🦢 Klinika BOCIAN Gdańsk 🦢
-
WIADOMOŚĆ
-
Thoruviel wrote:Emocjonalna sinusoida 🙈 wczoraj jakieś bóle typu okresowe się zaczęły to już niepokoj się włączył. No ale to też moze być po prostu progesteron. Dzisiaj byłam w biurze i na Bridget Jones w kinie to trochę myśli odpłynęły gdzie indziej i jest lepiej.
A Ty jak się czujesz? Mam nadzieję, że już stresik zmalał 😉
I jak u Ciebie? 😁 Beta dzisiaj, czy dopiero w piątek? ✊🏻✊🏻🍀
Ja czekam na info od Doktorka, ale dzisiaj pęcherzyk 20mm, endometrium 8mm, więc IUI będzie jutro albo pojutrze!💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
⌛1 IUI ✖️
Plan:
✨ 09/04/25 konsultacja u specjalistki od endometriozy (ocena stopnia zaawansowania oraz ew. konieczności operacji)
🔜 2 IUI (Lametta+ Menopur)
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
➖ IO, BMI 24.1 📉(Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Julia24 wrote:I jak u Ciebie? 😁 Beta dzisiaj, czy dopiero w piątek? ✊🏻✊🏻🍀
Ja czekam na info od Doktorka, ale dzisiaj pęcherzyk 20mm, endometrium 8mm, więc IUI będzie jutro albo pojutrze!
W piątek 🫣 juz mało zostało, wytrzymam 😅
Extra, to będziemy trzymać kciuki ✊️✊️✊️🍀 i wtedy też po 10-Dniach beta dla Kliniki?Julia24 lubi tę wiadomość
Kariotypy prawidłowe
AMH 4,8 (wrzesień 2024)
Stymulacja nr 5 październik 2024 - 2 zarodki, prawidłowy 1, 1 nieprzebadany
- cross- match 39%, po antybiotyku 61% --> styczeń '25: Equoral 50 + encorton
- allo-MLR 38%, komórki NK 9%
- KIR AA
- transfer VIII 04.03 ❄️ 5.2.1 - beta 10dpt 0.156 💔
- transfer IX ❄️ 5.2.3 05.04 ⌛encorton, accofil, clexane
Stymulacja nr 4 maj 2024 - 1 zarodek prawidłowy 5.2.3
- transfer VII ❄️ Accofil - implantacja 🍀
- sierpień - poronienie 6t 💔
Stymulacja nr 3 marzec 2023 - 3 zarodki, dwa ok po PGT-A
- transfer ❄️ 5.1.1 czerwiec z Accofil- implantacja 🍀
- wrzesień 2023 - poronienie, 12 t 5 dni 💔
- marzec 2024 ❄️ 5.2.3 z Accofil - 💔
Stymulacja nr 2: czerwiec 2022 - 1 zarodek 5.2.2 - nieprawidłowy PGT-A
Stymuacja nr 1: sierpień 2021 - 4 zarodki bez PGT-A
- 4 x ET sierpień 2021- marzec 2022 ❌, raz cb
- luty 2022 - badanie receptywności endometrium - NK w normie
IUI 05.2021 - 💔 -
wybaczcie, że się tak wcinam ale @Julia24 widzę że będziesz miała konsultacje w sprawie Endo, mogłabyś zdradzić u kogo? Ja teraz jestem w trakcie stymulacji i jest bardzo słaba odpowiedź jajników i już się stresuje na maksa i zastanawiam co robić jak wyjdzie kompletne fiasko 😭
I trzymam kciuki za dziewczyny już testujące!! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
-
Minix wrote:wybaczcie, że się tak wcinam ale @Julia24 widzę że będziesz miała konsultacje w sprawie Endo, mogłabyś zdradzić u kogo? Ja teraz jestem w trakcie stymulacji i jest bardzo słaba odpowiedź jajników i już się stresuje na maksa i zastanawiam co robić jak wyjdzie kompletne fiasko 😭
A to twoja pierwsza stymulacja? Ja przy pierwszej też miałam bardzo słabą odpowiedź jajników bo lekarz dobrał za małe dawki leków a potem już było ok. Często pierwsze procedura jest trochę na próbę żeby poznać nasz organizm.👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
styczeń 2024 - start 1. procedury - 8 dojrzałych komórek, zapłodnionych 6, 1 ❄️ transfer nieudany 💔
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔
21.12.2024 - start 3. procedury, 10 komórek, mamy 5 ❄️
marzec 2025 - transfer nieudany -
aleks.123 wrote:A to twoja pierwsza stymulacja? Ja przy pierwszej też miałam bardzo słabą odpowiedź jajników bo lekarz dobrał za małe dawki leków a potem już było ok. Często pierwsze procedura jest trochę na próbę żeby poznać nasz organizm.
Tak pierwsza, na początek miałam Bemfola 300 i po 5 dniach dodatkowo Orgalutran 0.25, dziś miałam wizytę i mam zmianę z Bemfola 300 na 225 ale dodatkowo Menopur 150. 🤷🏻♀️
Kolejna wizyta w sobotę mam nadzieję, że coś się poprawi 😫 -
Minix wrote:Tak pierwsza, na początek miałam Bemfola 300 i po 5 dniach dodatkowo Orgalutran 0.25, dziś miałam wizytę i mam zmianę z Bemfola 300 na 225 ale dodatkowo Menopur 150. 🤷🏻♀️
Kolejna wizyta w sobotę mam nadzieję, że coś się poprawi 😫
Pocieszę Cie, że u mnie też były dokładane leki w trakcie stymulacji, bo odpowiedź jajników była słaba. Dodatkowo obraz z USG rozjeżdżał się z wynikami krwi. Również dostałam Menopur i na szczęście ruszyłoefekt może nie był powalający na kolana, ale przy moim niskim AMH i tak wyszło super. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie również udało się pobrać jak najwięcej komórek 🤞🏻
-
Maggie. wrote:Pocieszę Cie, że u mnie też były dokładane leki w trakcie stymulacji, bo odpowiedź jajników była słaba. Dodatkowo obraz z USG rozjeżdżał się z wynikami krwi. Również dostałam Menopur i na szczęście ruszyło
efekt może nie był powalający na kolana, ale przy moim niskim AMH i tak wyszło super. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie również udało się pobrać jak najwięcej komórek 🤞🏻
Dziękuję za słowa pocieszenia ♥️🌸
Właśnie u mnie też jakoś tak dziwacznie bo Dr mówił że wyniki krwi pokazują, że jajniki pracują, ale rezultat marny 😅
U mnie bardzo rozległa endometrioza sieje spustoszenie niestety 💔
-
Minix wrote:Dziękuję za słowa pocieszenia ♥️🌸
Właśnie u mnie też jakoś tak dziwacznie bo Dr mówił że wyniki krwi pokazują, że jajniki pracują, ale rezultat marny 😅
U mnie bardzo rozległa endometrioza sieje spustoszenie niestety 💔
Też trzymam kciuki, żeby punkcja dobrze poszła ✊️✊️ nie musi być dużo komórek, najważniejsze aby po punkcji i zapłodnionieniu był ten jeden zarodek , który przyniesie szczęście 😉 Dawaj znać jak będzie rozwijać się sytuacja.
@aleks.123 To w ten piątek transfer?
@Julia24 też dawaj znać kiedy IUI!
Dużo kciuków do trzymania przed nami 🤩Julia24 lubi tę wiadomość
Kariotypy prawidłowe
AMH 4,8 (wrzesień 2024)
- KIR AA
IUI 05.2021 - 💔 -
Thoruviel wrote:Też trzymam kciuki, żeby punkcja dobrze poszła ✊️✊️ nie musi być dużo komórek, najważniejsze aby po punkcji i zapłodnionieniu był ten jeden zarodek , który przyniesie szczęście 😉 Dawaj znać jak będzie rozwijać się sytuacja.
@aleks.123 To w ten piątek transfer?
@Julia24 też dawaj znać kiedy IUI!
Dużo kciuków do trzymania przed nami 🤩
Tak, ja w piątek. Oczywiście już siedzę ze łzami w oczach bo czuję że wychodzi mi mała opryszczka na ustach. Choć mój mąż mówi że to może być też od stresu. No więc mam cała karuzelę myśli że pewnie nigdy mi się nie uda i wszystkim udaje się na pstryknięcie palców tylko nie nam.👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
Starania od 2020
styczeń 2024 - start 1. procedury - 8 dojrzałych komórek, zapłodnionych 6, 1 ❄️ transfer nieudany 💔
Minix wrote:wybaczcie, że się tak wcinam ale @Julia24 widzę że będziesz miała konsultacje w sprawie Endo, mogłabyś zdradzić u kogo? Ja teraz jestem w trakcie stymulacji i jest bardzo słaba odpowiedź jajników i już się stresuje na maksa i zastanawiam co robić jak wyjdzie kompletne fiasko 😭
Hej, ja mam wizytę u dr. Tomasińskiej ☺️. Wcześniej miałam diagnoze u dr. Wolskiego, ale nie określił mi stopnia zaawansowania. Udało mi się wbić na taki termin jakoś w styczniu, więc bardzo się cieszę. Pisałam do doktor na Whatsappie. Generalnie terminy są bardzo odległe (grudzień - luty pewnie), ale jak opiszesz swoją sytuację to jest szansa, że doktor Cię szybciej przyjmie. Powodzenia! 🫶🏻
U mnie IUI w piątek ☺️. Trochę się wkurzyłam, bo nie ogarnęli dzisiaj, że HCV mam do powtórzenia i muszę specjalnie jutro jechać (a dzisiaj też pobierali krew nam).
@Aleks.123 to może się jakoś miniemy w piątek na korytarzu! ☺️ Rozumiem Twój stres.... Utulam Cię mocno 🫂🫂 i już zaciskam kciuki za pozytywne wieści!! ✊🏻🍀
@Thoruviel mam nadzieję w takim razie, że Twoja wiadomość w piątek doda nam nadziei! ❤️ Kciuki za Twoją betę były zaciśnięte od rana i takie zostają aż do wyników! ✊🏻🍀
Dziewczyny, czy u Was wizyty u dr A.A. też przebiegają w takim ekspresowym tempie? Wydaje mi się, że doktor wypowiada minimalną potrzebną ilość słów 😅😆 i czasem jak nie dopytam to wielu istotnych rzeczy sam mi nie mówi...💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
⌛1 IUI ✖️
Plan:
✨ 09/04/25 konsultacja u specjalistki od endometriozy (ocena stopnia zaawansowania oraz ew. konieczności operacji)
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto
Julia24 wrote:Hej, ja mam wizytę u dr. Tomasińskiej ☺️. Wcześniej miałam diagnoze u dr. Wolskiego, ale nie określił mi stopnia zaawansowania. Udało mi się wbić na taki termin jakoś w styczniu, więc bardzo się cieszę. Pisałam do doktor na Whatsappie. Generalnie terminy są bardzo odległe (grudzień - luty pewnie), ale jak opiszesz swoją sytuację to jest szansa, że doktor Cię szybciej przyjmie. Powodzenia! 🫶🏻
U mnie IUI w piątek ☺️. Trochę się wkurzyłam, bo nie ogarnęli dzisiaj, że HCV mam do powtórzenia i muszę specjalnie jutro jechać (a dzisiaj też pobierali krew nam).
@Aleks.123 to może się jakoś miniemy w piątek na korytarzu! ☺️ Rozumiem Twój stres.... Utulam Cię mocno 🫂🫂 i już zaciskam kciuki za pozytywne wieści!! ✊🏻🍀
@Thoruviel mam nadzieję w takim razie, że Twoja wiadomość w piątek doda nam nadziei! ❤️ Kciuki za Twoją betę były zaciśnięte od rana i takie zostają aż do wyników! ✊🏻🍀
Dziewczyny, czy u Was wizyty u dr A.A. też przebiegają w takim ekspresowym tempie? Wydaje mi się, że doktor wypowiada minimalną potrzebną ilość słów 😅😆 i czasem jak nie dopytam to wielu istotnych rzeczy sam mi nie mówi...
Dziękuję za odp 🌸
Ja też właśnie byłam u Dr. Tomasińskiej w zeszłym roku. Bardzo dobrze wspominam te wizyty, ale czasami trudno mi się było z nią skontaktować - pewnie przez ilość pacjentek bo w Endo to ona królujeNa pierwszą wizytę też miałam odległy termin, ale później chyba można jakoś łatwiej wskoczyć w kalendarz na omówienie wyników itp
Co do Dr A. też tak mamwczoraj na kontroli może kilka słów padło 🙈
Julia24 lubi tę wiadomość
-
Julia24 wrote:Hej, ja mam wizytę u dr. Tomasińskiej ☺️. Wcześniej miałam diagnoze u dr. Wolskiego, ale nie określił mi stopnia zaawansowania. Udało mi się wbić na taki termin jakoś w styczniu, więc bardzo się cieszę. Pisałam do doktor na Whatsappie. Generalnie terminy są bardzo odległe (grudzień - luty pewnie), ale jak opiszesz swoją sytuację to jest szansa, że doktor Cię szybciej przyjmie. Powodzenia! 🫶🏻
Dziewczyny, czy u Was wizyty u dr A.A. też przebiegają w takim ekspresowym tempie? Wydaje mi się, że doktor wypowiada minimalną potrzebną ilość słów 😅😆 i czasem jak nie dopytam to wielu istotnych rzeczy sam mi nie mówi...
Pewnie się miniemy bo ja tam spędzę pół dnia, mam najpierw wlew z intralipidu potem atosibanu i dopiero transfer 😅Julia24 lubi tę wiadomość
👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
Starania od 2020
Mój mąż mówi że doktor jeszcze w dodatku bardzo cicho mówi. Może on wychodzi z założenia że wszystko wiemy 😜 może nas czyta 🤣
KIR AA, brak WSZYSTKICH potrzebnych 🙄
Cross match 25,0 %
ANA 1:320 SS-A silnie dodatnie
APS
Endometrioza
i może 🍟do tego?
Nasienie fragmentacja ✔ HBA ❌
AMH 4,92 ✔
IVF styczeń 2025 Klinika Bocian
1 stymulacja- menopur 200, orgalutran
estradiol 1466 -> 3147-> 4688
27.01 punkcja
pobrane 15 🥚 13 dojrzałych, 10 zapłodnionych, 9 zapłodniło się prawidłowo PICSI
finalnie ❄❄❄❄❄ klasy 5.1.1, 2 x 5.1.2, 5.1.3, 5.2.2
Po PGT-A tylko ❄❄ prawidłowe...
27.02 FET 🍀
3.03 beta 2,65; 4,19- 4dpt; 4.03 beta 7,49- 5 dpt
5.03 beta 16,5- 6dpt; 6.03 beta 27,2- 7dpt
7.03 beta 44,4- 8dpt; 8.03 beta 67,1- 9dpt
10.03 beta 139- 11dpt; 11.03 beta 217- 12dpt
13.03 beta 560- 14dpt 14.03 beta 985- 15dpt
18.03 beta 3912- 19dpt; 20.03 beta 6530- 21dpt
20dpt pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym 🤎🤎
23dpt wizyta w klinice CRL 2,2 mm
01.04 jest 🤎 -
aleks.123 wrote:Pewnie się miniemy bo ja tam spędzę pół dnia, mam najpierw wlew z intralipidu potem atosibanu i dopiero transfer 😅
To ja z Wami się jutro pewnie też gdzieś minę, bo betę badam w Bocianie 🤣
A co do dr Arka - tak, nie jest jakoś super rozmowny, chociaż też jak go zagaduje to okazuje się rozmowny 😅 Mi się zdarza podpytywać go o jakieś medyczne rzeczy ( bo sobie porownuję procedury z Invicty) to zawsze z chęcią opowiada dokładnie.Julia24 lubi tę wiadomość
Kariotypy prawidłowe
AMH 4,8 (wrzesień 2024)
- KIR AA
IUI 05.2021 - 💔 -
Dlatego ja po znoszeniu humorów mojego lekarza w gamecie i małomówność teraz chodzę do kobiety i nie wyobrażam sobie wrócić do faceta. Chociaż dr Niedźwiecka też czasem zapomina o czymś powiedzieć jak się nie zapyta ale myślę że to kwestia tego że oni tych pacjentów mają dużo.
A dziewczyny, na transfer coś zabrać? Bo zapomniałam zapytać 😅 i tak dziś rano mnie naszło, że może jakieś klapki czy co jak tak długo tam będę xd👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
Starania od 2020
aleks.123 wrote:Dlatego ja po znoszeniu humorów mojego lekarza w gamecie i małomówność teraz chodzę do kobiety i nie wyobrażam sobie wrócić do faceta. Chociaż dr Niedźwiecka też czasem zapomina o czymś powiedzieć jak się nie zapyta ale myślę że to kwestia tego że oni tych pacjentów mają dużo.
A dziewczyny, na transfer coś zabrać? Bo zapomniałam zapytać 😅 i tak dziś rano mnie naszło, że może jakieś klapki czy co jak tak długo tam będę xd
Butelkę z wodą żebyś sobie popijała po trochu 😉 bo pęcherz powinien być pełny do transferu. Ale też nie za pełny, bo potem ciężko wytrzymać, szczególnie jak położna jeździ po brzuchu sondą 🙈 ja się w ogóle nie uczę, to już był mój ósmy transfer a miałam pęcherz gigant 🤣
W każdym razie ja nic nie miałam ze sobą, zabrali mnie najpierw do tej salki gdzie się leży po punkcji. Tam w łazience przebrałam się w tą jednorazową spódniczkę. Są tam też jednorazowe klapki, ale ja sobie przeszłam w skarpetkach na salę 😉 Pani położna mnie przygotowała do transferu (ułożenie w fotelu, sprawdzenie sondą na brzuchu,
potwierdzenie u embriolożki). Potem dr Arek przyszedł, wziernik założył i wprowadził zarodek. Trochę jak przy cytologii uczucie. Potem ok. 15 min leżałam pod kocykiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 08:49
Kariotypy prawidłowe
AMH 4,8 (wrzesień 2024)
- KIR AA
IUI 05.2021 - 💔 -
Ja Wam powiem, że mi ta cisza i szybkość przeprowadzenia wizyt dodaje sporo stresu. Doktor nie spytał się mnie nigdy jak się czuje. Jak sama bym nie dopytałam o parę rzeczy, to o tym by mi nie powiedział. Cenię go jako lekarza, ale jeśli nam nie pójdzie jedno, drugie podejście do IUI, to rozważam zmianę na dr. MN, bo jednak jej spokój i miłe podejście do pacjenta wpływały dosyć kojąco na mnie.
A mój organizm krzyczy już na mnie przez różne bóle i napięcia, żebym zadbała o zmniejszenie poziomu stresu 🫣. Będę powtarzać przy następnej @, ale DHEA-s wyszło mi 2x ponad górną granicę normy... I właśnie stres może na to niby wpływać.💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
⌛1 IUI ✖️
Plan:
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ Dominacja estrogenowa
Julia24 wrote:Ja Wam powiem, że mi ta cisza i szybkość przeprowadzenia wizyt dodaje sporo stresu. Doktor nie spytał się mnie nigdy jak się czuje. Jak sama bym nie dopytałam o parę rzeczy, to o tym by mi nie powiedział. Cenię go jako lekarza, ale jeśli nam nie pójdzie jedno, drugie podejście do IUI, to rozważam zmianę na dr. MN, bo jednak jej spokój i miłe podejście do pacjenta wpływały dosyć kojąco na mnie.
A mój organizm krzyczy już na mnie przez różne bóle i napięcia, żebym zadbała o zmniejszenie poziomu stresu 🫣. Będę powtarzać przy następnej @, ale DHEA-s wyszło mi 2x ponad górną granicę normy... I właśnie stres może na to niby wpływać.
No co do niej to ona każdą wizytę zaczyna od zapytania mnie jak moje samopoczucie i co u mnie. Raz poprosiłam o miesiąc przerwy bo wyjeżdżaliśmy z mężem do Paryża i chciałam na maxa wykorzystać wyjazd to na wizycie po miesiącu zapytała jak się udał wyjazd do Paryża aż byłam w szoku że ona to pamięta xd Jej nastawienie też na mnie działa mega uspokajająco i żałuję że nie będzie robić jutro mojego transferu ale powiedziała że psychicznie będzie ze mną.
👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
Starania od 2020
aleks.123 wrote:No co do niej to ona każdą wizytę zaczyna od zapytania mnie jak moje samopoczucie i co u mnie. Raz poprosiłam o miesiąc przerwy bo wyjeżdżaliśmy z mężem do Paryża i chciałam na maxa wykorzystać wyjazd to na wizycie po miesiącu zapytała jak się udał wyjazd do Paryża aż byłam w szoku że ona to pamięta xd Jej nastawienie też na mnie działa mega uspokajająco i żałuję że nie będzie robić jutro mojego transferu ale powiedziała że psychicznie będzie ze mną.
Dziękuję, że to piszesz. Ja się boję zmienić lekarza. Byłam w końcu na dwóch wizytach u dr M, a potem poszłam do dr A. I tak jak mówię, nie podważam jego wiedzy, ale poziom stresu w moim organiźmie chyba wymaga bardziej przyjaznego podejścia, bo się nakręcam niepotrzebnie ciągle. Tylko się boję teraz, jak to będzie wyglądać wiecie, jak sobie znowu postanowie zmienić lekarza 🫣🫣🫣. Wiem jednak, że powinnam jak tylko mogę minimalizować źródła stresu...💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
⌛1 IUI ✖️
Plan:
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ Dominacja estrogenowa
Julia24 wrote:Dziękuję, że to piszesz. Ja się boję zmienić lekarza. Byłam w końcu na dwóch wizytach u dr M, a potem poszłam do dr A. I tak jak mówię, nie podważam jego wiedzy, ale poziom stresu w moim organiźmie chyba wymaga bardziej przyjaznego podejścia, bo się nakręcam niepotrzebnie ciągle. Tylko się boję teraz, jak to będzie wyglądać wiecie, jak sobie znowu postanowie zmienić lekarza 🫣🫣🫣. Wiem jednak, że powinnam jak tylko mogę minimalizować źródła stresu...
Znam ten ból bo sami strasznie długo zastanawialiśmy się nad zmianą z tym że też to chodziło o zmianę kliniki. Ale lekarz raz że był małomówny a dwa że momentami chamski. Z pacjentki potrafił robić idiotke która nic nie wie. A na każde pytanie odpiwiadal „to nie ma znaczenia”. Choć na początku zrobić na nas wrażenie bardzo konkretnego i rzeczowego. Przy tym czuliśmy się trochę naciągnięci. No i jak po 1. procedurze z jednym zarodkiem nie zaproponował żadnej zmiany to już była taka sytuacja która przeważyła na decyzji. No i był totalnym przeciwnikiem immunologii cały czas mówiąc że to nie ma medycznego uzasadnienia. Ja na każdą wizytę chodziłam ze stresem i sercem w gardle więc wiem o czym mowa.Julia24 lubi tę wiadomość
Starania od 2020
marzec 2025 - transfer nieudany