🦢 Klinika BOCIAN Gdańsk 🦢
-
WIADOMOŚĆ
-
Thoruviel wrote:Super, że wszystko ładnie się wyczyściło, to najważniejsze. Kiedy macie teraz konsultację z Docentem?
Przed transferem bralam Pregna Start i tyle. W marcu kończyłam tran jeszcze z wit D. Ale od kwietnia juz nie piję tranu.
Co do męża- to mój brał TenFertil + Ubiquinol 100mg (tak jak ja).
Z Docentem widzimy się 2.06. no właśnie muszę nas czymś wspomóc póki mamy na to czas. Narazie muszę zresetować głowę do końca i urlop na początku lipca😁 -
U mnie też coś powoli do przodu, wczoraj ostatni Duphaston (bo z moim pcos @ nie wiadomo kiedy by była), czekam na miesiączkę i rozpoczynamy kolejny cykl transferowy. Chyba bardziej na luzie, nie chce nawet żadnego zwolnienia lekarskiego brać, bo w pracy bardziej psychicznie odpoczywam niż w domu po transferze.
Julia24, Thoruviel lubią tę wiadomość
👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
styczeń 2024 - start 1. procedury - 8 dojrzałych komórek, zapłodnionych 6, 1 ❄️ transfer nieudany 💔
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔
21.12.2024 - start 3. procedury, 10 komórek, mamy 5 ❄️
marzec 2025 - transfer nieudany -
Eve85 wrote:Sama musiałaś kontaktować się z kliniką w tej sprawie? Ja czekam już ponad dwa miesiące
Mi powiedział że jeżeli przez 8 tygodni nie będzie kontaktu to mam zadzwonić do niego tj. do Dr prowadzącego s tak na telefon o mrożonych to chyba czekałam 2 miesiące. -
aleks.123 wrote:U mnie też coś powoli do przodu, wczoraj ostatni Duphaston (bo z moim pcos @ nie wiadomo kiedy by była), czekam na miesiączkę i rozpoczynamy kolejny cykl transferowy. Chyba bardziej na luzie, nie chce nawet żadnego zwolnienia lekarskiego brać, bo w pracy bardziej psychicznie odpoczywam niż w domu po transferze.
Siedząc w domu człowiek myśli, myśli i jeszcze raz myśli ja teraz przy tej procedurze nowej też już nie chcę podporządkowywać całego swojego życia procedurze -
U mnie biopsją czysta 🫣. Czekam jeszcze na wyniki KIR, a potem przerwa. Koksuje suplami 🥚🥚🥚 i czekam na lipcową stymulację do IVF 😊.
@Aleks super, że już czekasz na transfer 😁.
@Thoruviel wciąż trzymam kciuki!! 🍀✊Thoruviel lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
Starania od 04/2024.
2 IUI ✖️
Plan:
18/06 Wizyta Dr. Jarosz
07/25 IVF: Stymulacja i punkcja
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
❌ Brak 3 kirów implantacyjnych, genotyp Bx
➖ IO, BMI 23,3 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto, biopsja endometrium CD56 i Cd138 OK
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Julia24 wrote:U mnie biopsją czysta 🫣. Czekam jeszcze na wyniki KIR, a potem przerwa. Koksuje suplami 🥚🥚🥚 i czekam na lipcową stymulację do IVF 😊.
@Aleks super, że już czekasz na transfer 😁.
@Thoruviel wciąż trzymam kciuki!! 🍀✊
Super, dobrze, że nie musisz nic leczyć po tej biopsji. No to akurat ładnie podkoksujesz do lipca, jest czas na suple 😉
A ja nadal czekam... jakoś w tygodniu zadzwonię do kliniki podpytać się o wyniki z genetyki. I może allo-MLR w końcu będzie...Kariotypy prawidłowe
AMH 4,8 (wrzesień 2024)
IVF nr 6 kwiecień/maj ⌛
IVF nr 5 październik 2024 - 1 PGT-A 👍, 1 nieprzebadany
- cross- match X 39% --> XII 61% --> styczeń '25: Equoral 50 + encorton--> V 45,5%
- allo-MLR 38%, komórki NK 9%, KIR AA
- transfer VIII 04.03 ❄️ 5.2.1 - beta 10dpt 0.156 💔cleaxane
- transfer IX 05.04 ❄️ 5.2.3 beta 10dpt <0.2 💔encorton, accofil, clexane
IVF nr 4 maj 2024 - 1 zarodek 5.2.3 PGT-A 👍
- transfer VII ❄️ Accofil - implantacja 🍀
- sierpień - poronienie 6t 💔
IVF nr 3 marzec 2023 - 3 zarodki, dwa PGT-A 👍
- transfer ❄️ 5.1.1 czerwiec z Accofil- implantacja 🍀
- wrzesień 2023 - poronienie, 12 t 5 dni 💔
- marzec 2024 ❄️ 5.2.3 z Accofil - 💔
IVF nr 2: czerwiec 2022 - 1 zarodek 5.2.2 - PGT-A 👎
IVF nr 1: sierpień 2021 - 4 zarodki bez PGT-A
- 4 x ET sierpień 2021- marzec 2022 ❌, raz cb
- luty 2022 - badanie receptywności endometrium - NK w normie
IUI 05.2021 - 💔 -
Ja właśnie odebrałam wyniki do immunologa
Test CBA, Test IMK i kir.
Proszę powiedzcie czy to fatalne wyniki?? Jestem załamana ich rozpiętością
robiłam w Bocianie a oni przesyłają do APC
Interferon gamma 90 wartość, norma od 293-1044. TNF alfa 7843 norma do 1376. Interleukina 10 wartość 152 norma od 695, interleukina 4 w normie, interleukina 5 ma wartość 8 a norma od 20, interleukina 2 ma wartość 13 a norma od 20. Wskaźnik ifn/il4 wartość 2 norma od 36,7, wskaźnik tnf/il4 wartość 212 norma od 19,7, wskaźnik inf/il10 0.6 norma od 1.2. Wartość tnf/ii10 wartość 52 norma od 0.7
Kir Bx nieobecne Kiry 2DL4del, 2DS4norm, 3DP1var
Test IMK
Limfocyty T% wartość 86 norma od 60
Limfocyty B% wartość 4 norma od 7
Limfocyty hrlper CD3+/CD4+% 56 norma do 51
Limfocyty suptesor CD3+/CD8+% w normie
Współczynnik CD4/CD8 w normie
Komórki NK 9% norma 7-24
-
Katia86 wrote:Ja właśnie odebrałam wyniki do immunologa
Interferon gamma 90 wartość, norma od 293-1044. TNF alfa 7843 norma do 1376. Interleukina 10 wartość 152 norma od 695, interleukina 4 w normie, interleukina 5 ma wartość 8 a norma od 20, interleukina 2 ma wartość 13 a norma od 20. Wskaźnik ifn/il4 wartość 2 norma od 36,7, wskaźnik tnf/il4 wartość 212 norma od 19,7, wskaźnik inf/il10 0.6 norma od 1.2. Wartość tnf/ii10 wartość 52 norma od 0.7
Test IMK
Komórki NK 9% norma 7-24
Nie znam się dobrze na immunologii, więc nie będę doradzać. Jednak te wyniki zdecydowanie wskazują na konieczność kontaktu z immunologiem.
Pamiętaj jednak, że może to być dobrym tropem Waszych niepowodzeń i po włączeniu zaleceń będziecie mieli zwiększone szanse! 😊😊💃'95🕴️'90
Starania od 04/2024.
2 IUI ✖️
Plan:
18/06 Wizyta Dr. Jarosz
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto, biopsja endometrium CD56 i Cd138 OK
Julia24 wrote:Nie znam się dobrze na immunologii, więc nie będę doradzać. Jednak te wyniki zdecydowanie wskazują na konieczność kontaktu z immunologiem.
Pamiętaj jednak, że może to być dobrym tropem Waszych niepowodzeń i po włączeniu zaleceń będziecie mieli zwiększone szanse! 😊😊
Dziękuję 😁 wiem właśnie i z jednej strony mnie trochę przeraziły a z drugiej natchnęły nadzieja że może wkoncu uzyskam odpowiedzi na pytanie dlaczego? No zobaczę dobrze że do wizyty już tylko 2 tygodnie😁 -
Test IMK
Komórki NK 9% norma 7-24
Ta immunologia to trochę dla mnie czarna magia, u mnie też wyniki były rozjechane, w górę/w dół, czekałam po prostu na konsultację u Paśnika 😅
Z tego co wiem, to masz ten lepszy zestaw Kir Bx, ja mam np. genotyp AA - są tam głównie receptory hamujące, utrudniające implantację. W badaniach KIR sprawdza się jeszcze u partnera, bo od tego zależy dalsze postępowanie. U mnie mimo, że mam ten gorszy haplotyp AA, to mój mąż ma C1C1 - więc nie jest najgorzej.
U Ciebie jak masz KIR Bx to chyba nic nie będzie Docent zlecał.
Co do komórek NK - masz tak samo jak ja, 9% i Docent mówił, że to dobry wynik.
Co do pozostałych to nie pomogę 🙈 Docent na wizycie wprowadzał u siebie, podpytywał się czy nie przechodziłam jakiegoś zapalenia w okresie tych badań, ale nic więcej nie kojarzę. Skupił się u nas na wysokim wyniku cross-match i pod to ustawiał leczenie. Teraz też zlecił mi powtarzać tylko cross-match i allo-mlr.
Także czekaj cierpliwie, trzymam kciuki, żeby zaproponowane leczenie przyniosło skutek
Ja też przebieram nóżkami i czekam na ostatni wynik allo-MLR, jestem ciekawa co tym razem nam zaproponuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 15:20
Kariotypy prawidłowe
AMH 4,8 (wrzesień 2024)
IVF nr 6 kwiecień/maj ⌛
- cross- match X 39% --> XII 61% --> styczeń '25: Equoral 50 + encorton--> V 45,5%
IUI 05.2021 - 💔 -
Test IMK
Komórki NK 9% norma 7-24
Hej, Kiry masz w normie, na te z dopiskami się nie patrzy, więc masz idealnie bo lepszy genotyp i masz wszystkie obecne. Komórki nk też w normie. Na interleukinach się nie znam aż tak, pamiętam że jedna chyba 10 wskazuje na jakiś stan zapalny w organizmie. I z tymi limfocytami też nie pomogę.
Ja już po wizycie bo szybciej dostałam @, niestety dr Maria się rozchorowała więc byłam u Walentyna. Zamiast estrofemu dostałam Ostreogel, mam się smarować 3 razy dziennie. Ktoś z was to stosował?Julia24 lubi tę wiadomość
👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
Starania od 2020
styczeń 2024 - start 1. procedury - 8 dojrzałych komórek, zapłodnionych 6, 1 ❄️ transfer nieudany 💔
aleks.123 wrote:Hej, Kiry masz w normie, na te z dopiskami się nie patrzy, więc masz idealnie bo lepszy genotyp i masz wszystkie obecne. Komórki nk też w normie. Na interleukinach się nie znam aż tak, pamiętam że jedna chyba 10 wskazuje na jakiś stan zapalny w organizmie. I z tymi limfocytami też nie pomogę.
Ja już po wizycie bo szybciej dostałam @, niestety dr Maria się rozchorowała więc byłam u Walentyna. Zamiast estrofemu dostałam Ostreogel, mam się smarować 3 razy dziennie. Ktoś z was to stosował?
@Aleks a czy mogłabyś mi też pomóc? Już mi głowa paruje...😓🥺
Wykryto haplotyp Bx
Wykryto geny KIR: 2DL1, 2DL2, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4 deleted, 2DS2, 2DS4 norm, 2DS4 (del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm, 3DP1 variant.
Nie wykryto genów KIR: 2DL5 all, 2DL5 (grupa1), 2DL5 (grupa2), 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
Mam wizytę u Jarosz 18/06. Czy zrobić coś jeszcze przed wizytą?
Mam KIR, Ana, cd56 i cd138, honocysteine z grudnia. Partner w piątek zrobić HLAC.💃'95🕴️'90
Starania od 04/2024.
2 IUI ✖️
Plan:
18/06 Wizyta Dr. Jarosz
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ Dominacja estrogenowa
aleks.123 wrote:Hej, Kiry masz w normie, na te z dopiskami się nie patrzy, więc masz idealnie bo lepszy genotyp i masz wszystkie obecne. Komórki nk też w normie. Na interleukinach się nie znam aż tak, pamiętam że jedna chyba 10 wskazuje na jakiś stan zapalny w organizmie. I z tymi limfocytami też nie pomogę.
Ja już po wizycie bo szybciej dostałam @, niestety dr Maria się rozchorowała więc byłam u Walentyna. Zamiast estrofemu dostałam Ostreogel, mam się smarować 3 razy dziennie. Ktoś z was to stosował?
Ooo.. super, że już przygotowanie do transferu 😀 Miałam raz ten Ostreogel, sceptycznie do tego podchodziłam. Ale bardzo ładnie wchłaniał się i endometrium rosło. Stosowałam 3x2 z tego co pamiętam. Uciążliwe jest jedynie pod tym względem, że po posmarowaniu trzeba chwilę poczekać zanim się wchłania, dopiero wtedy można założyć długi rękaw.Kariotypy prawidłowe
AMH 4,8 (wrzesień 2024)
IVF nr 6 kwiecień/maj ⌛
IUI 05.2021 - 💔 -
Thoruviel wrote:Ooo.. super, że już przygotowanie do transferu 😀 Miałam raz ten Ostreogel, sceptycznie do tego podchodziłam. Ale bardzo ładnie wchłaniał się i endometrium rosło. Stosowałam 3x2 z tego co pamiętam. Uciążliwe jest jedynie pod tym względem, że po posmarowaniu trzeba chwilę poczekać zanim się wchłania, dopiero wtedy można założyć długi rękaw.
A śmierdzi? 😂 pracuje z ludźmi i będę musiała to przed pracą smarować, a nie chce kogoś odstraszyć 😅
Starania od 2020
aleks.123 wrote:A śmierdzi? 😂 pracuje z ludźmi i będę musiała to przed pracą smarować, a nie chce kogoś odstraszyć 😅
A smarowałaś to o tych samych godzinach codziennie i w równych odstępach?👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
Starania od 2020
Thoruviel wrote:Ta immunologia to trochę dla mnie czarna magia, u mnie też wyniki były rozjechane, w górę/w dół, czekałam po prostu na konsultację u Paśnika 😅
Z tego co wiem, to masz ten lepszy zestaw Kir Bx, ja mam np. genotyp AA - są tam głównie receptory hamujące, utrudniające implantację. W badaniach KIR sprawdza się jeszcze u partnera, bo od tego zależy dalsze postępowanie. U mnie mimo, że mam ten gorszy haplotyp AA, to mój mąż ma C1C1 - więc nie jest najgorzej.
U Ciebie jak masz KIR Bx to chyba nic nie będzie Docent zlecał.
Co do komórek NK - masz tak samo jak ja, 9% i Docent mówił, że to dobry wynik.
Co do pozostałych to nie pomogę 🙈 Docent na wizycie wprowadzał u siebie, podpytywał się czy nie przechodziłam jakiegoś zapalenia w okresie tych badań, ale nic więcej nie kojarzę. Skupił się u nas na wysokim wyniku cross-match i pod to ustawiał leczenie. Teraz też zlecił mi powtarzać tylko cross-match i allo-mlr.
Także czekaj cierpliwie, trzymam kciuki, żeby zaproponowane leczenie przyniosło skutek
Ja też przebieram nóżkami i czekam na ostatni wynik allo-MLR, jestem ciekawa co tym razem nam zaproponuje.
Dziękuję trochę mnie uspokoilas 😁
Też trzymam kciuki za Twoje wyniki 😁Thoruviel lubi tę wiadomość
-
Dziękuję 😁
Ja stosowałam Ostreogel i byłam zadowolona szybko się wchłania i wyniki po nim też fajne, a byłam sceptycznie nastawiona bo jak to lek w żelu ale najważniejsze żeby spełniał swoją funkcję 😁