X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🦢 Klinika BOCIAN Gdańsk 🦢
Odpowiedz

🦢 Klinika BOCIAN Gdańsk 🦢

Oceń ten wątek:
  • Katia86 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni w marcu miałam o 12:40 właśnie sprawdziłam 😁

• Katia86 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosanaliściu wrote:
    Cześć,
    Jestem nowa w temacie in vitro i chciałbym dowiedzieć się trochę o Waszych doświadczeniach. Krótka historia, byłam na konsultacji i z uwagi na bardzo niskie AMH 0,17 od razu zaczynam procedurę in vitro i moje pytanie czy któraś z Was też ma taki wyniki AMH i jak reagowała na stymulacje?

Cześć ja miałam AMH 1.2 i źle reagowałam próbowałam 4 razy z 2 procedur żadnych zarodków, a z dwóch po 1 więc na 4 stymulację tylko 2 zarodki więc lekarz zasugerował komórkę dawczyni. Z KD miałam 3 zarodki jak to powiedział dr. Arek standardowy wynik. Ale u mnie lekarz z Gamety (dla mnie osobiście lepsza klinika, ale niestety nie było możliwości KD u nich i lekarz sam mi zaproponował bociana) się dziwił że tak słabo reaguje na stymulacje więc myślę, że nie tylko AMH ma wpływ na powodzenia stymulacji.

• aleks.123 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia86 wrote:
    Cześć ja miałam AMH 1.2 i źle reagowałam próbowałam 4 razy z 2 procedur żadnych zarodków, a z dwóch po 1 więc na 4 stymulację tylko 2 zarodki więc lekarz zasugerował komórkę dawczyni. Z KD miałam 3 zarodki jak to powiedział dr. Arek standardowy wynik. Ale u mnie lekarz z Gamety (dla mnie osobiście lepsza klinika, ale niestety nie było możliwości KD u nich i lekarz sam mi zaproponował bociana) się dziwił że tak słabo reaguje na stymulacje więc myślę, że nie tylko AMH ma wpływ na powodzenia stymulacji.

Czemu oceniasz gametę jako lepsza? Też mam takie przemyślenia ostatnio bo leczyliśmy się tam 2 lata, ale lekarz mi nie pasował i tu jestem głównie dla dr Marii.

👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
    🧑🏻‍🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna

Starania od 2020

2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔

styczeń 2024 - start 1. procedury - 8 dojrzałych komórek, zapłodnionych 6, 1 ❄️ transfer nieudany 💔

26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔

21.12.2024 - start 3. procedury, 10 komórek, mamy 5 ❄️

marzec 2025 - transfer nieudany
  • Biała_mewa Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia86 masz jakieś choroby typu endometrioza albo PCOS? Jestem ciekawa co wpłynęło na niepowodzenie stymulacji?
    Ja też mam AMH 1.09. Dostałam ostrzeżenie od dr Marii, że też mogę słabo zareagować na stymulację przez torbiele okołojajnikowe.
    W kolejnym cyklu podchodzę do stymulacji.
    Mam koleżanki z niższym AMH od swojego i miały ok 13 jajeczek z czego 3/4 zarodki. Nie zawsze AMH decyduje o jakości jajeczek i zarodków.

• rosanaliściu Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ogromną nadzieję, że dobrze odpowiem na stymulacje i ratuje mnie myśl, że nie mam problemów z hormonami i innych dolegliwości, prowadzę zdrowy styl życia. Dr. Arek przepisał mi końskie dawki suplementów i w drugim w kolejności cyklu rozpoczynam stymulację. Usłyszałam, że będzie trudno ale nie jest to niemożliwe.

• Maggie. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie AMH było 1.18 i całkiem nieźle zareagowałam na stymulację na cyklu krótkim - udało się pobrać 11 komórek, z czego 7 z nich było dojrzałych. Procedurę zakończyliśmy z trzema zarodkami :) trzymam kciuki za Was!

02.2024 - IVF ❄️❄️❄️
    04.04.2024 - FET (4.1.2)
    11 dpt - betaHCG 1 058 😍

09.12.2024 (38+2) baby girl 🎀 3250 g / 57 cm (CC)

age.png
  • Biała_mewa Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosanaliściu proszę napisz jakie rzeczy suplementujesz? Każda informacja na wagę złota 🙂
    Trzymam mocno kciuk za nasze 🥚♥️ wierzę, że musi się udać.

• rosanaliściu Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie. wrote:
    Dziewczyny, u mnie AMH było 1.18 i całkiem nieźle zareagowałam na stymulację na cyklu krótkim - udało się pobrać 11 komórek, z czego 7 z nich było dojrzałych. Procedurę zakończyliśmy z trzema zarodkami :) trzymam kciuki za Was!
    Ja mam dopiero 36 lat i tak niskie AMH świadczy, że jedną nogą już jestem na etapie wygaszania jajników a staram się o pierwsze dziecko.

• rosanaliściu Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała_mewa wrote:
    Rosanaliściu proszę napisz jakie rzeczy suplementujesz? Każda informacja na wagę złota 🙂
    Będzie dobrze, afirmuję 😁😊
    Suplementuję Biosteron, TENfertil ONA AMH, witam. D3, kwas foliowy 800mg i kwasy omega (już od kilku lat).

• Biała_mewa Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też 36 lat i staram się o pierwsze dziecko. Co więcej bez partnera 😁 wybrałam już dawcę. I czekam na rozpoczęcie stymulacji.

• aleks.123 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała_mewa wrote:

Ja miałam problem z zarodkami, więc suplementowalam 3 miesiące: ten fertil ona, koenzym q10 (niestety nie pamiętam już dawki ale to mi wyznaczyła dr Maria), witaminę d, magnez, inozytol i nac. Nie ma co przesadzać z suplementami, większość lekarzy twierdzi że one nie mają wielkiego znaczenia. Bardziej zdrowy tryb życia, bez alkoholu i papierosów.

👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
    🧑🏻‍🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna

Starania od 2020

2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔

styczeń 2024 - start 1. procedury - 8 dojrzałych komórek, zapłodnionych 6, 1 ❄️ transfer nieudany 💔

26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔

21.12.2024 - start 3. procedury, 10 komórek, mamy 5 ❄️

marzec 2025 - transfer nieudany
‹‹ 38 39 40 41 42
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ