Jarosz Małgorzata immunolog opinie
-
WIADOMOŚĆ
-
Jasne ze nie ma, mi też zawsze estrofem podnosi tsh ale ten biorę dopiero 4 dni więc to raczej nie po nim tak wzrosłostaraczka123456789 wrote:Ja po 5 tygodniach equoral TSH 0.5 wiec chyba nie na zasady że podnosi12.10.2024- transfer 2 dniowego zarodka
27dpt- 🖤
21.03.2025 transfer ❄️
21dpt 🖤 -
Staraczka9 wrote:To prawda, w Białymstoku nie badają zarodków, sama jestem po 4 nieudanych transferach. Teraz podchodzimy z zaleceniami od Dr Jarosz i zobaczymy co to będzie.
Jeśli chodzi o badania, to my wszystkie robiliśmy w Kriobanku (Biopsje endometrium, KIR, ANA1, Homocysteine, Subpopulacje limfocytów, Białko C i S, Cytokiny i Cross-Mach) z tym pakietem badań otrzymaliśmy wytyczne do transferu.
A samą procedurę też w kriobanku przechodzicie? Czy możesz mi tam polecić sprawdzonego lekarza, bo chcemy się tam przenieść z Bociana.
Trzymam kciuki, bo jestem w identycznej sytuacji i też mam ogromną nadzieję, że konsultacja z dr Jarosz nam pomoże. -
Paulina.37 wrote:A samą procedurę też w kriobanku przechodzicie? Czy możesz mi tam polecić sprawdzonego lekarza, bo chcemy się tam przenieść z Bociana.
Trzymam kciuki, bo jestem w identycznej sytuacji i też mam ogromną nadzieję, że konsultacja z dr Jarosz nam pomoże.
Tak, procedurę przechodzimy w Kriobanku u dr Agnieszki Kuczyńskiej i polecam, najbardziej empatyczna osoba, jaką spotkałam na swojej drodze. Mimo wielu niepowodzeń, czuje się zaopiekowana i nie myślę o zmianie.
Paulina.37 lubi tę wiadomość
Ja 35 👧On 37🧔
Starania od 2020
Niedoczynność tarczycy, niskie AMH, Hashimoto.
I IVF - 08’23 ❌ (beta 0)
II IVF - 11’23 ❌ (beta 0)
Decyzja o zmianie kliniki
III IVF - 12’24 ❌ (beta 1,7)
IV IVF FET na cyklu naturalnym- 06’25 ❌ (beta 1,3)
Immunologia
KIR BX - brak 2DS1, 2DS4 norm i 2 DS5; Homocysteina 6,95; ANA1 -; NK 17,1%, Cross-match 36,2%, biopsja endometrium CD138 2/10, CD56 25/1 (14 dni antybiotykoterapii)
V IVF FET 4.1.1 na cyklu naturalnym - 11.25 ????
(Equoral, Encorton, Smoflipid, Accofil, Atosiban, MagneB6, Acard, Prolutex, Cyclogest) -
Dziewczyny! piszę dziś do Was ku pokrzepieniu serc. Miałam dwa nieudane transfery, w tym roku w czerwcu i lipcu- nie wyszły, więc ruszyły badania immuno, wszystkie możliwe. Wyszły podwyższone NK maciczne (CD56 w biopsji) i inne okno implantancyjne niż normalnie. Dodatkowo ogromne skurcze macicy (wykryte chwilę przed transferem- dzień przed badaniem USG). Wjechało lecznie od Dr Jarosz- encorton, accofil, prograf, i cała litania od dr gin z kliniki, progesterony i estrogen. I...dzisiaj byłam na USG- bije serduszko
. Zdecydowanie może się udać :*. Mam nadzieję, że to się utrzyma, ale team Invicta dr Niedbała + dr Jarosz mi pomógł w 100%.
Paulina.37, MagdaGazelka, LoliM, nadzieja09, Alexis93, Mery0211, Britkaa lubią tę wiadomość
-
Dzięki za podzielenie się! Ja po 4 poronieniach czytam takie historie z łzami w oczach! Oby więcej takich 🥺🥺🥺Bubu89 wrote:Dziewczyny! piszę dziś do Was ku pokrzepieniu serc. Miałam dwa nieudane transfery, w tym roku w czerwcu i lipcu- nie wyszły, więc ruszyły badania immuno, wszystkie możliwe. Wyszły podwyższone NK maciczne (CD56 w biopsji) i inne okno implantancyjne niż normalnie. Dodatkowo ogromne skurcze macicy (wykryte chwilę przed transferem- dzień przed badaniem USG). Wjechało lecznie od Dr Jarosz- encorton, accofil, prograf, i cała litania od dr gin z kliniki, progesterony i estrogen. I...dzisiaj byłam na USG- bije serduszko
. Zdecydowanie może się udać :*. Mam nadzieję, że to się utrzyma, ale team Invicta dr Niedbała + dr Jarosz mi pomógł w 100%. -
Dziękuję! o to chodzi, jeszcze dodam, że badaliśmy genetycznie zarodki. To pewnie też miało znaczenie. Sama w lipcu reagowałam złością, że mam się uzbroić w cierpliwość, dr Niedbała mówiła- uda się, więc piszę , bo sama czytałam takie historie i to nie trwało kilka lat, tylko kilka miesięcy. Trzymam bardzo za Ciebie kciukinadzieja09 wrote:Dzięki za podzielenie się! Ja po 4 poronieniach czytam takie historie z łzami w oczach! Oby więcej takich 🥺🥺🥺
!
-
Też muszę te badania zrobić. Wiesz może które to w Alab!Baylee wrote:dziewczyny kojarzycie po co dr Jarosz az tyle wynikow CD rocnych a nie tylko liczba NK?
chodzi o zalecenie do smoflipidu/intralipidu- Dr Jarosz mowila ze to czy bede miec wlewy zalezy glownie od od wyniku NK a kazala zrobic badanie z oceną markerów CD3, CD4, CD8, CD19, CD16,
CD56)Ona i On '84
2011 córka, ciąża naturalna
2013-2019 💔 4 poronienia,
V Leiden heterozygota, MTHFR homozygota, PAI-1 homozygota, on i ona kariotypy OK
05.2021 Klinika leczenia niepłodności
AMH 0,3 decyzja o KD, parametry nasienia OK, 12KD ->mamy 5❄️
07.2022 I FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
08.2023 II FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
01.2024 III FET beta 0, PGT-A ok, wlew GCS-F, Encorton, Accofil, Intralipid, Acard, Clexane
04.07.2024 IV FET beta 0, wlew IG 15g, Encorton, Acard, Clexane
31.07.2024 V FET beta 0, wlew IG 20g, Encorton,Acard, Ovitrelle, Clexane
12.2024 KD, 6 komórek, brak zarodków
01.2025 KD, 6 komórek, brak zarodków
❌02.2025 adenomioza-antybiotyki,Diphereline 3mce
18.06.2025 transfer AZ, beta 0, ❄️ 4.2.2
17.07.2025 drugie podejście AZ, beta 0 ❄️6.1.1
08-11.25 Diphereline 😱
10.25 Dr Jarosz - Encorton
12.25 transfer AZ -
Bubu89 wrote:Dziewczyny! piszę dziś do Was ku pokrzepieniu serc. Miałam dwa nieudane transfery, w tym roku w czerwcu i lipcu- nie wyszły, więc ruszyły badania immuno, wszystkie możliwe. Wyszły podwyższone NK maciczne (CD56 w biopsji) i inne okno implantancyjne niż normalnie. Dodatkowo ogromne skurcze macicy (wykryte chwilę przed transferem- dzień przed badaniem USG). Wjechało lecznie od Dr Jarosz- encorton, accofil, prograf, i cała litania od dr gin z kliniki, progesterony i estrogen. I...dzisiaj byłam na USG- bije serduszko
. Zdecydowanie może się udać :*. Mam nadzieję, że to się utrzyma, ale team Invicta dr Niedbała + dr Jarosz mi pomógł w 100%.
Wielkie gratulacje! 🥰😘 takie historie dają nadzieję 🥰 ile przed transferem brałaś encorton ? -
mi.nu wrote:Też muszę te badania zrobić. Wiesz może które to w Alab!
ja nie robilam w alab, robilam u siebie w invikcie bo wszystkie te CD byly wymienione które chciala Dr Jarosz, wiem ze to badanie z tymi parametrami które chce jest tez w synevo https://store.synevo.pl/p/subpopulacje-limfocytow-panel-cd4-cd8-cd3-cd19-nk
mi.nu lubi tę wiadomość
2017-endometrioza
2018-POF/POI
2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)
porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)
2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ -
DziękujęPatka PP wrote:Wielkie gratulacje! 🥰😘 takie historie dają nadzieję 🥰 ile przed transferem brałaś encorton ?
, hmm Encorton wjechał jakoś na około miesiąc przed transferem plus Accofil tak jak dziewczyny piszą wyżej, że 8 dni przed i dzień przed transferem. Nie mam żadnych odczuwalnych skutków tych leków. Encorton był najpierw 20 mg/dobę przez 7 dni, później 15 mg i później caaaały czas 10 mg. Jak brałam te 20 mg to chyba trochę czułam się spuchnięta, ale jak przeszłam na 10 mg to to szybko minęło. Oczywiście jeszcze wlewy Smoflipidu, w dniu transferu Atosiban ta kroplówka na te wielkie skurcze macicy i No-spa po transferze kilka dni. Myślę, że najbardziej wkurzający jest Accofil - to dzielenie na części. I super, że dr bada te białka S, C itd, bo powiedziała , ze nie muszę heparyny mimo heterozygoty PAI-I, bo mówi, że wszystko jest ok. A te zastrzyki mnie bolały...Wg mnie Ci lekarze tylko za mało mówią o suplementacji - ale ok, nie mają czasu...
Patka PP lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny NK z krwii wyszły mi na poziomie 15% .
Czy na taki wynik dr Jarosz też zleca intralipid/ smoflipid?
Nayshea lubi tę wiadomość
2017-endometrioza
2018-POF/POI
2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)
porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)
2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ -
staraczka123456789 wrote:Dziewczyny a wiecie moze czy przyjmując equoral i mając cross match ponad 50 dr Jarosz dalej to leczy czy pozwala podejść do transferu ?
Ja będę badać kontrolnie cross match w poniedziałek po 5 tyg brania equoralu więc w tym też tygodniu powinnam mieć wynik i odpowiedź od doktor. Także dam znać.
A ty kontrolne badanie i nadal 50? -
Patka PP wrote:Ja będę badać kontrolnie cross match w poniedziałek po 5 tyg brania equoralu więc w tym też tygodniu powinnam mieć wynik i odpowiedź od doktor. Także dam znać.
A ty kontrolne badanie i nadal 50?
Zaczęłam z wynikiem 62.7% po 5 tygodniach 54%. Niedługo mam wizytę ale jestem ciekawa co teraz -
staraczka123456789 wrote:Zaczęłam z wynikiem 62.7% po 5 tygodniach 54%. Niedługo mam wizytę ale jestem ciekawa co teraz
Ja 58,5% miałam. Aż się boję teraz tego wyniku.
Kiedy masz wizytę?
Mi lekarz prowadzący mówił, że jeżeli wynik nie spadnie to wtedy włączy antybiotyki na zapalenie endometrium. -
Antybiotyk mialam przed equoral, wizyta w przyszłym tygodniuPatka PP wrote:Ja 58,5% miałam. Aż się boję teraz tego wyniku.
Kiedy masz wizytę?
Mi lekarz prowadzący mówił, że jeżeli wynik nie spadnie to wtedy włączy antybiotyki na zapalenie endometrium.
Patka PP lubi tę wiadomość
-
Ja mam 52,3 % i zaczynam immunosupresję. Mi Dr mówiła, że z takim wynikiem nie ma co podchodzić do transferu bo się nie uda. Ten equoral niby taki silny lek a jakoś słabo obniża. Tyle dni 2 tabletki dziennie to nie byle costaraczka123456789 wrote:Zaczęłam z wynikiem 62.7% po 5 tygodniach 54%. Niedługo mam wizytę ale jestem ciekawa co teraz👩 89, 👨85
2020 - 👧 nat. 1 cykl starań
2023 - bliźniaki, nat. 1 cykl starań, 9 tc💔
02.2024 - histeroskopia
05-10.2024 - 5 cykli clo
08.2024 - HSG
10.2024 - IUI X
IVF 1
11.24 stymulacja 💉(gonapeptyl 100, ovaleap 150, menopur 75)
12.24 - punkcja: 11 pobranych, 8 dojrzałych, 7 zapłodnionych -> 5 blastek ❄️❄️❄️❄️❄️
01.25 - 2AA ❌
02.25 - 2AA ❌
05.25 - 2AA ❌
06.25 - 3AA i 1AA, 8dpt 26,22, 10dpt 35,59, 13 dpt 89,68, 15 dpt 237,75, 17dpt 586,65, 20 dpt 1721,51, serduszko bije 91, 9tc💔
IVF 2
17.10.2025 - stymulacja 💉
14.11 - punkcja: 14 dojrzałych, 12 zapłodnionych -> 6 blastek (3x4AA,3AA,2AA,1AA) ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
✅ histeroskopia, cd138, cd56, ANA, MUCHA, Pasożyty, homocysteina, witaminy, AMH 3,71 -> 4,55
🆘 KIR genotyp bx, PAI -1, cross match 25,7 -> 52,3 %
⏳ equoral, antybiotyki, biopsja
Zapomnij o życiu jakie zaplanowałaś, aby móc doświadczyć życia, które na Ciebie czeka.. -
Dziewczyny czy któraś z Was robiła badania KIR i Trombofilie z wymazu? Widzę że na testdna.pl jest możliwość zamówienia próbek i ceny też są korzystniejsze niz z krwi. Pytanie na ile to sprawdzona forma i czy Dr Jarosz je toleruje.🚺32 l.
*AMH 11.10 (brak diagnozy PCOS)
*jajowody drożne ✅️
*Euthryox (50) , dostinex (1/4 tygodniowo), sertragen (50) , suplementy
*kariotypy ✅️
*Crossmatch (0,50%) ✅️
🚹 31 l.
- paramenty nasienia (ogólne) ✅
- morfologia 2% ❌
- fragmentacja DNA 89 % ✅
-kariotypy ✅️
*Październik 2023 ➡️ najpewniej CB💔 poronienie samoistne przy Becie 180.
*Grudzień 24 - Maj 25 ➡️ 3xIUI ❌
*Sierpień 25 ➡️ CB przy Becie 40 ❤️🩹
I IVF 2025 :
💉22.09 - start stymulacji ➡️ Menopur/Rekovelle. Trigger 2 x Gonapeptyl Daily.
🐓 03.10 - punkcja. Pobrano 17 kumulusów, 14 nadaje się do zapłodnienia (11 🪺 zapładniamy, 3 🪺 mrozimy) ➡️ ❄️ ❄️ (5.11 + 4.11)
🏥17.10 - histeroskopia • CD138(+) – score (+) • CD56/NK = 10% -
Naadzieja wrote:Ja mam 52,3 % i zaczynam immunosupresję. Mi Dr mówiła, że z takim wynikiem nie ma co podchodzić do transferu bo się nie uda. Ten equoral niby taki silny lek a jakoś słabo obniża. Tyle dni 2 tabletki dziennie to nie byle co
Jak już totalnie sie nie załamie i jeszcze wejde na ta grupe to tak. Mam jakies mieszane uczucia do tego leku straciłam połowę włosów a wynik dramatyczny.