X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • thestorm Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anovi wrote:
    Dziewczyny które miałyście włączone heparynę I asa, od którego dnia cyklu brałyście?

Ja brałam acard od początku cyklu albo od drugiego dnia, ale u mnie to miało na celu tez chęć poprawy endometrium. Nie wiem czy tak jest zawsze. A heparynę od dnia transferu.

96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.

11.2021 ICSI- 12❄️
    (1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)

2024
    Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
    Sztuczna menopauza- Diphereline

IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) ❤️🍀
    I Prenatalne- niskie ryzyka, Nifty ok 🩵🩵🩵

preg.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    Mam porobione podstawowe badania krwi. Chcemy zacząć jak najszybciej z kliniką bo może a nóżnam więcej pomogą niż ginekolog do którego obecnie chodzę. Ona nie zlecila dodatkowych badań bo stwierdziła, że spróbujemy "naturalnie". Jednak na ostatnim monitoringu już zaczęła coś wspominać o badaniu nasienia i że lepiej wybrać już jakąś placówkę wtedy oni zajmą się nami pod względem badań.
    Powiedz mi czy AMH mogę też wtedy tam zrobić na miejscu podczas wszystkich innych badań krwi, które zleci czy już lepiej iść z wynikami tych badań co napisałaś już na 1 wizytę?
    Bo nie wiem czy czekać do 1 wizyty czy już samej sobie porobić.
    Takie podstawowe coroczne robiłam w styczniu nie wiem czy coś się z tego nada.

Dzięki <3
    Hormony między 2/3 a 5 dniem cyklu. Ja się zawsze zapisuje na wizytę tak w połowie cyklu, bo wtedy lekarz już po obrazie usg może coś powiedzieć. Jak wyglądają jajniki, czy mają obraz pcos, czy owulacja się zbliża, jak tam endometrium. Jak się tak zapiszesz, to już będziesz miała podstawowe wyniki dla lekarza. Najważniejsze myślę to AMH, LH i FSH. I to właśnie między 2/3-5 dc. I panel tarczycowy jeszcze

Cukruś lubi tę wiadomość

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    thestorm wrote:
    Ja brałam acard od początku cyklu albo od drugiego dnia, ale u mnie to miało na celu tez chęć poprawy endometrium. Nie wiem czy tak jest zawsze. A heparynę od dnia transferu.
    Acard jakos na samym początku cyklu ale nie od 1dnia, coś kojarzę że po miesiączce, żeby nie zwiększać krwawienia, heparyna raz od dnia transferu, a dwa razy chyba dzień lub dwa przed

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Anovi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś, skąd jesteście?
    Bo zastanówcie się jeszcze nad wyborem kliniki Tzn nie że odradzam tę, tylko, że może jest jakaś godna polecenia żebyś to Ty miała bliżej a nie mąż, bo o ile oczywiście niepłodność to problem pary, to nie mąż będzie co chwilę jeździł do kliniki na wizyty tylko właśnie Ty. Mój mąż pojawiał się w klinice tylko na pierworazowych wizytach i wtedy kiedy był niezbędny ( zgody, punkcja bo oddanie nasienia) no i na większość transferów jeździliśmy razem.

Cukruś lubi tę wiadomość

Starania od 09.20156cykli clo/letrozol 😕, 2 IUI 😕
    I ICSI : długi protokół start 30.09.18, XI 2018 punkcja
    3 ☃️ blastki - 1 z nami, ❄️❄️
    10.01.19 - FET - HCG 9dpt - 279mIu/ml; 11dpt - 779mIu/ml, 18dpt-11966,5; 25dpt - ❤️-synuś 🤰👶(09.2019)
    Od 10.2020 - 3x FET 😕😕😕
    06.2021 -II stymulacja- długi protokół, punkcja lipiec 2021, ❄️❄️❄️❄️
    09.2021 - FET - Bhcg 10dpt - 365,6 🙏
    Bhcg 12dpt - 924,1 🙏
    Bhcg 17dpt - 4150 🙏
    BCG 19dpt - 2171 💔
    09.12.2021 - FET nr 5. 😕
    12.01.2022 FET nr 6 HCG
    - 10dpt 454.8, 22 dpt - Bhcg 10840, mamy ❤️
    16 tydz. ciąży 💔 👼(megacystis u płodu)
    02.2023 - FET ostatniego ❄️ - 13dpt HCG 308, 15dpt 450, 17dpt 530 , 19dpt 680, 21dpt 200 :( 💔
    05.2023 zmiana kliniki
    06.2023 III ICSI ❄️❄️❄️❄️
    ET - 😓
    Lipiec 23' - FET 😓
    Sierpień 23 FET 👶córka
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anovi wrote:
    Cukruś, skąd jesteście?
    Bo zastanówcie się jeszcze nad wyborem kliniki Tzn nie że odradzam tę, tylko, że może jest jakaś godna polecenia żebyś to Ty miała bliżej a nie mąż, bo o ile oczywiście niepłodność to problem pary, to nie mąż będzie co chwilę jeździł do kliniki na wizyty tylko właśnie Ty. Mój mąż pojawiał się w klinice tylko na pierworazowych wizytach i wtedy kiedy był niezbędny ( zgody, punkcja bo oddanie nasienia) no i na większość transferów jeździliśmy razem.

Dzięki, Dobra wskazówka! No bliżej o wiele mi di Poznania. A powiedz mi czy orientujesz się czy mógłby po prostu sobie wcześniej zrobić badanie nasienia tam w klinice w Szczecinie a pp prostu na wizytę do lekarza umówilibyśmy się w Poznaniu?
    Czy oni wola jak to jest w ich labolatorium robione?
    W Poznaniu też raczej klinika bocian
    Oczywiście będę dzwonić pewnie od razu jak dostane okres i się umawiać, ale wolę podpytać

👱‍♀️ 25L
    AMH 7,9
    • 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
    2023 - ✖️ 2x stymulacja CLO
    12/2023 klinika
    02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
    ✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
    ✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
    11/2024 wynik biopsji endometrium CD138 i CD56

🧔 28L
    • suple zalecane od androloga •
    ❌️ morfologia 0%
    ✅️badania hormonalne
    ✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu

obecnie 20 cs

Wysłany: 21 czerwca 2023, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    Dzięki, Dobra wskazówka! No bliżej o wiele mi di Poznania. A powiedz mi czy orientujesz się czy mógłby po prostu sobie wcześniej zrobić badanie nasienia tam w klinice w Szczecinie a pp prostu na wizytę do lekarza umówilibyśmy się w Poznaniu?
    Oczywiście będę dzwonić pewnie od razu jak dostane okres i się umawiać, ale wolę podpytać
    Lekarz ze Szczecina nigdy nie kwestionował wyników robionych w innym laboratorium. Ja upewniam się, że robię właściwe badanie i robię w różnych labach, bo np przy szpitalach często jest dużo taniej. A jak się zacznie leczenie w klinice, to wydatków i tak jest mnóstwo 😉. Tylko trzeba sprawdzać, bo czasem laboratoria stosują nieco inne nazwy lub różne warianty badań. Ja podpytuje w klinice, które będzie właściwe i nigdy nie było problemów.

Cukruś lubi tę wiadomość

age.png
  • thestorm Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:

Ja uważam, że bez problemu. My byliśmy chwile w Vitrolife, ale mój mąż robił pierwsze badanie nasienia w bocianie. Z tego co mówił wygodniej i dyskretniej. :)

Cukruś lubi tę wiadomość

96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.

11.2021 ICSI- 12❄️
    (1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)

2024
    Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
    Sztuczna menopauza- Diphereline

IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) ❤️🍀
    I Prenatalne- niskie ryzyka, Nifty ok 🩵🩵🩵

preg.png
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie dziewczyny! 💟🫶

👱‍♀️ 25L
    AMH 7,9
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
    12/2023 klinika
    ✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
    ✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc

🧔 28L
    ❌️ morfologia 0%
    ✅️badania hormonalne

obecnie 20 cs
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno pytanie dziewczyny...
    Powiedzcie mi odnośnie badania nasienia. Czy badanie zrobić to tylko podstawowe czy lepiej coś dodatkowego?
    Jeżeli to nie problem to byłabym wdzięczna jakbyście doradziły jakie konkretne badania nasienia zrobić od razu za pierwszym razem 🫶🫶

👱‍♀️ 25L
    AMH 7,9
    12/2023 klinika

🧔 28L
    ❌️ morfologia 0%
    ✅️badania hormonalne

obecnie 20 cs
  • WerkaP2 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2023, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze byloby zrobic chromatyne plemnikowa

Wysłany: 21 czerwca 2023, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    Jeszcze jedno pytanie dziewczyny...
    Powiedzcie mi odnośnie badania nasienia. Czy badanie zrobić to tylko podstawowe czy lepiej coś dodatkowego?
    Jeżeli to nie problem to byłabym wdzięczna jakbyście doradziły jakie konkretne badania nasienia zrobić od razu za pierwszym razem 🫶🫶
    Ja myślę że wystarczy podstawowe, lekarz zdecyduje czy warto dodatkowo coś badać

thestorm lubi tę wiadomość

age.png
  • Mała_Mi Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2023, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:
    8.7
    Przyrost względem soboty 350%. Ale sama beta na dzień 7 niska. Estradiol i progestoron ok (455 i 37).
    Zaczęłam dziś plamić po pracy.

Zadzowniłam szybko do Przema - mówił, że przyrost super, ale betę wolałaby wiższą. Ale kazał dać szansę. Bo w 5 dpt nastąpiło zagniezdżenie i to te początki, że złapałam to. Że to blaski bez nacięcia. I te plamienia dziś ... Może implantacja. Kazał profilaktycznie odstawić accard.

A najlepsze że morfologia z wczoraj 44 , dziś na 16 spadła. A jeden dzień nie wzięłam zastrzyku. Docent mi wkoncu odp że mam brać co 3 dni. Ale z Przemo ustaliłam że biorę teraz dwa nie pod rząd i w środę razem z betą mam spr morfologie.

Więc pięknie nie jest... 🥺
    Też miałam niskie bety, później kiepskie przyrosty.
    Dzisiaj te niskie bety śpią w pokoju obok. Trzymam kciuki

Nowa na forum, Rakieta_P🚀 lubią tę wiadomość

• Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mi wrote:
    Też miałam niskie bety, później kiepskie przyrosty.
    Dzisiaj te niskie bety śpią w pokoju obok. Trzymam kciuki
    U mnie dalej przyrosty ok, niskie bety. Przemo daję szansę jeszcze. Beta w sobotę. Żeby nie oszaleć badaniem jej codziennie 🙈
    Nie wygląda to na klasycznego biochema... Więc chwila jeszcze dla ❄️❄️.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2023, 16:26

37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
    ❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
    ✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
    LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
    -14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    I PROCEDURA
    12/22 ICSI(IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG
    03/23 immuno+IPLE❌histero✓
    05/23➡️FET4AA❌EG+accofil+ivig
    06/23➡️FET2x3BB💔EG+intralipid+wlew accofil+accofil 6tc CB
    09/23➡️FET5CB💔EG+AH+intralipid+wlew accofil+ accofil CB?

ALLO 0%->33,2% szczepienia
    CROSS 23,3%->16,7%->23,7%->15%

II PROCEDURA
    07/24 ICSI(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
    CD138+diphereline
    09/24➡️FET5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
    encorton Aurorka👼7tc poronienie indukowane

diphereline->FET🌈
    "Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, ucisze swój cały świat, by słyszeć Twój szept..."
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Hej. Lekarz na pewno skieruje na badanie nasienia. trzeba się umawiać. Więc warto umówić się przed wizytą i już z wynikami iść do lekarza. Wynik jest w ten sam dzień. Jeżeli chodzi o Twoje badania, to podstawy też możesz zrobić typu AMH, lh, fsh. Ja to bym od razu zrobiła cały pakiet (prolaktyna, glukoza i insulina na czczo, testosteron) Pytanie czy już się z czymś zmagasz, czy masz jakieś badania porobione i coś odbiegało od normy.
    Co do lekarza, ja chodziłam do Przemysława Ciepieli jak pracował w vitrolive. Teraz wybieram się do Tomasza Bączkowskiego. Ile kobiet, tyle opinii. Wszyscy lekarzy są dobrzy. Miałam jeszcze do czynienia z dr Elwirą B nie pamietam nazwiska. Ja nie wspominam dobrze, dziewczyny chwalą. Polecam Ci wejść na stronę Bociana, wybrać Szczecin i poczytać o lekarzach, spojrzeć im w oczęta i może któryś wzbudzi Twoje zaufanie 🙂
    Z oczu to urzeka Przemo 🤪🤪🤪 Przynajmniej mnie 🙈

Ale polecam zrobić dokładnie to co wyżej opisane. Ja chciałam do TB, bo droższy więc na pewno lepszy (tego nie wiem na pewno). Obejrzałam filmiki i wiedziałam, że Przemysław 👍 Nie żałuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2023, 16:23

-14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    I PROCEDURA
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG

II PROCEDURA
    CD138+diphereline

diphereline->FET🌈
    "Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, ucisze swój cały świat, by słyszeć Twój szept..."
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anovi wrote:
    Odstawiłam od niedzieli, bo już miałam mocne plamienia i dodatkowo dostałam jakiegoś zapalenia sromu, i już nie dałam rady zaaplikować leku nawet, , a dziś dostałam okres...a doktor miał zadzwonić, 4 razy dzwoniłam i się przypominałam w recepcji a i tak mnie przesunął na jutro...nie ogarniam tej kliniki... Jutro 2 DC , mam nadzieję że się w końcu odezwie...dla mnie to dziwne że lekarz nie zadzwoni w sprawie weryfikacji...nie zostałam poinformowana że jednak nie zadzwoni, sama się dowiedziałam dzwoniąc znowu o 18:30... :/
    Nie oceniaj kliniki, a lekarza... bo PC oddzwania (nawet jak jakiegoś tematu nie załatwił, a ja w tej sprawie umawiałam się na konsultacje, to dzwonił, żeby mi powiedzieć, że nie ogarnął jeszcze, bo coś tam i przekłada konsultacje na jutro, gdzie mógł nie zadzownic wcale skoro tematy niezałatwiony, czegoś nie ustalił).
    Te Panie w recepcji niewiele mogą. Oni wpisują na konsultacje, a lekarz potem klika że odłożyć na potem, albo wogole olać i podpalić. To styl pracy Bąka. Już nie raz to tu padło, że często nie oddzwania... Mam wrażenie, że on do końca się nie wczuwa w pacjentki. Chyba chodzi o typ człowieka.

Nie namawiam do niczego, sama przemyśl jak wygląda Wasza współpraca i czy chcesz tak ciągle...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2023, 16:25

-14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    I PROCEDURA
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG

II PROCEDURA
    CD138+diphereline

diphereline->FET🌈
  • WerkaP2 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2023, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:
    U mnie dalej przyrosty ok, niskie bety. Przemo daję szansę jeszcze. Beta w sobotę. Żeby nie oszaleć badaniem jej codziennie 🙈
    Nie wygląda to na klasycznego biochema... Więc chwila jeszcze dla ❄️❄️.
    A jaka dzis wartosc bety?

• Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anovi wrote:
    A z PC jest lepszy kontakt? Poważnie myślę, czy nie zmienić lekarza...choć nie wiem czy to nie będzie źle odebrane...
    Nikomu z niczego się nie musisz tłumaczyć.
    Ty masz się czuć dobrze. To lekarz jest dla Ciebie, a nie odwrotnie. Nie pierwsza, nie ostatnia będziesz zmieniać lekarza - nie tylko z TB na PC, bo jest i odwrotnie. Czasem ileś się nie udaje, dziewczyny szukają innego spojrzenia i umawiają się do innego lekarza... Martw się o siebie, a nie co pomyśli gość , który olał Cię. Ja to bym z nim jeszcze rozmowę na korytarzu chętnie rozpoczęła już po przeniesieniu. My tam kupę kasy zostawiamy...i takie zachowania!

Czy kontakt lepszy, porównania sama nie mam, tylko to co piszecie i to co ja znam będąc u PC.
    Po transferze nieudanym zawsze umawiam się na telekonsultacje, oddzwania tego samego dnia. Rozmowy często trwają nawet 20 minut. Ustalamy co dalej - zmiany, leki, recepty i jak się się wogole czuję - fizycznie, psychicznie, czy damy radę finansowo.
    Mam też nr kom. Więc jakaś szybka niefajna akcja - SMS. Czasem odpisuję dłużej, czasem za chwilę. W razie czego wiem, że jak będzie gruba akcja to zadzwonię na komórkę, odbierze i pomoże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2023, 16:40

-14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    I PROCEDURA
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG

II PROCEDURA
    CD138+diphereline

diphereline->FET🌈
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WerkaP2 wrote:
    A jaka dzis wartosc bety?
    Nie badałam. Wczoraj po wyniku bety konsultacja z Przemo i że dać kilka dni luzu. Badanie codziennie nic nie zmieni. Tam trwa walka.

Przemo podejrzewa, że jeden nie przyjął lub przyjął i poleciał i blokuje drugiego, który się zagniezdził ok . Musi on polecieć, żeby tamten wystartował.... Ale to tylko domysły.

-14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    I PROCEDURA
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG

II PROCEDURA
    CD138+diphereline

diphereline->FET🌈
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WerkaP2 wrote:
    Pobierają kase za taka telefoniczna konsulatcje czy za samo wypisanie recepty?
    Nigdy ani za jedno ani za drugie.

-14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    I PROCEDURA
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG

II PROCEDURA
    CD138+diphereline

diphereline->FET🌈
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:
    Z oczu to urzeka Przemo 🤪🤪🤪 Przynajmniej mnie 🙈

Ale polecam zrobić dokładnie to co wyżej opisane. Ja chciałam do TB, bo droższy więc na pewno lepszy (tego nie wiem na pewno). Obejrzałam filmiki i wiedziałam, że Przemysław 👍 Nie żałuję.
    Kochana! To ja tak właśnie wybrałam PC w Vitrolive. Patrzę na foto no taki „chłopaczek” nieśmiały się wydaje. Jakie było moje zdziwienie jak drzwi do gabinetu otworzył mi przystojny mężczyzna z zarostem 🙈🙈🙈 jezuuuu. Chciałam brać nogi za pas 🤣

Rakieta_P🚀 lubi tę wiadomość

‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ