więc już nie dyskutowałam. koniecznie daj znać jak pójdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 16:20

Sloncea
    starania od 2014
    02.2017-1 IUI
    04.2017-2 IUI
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma się co bać dziewczyny. Miałam laparoskopie w czerwcu, z tym że w Raszei. Wiadomo, boli pierwsze dni, zwłaszcza barki po gazie ale ja dość szybko doszlam do siebie. To krok milowy w diagnostyce. Kto wie, może czasem mijamy się na korytarzu Ivity ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • sloncea Koleżanka

Wysłany: 16 października 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do gazu....to prawda, że przez kilka dni ma się "napompowany" brzuch??

Sloncea
    starania od 2014
    02.2017-1 IUI
    04.2017-2 IUI
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jest przez jakiś czas lekko "napompowany" brzuch,polecam luźne portki na gumce na wyjście ze szpitala ;)oraz przebywanie jak najwięcej na świeżym powietrzu, żeby gaz wyparował i szybciej przestały bolec barki - sprawdzone na sobie ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloncea.mnie skierowal doktor Madejczyk. Bylam stymulowana gonalem i kurcze okres mi sie spoznia 31 dzien cyklu dzis i nie ma, a niedlugo operacja. U mnie wszystko w porzadku. Kazde badanie ok. Laparoskopia i histeroskopia razem. I co dalej? Mam bolesne miesiączki wiec dziewczyny ja mam nadzieje, ze mam endometrioze. Moze to glupie , ale w koncu bym wiedziala co jest przyczyna.

• sloncea Koleżanka

Wysłany: 17 października 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym w końcu chciała poznać przyczynę. Ja mam termin laparo na 2.11 i trochę się stresuje ze po owulacji już sporo będę... gdyby dalej okres Ci się spóźniał to chetnie sie z toba zamienie o termin laparo;)

Sloncea
    starania od 2014
    02.2017-1 IUI
    04.2017-2 IUI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to nie ma znaczenie kiedy
    Tak mi sie wydaje. Chyba tylko musisz sie powstrzymać od sexu ☺ zeby ewentualnej ciąży nie bylo.dam znać co z okresem. Ciekawe kto nas bedzie operował. Czy nasi lekarze czy ktoś inny.

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam Cetrotide ważne do końca 10.2017 ktoś zainteresowany..szkoda by się zmarnowaly..prv

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sloncea ;)
    ide do szpitala 26 . dostałam okres w czwartek. także wszystko planowo.
    dam znać,zaraz jak odzyskam siły po operacji. A czy Twoj lekarz zlecił Ci jakies badania? Mocz? morfologia?Glukoza?Bo ja muszę je mieć. Jakby nie mogli tego zrobić w dniu przyjęcia ;)

• sloncea Koleżanka

Wysłany: 21 października 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tez muszę zrobić badania. Ekg, gr krwi, morfologia+ob, elrktrolity, alat, aspat, bilirubina, cukier i mocz. Masz do zrobienia to samo??

Sloncea
    starania od 2014
    02.2017-1 IUI
    04.2017-2 IUI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morfologia. Mocz. Glukoza na czczo i to krzepnięcie krwi. Nie pamietam nazwy. I to tyle. Szczepilas sie ba zoltaczke? Ja mialam szczepienie jak sie urodzilam i w maju zrobilam przypominająca, ale nie mam zaświadczenia. Nic o zaświadczeniu nie mowil. Grupe krwi mialam juz do hsg oznaczona.boje sie jak cholera. Mam podwyzszona temperature 37.3. To z nerwow.na wszystkich krzycze.

• sloncea Koleżanka

Wysłany: 21 października 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się denerwuję ale tez nie mogę się już doczekać. Mam nadzieję wielką ze w końcu znajdą co mnie blokuje i doczekam się wreszcie maleństwa. Potraktuj to jako szansa na pokonanie niepłodności:) głowa do góry!

Sloncea
    starania od 2014
    02.2017-1 IUI
    04.2017-2 IUI
  • mimi2 Nowa

Wysłany: 25 listopada 2017, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie nie polecam kliniki.

• Elelinka Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja równie nie polecam, najgorzej wydane pieniądze na mojej drodze niepłodności. Doktor Korman i Hadaś nie nadają się kompletnie do tego zawodu.

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ