X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Karmienie piersią a kolejne in vitro
Odpowiedz

Karmienie piersią a kolejne in vitro

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Frendek Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2021, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia/89 wrote:
    Dziękuję za kciuki, narazie idzie raz lepiej raz gorzej, ale chętnie próbuje i je sama 😱. Jedyne co smakuje zawsze i niezmiennie, nawet po posiłku to mleko 😂🤷 dlatego ciężko widzę odstawienie 😁
    A jak u Was?

Niepoprawny mlekojad 😂 było kiepsko z rozszezaniem diety, teraz jest lepiej. Ja mam wychowawczy do października i tak myślałam, żeby w tym czasie podejść do transferu karmiac piersia. Niektóre kliniki praktykują takie podejście z pozytywnymi efektami, wydaje mi sie, ze gdzies czytalam o badaniu receptywnosc endometrium przed transferem, ale jeśli Dr ma inne zdanie to ja mu zaufam i skoncentruje się na tym jak i kiedy odstawic małą od piersi.

happilyeverafter lubi tę wiadomość

• Mamizu Nowa

Wysłany: 17 marca 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny chciałam się dołączyć do wątku, otóż mam cudowną córeczkę z criotransferu (na świeżym i cyklu stymulowanym się nie udało). Córeczka ma 13 miesięcy i chcemy wrócić po rodzeństwo. Mamy tylko 1 zarodek, a nadal karmię piersią. Gdy wrócił mi okres to dwa cykle monitorowaliśmy, bo myślałam, że uda się na naturalnym i nie będę musiała odstawiać małej. Ale niestety mam PCOS zespół policystycznych jajników i owulacji nie miałam :(. Moja doktor po przemyśleniu i przeanalizowaniu mojego przypadku przygotowała mi protokół synchronizacji endometrium i jak będzie wszystko ok to w kwietniu transfer. Ogólnie przy synchronizacji mogę nadal karmić. Narazie biorę duphaston i karmię. . Czy są tu dziewczyny, którym się udało zajść i donosić ciążę po in vitro karmiąc piersią??? Będę wdzięczna za odpowiedzi czy przy karmieniu piersią otrzymywałyście jakieś dodatkowe zalecenia, leki, badania?? Chciałam zasięgnąć opinii jak to wyglądało u innych. Niestety jest bardzo maaaało rzetelnych informacji na ten temat (praktycznie w ogóle).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2021, 20:20

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ