🦢 Klinika BOCIAN Gdańsk 🦢
-
WIADOMOŚĆ
-
rosanaliściu wrote:Cześć,
Jestem nowa w temacie in vitro i chciałbym dowiedzieć się trochę o Waszych doświadczeniach. Krótka historia, byłam na konsultacji i z uwagi na bardzo niskie AMH 0,17 od razu zaczynam procedurę in vitro i moje pytanie czy któraś z Was też ma taki wyniki AMH i jak reagowała na stymulacje?
Cześć ja miałam AMH 1.2 i źle reagowałam próbowałam 4 razy z 2 procedur żadnych zarodków, a z dwóch po 1 więc na 4 stymulację tylko 2 zarodki więc lekarz zasugerował komórkę dawczyni. Z KD miałam 3 zarodki jak to powiedział dr. Arek standardowy wynik. Ale u mnie lekarz z Gamety (dla mnie osobiście lepsza klinika, ale niestety nie było możliwości KD u nich i lekarz sam mi zaproponował bociana) się dziwił że tak słabo reaguje na stymulacje więc myślę, że nie tylko AMH ma wpływ na powodzenia stymulacji. -
Katia86 wrote:Cześć ja miałam AMH 1.2 i źle reagowałam próbowałam 4 razy z 2 procedur żadnych zarodków, a z dwóch po 1 więc na 4 stymulację tylko 2 zarodki więc lekarz zasugerował komórkę dawczyni. Z KD miałam 3 zarodki jak to powiedział dr. Arek standardowy wynik. Ale u mnie lekarz z Gamety (dla mnie osobiście lepsza klinika, ale niestety nie było możliwości KD u nich i lekarz sam mi zaproponował bociana) się dziwił że tak słabo reaguje na stymulacje więc myślę, że nie tylko AMH ma wpływ na powodzenia stymulacji.
Czemu oceniasz gametę jako lepsza? Też mam takie przemyślenia ostatnio bo leczyliśmy się tam 2 lata, ale lekarz mi nie pasował i tu jestem głównie dla dr Marii.👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
styczeń 2024 - start 1. procedury - 8 dojrzałych komórek, zapłodnionych 6, 1 ❄️ transfer nieudany 💔
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔
21.12.2024 - start 3. procedury, 10 komórek, mamy 5 ❄️
marzec 2025 - transfer nieudany -
Katia86 masz jakieś choroby typu endometrioza albo PCOS? Jestem ciekawa co wpłynęło na niepowodzenie stymulacji?
Ja też mam AMH 1.09. Dostałam ostrzeżenie od dr Marii, że też mogę słabo zareagować na stymulację przez torbiele okołojajnikowe.
W kolejnym cyklu podchodzę do stymulacji.
Mam koleżanki z niższym AMH od swojego i miały ok 13 jajeczek z czego 3/4 zarodki. Nie zawsze AMH decyduje o jakości jajeczek i zarodków. -
Mam ogromną nadzieję, że dobrze odpowiem na stymulacje i ratuje mnie myśl, że nie mam problemów z hormonami i innych dolegliwości, prowadzę zdrowy styl życia. Dr. Arek przepisał mi końskie dawki suplementów i w drugim w kolejności cyklu rozpoczynam stymulację. Usłyszałam, że będzie trudno ale nie jest to niemożliwe.
-
Dziewczyny, u mnie AMH było 1.18 i całkiem nieźle zareagowałam na stymulację na cyklu krótkim - udało się pobrać 11 komórek, z czego 7 z nich było dojrzałych. Procedurę zakończyliśmy z trzema zarodkami
trzymam kciuki za Was!
-
Maggie. wrote:Dziewczyny, u mnie AMH było 1.18 i całkiem nieźle zareagowałam na stymulację na cyklu krótkim - udało się pobrać 11 komórek, z czego 7 z nich było dojrzałych. Procedurę zakończyliśmy z trzema zarodkami
trzymam kciuki za Was!
-
Biała_mewa wrote:Rosanaliściu proszę napisz jakie rzeczy suplementujesz? Każda informacja na wagę złota 🙂
Trzymam mocno kciuk za nasze 🥚♥️ wierzę, że musi się udać.
Suplementuję Biosteron, TENfertil ONA AMH, witam. D3, kwas foliowy 800mg i kwasy omega (już od kilku lat). -
Biała_mewa wrote:Rosanaliściu proszę napisz jakie rzeczy suplementujesz? Każda informacja na wagę złota 🙂
Trzymam mocno kciuk za nasze 🥚♥️ wierzę, że musi się udać.
Ja miałam problem z zarodkami, więc suplementowalam 3 miesiące: ten fertil ona, koenzym q10 (niestety nie pamiętam już dawki ale to mi wyznaczyła dr Maria), witaminę d, magnez, inozytol i nac. Nie ma co przesadzać z suplementami, większość lekarzy twierdzi że one nie mają wielkiego znaczenia. Bardziej zdrowy tryb życia, bez alkoholu i papierosów.👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
styczeń 2024 - start 1. procedury - 8 dojrzałych komórek, zapłodnionych 6, 1 ❄️ transfer nieudany 💔
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔
21.12.2024 - start 3. procedury, 10 komórek, mamy 5 ❄️
marzec 2025 - transfer nieudany -