Klinika BOCIAN - Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
thestorm wrote:Nie na NFZ niestety ale ja polecam M. Salamagę. Ma gabinet na przeciwko szpitala na Arkonskiej. Niestety terminy zazwyczaj odległe. Byłam też u innej kobiety co też u niej przyjmuje i też byłam zadowolona.
Dzięki,
Znam ta Panią. Byłam u Niej kilka lat temu będą w ciąży 🙂
Miałam nadzieję, że uda się na NFZ bo teraz wszystko prywatnie, zbankrutować można 😅
A kiedyś byłam też w przychodni w szpitalu MSWIA, tam robili usg kobietą ciężarnym ale nie wiem czy dalej robią.. -
Niuni wrote:Dzięki,
Znam ta Panią. Byłam u Niej kilka lat temu będą w ciąży 🙂
Miałam nadzieję, że uda się na NFZ bo teraz wszystko prywatnie, zbankrutować można 😅
A kiedyś byłam też w przychodni w szpitalu MSWIA, tam robili usg kobietą ciężarnym ale nie wiem czy dalej robią..
Myślę, że mogłabyś zapytać lekarza rodzinnego lub zadzwonić do NFZ. -
Hej dziewczyny. U mnie niestety okazało się, że puste jajo płodowe..
Dr zasugerowała, że może warto wrócić po naszego mrozaczka.. problem w tym , że został w VL. Nie mam tam już zaufanego lekarza, nie wiem co zrobić, czy przenieść do Bociana czy pozostać w VL i tam spróbować transferu.
Mam do Was pytanie, możecie mi przybliżyć jakie są koszty w Bocianie transeru mrozeonego zarodka+ewentualne leki przed i po transferze? Jak wyglądają przygotowania? Jakie leki? Może ktoras z Was jest na bieżąco. Ja miałam transfer ponad 5 lat temu-nieudany. Nie pamiętam już juzbjak to wszystko wyglądało.
Dzięki z góry ☺️
Może któraś przenosiła ❄️ do Bociana? Jak to wygląda? Wiem, że w VL koszt to 500zl. Czy w Bocianie.tez musze coś zapłacić za to, że biorą mój ❄️??Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 21:38
-
Niuni wrote:Hej dziewczyny. U mnie niestety okazało się, że puste jajo płodowe..
Dr zasugerowała, że może warto wrócić po naszego mrozaczka.. problem w tym , że został w VL. Nie mam tam już zaufanego lekarza, nie wiem co zrobić, czy przenieść do Bociana czy pozostać w VL i tam spróbować transferu.
Mam do Was pytanie, możecie mi przybliżyć jakie są koszty w Bocianie transeru mrozeonego zarodka+ewentualne leki przed i po transferze? Jak wyglądają przygotowania? Jakie leki? Może ktoras z Was jest na bieżąco. Ja miałam transfer ponad 5 lat temu-nieudany. Nie pamiętam już juzbjak to wszystko wyglądało.
Dzięki z góry ☺️
Może któraś przenosiła ❄️ do Bociana? Jak to wygląda? Wiem, że w VL koszt to 500zl. Czy w Bocianie.tez musze coś zapłacić za to, że biorą mój ❄️??
Po transferze leki podobne, też zależy od poziomu hormonów i wskazań.
Ceny przeniesienia ❄️ nie znam, najlepiej zadzwoń i zapytaj.
Niuni lubi tę wiadomość
-
Niuni wrote:Hej dziewczyny. U mnie niestety okazało się, że puste jajo płodowe..
Dzięki z góry ☺️
Może któraś przenosiła ❄️ do Bociana? Jak to wygląda? Wiem, że w VL koszt to 500zl. Czy w Bocianie.tez musze coś zapłacić za to, że biorą mój ❄️??
Kwestia jeszcze dodatków do transferu - EG żel 420 zł + AH, nacięcie otoczki (600 coś, już nie pamiętam). Oczywiście nie musisz tego brać.
W kwestii przeniesienia zarodków - swego czasu wiem, że nie pobierali nic za przeniesienie do nich. Ale to nie wiem czy była jakaś "akcja" bo się otwierali czy tak po prostu mają . Musisz pytać. Myślę, że najlepiej umówić się do lekarza i z nim rozmawiać 😉Niuni lubi tę wiadomość
37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
-14kg jest owu!
38🧔
❌HLA C1C2
✔️kariotyp/nasienie/ASA
VITROLIVE SZCZECIN
03-10/22 HyCoSy✓3xIUI
BOCIAN SZCZECIN
I PROCEDURA
12/22 ICSI(IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
01/23➡️FET5AA❌EG
02/23➡️FET5BB❌EG
03/23 immuno+IPLE❌histero✓
05/23➡️FET4AA❌EG+accofil+ivig
06/23➡️FET2x3BB💔EG+intralipid+wlew accofil+accofil 6tc CB
09/23➡️FET5CB💔EG+AH+intralipid+wlew accofil+ accofil CB?
ALLO 0%->33,2% szczepienia
CROSS 23,3%->16,7%->23,7%->15%
II PROCEDURA
07/24 ICSI(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
CD138+diphereline
09/24➡️FET5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
encorton Aurorka👼7tc poronienie indukowane
diphereline->FET🌈
"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, ucisze swój cały świat, by słyszeć Twój szept..." -
Kupie relanium36 lat, amh 2, slabe nasienie.
1 IUI 10.02.2020 😒
2 IUI 7.03.2020 😒
In vitro:
1 procedura Maj 2020
ET 05.2020 8A 😒
FET 26.06. 4BA 😞
FET 24.07 3BB 😞
2 procedura wrzesien 2020
ET 14.10.2020 4AA 🍀💝
5dpt beta 21
7dpt beta 92
9dpt beta 255
12dpt beta 913
15dpt beta 2924
21dpt beta >10000 pęcherzyk na usg
27 dpt jest serduszko❤️
7.12.2020 test genetyczny Sanco 🍀
zdrowy chłopiec🌲💙👶
❄❄4BA i 3BB
23.06.2021 synek na świecie ❤️ -
Niuni wrote:Kobietki mam pytanie. Czy wystarczy jak zrobię cukier i insulinę na czczo oraz HOMA żeby stwierdzić czy mam insulinooporonosc??
Czy muszę miec krzywa OGTT i insulinowa ? -
Butterfly23 wrote:Rakieta, co u Ciebie? Jak wyniki po szczepieniach? Dobrze widzę w stopce IUI? 🙈
U Nas wyniki po szczepieniach ok. Allo w górę i mamy doszczepianie co 3 miesiące, więc 11 marca jedziemy się doszczepić po raz pierwszy. Reszta wyników ok - tylko cross-mach taki na granicy. Na stałe mam encorton i plaquenil. Mąż zero leków.
Profesor dał zielone światło do starań naturalnych, ale też zalecenia do ivf. Przemo jak zobaczył allo, nasienie i pozostałe wyniki zaproponował iui skoro z procedurą chcemy poczekać do refundacji. No i tak wyszło 🙈 Nie wiem co już myśleć, wiem że się nie mogę poddać, stać bezczynnie, a jest to jakaś opcja. Niestety poprzednie iui w Vitrolife uważam za stratę pieniędzy. Wszystkie moje wątpliwości Przemysław rozwiał - stymulacja będzie na innych lekach, obowiązkowo USG czy pecherzyk pękł, decyzja o iui tylko na dobrym endo i w pełnej obstawie immunogicznej 💪 Decyzję podjęłam sama w gabinecie, bez męża 🙈 Choć jak wracaliśmy z łodzi z zaleceń profesor to sam wspomniał o iui. Więc się nie bałam, że mnie z chaty wyrzuci heh
A u Was jak immuno ? Kiedy planujecie podejście do stymulacji?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 18:55
-14kg jest owu!
38🧔
❌HLA C1C2
✔️kariotyp/nasienie/ASA
VITROLIVE SZCZECIN
03-10/22 HyCoSy✓3xIUI
BOCIAN SZCZECIN
I PROCEDURA
01/23➡️FET5AA❌EG
02/23➡️FET5BB❌EG
II PROCEDURA
CD138+diphereline
diphereline->FET🌈
"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, ucisze swój cały świat, by słyszeć Twój szept..." -
Rakieta_P🚀 wrote:Hej 🧡🧡
U Nas wyniki po szczepieniach ok. Allo w górę i mamy doszczepianie co 3 miesiące, więc 11 marca jedziemy się doszczepić po raz pierwszy. Reszta wyników ok - tylko cross-mach taki na granicy. Na stałe mam encorton i plaquenil. Mąż zero leków.
Profesor dał zielone światło do starań naturalnych, ale też zalecenia do ivf. Przemo jak zobaczył allo, nasienie i pozostałe wyniki zaproponował iui skoro z procedurą chcemy poczekać do refundacji. No i tak wyszło 🙈 Nie wiem co już myśleć, wiem że się nie mogę poddać, stać bezczynnie, a jest to jakaś opcja. Niestety poprzednie iui w Vitrolife uważam za stratę pieniędzy. Wszystkie moje wątpliwości Przemysław rozwiał - stymulacja będzie na innych lekach, obowiązkowo USG czy pecherzyk pękł, decyzja o iui tylko na dobrym endo i w pełnej obstawie immunogicznej 💪 Decyzję podjęłam sama w gabinecie, bez męża 🙈 Choć jak wracaliśmy z łodzi z zaleceń profesor to sam wspomniał o iui. Więc się nie bałam, że mnie z chaty wyrzuci heh
A u Was jak immuno ? Kiedy planujecie podejście do stymulacji?
Macie plan, jesteś obstawiona lekami, to się musi udać 🍀
My też czekamy do czerwca z ivf. We wtorek lecimy badania robić: cytokiny, cross match i allo. Stwierdziłam, że już te kilka miesięcy nas nie zbawi, a będę mieć czas na dietę i uregulowanie tej nieszczęsnej IO -
Butterfly23 wrote:Trzymam mocne kciuki ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻
Macie plan, jesteś obstawiona lekami, to się musi udać 🍀
My też czekamy do czerwca z ivf. We wtorek lecimy badania robić: cytokiny, cross match i allo. Stwierdziłam, że już te kilka miesięcy nas nie zbawi, a będę mieć czas na dietę i uregulowanie tej nieszczęsnej IO
Ostatnio trochę PC mnie jeszcze nastraszył, że będą kolejki, że od czerwca punkcje nie ruszą. Po fakcie wiem, że chciał mnie uświadomić, żeby potem nie było. Oczywiście odrazu mu powiedziałam, że wiele par przyjdzie do kliniki po raz pierwszy, więc badania, diagnostyka chwilę potrwa. Jeszcze inni nie spełnią kryteriów. A że my już w maju będziemy się przygotowywać, by w czerwcu być gotowym. No i tu już inaczej się rozmowa potoczyła w tej kwestii, a ze mnie trochę ciśnienie zeszło.
Też chce cisnąć z ogarnianiem siebie - wciąż robię diagnostykę, wszystko co gdziekolwiek doczytam 🙈 zrobiłam celiaklie - czekam na pełne wyniki. Jeszcze pasożyty z kału i posiew z moczu. Helikobacter już mam - ujemny. To mój styczeń badaniowo 🙈 No i bardzo bym chciała zacząć ćwiczyć - joga i coś odpowiedniego na PCOS...ale idzie mi słabo, bo nic nie zaczęłam 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 08:45
-14kg jest owu!
38🧔
❌HLA C1C2
✔️kariotyp/nasienie/ASA
VITROLIVE SZCZECIN
03-10/22 HyCoSy✓3xIUI
BOCIAN SZCZECIN
I PROCEDURA
01/23➡️FET5AA❌EG
02/23➡️FET5BB❌EG
II PROCEDURA
CD138+diphereline
diphereline->FET🌈
W czerwcu na pewno będzie szał. Ale tak jak piszesz, jakiś % odpadnie, a niektórzy dopiero co będą się diagnozować. Nikt nikomu nie zrobi ivf tylko dlatego, że jest refundowane. No jestem mega ciekawa jak to będzie.
Ahh z tymi ćwiczeniami to nic nie mów. Ja teraz to mam problem żeby 5k kroków mieć dziennie 🙈 -
Dziewczyny, czy któraś z Was miała wlew z HCG w Szczecinie?AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, Thyrozol 5 mg, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
6 IVF beta 0
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..." -
Eweszy wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was miała wlew z HCG w Szczecinie?37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
-14kg jest owu!
38🧔
❌HLA C1C2
✔️kariotyp/nasienie/ASA
VITROLIVE SZCZECIN
03-10/22 HyCoSy✓3xIUI
BOCIAN SZCZECIN
I PROCEDURA
01/23➡️FET5AA❌EG
02/23➡️FET5BB❌EG
II PROCEDURA
CD138+diphereline
diphereline->FET🌈
"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, ucisze swój cały świat, by słyszeć Twój szept..."