🍁🍂Jesienne Okruszki po IVF – od nadziei do narodzin🍂🍁
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak macie jakieś kołyski które wam wpadły w oko albo je macie czy planujecie to będę Wdzięczna za linki ❤️ na razie jeszcze kupa czasu zanim cokolwiek zaczniemy kupować, pewnie dopiero w 3 trymestrze, ale tak próbuje sobie logistykę ogarnąć. Bo na razie nie wiem, czy dostawka czy łóżeczko, ale chyba oba? Nie wyobrażam sobie wstawać w nocy do dziecka do innego pokoju, ale może po prostu będę mieć kanapę w pokoju malucha… nie wiem ta logistyka nocna i dzienna mnie zastanawia 😳
-
Gdybyśmy mieli dom parterowy to pewnie byłoby tylko łóżeczko, ale na dwóch poziomach muszę mieć też coś na parterze, żeby nie biegać z dzieckiem po schodach.Alina Malina wrote:Jak macie jakieś kołyski które wam wpadły w oko albo je macie czy planujecie to będę Wdzięczna za linki ❤️ na razie jeszcze kupa czasu zanim cokolwiek zaczniemy kupować, pewnie dopiero w 3 trymestrze, ale tak próbuje sobie logistykę ogarnąć. Bo na razie nie wiem, czy dostawka czy łóżeczko, ale chyba oba? Nie wyobrażam sobie wstawać w nocy do dziecka do innego pokoju, ale może po prostu będę mieć kanapę w pokoju malucha… nie wiem ta logistyka nocna i dzienna mnie zastanawia 😳
Ja nie wiem jeszcze, jak długo mała będzie spała z nami w sypialni, ale na początku na pewno będziemy w tym samym pokoju. Moje koleżanki miały swoje maleństwa do mniej więcej roku w sypialni.
Może dziewczyny z dziećmi się wypowiedzą, kiedy przeniosły dziecko na noc do swojego pokoju?😀
Alina Malina lubi tę wiadomość
👩🏻🦰’92 + 🧔🏻♂️’90 | starania od 04.2022
obniżona rezerwa jajnikowa, adenomioza, KIR AA, RIF
teratozoospermia
03.2023 - 03.2025
2x IUI, 2x IMSI, 4 transfery zdrowych zarodków, 3x obstawa immunologiczna, nigdy b-hCG+
05.2025 IMSI, ❄️4AB zdrowy po PGT-A
IPLE & minihistero❌
wyciszenie Diphereline x3✅
12.2025✨ivig + FET✨ 7dpt 52, 9dpt 175, 12dpt 742, 17dpt 4953, 23dpt 22784, 26dpt CRL 0.37cm i💗 8+3 CRL 1.78cm FHR 174, 10+3 FeliaTest zdrowa🩷 I prenatalne 12+3 6cm bobasa, II prenatalne 20+3 345g, III prenatalne 29+0 1274g🥰

-
To może zobacz sobie kołyskę z Tiny Love 3w1, ona też pełni funkcję lezaczka.just_a_girl wrote:Właśnie u nas mimo dwóch poziomów to nie mam za bardzo miejsca na dodatkowe meble/przedmioty, więc wózek w salonie, czy dodatkowe łóżeczko jakoś mi nie leżą w zamyśle, myślałam właśnie dawać kokon na półwyspe, jak będę w kuchni, albo na kanapę (mam szeroka leżankę) jak w salonie. Nie mam zwierząt 🙂 A z drzemkami to serio nie wiem jeszcze. Może kosz Mojżesza pożyczę od koleżanki, on trochę mniejszy. Ja mieszkam na wsi, bez chodników, to koła od wózka będę mieć uwalone cały rok, więc raczej zostanie w wiatrołapie😅 Ewentualnie myślałam o wypinaniu gondoli i drzemkach w niej na wyspie/kanapie, ale nie wiem, nie czytałam nic o tym wszystkim jeszcze tylko bazuje na polecajkach i odradzanych rzeczach od koleżanek.
Alina Malina, just_a_girl lubią tę wiadomość
02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
Bardzo fajna kołyska dziękuję!
Ja właśnie myślałam że będzie z nami spać ale jak się naoglądałam tiktoka o zobaczyłam ile klamotów bym chciała dla dziecka to się boje że wygodniej będzie mi spać w pokoju dziecka 🫣
aganieszkam lubi tę wiadomość
-
Zależy ile masz miejsca w sypialni i co będzie dla Ciebie wygodniejsze. Dla mnie mega wygodna jest dostawka, a wtedy łóżeczko można dokupić później. Dziecko w sypialni rodziców minimum rok, wg mnie. Niektórzy wcześniej przenoszą dzieci do swoich pokojów, ale mi się dzieci budziły w nocy i nie chciało mi się latać po nocy do ich pokojów. Noworodka na pewno bym nie dała do swojego pokoju. Coś mu się uleje , zakrztusi się i jak jesteś obok to dziecku pomożesz od razu. Niby są kamerki, ale sen jest bardziej czujny jak dziecko jest obok.Alina Malina wrote:Jak macie jakieś kołyski które wam wpadły w oko albo je macie czy planujecie to będę Wdzięczna za linki ❤️ na razie jeszcze kupa czasu zanim cokolwiek zaczniemy kupować, pewnie dopiero w 3 trymestrze, ale tak próbuje sobie logistykę ogarnąć. Bo na razie nie wiem, czy dostawka czy łóżeczko, ale chyba oba? Nie wyobrażam sobie wstawać w nocy do dziecka do innego pokoju, ale może po prostu będę mieć kanapę w pokoju malucha… nie wiem ta logistyka nocna i dzienna mnie zastanawia 😳
sylstaa wrote:Gdybyśmy mieli dom parterowy to pewnie byłoby tylko łóżeczko, ale na dwóch poziomach muszę mieć też coś na parterze, żeby nie biegać z dzieckiem po schodach.
Ja nie wiem jeszcze, jak długo mała będzie spała z nami w sypialni, ale na początku na pewno będziemy w tym samym pokoju. Moje koleżanki miały swoje maleństwa do mniej więcej roku w sypialni.
Może dziewczyny z dziećmi się wypowiedzą, kiedy przeniosły dziecko na noc do swojego pokoju?😀
Przy pierwszym dziecku mąż wstawał w nocy do córki, przewijał ją i mi ją podawał do karmienia. To była mega wygoda, bo córka się non stop budziła. Teraz przy synku mieliśmy taki system, że mąż wyniósł się ze starszakami z sypialni (niestety nadal spali z nami 🙈), inaczej nikt się nie wysypiał. Jak Mały nie dał się odłożyć do dostawki, lub budził się non stop, to zostawiałam go w łóżku i sobie spaliśmy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 16:45
sylstaa lubi tę wiadomość
02/26 Naturals Beta 1979, 4205

26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
24.08.2024- transfer 4BB
23dpt jest serduszko
Niedrożne jajowody ❌ -
To na pewno chce spać z dzieckiem, innej opcji nie ma tylko się zastanawiam czy wygodniej mi będzie spać w sypialni z dostawką czy w pokoju dziecka… z resztą znając życie pięć razy się zmieni i wyjdzie w praniu jeszcze co innego… tak jest zawsze z moimi planami…
Paula., aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny za polecajki kiwi i kefiru, bede testować, moze cos ruszy.
Tez sie zastanawiam jak rozwiązać kwestie piętrowego domu. Myślałam,zeby najpierw kupoc dostawkę, a łóżeczko duzo później. Ale wlasnie co na parter? Zastanawiałam sie nad koszem Mojżesza ale jak przeczytałam, ze to na 3-4 miesiace to troche sie zniechęciłam, bo co pozniej?
W związku z tym... kupic dwie dostawki?12.01.26 🍍
Czekamy🙏 -
Miałam lezaczek z tiny love dla córki był super. Teraz tez zamierzam kupic bo swoj pożyczyliśmy bratu meza i nie powiem oddal nam ale do użytku to on sie nie nadaje nawet na dwor.
Dostawkę planujemy kupic taką z funkcją kołyski
https://vexpi.pl/produkt/pokoj-dzieciecy/lozeczka/cavoe-coq-elektryczne-lozeczko-4w1/
Alina Malina, aganieszkam, Yahu lubią tę wiadomość
👩32👨🏼34👧9 (33tc) & 🐈🐈⬛
👼02.2015 (10tc) & 👼06.2016 (6tc)
Starania od 2024
04.2025r - klinika
08.2025r - stymulacja IVF ~ zostały 3❄️
20.08 - ET 4AB; 27.08 - ⏸️;💔
02.01.2026 - FET 5BB ❄️🩵
5dpt ⏸️
7dpt beta 86,4 ❄️
10dpt beta 342,6 ❄️
15dpt beta 4464 ❄️ prog 13,60
20dpt beta 22295,8❄️ prog 13,39
24dpt beta 52137,4❄️ prog 21,75
25dpt - nagłe krwawienie, ale jest 💗
31dpt - CRL 1,15cm 💗
09.03 - USG prenatalne ✔️
03.06 - 100% zdrowego 🩵
🍀pozytywne myśli przyciągają pozytywne skutki 🍀

-
Wczoraj robiliśmy sobie grilla i przy grillu padł temat imienia dla dziecka. Mowie mi ten Mikołaj jakoś od początku przypasował jeszcze przed transferem . No ale moj maz sobie wymyślił imie po moim dziadku Benedykt . Że bardzo mu sie podoba i ona nie chce Mikołaja tylko chce Benia. Dla córki było prościej bo wszyscy byli za Helenką.
No a moja babcia miala na imie Marianna ale miala byc Maria i wszyscy tak na nią mówili i corke mamy Marię. No a jej mąż to wlasnie Benedykt i mąż wie jak ja bardzo kochałam tych dziadków i jak bardzo tęsknię za nimi wiec stwierdzil ze to imie bedzie idealne.
aganieszkam, Yahu, sylstaa, Jenny93 lubią tę wiadomość
👩32👨🏼34👧9 (33tc) & 🐈🐈⬛
Starania od 2024
04.2025r - klinika
02.01.2026 - FET 5BB ❄️🩵
5dpt ⏸️
7dpt beta 86,4 ❄️
10dpt beta 342,6 ❄️
31dpt - CRL 1,15cm 💗
03.06 - 100% zdrowego 🩵

-
Paula. wrote:Miałam lezaczek z tiny love dla córki był super. Teraz tez zamierzam kupic bo swoj pożyczyliśmy bratu meza i nie powiem oddal nam ale do użytku to on sie nie nadaje nawet na dwor.
Dostawkę planujemy kupic taką z funkcją kołyski
https://vexpi.pl/produkt/pokoj-dzieciecy/lozeczka/cavoe-coq-elektryczne-lozeczko-4w1/
Ooooo ej to jest elektryczna kołyska? Kurcze dużo lepsze niż to z ikei… -
Kołyska elektryczna z funkcją wykrywania ruchów dziecka, łączy się z telefonem i można puszczać muzyczkę, samo kołysze i wykrywa czy dziecko śpi, kupiłaś mnie 😂 chce to
Paula. lubi tę wiadomość
-
My tak chyba zrobimy… nie da rady znosić z góry na dół, podejrzewam że pierwsze tygodnie dużo więcej czasu spędzimy na górze, zwłaszcza że mąż będzie miał 2-4 tygodnie wolnego jak się urodzi, ale potem będziemy w końcu na dole i no chyba nie ma wyjścia…KurkaZłotopiórka wrote:Dzieki dziewczyny za polecajki kiwi i kefiru, bede testować, moze cos ruszy.
Tez sie zastanawiam jak rozwiązać kwestie piętrowego domu. Myślałam,zeby najpierw kupoc dostawkę, a łóżeczko duzo później. Ale wlasnie co na parter? Zastanawiałam sie nad koszem Mojżesza ale jak przeczytałam, ze to na 3-4 miesiace to troche sie zniechęciłam, bo co pozniej?
W związku z tym... kupic dwie dostawki?
U nas z imieniem jest sinusoida… ja w ogóle od razu wiedziałam że chłopak, po transferze zrobaczulam zdjęcie embrionu mówię że to chłopak na stówę. No i na jednym USG niedawno babka dałaby sobie rękę uciąć że chłopak, dzisiaj przyszły NIPT potwierdziły. Więc chłopak. Od pierwszego dnia miał być Henio. Ale ostatnio mąż zaczął temat, zaczęliśmy analizować Henio plus nasze nazwisko, potem zaczęliśmy analizować drugie imię i nie możemy się zdecydować 😣
Paula., aganieszkam, just_a_girl, Yahu, sylstaa, Jenny93 lubią tę wiadomość
-
Tylko nie mniej pretensji jak kupisz i okaże sie porażka bo ja tego jeszcze w domu nie mam 😃😃 w wakacje planujemy kupic.Alina Malina wrote:Kołyska elektryczna z funkcją wykrywania ruchów dziecka, łączy się z telefonem i można puszczać muzyczkę, samo kołysze i wykrywa czy dziecko śpi, kupiłaś mnie 😂 chce to
Moze w jakimś sklepie znajdziesz taniej, ale ten sklep co jest link mam go stacjonarnie i tam zawsze kupujemy wózki, foteliki i tam sobie podjedziemy i obejrzymy wlasnie tę kołyskę.👩32👨🏼34👧9 (33tc) & 🐈🐈⬛
Starania od 2024
04.2025r - klinika
02.01.2026 - FET 5BB ❄️🩵
5dpt ⏸️
7dpt beta 86,4 ❄️
10dpt beta 342,6 ❄️
31dpt - CRL 1,15cm 💗
03.06 - 100% zdrowego 🩵

-
Paula. wrote:Tylko nie mniej pretensji jak kupisz i okaże sie porażka bo ja tego jeszcze w domu nie mam 😃😃 w wakacje planujemy kupic.
Moze w jakimś sklepie znajdziesz taniej, ale ten sklep co jest link mam go stacjonarnie i tam zawsze kupujemy wózki, foteliki i tam sobie podjedziemy i obejrzymy wlasnie tę kołyskę.
Z samego opisu jest super najwyżej wyląduje na parterze jak się nie sprawdzi 😂🫣 muszę zrobić przegląd tiktoka bo to moje główne źródło informacji o gadżetach. Nie mam za bardzo wkoło osób z małymi dziećmi więc zostaje TikTok i forum żeby czerpać inspiracje
Paula. lubi tę wiadomość
-
Dokladnie. A taka dostawka to do jakiego wieku?Alina Malina wrote:My tak chyba zrobimy… nie da rady znosić z góry na dół, podejrzewam że pierwsze tygodnie dużo więcej czasu spędzimy na górze, zwłaszcza że mąż będzie miał 2-4 tygodnie wolnego jak się urodzi, ale potem będziemy w końcu na dole i no chyba nie ma wyjścia…
U nas z imieniem jest sinusoida… ja w ogóle od razu wiedziałam że chłopak, po transferze zrobaczulam zdjęcie embrionu mówię że to chłopak na stówę. No i na jednym USG niedawno babka dałaby sobie rękę uciąć że chłopak, dzisiaj przyszły NIPT potwierdziły. Więc chłopak. Od pierwszego dnia miał być Henio. Ale ostatnio mąż zaczął temat, zaczęliśmy analizować Henio plus nasze nazwisko, potem zaczęliśmy analizować drugie imię i nie możemy się zdecydować 😣
Powiem Wam, ze przeraża mnie to kompletowanie wyprawki. Jak byliśmy w procesie to wyobrażałam sobie siebie, zerkałam ukradkiem na ubranka., a odkąd sie dowiedzieliśmy o ciazy, to ja mam blokadę.
Imienia dla Malego tez jeszcze nie wybraliśmy, mamy jakies pomysły ale ciezko. Moj maz ostatnio zaczyna wspominać, ze jemu podoba sie imie, które sam nosi i przecież to jest świetny pomysł nazwać tak dziecko, jak on ma na imie12.01.26 🍍
Czekamy🙏 -
Różnie rodzice robią. Jak masz możliwość wstawić jakieś łóżko dodatkowe do pokoju dziecka to też spoko rozwiązanie. Sama tak miałam zrobić, ale skoro się wynieśli wszyscy z sypialni to wolałam zostać w swoim łóżku 😅 syn nauczył się spać w swoim łóżeczku, już przesypia noce, więc teraz śpię sama z poduszką ciążową i mega się wysypiam 😁 korzystam, bo przez wiele lat byłam zgnieciona w nocy jak naleśnik 🙈Alina Malina wrote:To na pewno chce spać z dzieckiem, innej opcji nie ma tylko się zastanawiam czy wygodniej mi będzie spać w sypialni z dostawką czy w pokoju dziecka… z resztą znając życie pięć razy się zmieni i wyjdzie w praniu jeszcze co innego… tak jest zawsze z moimi planami…02/26 Naturals Beta 1979, 4205

26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
24.08.2024- transfer 4BB
23dpt jest serduszko
Niedrożne jajowody ❌ -
KurkaZłotopiórka wrote:Dokladnie. A taka dostawka to do jakiego wieku?
Powiem Wam, ze przeraża mnie to kompletowanie wyprawki. Jak byliśmy w procesie to wyobrażałam sobie siebie, zerkałam ukradkiem na ubranka., a odkąd sie dowiedzieliśmy o ciazy, to ja mam blokadę.
Imienia dla Malego tez jeszcze nie wybraliśmy, mamy jakies pomysły ale ciezko. Moj maz ostatnio zaczyna wspominać, ze jemu podoba sie imie, które sam nosi i przecież to jest świetny pomysł nazwać tak dziecko, jak on ma na imie
Mój mąż miał kolegę u którego w rodzinie pierworodny zawsze nazywał się po ojcu Adam. I był pradziadek Adam, dziadek Adam, ojciec Adam i mniejszy Adaś. A jak się Adasia zapytali jak jego syn będzie się nazywał to się zdziwił, że co to za pytanie, oczywiście, że Adaś 😆
KurkaZłotopiórka, sylstaa, Jenny93, aganieszkam, Paula. lubią tę wiadomość
👩🏼34🧔🏻♂️36
AMH 2,6 (11.25)
❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo, kryptozoo-
✅ kariotyp, genotyp Bx -2DS2, -2DS3 | histero + CD138 (0/10)
I IVF
→ 09.23 p.krótki → 8🥚→ 7xMII→ PICSI →2❄️
→I FET 2BC → CB ❌
→II FET 2BC ❌
II IVF
→06.25. p.długi → 6🥚→ 3xMII→ PICSI
→III ET 2-dn. 5A+4B ❌
III IVF
→12.25 p.PPOS GonalF, Menopur, Provera→ 20🥚→ 10xMII → PICSI → 4❄️
→15.01.26 - IV FET 4BA, CS, prog. 15,2 (Accofil, Prograf→ Encorton)
β: 5dpt 32,4 | 6dpt 45,90 | 8dpt 56,2 | 9dpt 91,7 | 11dpt 219,0 | 14 dpt 360,2 | 16 dpt 763,0 | 20 dpt 2719,5
27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹
12+4 - I prenatalne niskie ryzyka ♥️
20+4 - II prenatalne 362 g Okruszka 🩵

-
KurkaZłotopiórka wrote:Dokladnie. A taka dostawka to do jakiego wieku?
Imienia dla Malego tez jeszcze nie wybraliśmy, mamy jakies pomysły ale ciezko. Moj maz ostatnio zaczyna wspominać, ze jemu podoba sie imie, które sam nosi i przecież to jest świetny pomysł nazwać tak dziecko, jak on ma na imie
Ale też mam blokadę. Ja nic nie kupuje. Tylko oglądam i sobie fantazjuje. Na Vinted dodałam do obserwowania mnóstwo rzeczy połowa już sprzedana. Nie wiem kiedy się odblokuje w głowie. Może w trzecim trymestrze. Teraz szok bo chociaż porządki zaczęliśmy robić… a jakoś nic w domu nie dotykałam bo miałam blokadę przed wiciem gniazda… a ja znam sporo przypadków gdzie dziecko się nazywa jak rodzic
czemu nie.
-
Alina Malina wrote:To na pewno chce spać z dzieckiem, innej opcji nie ma tylko się zastanawiam czy wygodniej mi będzie spać w sypialni z dostawką czy w pokoju dziecka… z resztą znając życie pięć razy się zmieni i wyjdzie w praniu jeszcze co innego… tak jest zawsze z moimi planami…
My mieliśmy dostawkę, łóżeczko i babyhug na drzemki. W dzień synek spał tylko na mnie, a w nocy śpi z nami do tej pory 🤣
Alina Malina lubi tę wiadomość
-
Podzielę się jak było u nas ze spaniem
My mieliśmy z synkiem dostawkę w sypialni. Spał trochę w niej, trochę razem u nas w łóżku, czasem w pierwszych tygodniach jakoś na mnie przy piersi a ja podsypiałam na półleżąco. Kiedy miał 7 miesięcy zaczął wstawać na nogi, więc dostawka była już niebezpieczna. Kupiliśmy niskie łóżko do pokoju synka. Od około 8 miesięcy zaczął tam spać, ale budził się zazwyczaj raz na karmienie, chodziłam do niego i czasem wracałam, czasem zasypiałam u niego do rana. Mieliśmy kamerkę (nianie elektroniczną) często podglądalismy czy wszystko ok. W ogóle długo nam służyła, z 2,5 roku na pewno
przestał się wybudzać w nocy kiedy skończyliśmy karmienie piersią, chwilę przed 1,5 roku. Drzemki na początku miał w kokonie w salonie, później w wózku na spacerach lub u siebie w łóżku w pokoju. Kiedy zasypiał w wózku na spacerze a już chciałam wracać to wypinałam gondolę i dawałam do mieszkania, jesli koła były czyste to wjeżdzałam wózkiem. Kiedy zasypiał w aucie jak wracaliśmy do domu to zazwyczaj udawało sie go na śpiocha przenieść i do łóżka. Od kiedy miał pare miesięcy i już udało nam sie wejść w jakąś rutynę to pilnowaliśmy w miarę higieny snu (regularne drzemki o stałych porach, spanie w ciemnym pokoju, wieczorna rutyna). Nie wiem czy to dzięki temu czy ten typ tam po prostu ma, ale do teraz synek śpi nam ładnie. Zazwyczaj 19:30-7. Niektórzy dużo dłużej trzymają dziecko w sypialni, ale u nas było tak że po jego wyprowadzce i on mniej się budził i my się lepiej wysypialismy. No i zyskaliśmy więcej intymności 
Edit. I nigdy nie mieliśmy łóżeczka ze szczebelkami
teraz może kupimy żeby była bezpieczna przestrzeń od starszaka 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 19:44
aganieszkam, Alina Malina, Paula., just_a_girl, just_a_girl lubią tę wiadomość
👱♀️94'
AMH 3 14
👦90'
oligospermia
Naturals 🧒 2022 2cs
07.25 I procedura→ 5x❄️→ PGTa 1 ❄️ prawidłowy
FET 30.09 ❌️
10.25 histeroskopia → stan zapalny (wyleczony)
01.26 II procedura→ 6x ❄️→ PGTa→3❄️ prawidłowe
1❄️ bez PGTa
FET 16.03
8 dpt beta 82, 10 dpt 267, 12 dpt 901, 15 dpt 2996
24 dpt mamy serduszko 🩷