X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną KIERUNEK - Białystok
Odpowiedz

KIERUNEK - Białystok

Oceń ten wątek:
  • SoniaK Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WESOŁYCH ŚWIĄT :)

SoniaK
  • SoniaK Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki 17-go będę w Boćku
    może któraś z Was też :)

SoniaK
  • SoniaK Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikt nie leczy się w Białymstoku ... ?

SoniaK
  • monia10291 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Ja co prawda nie z Białegostoku ale tam właśnie się leczę. Od prawie roku u dr Wasilewskiego w Napromedice. Uważam że to bardzo empatyczny człowiek, po ludzku i z szacunkiem podchodzący do człowieka i jego problemów i nie przedłuża leczenia jeżeli on sam nie może pomóc. Ma odwagę odesłać do innych lekarzy A nie wszyscy to potrafią. Przez ten czas wydałam sporo kasy na badanie hormonów, pasożyty, nietolerancja pokarmowe i niestety lub stety nic poważnego nie wykazało. Dlatego doktor wysłał mnie do dr Jakuba Tomaszewskiego który jest specjalistą od laparoskopii. Na pierwszej wizycie od razu wzbudził moje zaufanie swoją wiedzą i kompetencjami. W Internecie same dobre opinie o nim i sama się do nich dopisuję. Przed paroma dniami zrobił mi zabieg i okazał się strzałem w dziesiątkę. Zdiagnozował u mnie zrosty i endometriozę uniemożliwiające zajście w ciążę. Wszystko zostało naprawione i mam ogromną nadzieję że w końcu się uda. Obu lekarzy gorąco polecam i zazdroszczę że jako mieszkanki Białegostoku macie ich na wyciągnięcie ręki. Szkoda tylko że przyjmują prywatnie. To niestety ich minus. Pozdrawiam :-)

SoniaK lubi tę wiadomość

03.2015 - początek starań
    13.01.17r - laparoskopia ( niedrożne jajowody, endometrioza 1 st.- naprawione)
    Czekamy na efekty
  • SoniaK Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki monia :)
    ojej tyle badań, ja ich nie miałam a już jestem w trakcie stymulacji
    laparoskopię miałam i jest ok

SoniaK
  • SoniaK Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie na pierwszej wizycie miałam 5 pęcherzyków, a dziś po lekach tylko 2!!!
    Dlaczego czy to może niska dawka Menopuru :(

SoniaK
  • SoniaK Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2017, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro mam transfer, błagam o kciuki

SoniaK
  • megilejn Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SoniaK trzymam kciuki
    Dziewczyny jestem calkiem nowa w ivf. Lecze sie juz dlugi czas min clomid i gonal f. Mysle bardzo powaznei o ivf ale czy mozecie mi powiedziec dokladnie krok po kroku co i jak? i ile czasu trwa zakladajac ze uda sie za pierwszym razem? Plus ile czasu musze byc na miejscu?Gdzies mmi pisala jedna dziewczyna ze 10-14 dni codziennie sie przychodzi?
    plus te noclegi ile mniej wiecej za dobe?
    Aha i kogo polecacie w klinice Bocian? Czy moze do innej kliniki lepeij pojsc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 18:14

czekamy na corcie i synka

fbe4e53146.png
  • SoniaK Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megilein tak około wychodzi 10-14 dni
    ja w Bocianie polecam dr B.Pietrzyckiego, to człowiek anioł
    jestem świeżutko po transferze
    a noclegi to też polecam bardzo fajne miejsce
    można wypocząć, cisza, spokój i tanio
    bo z cenami, to też przeginają
    kontakt : 796 466 736

merkura123 lubi tę wiadomość

SoniaK
  • megilejn Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soniak dziekuje ty chyba mi tez na innym watku odpowiedzialas dzieki i zycze dwoch kresek na tescie za dwa tyg!!!!!!!!!!!!!!!

SoniaK lubi tę wiadomość

czekamy na corcie i synka

fbe4e53146.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SoniaK wrote:
    nikt nie leczy się w Białymstoku ... ?
    Ja chodzę do Artemidy, polecam.

• SoniaK Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megilejn ha ha o widzisz jaki człowiek roztrzepany ;)

SoniaK
  • SoniaK Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małe Słonko a do kogo chodzisz, też mi polecano tę klinikę

SoniaK
  • SoniaK Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2017, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziś słyszałam bijące serduszko
    trzymam kciuki za wszystkie :)
    dziękuję klinice Bocian

Foto_Anna, Pazyfae, Marikita lubią tę wiadomość

SoniaK
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SoniaK wrote:
    Kochane dziś słyszałam bijące serduszko
    trzymam kciuki za wszystkie :)
    dziękuję klinice Bocian

Gratuluję najserdeczniej <3
    Ja też jestem pacjentką Bociana.

SoniaK lubi tę wiadomość

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • SoniaK Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna a którego doktorka :)

SoniaK
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! My dzisiaj byliśmy na wizycie w Artemidzie w Bialymstoku i prawdopodobnie będziemy mogli skorzystać z IVF finansowanego w ramach badań klinicznych:) rozmawialiśmy z prof.Szamatowiczem ale tym młodszym bo jest koordynatorem tego projektu. A ogólnie polecano nam prof Wolczynskiego. Mamy do kliniki ponad 400 km ale mam nadzieje ze warto :) na czas in vitro będziemy musieli znaleźć jakieś lokum ,ale póki co czekamy na dalsze informacje

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • SoniaK Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae trzymam kciuki, a kiedy startujesz ... jakbyś szukała fajne i tanie lokum w Białymstoku to mam namiar i to bardzo zawirusowane, mi też dziewczyna która obecnie jest w ciąży i tam mieszkała poleciła, wszędzie blisko
    prof Wołczyńskiego też mi polecano, ma bardzo dobre opinie
    pozdrawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 22:40

SoniaK
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia bardzo chętnie -poprosze o namiar :) blisko do kliniki?jaka cena za nocleg? Właśnie najgorsze jest to ze nie wiem jeszcze kiedy startujemy -czekamy na info z kliniki. Gratuluję Ci serdecznie :*

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Etom Znajoma

Wysłany: 15 marca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Ja co prawda nie z Białegostoku ale tam właśnie się leczę. Od prawie roku u dr Wasilewskiego w Napromedice. Uważam że to bardzo empatyczny człowiek, po ludzku i z szacunkiem podchodzący do człowieka i jego problemów i nie przedłuża leczenia jeżeli on sam nie może pomóc. Ma odwagę odesłać do innych lekarzy A nie wszyscy to potrafią. Przez ten czas wydałam sporo kasy na badanie hormonów, pasożyty, nietolerancja pokarmowe i niestety lub stety nic poważnego nie wykazało. Dlatego doktor wysłał mnie do dr Jakuba Tomaszewskiego który jest specjalistą od laparoskopii. Na pierwszej wizycie od razu wzbudził moje zaufanie swoją wiedzą i kompetencjami. W Internecie same dobre opinie o nim i sama się do nich dopisuję. Przed paroma dniami zrobił mi zabieg i okazał się strzałem w dziesiątkę. Zdiagnozował u mnie zrosty i endometriozę uniemożliwiające zajście w ciążę. Wszystko zostało naprawione i mam ogromną nadzieję że w końcu się uda. Obu lekarzy gorąco polecam i zazdroszczę że jako mieszkanki Białegostoku macie ich na wyciągnięcie ręki. Szkoda tylko że przyjmują prywatnie. To niestety ich minus. Pozdrawiam :-) Ja też idę tą drogą też najpierw Wasilewski potem Tomaszewski i 8 marca była laparoskopia.Zobaczymy jakie będą efekty Tomaszewski powiedział że porządki zrobione i do roboty,Wasilewski potwierdził,zobaczymy co będzie

Foto_Anna, Siemka lubią tę wiadomość

Etom
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ