IVITA Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Sloncea
ja miałam laparo z histero na Polnej.
Ogólnie ok. Zgłaszasz się do nich wcześniej np telefonicznie i mówisz, że masz skierowanie itd (przynajmniej tak było jak ja robiłam)
Potem zgłaszasz się w wyznaczonym dniu. Dzień wcześniej jesz już mniej, lekkostrawne. W dniu zgłoszenia na polna nic już nie jesz.
Wieczorem dostajesz lewatywę i coś na uspokojenie by się super spało
Następnego dnia zabieg. Przed zabiegiem dostałam tzw głupiego Jasia w tabletce. Do zabiegu nie możesz mieć pomalowanych paznokci u rąk. Nawet bezbarwnym, kazali dziewczynom zmywać.
Po zabiegu wiadomo, leżysz. Niektórzy wymiotują, zależy od twojej reakcji na znieczulenie.
Trzeciego dnia przed południem do domu
Ogólnie ludzie różnie przechodzą laparo. Jedne dziewczyny śmigają aż miło inne się nie mogą nawet wyprostować (ja należałam do tych drugich). Zależy co w środku miałaś robione i od indywidualnych predyspozycji.
Ja osobiście gorzej wspominam czas po laparo niż czas po cesarce wiadomo, indywidualnie, każdy inaczej.
Samego zabiegu nie ma co się bać
-
Dzięki natka, ja idę do szpitala 2.11 trochę
sie juz stresuje... tym bardziej ze mieszkam 150 km od Poznania i nikt nawet do mnie nie przyjedzie zeby ewentualnie coś mi pomoc;) mam nadzieje ze dam rade sama. Na ile dostałaś zwolnienie z pracy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 17:45
Sloncea
starania od 2014
08.2016 hsg- jajowody drożne
02.2017-1 IUI
04.2017-2 IUI -
Cześć, pierwszy raz pojawiam się na tym wątku, będę trzymać za wszystkie kciuki z całej siły. Piszę ponieważ jestem w wielkiej potrzebie, nie mogę w Poznaniu nigdzie kupić leku oralgutan, brakuje mi jednej ampułki na jutro, mam zamówioną na poniedziałek, ale potrzebuję na jutro, ma może któraś z was odsprzedać? Byłabym niezmiernie wdzięczna -
Sloncea
Ja dostałam zwolnienie na 3tyg. Twój mąż może też wziąć opiekę nad tobą na tydzień
Ostatniego dnia musisz iść do pokoiku pielęgniarek po druczek do wypisania i tam zaznaczasz ile chcesz L4 i czy dla męża opieka. -
nick nieaktualny
-
Nadiaaa jaki lekarz Cię skierował? ja będę tydzień po Tobie.. a jakim dniu cyklu będziesz miała laparoskopie? ja będę w 19dc i nie wiem czy to nie za późno. Pytałam pielęgniarki czy mogę skoro to już 19dc ale powiedziała ze tylko taki termin mają wolny i że nie jestem jedyna.. więc już nie dyskutowałam. koniecznie daj znać jak pójdzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 16:20
Sloncea
starania od 2014
02.2017-1 IUI
04.2017-2 IUI -
Nie ma się co bać dziewczyny. Miałam laparoskopie w czerwcu, z tym że w Raszei. Wiadomo, boli pierwsze dni, zwłaszcza barki po gazie ale ja dość szybko doszlam do siebie. To krok milowy w diagnostyce. Kto wie, może czasem mijamy się na korytarzu Ivity
-
nick nieaktualnySloncea.mnie skierowal doktor Madejczyk. Bylam stymulowana gonalem i kurcze okres mi sie spoznia 31 dzien cyklu dzis i nie ma, a niedlugo operacja. U mnie wszystko w porzadku. Kazde badanie ok. Laparoskopia i histeroskopia razem. I co dalej? Mam bolesne miesiączki wiec dziewczyny ja mam nadzieje, ze mam endometrioze. Moze to glupie , ale w koncu bym wiedziala co jest przyczyna.
-
Tez bym w końcu chciała poznać przyczynę. Ja mam termin laparo na 2.11 i trochę się stresuje ze po owulacji już sporo będę... gdyby dalej okres Ci się spóźniał to chetnie sie z toba zamienie o termin laparo;)Sloncea
starania od 2014
02.2017-1 IUI
04.2017-2 IUI -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam Cetrotide ważne do końca 10.2017 ktoś zainteresowany..szkoda by się zmarnowaly..prv01.2015 iui invicta Gdańska
10.2015 iui Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualnysloncea
ide do szpitala 26 . dostałam okres w czwartek. także wszystko planowo.
dam znać,zaraz jak odzyskam siły po operacji. A czy Twoj lekarz zlecił Ci jakies badania? Mocz? morfologia?Glukoza?Bo ja muszę je mieć. Jakby nie mogli tego zrobić w dniu przyjęcia -
nick nieaktualnyMorfologia. Mocz. Glukoza na czczo i to krzepnięcie krwi. Nie pamietam nazwy. I to tyle. Szczepilas sie ba zoltaczke? Ja mialam szczepienie jak sie urodzilam i w maju zrobilam przypominająca, ale nie mam zaświadczenia. Nic o zaświadczeniu nie mowil. Grupe krwi mialam juz do hsg oznaczona.boje sie jak cholera. Mam podwyzszona temperature 37.3. To z nerwow.na wszystkich krzycze.
-
Ja się denerwuję ale tez nie mogę się już doczekać. Mam nadzieję wielką ze w końcu znajdą co mnie blokuje i doczekam się wreszcie maleństwa. Potraktuj to jako szansa na pokonanie niepłodności:) głowa do góry!Sloncea
starania od 2014
02.2017-1 IUI
04.2017-2 IUI