X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🦢 Klinika BOCIAN Gdańsk 🦢
Odpowiedz

🦢 Klinika BOCIAN Gdańsk 🦢

Oceń ten wątek:
  • Thoruviel Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyati wrote:
    Moja doktorka się rozchorowała i miesiąc jej nie będzie… więc poszłam do innego lekarza sobie dzisiaj.

Mamy serduszko ale ze stresu nie zapytałam jak szybko bije ale widziałam na ekranie 🤎I CRL 1,39. Ten doktor wyliczył termin na 13.11. Nawet całkiem ładne zdjęcie mi zrobił.

Coś mu się w jajniku nie podoba z prawej strony ale mówił żeby się nie martwić. Jutro mi założy kartę bo dzisiaj tak wpadłam do niego tylko na tak zwany krzywy ryj.
    I teraz mi trochę głupio mu powiedzieć że chciałam żeby tamtą ciążę prowadziła 🤣 on jest taki sympatyczny. Chyba będę u obu prowadzić 🤣

Teraz już grzecznie poczekam do soboty na klinikę może też jakieś ładne zdjęcie zrobią.

Extra, bardzo się cieszę, oby teraz ładnie się rozwijało i spokojnej ciąży 🥰

Co do ginekologów- lepiej mieć nadmiar tych dobrych i mieć alternatywy 😉

To może gdzieś się miniemy w sobotę na korytarzu 😅

Kariotypy prawidłowe
    AMH 4,8 (wrzesień 2024)

Stymulacja nr 5 październik 2024 - 2 zarodki, prawidłowy 1, 1 nieprzebadany
    - cross- match 39%, po antybiotyku 61% --> styczeń '25: Equoral 50 + encorton
    - allo-MLR 38%, komórki NK 9%
    - KIR AA
    - transfer VIII 04.03 ❄️ 5.2.1 - beta 10dpt 0.156 💔
    - transfer IX ❄️ 5.2.3 kwiecień 25' ⌛

Stymulacja nr 4 maj 2024 - 1 zarodek prawidłowy 5.2.3
    - transfer VII ❄️ Accofil - implantacja 🍀
    - sierpień - poronienie 6t 💔

Stymulacja nr 3 marzec 2023 - 3 zarodki, dwa ok po PGT-A
    - transfer ❄️ 5.1.1 czerwiec z Accofil- implantacja 🍀
    - wrzesień 2023 - poronienie, 12 t 5 dni 💔
    - marzec 2024 ❄️ 5.2.3 z Accofil - 💔

Stymulacja nr 2: czerwiec 2022 - 1 zarodek 5.2.2 - nieprawidłowy PGT-A

Stymuacja nr 1: sierpień 2021 - 4 zarodki bez PGT-A
    - 4 x ET sierpień 2021- marzec 2022 ❌, raz cb
    - luty 2022 - badanie receptywności endometrium - NK w normie

IUI 05.2021 - 💔
  • Thoruviel Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minix wrote:
    Cały czas czekam na miesiączkę 😫
    Jakoś okrutna nie chce przyjść jak jest potrzebna :p

Trzymam na maksa kciuki, żeby sobota przyniosła ogrom szczęścia!! 🫶

A kiedy odstawiłaś progesteron ? Powinna pojawić się z odstawienia po jakimś czasie. Chyba Primolut miałam i jak skończyłam brać to 4 dni po odstawieniu przyszedł okres.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 22:13

Kariotypy prawidłowe
    AMH 4,8 (wrzesień 2024)

- KIR AA

IUI 05.2021 - 💔
  • Minix Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thoruviel wrote:
    A kiedy odstawiłaś progesteron ? Powinna pojawić się z odstawienia po jakimś czasie. Chyba Primolut miałam i jak skończyłam brać to 4 dni po punkcji przyszedł okres.

W niedzielę, dziś mnie już tak trochę brzuch pobolewa więc myślę, że jutro / w czwartek będzie. Może i ja będę w sobotę na wizycie 😂

Thoruviel lubi tę wiadomość

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zmartwiłam się bardzo. Słyszałyście coś na temat puli środków na IVF z MZ w Bocianie?

Widziałam informacje na stronie jednej kliniki, że będą kwalifikować jedynie do połowy kwietnia 😓😓.

Przed nami jeszcze dwa IUI i dopiero potem ewentualnie kwalifikacja, więc najszybciej w czerwcu. Zaczynam się bać, że będziemy musieli czekać do stycznia 😓.

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️
    ⌛1 IUI ✖️

Plan:
    ✨ 09/04/25 konsultacja u specjalistki od endometriozy (ocena stopnia zaawansowania oraz ew. konieczności operacji)
    🔜 2 IUI (Lametta+ Menopur)

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
    ➖ IO, BMI 24.1 📉(Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • aleks.123 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Dziewczyny, zmartwiłam się bardzo. Słyszałyście coś na temat puli środków na IVF z MZ w Bocianie?

Widziałam informacje na stronie jednej kliniki, że będą kwalifikować jedynie do połowy kwietnia 😓😓.

Przed nami jeszcze dwa IUI i dopiero potem ewentualnie kwalifikacja, więc najszybciej w czerwcu. Zaczynam się bać, że będziemy musieli czekać do stycznia 😓.

Ja nic nie słyszałam o tym, ale na fb dopiero co 5 dni temu dodali post, że kwalifikują do ivf z MZ więc myślę że Bocianowi to nie grozi. Poza tym różne kliniki dostały różne pule. Myślę że nie ma co się martwić. Pod koniec zeszłego roku w niektórych klinikach też już nie było kasy, a w Bocianie ja na koniec grudnia miałam kwalifikacje i rozpoczęcie stymulacji i nie było problemu że na coś nie ma już środków.

Julia24 lubi tę wiadomość

👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
    🧑🏻‍🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna

Starania od 2020

2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔

styczeń 2024 - start 1. procedury - 8 dojrzałych komórek, zapłodnionych 6, 1 ❄️ transfer nieudany 💔

26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔

21.12.2024 - start 3. procedury, 10 komórek, mamy 5 ❄️

marzec 2025 - transfer nieudany
  • pyati Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:

Ja myślę że zapytaj na wizycie może będziesz spokojniejsza. Albo zadzwoń zapytaj może się orientują jak tam sytuacja.

Julia24 lubi tę wiadomość

KIR AA, brak WSZYSTKICH potrzebnych 🙄
    Cross match 25,0 %
    ANA 1:320 SS-A silnie dodatnie
    APS
    Endometrioza
    i może 🍟do tego?
    Nasienie fragmentacja ✔ HBA ❌
    AMH 4,92 ✔

IVF styczeń 2025 Klinika Bocian
    1 stymulacja- menopur 200, orgalutran
    estradiol 1466 -> 3147-> 4688
    27.01 punkcja
    pobrane 15 🥚 13 dojrzałych, 10 zapłodnionych, 9 zapłodniło się prawidłowo PICSI
    finalnie ❄❄❄❄❄ klasy 5.1.1, 2 x 5.1.2, 5.1.3, 5.2.2
    Po PGT-A tylko ❄❄ prawidłowe...
    27.02 FET 🍀
    3.03 beta 2,65; 4,19- 4dpt; 4.03 beta 7,49- 5 dpt
    5.03 beta 16,5- 6dpt; 6.03 beta 27,2- 7dpt
    7.03 beta 44,4- 8dpt; 8.03 beta 67,1- 9dpt
    10.03 beta 139- 11dpt; 11.03 beta 217- 12dpt
    13.03 beta 560- 14dpt 14.03 beta 985- 15dpt
    18.03 beta 3912- 19dpt; 20.03 beta 6530- 21dpt
    20dpt pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym 🤎🤎
    23dpt wizyta w klinice CRL 2,2 mm
    01.04 jest 🤎
  • Thoruviel Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:

No właśnie coś się przewinęło na wątku kwietniowym IVF. A w której klinice znalazłaś taką informację? Może to jakaś mniejsza Klinika, gdzie przegięli z listą pacjentów.
    Na stronie ministerstwa i Bociana nic nie widzę. Przed wyborami raczej nie poinformują, że jest koniec środków, więc myślę, że do II tury wyborów możemy być spokojne 😉

Kariotypy prawidłowe
    AMH 4,8 (wrzesień 2024)

- KIR AA

IUI 05.2021 - 💔
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thoruviel wrote:
    No właśnie coś się przewinęło na wątku kwietniowym IVF. A w której klinice znalazłaś taką informację? Może to jakaś mniejsza Klinika, gdzie przegięli z listą pacjentów.
    Na stronie ministerstwa i Bociana nic nie widzę. Przed wyborami raczej nie poinformują, że jest koniec środków, więc myślę, że do II tury wyborów możemy być spokojne 😉

Na wątku IUI jakaś dziewczyna wspomniała o Artvimed. Zajrzałam na ich stronę i kończą kwalifikacje już 11/04. Może faktycznie to jakaś mała klinika, a ja już wpadłam w panikę 🫣🫣🫣

Dzisiaj idę na monitoring, to podpytam ☺️.

Edit: w końcu nie spytałam... Ale jestem zadowolona z wizyty ☺️, dr A był dzisiaj bardzo miły i fajnie mi wytłumaczył kolejne kroki.
    Lecimy z intensywniejszą stymulacją: 4-8dc Lametta 1 tabletka za wyjątkiem 5dc kiedy 2 tabletki. Do tego jeszcze Menopur 75 w 7 i 9dc.
    IUI prawdopodobnie będzie w kolejny czwartek ☺️.

Mam nadzieję, że nie w środę, bo wtedy mam wizytę u Tomasińskiej, na którą czekam już długo 🫣.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 15:46

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️
    ⌛1 IUI ✖️

Plan:
    ✨ 09/04/25 konsultacja u specjalistki od endometriozy (ocena stopnia zaawansowania oraz ew. konieczności operacji)
    🔜 2 IUI (Lametta+ Menopur)

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
    ➖ IO, BMI 24.1 📉(Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
‹‹ 22 23 24 25 26
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ