X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Jarosz Małgorzata immunolog opinie
Odpowiedz

Jarosz Małgorzata immunolog opinie

Oceń ten wątek:
  • Mery0211 Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka123456789 wrote:
    Ja po 5 tygodniach equoral TSH 0.5 wiec chyba nie na zasady że podnosi
    Jasne ze nie ma, mi też zawsze estrofem podnosi tsh ale ten biorę dopiero 4 dni więc to raczej nie po nim tak wzrosło

12.10.2024- transfer 2 dniowego zarodka
    27dpt- 🖤
    21.03.2025 transfer ❄️
    21dpt 🖤
  • Paulina.37 Debiutantka

Wysłany: 13 listopada, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka9 wrote:
    To prawda, w Białymstoku nie badają zarodków, sama jestem po 4 nieudanych transferach. Teraz podchodzimy z zaleceniami od Dr Jarosz i zobaczymy co to będzie.
    Jeśli chodzi o badania, to my wszystkie robiliśmy w Kriobanku (Biopsje endometrium, KIR, ANA1, Homocysteine, Subpopulacje limfocytów, Białko C i S, Cytokiny i Cross-Mach) z tym pakietem badań otrzymaliśmy wytyczne do transferu.

A samą procedurę też w kriobanku przechodzicie? Czy możesz mi tam polecić sprawdzonego lekarza, bo chcemy się tam przenieść z Bociana.
    Trzymam kciuki, bo jestem w identycznej sytuacji i też mam ogromną nadzieję, że konsultacja z dr Jarosz nam pomoże.

• Staraczka9 Koleżanka

Wysłany: 13 listopada, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.37 wrote:
    A samą procedurę też w kriobanku przechodzicie? Czy możesz mi tam polecić sprawdzonego lekarza, bo chcemy się tam przenieść z Bociana.
    Trzymam kciuki, bo jestem w identycznej sytuacji i też mam ogromną nadzieję, że konsultacja z dr Jarosz nam pomoże.

Tak, procedurę przechodzimy w Kriobanku u dr Agnieszki Kuczyńskiej i polecam, najbardziej empatyczna osoba, jaką spotkałam na swojej drodze. Mimo wielu niepowodzeń, czuje się zaopiekowana i nie myślę o zmianie.

Paulina.37 lubi tę wiadomość

Ja 35 👧On 37🧔
    Starania od 2020
    Niedoczynność tarczycy, niskie AMH, Hashimoto.
    I IVF - 08’23 ❌ (beta 0)
    II IVF - 11’23 ❌ (beta 0)
    Decyzja o zmianie kliniki
    III IVF - 12’24 ❌ (beta 1,7)
    IV IVF FET na cyklu naturalnym- 06’25 ❌ (beta 1,3)
    Immunologia
    KIR BX - brak 2DS1, 2DS4 norm i 2 DS5; Homocysteina 6,95; ANA1 -; NK 17,1%, Cross-match 36,2%, biopsja endometrium CD138 2/10, CD56 25/1 (14 dni antybiotykoterapii)
    V IVF FET 4.1.1 na cyklu naturalnym - 11.25 ????
    (Equoral, Encorton, Smoflipid, Accofil, Atosiban, MagneB6, Acard, Prolutex, Cyclogest)
  • Bubu89 Znajoma

Wysłany: 13 listopada, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! piszę dziś do Was ku pokrzepieniu serc. Miałam dwa nieudane transfery, w tym roku w czerwcu i lipcu- nie wyszły, więc ruszyły badania immuno, wszystkie możliwe. Wyszły podwyższone NK maciczne (CD56 w biopsji) i inne okno implantancyjne niż normalnie. Dodatkowo ogromne skurcze macicy (wykryte chwilę przed transferem- dzień przed badaniem USG). Wjechało lecznie od Dr Jarosz- encorton, accofil, prograf, i cała litania od dr gin z kliniki, progesterony i estrogen. I...dzisiaj byłam na USG- bije serduszko <3. Zdecydowanie może się udać :*. Mam nadzieję, że to się utrzyma, ale team Invicta dr Niedbała + dr Jarosz mi pomógł w 100%.

Paulina.37, MagdaGazelka, LoliM, nadzieja09, Alexis93, Mery0211, Britkaa lubią tę wiadomość

• nadzieja09 Koleżanka

Wysłany: 13 listopada, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu89 wrote:
    Dziewczyny! piszę dziś do Was ku pokrzepieniu serc. Miałam dwa nieudane transfery, w tym roku w czerwcu i lipcu- nie wyszły, więc ruszyły badania immuno, wszystkie możliwe. Wyszły podwyższone NK maciczne (CD56 w biopsji) i inne okno implantancyjne niż normalnie. Dodatkowo ogromne skurcze macicy (wykryte chwilę przed transferem- dzień przed badaniem USG). Wjechało lecznie od Dr Jarosz- encorton, accofil, prograf, i cała litania od dr gin z kliniki, progesterony i estrogen. I...dzisiaj byłam na USG- bije serduszko <3. Zdecydowanie może się udać :*. Mam nadzieję, że to się utrzyma, ale team Invicta dr Niedbała + dr Jarosz mi pomógł w 100%.
    Dzięki za podzielenie się! Ja po 4 poronieniach czytam takie historie z łzami w oczach! Oby więcej takich 🥺🥺🥺

• Bubu89 Znajoma

Wysłany: 13 listopada, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja09 wrote:
    Dzięki za podzielenie się! Ja po 4 poronieniach czytam takie historie z łzami w oczach! Oby więcej takich 🥺🥺🥺
    Dziękuję! o to chodzi, jeszcze dodam, że badaliśmy genetycznie zarodki. To pewnie też miało znaczenie. Sama w lipcu reagowałam złością, że mam się uzbroić w cierpliwość, dr Niedbała mówiła- uda się, więc piszę , bo sama czytałam takie historie i to nie trwało kilka lat, tylko kilka miesięcy. Trzymam bardzo za Ciebie kciuki <3!

• mi.nu Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    dziewczyny kojarzycie po co dr Jarosz az tyle wynikow CD rocnych a nie tylko liczba NK?
    chodzi o zalecenie do smoflipidu/intralipidu- Dr Jarosz mowila ze to czy bede miec wlewy zalezy glownie od od wyniku NK a kazala zrobic badanie z oceną markerów CD3, CD4, CD8, CD19, CD16,
    CD56)
    Też muszę te badania zrobić. Wiesz może które to w Alab!

Ona i On '84
    2011 córka, ciąża naturalna
    2013-2019 💔 4 poronienia,
    V Leiden heterozygota, MTHFR homozygota, PAI-1 homozygota, on i ona kariotypy OK
    05.2021 Klinika leczenia niepłodności
    AMH 0,3 decyzja o KD, parametry nasienia OK, 12KD ->mamy 5❄️
    07.2022 I FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
    08.2023 II FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
    01.2024 III FET beta 0, PGT-A ok, wlew GCS-F, Encorton, Accofil, Intralipid, Acard, Clexane
    04.07.2024 IV FET beta 0, wlew IG 15g, Encorton, Acard, Clexane
    31.07.2024 V FET beta 0, wlew IG 20g, Encorton,Acard, Ovitrelle, Clexane
    12.2024 KD, 6 komórek, brak zarodków
    01.2025 KD, 6 komórek, brak zarodków
    ❌02.2025 adenomioza-antybiotyki,Diphereline 3mce
    18.06.2025 transfer AZ, beta 0, ❄️ 4.2.2
    17.07.2025 drugie podejście AZ, beta 0 ❄️6.1.1
    08-11.25 Diphereline 😱
    10.25 Dr Jarosz - Encorton
    12.25 transfer AZ
  • Patka PP Koleżanka

Wysłany: 13 listopada, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu89 wrote:

Wielkie gratulacje! 🥰😘 takie historie dają nadzieję 🥰 ile przed transferem brałaś encorton ?

• Baylee Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi.nu wrote:
    Też muszę te badania zrobić. Wiesz może które to w Alab!

ja nie robilam w alab, robilam u siebie w invikcie bo wszystkie te CD byly wymienione które chciala Dr Jarosz, wiem ze to badanie z tymi parametrami które chce jest tez w synevo https://store.synevo.pl/p/subpopulacje-limfocytow-panel-cd4-cd8-cd3-cd19-nk

mi.nu lubi tę wiadomość

2017-endometrioza
    2018-POF/POI
    2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
    2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)

porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)

2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ
  • Bubu89 Znajoma

Wysłany: 14 listopada, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka PP wrote:
    Wielkie gratulacje! 🥰😘 takie historie dają nadzieję 🥰 ile przed transferem brałaś encorton ?
    Dziękuję :), hmm Encorton wjechał jakoś na około miesiąc przed transferem plus Accofil tak jak dziewczyny piszą wyżej, że 8 dni przed i dzień przed transferem. Nie mam żadnych odczuwalnych skutków tych leków. Encorton był najpierw 20 mg/dobę przez 7 dni, później 15 mg i później caaaały czas 10 mg. Jak brałam te 20 mg to chyba trochę czułam się spuchnięta, ale jak przeszłam na 10 mg to to szybko minęło. Oczywiście jeszcze wlewy Smoflipidu, w dniu transferu Atosiban ta kroplówka na te wielkie skurcze macicy i No-spa po transferze kilka dni. Myślę, że najbardziej wkurzający jest Accofil - to dzielenie na części. I super, że dr bada te białka S, C itd, bo powiedziała , ze nie muszę heparyny mimo heterozygoty PAI-I, bo mówi, że wszystko jest ok. A te zastrzyki mnie bolały...Wg mnie Ci lekarze tylko za mało mówią o suplementacji - ale ok, nie mają czasu...

Patka PP lubi tę wiadomość

• staraczka123456789 Koleżanka

Wysłany: 14 listopada, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wiecie moze czy przyjmując equoral i mając cross match ponad 50 dr Jarosz dalej to leczy czy pozwala podejść do transferu ?

• Baylee Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny NK z krwii wyszły mi na poziomie 15% .
    Czy na taki wynik dr Jarosz też zleca intralipid/ smoflipid?

Nayshea lubi tę wiadomość

2017-endometrioza
    2018-POF/POI
    2018-decycja o KD , uzyskane 3 zarodki
    2019-udany drugi criotransfer 3 dniowego zarodka z KD invimed ( intralipid, encorton, neoparin, acard, estrofem, luteina, progesterone besins)

porod w 38 t, ciąża zagrożona ( krwiak, skrócona szyjka)

2025-decyzja o KD invicta, kwalifikacja do refundacji z MZ
  • Patka PP Koleżanka

Wysłany: 14 listopada, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wiecie moze czy przyjmując equoral i mając cross match ponad 50 dr Jarosz dalej to leczy czy pozwala podejść do transferu ?

Ja będę badać kontrolnie cross match w poniedziałek po 5 tyg brania equoralu więc w tym też tygodniu powinnam mieć wynik i odpowiedź od doktor. Także dam znać.
    A ty kontrolne badanie i nadal 50?

Wysłany: 14 listopada, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka PP wrote:
    Ja będę badać kontrolnie cross match w poniedziałek po 5 tyg brania equoralu więc w tym też tygodniu powinnam mieć wynik i odpowiedź od doktor. Także dam znać.
    A ty kontrolne badanie i nadal 50?

Zaczęłam z wynikiem 62.7% po 5 tygodniach 54%. Niedługo mam wizytę ale jestem ciekawa co teraz

• Patka PP Koleżanka

Wysłany: 14 listopada, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam z wynikiem 62.7% po 5 tygodniach 54%. Niedługo mam wizytę ale jestem ciekawa co teraz

Ja 58,5% miałam. Aż się boję teraz tego wyniku.
    Kiedy masz wizytę?

Mi lekarz prowadzący mówił, że jeżeli wynik nie spadnie to wtedy włączy antybiotyki na zapalenie endometrium.

Wysłany: 14 listopada, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka PP wrote:
    Ja 58,5% miałam. Aż się boję teraz tego wyniku.
    Kiedy masz wizytę?

Mi lekarz prowadzący mówił, że jeżeli wynik nie spadnie to wtedy włączy antybiotyki na zapalenie endometrium.
    Antybiotyk mialam przed equoral, wizyta w przyszłym tygodniu

Patka PP lubi tę wiadomość

• Naadzieja Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 52,3 % i zaczynam immunosupresję. Mi Dr mówiła, że z takim wynikiem nie ma co podchodzić do transferu bo się nie uda. Ten equoral niby taki silny lek a jakoś słabo obniża. Tyle dni 2 tabletki dziennie to nie byle co

👩 89, 👨85

2020 - 👧 nat. 1 cykl starań
    2023 - bliźniaki, nat. 1 cykl starań, 9 tc💔

02.2024 - histeroskopia
    05-10.2024 - 5 cykli clo
    08.2024 - HSG
    10.2024 - IUI X

IVF 1
    11.24 stymulacja 💉(gonapeptyl 100, ovaleap 150, menopur 75)
    12.24 - punkcja: 11 pobranych, 8 dojrzałych, 7 zapłodnionych -> 5 blastek ❄️❄️❄️❄️❄️
    01.25 - 2AA ❌
    02.25 - 2AA ❌
    05.25 - 2AA ❌
    06.25 - 3AA i 1AA, 8dpt 26,22, 10dpt 35,59, 13 dpt 89,68, 15 dpt 237,75, 17dpt 586,65, 20 dpt 1721,51, serduszko bije 91, 9tc💔

IVF 2
    17.10.2025 - stymulacja 💉
    14.11 - punkcja: 14 dojrzałych, 12 zapłodnionych -> 6 blastek (3x4AA,3AA,2AA,1AA) ❄️❄️❄️❄️❄️❄️

✅ histeroskopia, cd138, cd56, ANA, MUCHA, Pasożyty, homocysteina, witaminy, AMH 3,71 -> 4,55

🆘 KIR genotyp bx, PAI -1, cross match 25,7 -> 52,3 %

⏳ equoral, antybiotyki, biopsja

Zapomnij o życiu jakie zaplanowałaś, aby móc doświadczyć życia, które na Ciebie czeka..
  • Patka PP Koleżanka

Wysłany: 14 listopada, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antybiotyk mialam przed equoral, wizyta w przyszłym tygodniu

To dasz znać co powiedziała doktor?

• Alexis93 Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was robiła badania KIR i Trombofilie z wymazu? Widzę że na testdna.pl jest możliwość zamówienia próbek i ceny też są korzystniejsze niz z krwi. Pytanie na ile to sprawdzona forma i czy Dr Jarosz je toleruje.

🚺32 l.
    *AMH 11.10 (brak diagnozy PCOS)
    *jajowody drożne ✅️
    *Euthryox (50) , dostinex (1/4 tygodniowo), sertragen (50) , suplementy
    *kariotypy ✅️
    *Crossmatch (0,50%) ✅️

🚹 31 l.
    - paramenty nasienia (ogólne) ✅
    - morfologia 2% ❌
    - fragmentacja DNA 89 % ✅
    -kariotypy ✅️

*Październik 2023 ➡️ najpewniej CB💔 poronienie samoistne przy Becie 180.
    *Grudzień 24 - Maj 25 ➡️ 3xIUI ❌
    *Sierpień 25 ➡️ CB przy Becie 40 ❤️‍🩹

I IVF 2025 :
    💉22.09 - start stymulacji ➡️ Menopur/Rekovelle. Trigger 2 x Gonapeptyl Daily.
    🐓 03.10 - punkcja. Pobrano 17 kumulusów, 14 nadaje się do zapłodnienia (11 🪺 zapładniamy, 3 🪺 mrozimy) ➡️ ❄️ ❄️ (5.11 + 4.11)
    🏥17.10 - histeroskopia • CD138(+) – score (+) • CD56/NK = 10%

Wysłany: 14 listopada, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naadzieja wrote:
    Ja mam 52,3 % i zaczynam immunosupresję. Mi Dr mówiła, że z takim wynikiem nie ma co podchodzić do transferu bo się nie uda. Ten equoral niby taki silny lek a jakoś słabo obniża. Tyle dni 2 tabletki dziennie to nie byle co

Jak już totalnie sie nie załamie i jeszcze wejde na ta grupe to tak. Mam jakies mieszane uczucia do tego leku straciłam połowę włosów a wynik dramatyczny.

‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ