🦢 Klinika BOCIAN Gdańsk 🦢
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć wszystkim!
Wiele klinik ma już swoje osobne wątki, ale niestety nie było jeszcze wątku o Bocianie- Gdańsk. Dodałam łabędzie 🦢 w tytule, jako, że to najbardziej podobne do bocianów ptaki z dostępnych emotikon😂.
Dopiero od tego miesiąca jesteśmy pacjentami tej kliniki i wciąż niepewna jestem naszego lekarza prowadzącego.
Może znajdzie się tu więcej osób leczących się w tej klinice do wymiany doświadczeń i opinii!Valleria, Thoruviel lubią tę wiadomość
💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
🌼 07/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego + wymazy MUCHa + powtórka AMH(?)
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
🌼 21/02/25 dodatkowa konsultacja planu z innym specjalistą
🌼 Koniec lutego- powtórka seminogramu + HBA + fragmentacja DNA
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza
❌ IO, BMI 25.5 (-> metformina + dieta)
❌ U partnera znacznie obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4% (-> worek supli)
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Hej dziewczyny! Po długich rozważaniach zdecydowałam się na Klinikę Bocian w Gdańsku. Wydaje mi się, że to najbardziej kameralna opcja- w sumie to ostatecznie zdecydowało. Na początku rozważałam też Klinikę Gameta w Gdyni, której wątek jest bardzo rozbudowany, ale po zapoznaniu się z historiami dziewczyn, ostatecznie postanowiłam zrezygnować.
Mamy już umówioną wizytę u dr Valentyna, ale wciąż nie jestem pewna, czy nie zmienimy lekarza. Mój partner chce dać mu szansę, a jeśli po 1-2 wizytach poczujemy, że to nie to, zmienimy lekarza. Staramy się już około 1,5 roku. Jedyna wykryta u nas nieprawidłowość to morfologia 0% u partnera.
Chętnie posłucham historii innych osób z tej kliniki 😁Julia24 lubi tę wiadomość
Staramy się od 05.2023r.
06.24 9tc 💔
* IO, niedoczynność tarczycy
* Morfologia 0% 😭
🔜IVF -
Julia24 wrote:Cześć wszystkim!
Wiele klinik ma już swoje osobne wątki, ale niestety nie było jeszcze wątku o Bocianie- Gdańsk. Dodałam łabędzie 🦢 w tytule, jako, że to najbardziej podobne do bocianów ptaki z dostępnych emotikon😂.
Dopiero od tego miesiąca jesteśmy pacjentami tej kliniki i wciąż niepewna jestem naszego lekarza prowadzącego.
Może znajdzie się tu więcej osób leczących się w tej klinice do wymiany doświadczeń i opinii!Julia24 lubi tę wiadomość
KIR AA, brak WSZYSTKICH potrzebnych 🙄
Cross match 25,0 %
ANA 1:320
SS-A silnie dodatnie
APS
Endometrioza
i może 🍟do tego?
Nasienie fragmentacja ✔ HBA ❌
AMH 4,92 ✔
IVF styczeń 2025
Klinika Bocian
1 stymulacja- menopur 200, orgalutran
estradiol 1466 -> 3147-> 4688
27.01 punkcja -
Ja też Bocian - zmiana po gamecie Gdynia.
Teraz jestem u dr Marii i w ogóle bez porównania z poprzednim lekarzem. W końcu nie stresuje się wizytą i czuje się zaopiekowana.
W najbliższym miesiącu robię badania immuno i potem przygotowanie do transferu.Julia24 lubi tę wiadomość
👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
2.04. Transfer nieudany
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔
21.12.2024 - start 3. procedury, 10 komórek, mamy 5 ❄️ -
Hej dziewczyny!! Fajnie, że jesteście!! ❤️
My staramy się od 04/05.2024r., ale od początku czułam, że coś jest nie tak. Mierzyłam się z coraz większymi bólami @ występującymi z czasem prawie cały cykl. Do tego dochodziły plamienia śródcykliczne nawet mimo przyjmowania dodatkowego proga.
Dostałam diagnozę endometriozy i adenomiozy. Powiedziano mi, że czas jest u nas bardzo ważny, więc musimy zintensyfikować starania. Na początku lutego robię HSG, potem 3-4 cykle naturalnych starań, a następnie IVF, jeśli się nie uda.
Byłam najpierw u dr. Marii i mimo tego, że jest bardzo miła zabrakło mi konkretnego, logicznego tłumaczenia z jej strony (nie podważam jej wiedzy, jedynie potrzebuje innego podejścia od lekarza).
W związku z tym zmieniam lekarza na dr. Adamczyka. Jednak nie mogę jeszcze zostawić swojej opinii, bo pierwsza wizyta u niego 07/02. Zachęciło mnie kilka dziewczyn tutaj do tego wyboru (między innymi właśnie Wy @pyati i @aleks! 💕) plus znam jedną dziewczynę z moimi diagnozami, której udało się przy 1 transferze z nim. Doktor uwzględnia immunologię (tamta dziewczyna zrobiła badania jeszcze przed 1 transferem), a nawet sam kieruje na konsultacje z immunologiem po nieudanych transferach (z opinii jednej dziewczyny z obu).
Z samej kliniki na razie bardzo pozytywne wrażenia - mega przyjemna atmosfera tam panuje. Właśnie podobno kompletnie inaczej niż w Gamecie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 16:08
💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
🌼 07/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego + wymazy MUCHa + powtórka AMH(?)
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
❌ Adenomioza
❌ U partnera znacznie obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4% (-> worek supli)
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
A czy ktoś był u dr. Valentyna?
Mamy nadzieję na kwalifikacje już na pierwszej wizycie. Boję się bardzo, że nas odrzucą, chociaż teoretycznie spełniamy wszystkie wymagania. Do tej pory byłam jedynie pod opieką mojej ginekolog, która ma swój prywatny gabinet.
Mógłby ktoś powiedzieć, jakie dokumenty potwierdzające starania przedtawialiscie na wizycie kwalifikacyjnej?
Miło słyszeć, że taka przyjemna atmosfera tam panuje. Na pewno to na plus wśród tych wszystkich stresów, z którymi się zmagamy...Staramy się od 05.2023r.
06.24 9tc 💔
* IO, niedoczynność tarczycy
* Morfologia 0% 😭
🔜IVF -
Valleria, weź na pierwszą wizytę wszystko co masz, kartę historię choroby (dostaniesz ją od swojej ginekolog) wyniki badań jakie robiłaś w ostatnich latach. Ja miałam na karcie w historii właśnie zapisane kiedy zaczęłam starac się o ciąże.
Ja polecam dr. Joanne, jest bardziej konkretna od dr. Marii, a też miła i delikatna. Dr Adamczyk - raz miałam z nim teleporadę i bardzo rzeczowy, jest też szefem kliniki w Gdańsku
Wszyscy są tam bardzo mili i ogólnie z przyjemnością tam chodzęWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 16:46
Julia24 lubi tę wiadomość
👩🏻 (38)
Amh - 0,58 fsh - 11
hipoglikemia reaktywna
naturalna owulacja ✅
👨🏻 (40)
nasienie - morfologia 4%
🍇 🥑 dieta płodnościowa
💊 Folian, Nac, Koenzym Q10, laktoferyna, jod, tran, wit D+K, magnez, dhea, mleczko pszczele
10.24r kwalifikacja do in-vitro klinika Bocian
26.10.2024 start stymulacji (Menopur, Bemfola + Cetrotide)
07.11. Punkcja 4 oocyty > jedna dojrzała komórka i i 1 zapłodnione 🥚
12.11 ET transfer 1 wczesnej blastocytki 🐣
19.11 7dpt → beta <2,3 😪
12.24r Decyzja o KD
09.01.25r ET transfer blastosystki 4.1.1.🤞 3 śnieżynki ❄️❄️❄️ zamrożone
15.01 ⏸️ 6dpt → beta 35,3 🥹 prog 30, 8dpt → beta 103,5, 11dpt - 367,4 😍
🩺 27.01.25 - 18dpt pęcherzyk ciążowy 8,4mm❤️
🩺 06.02.25 usg 🍀
Cudzie trwaj ❤️ wdzięczność 🙏
-
Cześć,
Juz pisałam w innych wątkach- Klinice Bocian stawiam okejkę 😉 mamy porównanie z Invictą- tam panuje większą biurokracja, zabrakło pomysłu na nas.
My jesteśmy u dr Arka, jest bardzo kompetentny i rzeczowy (co już tez pisałam ) . W końcu jakaś być może diagnoza (badania immunologiczne - wysoki cross-match). Za ok. 2 tygodnie idziemy na wizytę, żeby zacząć przygotowania do transferu.
Co nas przekonało do Bociana ? Powiew świeżości, brak biurokracji, miłe Panie Położne na recepcji, które od razu ogarniają pacjenta (pobieranie krwi itd), nie trzeba stać "miliona lat" w kolejce na recepcji mimo opłaconej wizyty.
Dr Valentyn - byłam u niego dwa razy, gdy dr Arka nie było. Zdziwiłam się, jak super delikatny jest w trakcie badań, aż w szoku byłam 😅 a lekarzy ginekologów przeszłam w ostatnich latach wielu, na szczęście większość tez byla delikatna, ale nie aż tak 😅 z dr Valentynem trochę nam nie "kliknęło", ale to już prywatne odczucie. My podchodzimy już z trochę większym luzem po tylu latach, co ma być to będzie. Dr Valentyn jest bardziej "spięty, poważny". Ale to też kwestia może być tego, że nie jesteśmy jego pacjentami.
Co do papierów kwalifikacyjnych - z tego co pamiętam wystarczy potwierdzenie starań minimum rok. Co wydaje mi się, że można poprosić od swojego ginekologa. Tak robiliśmy te kilka lat temu jak aplikowaliśmy wówczas do programu z Gdańska. Teraz do rządowego przenieśliśmy dokumentację z Invicty z 3 lat.Kariotypy prawidłowe
AMH 4,8 (wrzesień 2024)
Stymulacja nr 5 wrzesień 2024 - 2 zarodki, prawidłowy 1, jeden nieprzebadany
- cross- match 39%, po antybiotykoterapii 61%
- allo-MLR 38%
Stymulacja nr 4 maj 2024 - 1 zarodek prawidłowy 5.2.3
- transfer lipiec ❄️ Accofil - implantacja 🍀
- sierpień - poronienie 6t 💔
Stymulacja nr 3 marzec 2023 - 3 zarodki, dwa prawidłowe genetycznie
- transfer ❄️ 5.1.1 marzec z Accofil- prawidłowa implantacja 🍀
- wrzesień 2023 - poronienie, 12 t 5 dni 💔
- marzec 2024 ❄️ 5.2.3 z Accofil - brak implantacji
Stymulacja nr 2: czerwiec 2022 - 1 zarodek 5.2.2 - nieprawidłowy PGT-A
Stymuacja nr 1: sierpień 2021 - 4 zarodki
- transfer - brak zagnieżdżenia
- wrzesień ❄️ - brak zagnieżdżenia
- listopad ❄️ - ciąża biochemiczna
- luty 2022 - badanie receptywności endometrium - NK w normie
- marzec 2022 ❄️- brak implantacji
inseminacja 05.2021 - brak rezultatu -
KasiaWitaminka wrote:Valleria, weź na pierwszą wizytę wszystko co masz, kartę historię choroby (dostaniesz ją od swojej ginekolog) wyniki badań jakie robiłaś w ostatnich latach. Ja miałam na karcie w historii właśnie zapisane kiedy zaczęłam starac się o ciąże.
Ja polecam dr. Joanne, jest bardziej konkretna od dr. Marii, a też miła i delikatna. Dr Adamczyk - raz miałam z nim teleporadę i bardzo rzeczowy, jest też szefem kliniki w Gdańsku
Wszyscy są tam bardzo mili i ogólnie z przyjemnością tam chodzę
O! Widzę, że się udało!! 😍😍 Kochana, gratulacje! 🥳 Trzymam mocno kciuki za nudną i spokojną ciążę!✊🍀 Pięknie 🥹🥹.
Dziewczyny, a jakie Wasi lekarze mają podejście do transferu dwóch zarodków? 🤔
Mnie trochę nastraszyli, że jak chce dwójkę dzieci, to żeby zamrozić jak najwięcej komórek póki jeszcze mój organizm "działa" w miarę.KasiaWitaminka lubi tę wiadomość
💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
❌ Adenomioza
Julia24 wrote:O! Widzę, że się udało!! 😍😍 Kochana, gratulacje! 🥳 Trzymam mocno kciuki za nudną i spokojną ciążę!✊🍀 Pięknie 🥹🥹.
Dziewczyny, a jakie Wasi lekarze mają podejście do transferu dwóch zarodków? 🤔
Mnie trochę nastraszyli, że jak chce dwójkę dzieci, to żeby zamrozić jak najwięcej komórek póki jeszcze mój organizm "działa" w miarę.
Dziękuję 🥰 Tez się pytałam, o transfer 2 zarodków (marzę o bliźniakach) i niestety w tej klinice tego nie robią, mają takie wytyczne że nie, bo ciąża mnoga jest zbyt ryzykowna. Ale zamrozić zarodki na później jak najbardziej możesz, my mamy jeszcze 3kę śnieżynek ❄️. Powodzenia! 🍀🍀🍀
Thoruviel lubi tę wiadomość
👩🏻 (38)
Amh - 0,58 fsh - 11
hipoglikemia reaktywna
naturalna owulacja ✅
👨🏻 (40)
nasienie - morfologia 4%
🍇 🥑 dieta płodnościowa
💊 Folian, Nac, Koenzym Q10, laktoferyna, jod, tran, wit D+K, magnez, dhea, mleczko pszczele
10.24r kwalifikacja do in-vitro klinika Bocian
26.10.2024 start stymulacji (Menopur, Bemfola + Cetrotide)
07.11. Punkcja 4 oocyty > jedna dojrzała komórka i i 1 zapłodnione 🥚
12.11 ET transfer 1 wczesnej blastocytki 🐣
19.11 7dpt → beta <2,3 😪
12.24r Decyzja o KD
09.01.25r ET transfer blastosystki 4.1.1.🤞 3 śnieżynki ❄️❄️❄️ zamrożone
15.01 ⏸️ 6dpt → beta 35,3 🥹 prog 30, 8dpt → beta 103,5, 11dpt - 367,4 😍
🩺 27.01.25 - 18dpt pęcherzyk ciążowy 8,4mm❤️
🩺 06.02.25 usg 🍀
Cudzie trwaj ❤️ wdzięczność 🙏
-
Ja jestem u doktora Arka i polecam.
Doktor Valentyn robił mi punkcję i proponowali nam wizytę u niego po punkcji ale się nie zgodziliśmy i mieliśmy naszego lekarza. Ale to są moje osobiste fanaberie bo chcieliśmy jeszcze pogadać o badaniu zarodków a baliśmy się bariery językowej.
My dostaliśmy kwalifikacje na pierwszej wizycie ale my mamy długą historię.KIR AA, brak WSZYSTKICH potrzebnych 🙄
Cross match 25,0 %
SS-A silnie dodatnie
APS
Endometrioza
i może 🍟do tego?
AMH 4,92 ✔
IVF styczeń 2025
Klinika Bocian
27.01 punkcja -
Też się pytaliśmy o transfer dwóch zarodków- dr Arek powiedział, że obecne wytyczne są, aby podawać pojedynczo. Wcześniej robiono takie transfery, gdy proces rozmrażania zarodków był niedopracowany i była większa szansa, że coś pójdzie nie tak w trakcie rozmrażania. A obecnie proces zamrażania i rozmrażania jest bardzo dopracowany i istnieje jedynie minimalne ryzyko, że zarodek źle się rozmrozi.
No i tak jak KasiaWitaminka napisała- ryzyko dla kobiety.
Plus paradoksalnie transfer pojedynczego zarodka daje większe szanse. Np u nas - transfer dwóch zdrowych genetycznie zarodków- mój organizm może odrzucić, bo obecnie bardzo silnie traktuje jako ciało obce. A tak - jeden transfer nieudany, w kolejnym można dopasować leki/przeprowadzić diagnostykę i zwiększyć szanse.
Ciekawostka - przy transferze pojedynczego zarodka nadal jest szansa na ciążę bliźniaczą - tak nam powiedział lekarz z poprzedniej Kliniki: 4% szans na podział zarodka i faktycznie u jednej pacjentki tak się wydarzyło, podobno w szoku byli jak od niego wyszli 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 17:21
KasiaWitaminka lubi tę wiadomość
Kariotypy prawidłowe
AMH 4,8 (wrzesień 2024)
- allo-MLR 38%
Podobno to bardzo dużo zależy od osobistych poglądów lekarza, czy transferuje dwa zarodki. No chyba, że akurat w Bocianie mają taką politykę i nic lekarz nie ma może z tym zrobić. Słyszałam już nieraz, że nawet na pierwszy transfer lekarzom zdarza się proponować dwa zarodki w szczególnych przypadkach (czy to wieku, diagnoz, czy osobistych preferencji). Szkoda 😅. Wiem, że przy transferze jednego zarodka wciąż jest szansa na bliźniaki, ale to tak jak powiedziałaś @Thourviel naprawdę niewielka szans- tym bardziej, jak w rodzinie nie ma się bliźniaków.
@Pyati jak punkcja? ☺️ Wiesz już ile udało się pobrać komórek?💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
❌ Adenomioza
Julia24 wrote:Podobno to bardzo dużo zależy od osobistych poglądów lekarza, czy transferuje dwa zarodki. No chyba, że akurat w Bocianie mają taką politykę i nic lekarz nie ma może z tym zrobić. Słyszałam już nieraz, że nawet na pierwszy transfer lekarzom zdarza się proponować dwa zarodki w szczególnych przypadkach (czy to wieku, diagnoz, czy osobistych preferencji). Szkoda 😅. Wiem, że przy transferze jednego zarodka wciąż jest szansa na bliźniaki, ale to tak jak powiedziałaś @Thourviel naprawdę niewielka szans- tym bardziej, jak w rodzinie nie ma się bliźniaków.
@Pyati jak punkcja? ☺️ Wiesz już ile udało się pobrać komórek?
Zaskakująco dobrze, szybko się wybudziłam i od razu wstałam.
Tak, pobrali 15 ale dalej poszło do embriologow 13. Teraz w środę telefon ale chce zadzwonić jutro może coś powiedząThoruviel, Julia24 lubią tę wiadomość
Cross match 25,0 %
SS-A silnie dodatnie
APS
Endometrioza
i może 🍟do tego?
AMH 4,92 ✔
IVF styczeń 2025
Klinika Bocian
27.01 punkcja -
pyati wrote:Zaskakująco dobrze, szybko się wybudziłam i od razu wstałam.
Tak, pobrali 15 ale dalej poszło do embriologow 13. Teraz w środę telefon ale chce zadzwonić jutro może coś powiedzą
Wow! 😁 Piękna ilość! 🥳 To teraz trzymam kciuki za jeszcze piękniejsze zarodki! ✊
@Thoruviel widzę, że badaliśmy zarodki! Mogłabyś powiedzieć na jaki koszt należy się przygotować? 🤔pyati lubi tę wiadomość
💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
❌ Adenomioza
Julia24 wrote:Wow! 😁 Piękna ilość! 🥳 To teraz trzymam kciuki za jeszcze piękniejsze zarodki! ✊
@Thoruviel widzę, że badaliśmy zarodki! Mogłabyś powiedzieć na jaki koszt należy się przygotować? 🤔Julia24 lubi tę wiadomość
Cross match 25,0 %
SS-A silnie dodatnie
APS
Endometrioza
i może 🍟do tego?
AMH 4,92 ✔
IVF styczeń 2025
Klinika Bocian
27.01 punkcja -
pyati wrote:My też badamy, 1-2 zarodki 5,5 tysiąca. 4-5 zarodków 8 tysięcy. I tak wzrasta cena o 2,5 tysiąca.
Dzięki za odpowiedź 🤗. My też jesteśmy zdecydowani na badania.
A czy dr Arek wdrażał Ci jakieś szczególne postępowanie w związku z endometriozą? ☺️💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
❌ Adenomioza
Julia24 wrote:Dzięki za odpowiedź 🤗. My też jesteśmy zdecydowani na badania.
A czy dr Arek wdrażał Ci jakieś szczególne postępowanie w związku z endometriozą? ☺️KIR AA, brak WSZYSTKICH potrzebnych 🙄
Cross match 25,0 %
SS-A silnie dodatnie
APS
Endometrioza
i może 🍟do tego?
AMH 4,92 ✔
IVF styczeń 2025
Klinika Bocian
27.01 punkcja -
Julia24 wrote:Wow! 😁 Piękna ilość! 🥳 To teraz trzymam kciuki za jeszcze piękniejsze zarodki! ✊
@Thoruviel widzę, że badaliśmy zarodki! Mogłabyś powiedzieć na jaki koszt należy się przygotować? 🤔
Tak jak pyati napisała, na przełomie października/listopada płaciliśmy 5 500 zł - za jeden zarodek. U nas wyszło jeszcze tak, że zostały nam dwa zarodki do przebadania. Z czego tylko z jednego pobrali materiał, z drugiego nie pobrali - blastocysta poprawna, ale bali się, że mogą uszkodzić zarodek, bodajże coś z otoczką było nie do końca ok.
Także dla nas też nowa sytuacja, wcześniej w Invicta zawsze pobierali materiał. Także czeka na nas jeden przebadany zarodek, a drugi nieprzebadany.
Kariotypy prawidłowe
AMH 4,8 (wrzesień 2024)
- allo-MLR 38%
Thoruviel wrote:Tak jak pyati napisała, na przełomie października/listopada płaciliśmy 5 500 zł - za jeden zarodek. U nas wyszło jeszcze tak, że zostały nam dwa zarodki do przebadania. Z czego tylko z jednego pobrali materiał, z drugiego nie pobrali - blastocysta poprawna, ale bali się, że mogą uszkodzić zarodek, bodajże coś z otoczką było nie do końca ok.
Także dla nas też nowa sytuacja, wcześniej w Invicta zawsze pobierali materiał. Także czeka na nas jeden przebadany zarodek, a drugi nieprzebadany.
A dzwoniłaś do embriologow tak jak kazali czy coś próbowałaś wcześniej? Ja mam w środę do południa dzwonić ale kusi mnie zeby dryndnąć jutro 😃KIR AA, brak WSZYSTKICH potrzebnych 🙄
Cross match 25,0 %
SS-A silnie dodatnie
APS
Endometrioza
i może 🍟do tego?
AMH 4,92 ✔
IVF styczeń 2025
Klinika Bocian