Klinika BOCIAN - Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Rakieta_P🚀 wrote:Dokładnie to samo myślę. Nie znam go, ale z obserwacji wydaje mi się, że on musi być pewien że my wiemy co pięć co dziesieć. Trzeba być stanowczym. Wyraźnie mu zaznaczyć, że tak albo wcale. Trochę straszy, staje okoniem. Ale znam historie, że zastosował leki immuno.
Mnie by to wkurzało, bo sytuacja i tak nie jest łatwa to jeszcze jakby lekarz, którzy nie do końca chce grać do tej samej bramki. Ale to już kwestia indywidualna. Każdemu co innego odpowiada. I musi klikać między pacjentką, a lekarzem 😉
Bocian bierze udział w konkursie, ale ile dostaną procedur tego nie wiedzą. U nas są tylko dwie kliniki, więc na pewno te dwie dostaną. No ale ci co zasiadają tam w tej radzie całej do ustalania tego wszystkiego, mogą robić coś pod siebie… a stety niestety, siedzi tam prezes z tej drugiej kliniki.
Rakieta_P🚀 lubi tę wiadomość
-
NADZIEJA wrote:Bez urazy.
Prostując miałam na myśli 3 lekarzy z kliniki, u których byłam i wspominałam powyżej. TB IN i PC.
Poznałam ich osobowość.
Nie uważam by Twoje wpisy były złe. Masz wiedzę. Jak najbardziej z sensem wypowiadasz się. Dajesz rady i pomoc, super. Pomogłaś pewnie nie jednej kobiecie.
Tylko poprostu wyluzuj z tym PC bo na prawdę przesadzasz z jego zajebistością 🤣🤣🤣 i to bez efektów.
Mam nadzieje, że uda Ci się osiągnąć swoje cudo ale z tego co czytam to będzie głównie Twoja wola walki. 💪💪
I NIGDZIE nie napisałam, że jest zajebisty. Hello!
Kwestię efektów przemilczę - kobieta kobiecie.
Kończę tą bezsensowną dla mnie rozmowe. Nie po to tutaj zaglądam. Omijaj po prostu moje wpisy, jak Ci tak przeszkadzają. I będzie git.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja, 22:41
Avanti23 lubi tę wiadomość
37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
-14kg jest owu!
38🧔
❌HLA C1C2
✔️kariotyp/nasienie/ASA
VITROLIVE SZCZECIN
03-10/22 HyCoSy✓3xIUI
BOCIAN SZCZECIN
I PROCEDURA
12/22 ICSI(IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
01/23➡️FET5AA❌EG
02/23➡️FET5BB❌EG
03/23 immuno+IPLE❌histero✓
05/23➡️FET4AA❌EG+accofil+ivig
06/23➡️FET2x3BB💔EG+intralipid+wlew accofil+accofil 6tc CB
09/23➡️FET5CB💔EG+AH+intralipid+wlew accofil+ accofil CB?
ALLO 0%->33,2% szczepienia
CROSS 23,3%->16,7%->23,7%->15%
II PROCEDURA
07/24 ICSI(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
CD138+diphereline
09/24➡️FET5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
encorton Aurorka👼7tc poronienie indukowane
diphereline->FET🌈
"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, ucisze swój cały świat, by słyszeć Twój szept..." -
Butterfly23 wrote:Dobrze to ujęłaś. Lekarz, który nie do końca chce grać do tej samej bramki. Odniosłam dokładnie takie samo wrażenie. Na koniec wizyty mi powiedział, że widzi, że się rozmijamy w naszych wizjach… To mu powiedziałam, że mam nadzieję, że gdzieś w połowie drogi się spotkamy. I tą połową drogi są właśnie leki immuno do ivf.
Bocian bierze udział w konkursie, ale ile dostaną procedur tego nie wiedzą. U nas są tylko dwie kliniki, więc na pewno te dwie dostaną. No ale ci co zasiadają tam w tej radzie całej do ustalania tego wszystkiego, mogą robić coś pod siebie… a stety niestety, siedzi tam prezes z tej drugiej kliniki.
No nic - ważne, że coś ruszyło ✊ Ja zawsze jestem zwolennikiem szczerych rozmów z lekarzem, nawet jak jest przeciw. No bo właśnie - gramy przecież dobrej samej bramki, więc ten konsensus trzeba znaleźć✊
Jej - będą jakieś limity na klinikę w ramach refundacji? Zaczął się maj i mnie stres chwycił. Jeszcze info z dziś, że konkurs na realizatorów anulowany, nowy ogłoszony po chwili. Ale terminy poleciały już ... do 15 jest wydłużony czas składania ofert przez kliniki.Butterfly23 lubi tę wiadomość
-14kg jest owu!
38🧔
❌HLA C1C2
✔️kariotyp/nasienie/ASA
VITROLIVE SZCZECIN
03-10/22 HyCoSy✓3xIUI
BOCIAN SZCZECIN
I PROCEDURA
01/23➡️FET5AA❌EG
02/23➡️FET5BB❌EG
II PROCEDURA
CD138+diphereline
diphereline->FET🌈
"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, ucisze swój cały świat, by słyszeć Twój szept..." -
Butterfly23 wrote:Kamellia bardzo się cieszę, że wróciliście do gry 😍
Trzymam mocno kciuki, żeby Poznań był strzałem w dziesiątkę i dał Wam upragnione szczęście ❤️
Wierzę, że jak się się walczy to wygrywa. Choć niestety niektórzy mają dłuższą, wyboistą i bardziej krętą drogę!Kamellia30, Butterfly23 lubią tę wiadomość
-14kg jest owu!
38🧔
❌HLA C1C2
✔️kariotyp/nasienie/ASA
VITROLIVE SZCZECIN
03-10/22 HyCoSy✓3xIUI
BOCIAN SZCZECIN
I PROCEDURA
01/23➡️FET5AA❌EG
02/23➡️FET5BB❌EG
II PROCEDURA
CD138+diphereline
diphereline->FET🌈
Jeanette87 wrote:Przykrę to. Składamy swój los w ręce tych lekarzy, a niejednokrotnie dostajemy z przysłowiowego liścia:-(
Ja też miałam ścięcia z TB, czasami mnie rozwalał ten człowiek. Raz mówił, że imuno to niezbadana rzeka, innym razem sam chciał ustawiać mi leki. Wiedzę w tym ma, ale jakby boi się z niej korzystać? Rozpiskę od immunologa akceptował bez mrugnięcia, nie dałam mu wyboru.
W którymś momencie gdzieś po czwartej z rzędu becie zero z tej procedury, nie wprost, ale też nam już dziękował. Ja stanowczo powiedziałam, że nie mam psychicznie siły na leczenie w Poznaniu i ma coś wymyśleć, bo nie zamierzam zmieniać lekarza. Wydaje mi się, że to go ocuciło.
Trzymam kciuki, żeby Poznań dał Wam szczęście!
My wracamy po rodzeństwo na początku roku. Fajnie, że refundacją będą też objęte transfery mrozaków.
Bo obrastają w piórka 😜37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
-14kg jest owu!
38🧔
❌HLA C1C2
✔️kariotyp/nasienie/ASA
VITROLIVE SZCZECIN
03-10/22 HyCoSy✓3xIUI
BOCIAN SZCZECIN
I PROCEDURA
01/23➡️FET5AA❌EG
02/23➡️FET5BB❌EG
II PROCEDURA
CD138+diphereline
diphereline->FET🌈
Kamellia30 wrote:Ja osobiście byłam pacjentką PC prze lata,bez efektów. Podziękował mi za dalsze leczenie.Powiedzial że nie ma pomysłu.
Jeśli lubisz luźną atmosferkę i generalnie bawi cię twoja osobista tragedia(brak ciąży przez lata) to polecam.
A jeśli już cię nie bawią takie rzeczy to raczej nie warto do PC uderzać. Taka jest moja opinia 🤷🏼♀️
Mnie też zabolało gdy usłyszałam od TB że proponuje zmiane lekarza, bo on już nie ma na nas pomysłu. Zabolało. Wierzyłam w niego całkowicie. Ale z drugiej strony, teraz myślę sobie że jeśli już faktycznie nie miał pomysłu to lepiej, że powiedział o tym wprost niż próbował dalej na ślepo. Myślę że dla lekarza to też jest trudne, przyznać się do tego że mu się nie udało i nie ma pomysłu na dalsze leczenie.
Trzymam kciuki że Poznań przyniesie Wam szczęście. Super że walczycie dalej. ☺️💪96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.
11.2021 ICSI- 12❄️
(1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)
2024
Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
Sztuczna menopauza- Diphereline
IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) ❤️🍀
I Prenatalne- niskie ryzyka, Nifty ok 🩵🩵🩵
-
Butterfly23 wrote:Rakieta, tak. Będą limity w klinikach. Oni dostaną konkretną liczbę ile mogą przeprowadzić procedur w ramach refundacji. Będą też osobne wytyczne jeśli chodzi o refundację leków. I tam chyba będzie brane pod uwagę amh, LH itp.
Ale z tą ilością procedur mnie zabijałaś ... Jeśli jakaś klinika nie cieszy się powodzeniem, a czynników może być wiele. Więc to wcale nie takie niemożliwe. I tam będą wciąż miejsca wolne to jako pacjentki będzie zmuszony tam rozpoczynać procedury - mimo, że "nasza" klinika to całkiem inna jednostka, ale bez miejsc? Niefajnie w moim odczuciu. Oby te limity były znośne i dla Nas pacjentek niezauważalne. Ale przyznam szczerze, że pierwszy raz to słyszę, a dość mocno obserwuj temat i nigdzie o tym nie było 😢Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja, 10:21
-14kg jest owu!
38🧔
❌HLA C1C2
✔️kariotyp/nasienie/ASA
VITROLIVE SZCZECIN
03-10/22 HyCoSy✓3xIUI
BOCIAN SZCZECIN
I PROCEDURA
01/23➡️FET5AA❌EG
02/23➡️FET5BB❌EG
II PROCEDURA
CD138+diphereline
diphereline->FET🌈
thestorm wrote:Mnie też zabolało gdy usłyszałam od TB że proponuje zmiane lekarza, bo on już nie ma na nas pomysłu. Zabolało. Wierzyłam w niego całkowicie. Ale z drugiej strony, teraz myślę sobie że jeśli już faktycznie nie miał pomysłu to lepiej, że powiedział o tym wprost niż próbował dalej na ślepo. Myślę że dla lekarza to też jest trudne, przyznać się do tego że mu się nie udało i nie ma pomysłu na dalsze leczenie.
Trzymam kciuki że Poznań przyniesie Wam szczęście. Super że walczycie dalej. ☺️💪 -
WerkaP2 wrote:A u kogo sie leczysz ? Zmienilas TB na innego dr?
Aktualnie u PC.96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.
11.2021 ICSI- 12❄️
(1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)
2024
Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
Sztuczna menopauza- Diphereline
IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) ❤️🍀
I Prenatalne- niskie ryzyka, Nifty ok 🩵🩵🩵
-
Rakieta_P🚀 wrote:Tak. Z lekami się zgadza.Leki zostają na obecnych zasadach - to inna ustawa. Więc liczy się amh/FSH oraz ilość procedur i wiek. 1 lipca ma być uaktualnienie listy, może jakieś zmiany zajdą też w lekach do in vitro.
Ale z tą ilością procedur mnie zabijałaś ... Jeśli jakaś klinika nie cieszy się powodzeniem, a czynników może być wiele. Więc to wcale nie takie niemożliwe. I tam będą wciąż miejsca wolne to jako pacjentki będzie zmuszony tam rozpoczynać procedury - mimo, że "nasza" klinika to całkiem inna jednostka, ale bez miejsc? Niefajnie w moim odczuciu. Oby te limity były znośne i dla Nas pacjentek niezauważalne. Ale przyznam szczerze, że pierwszy raz to słyszę, a dość mocno obserwuj temat i nigdzie o tym nie było 😢Butterfly23, Rakieta_P🚀 lubią tę wiadomość
-
Rakieta_P🚀 wrote:Ale z tą ilością procedur mnie zabijałaś ... Jeśli jakaś klinika nie cieszy się powodzeniem, a czynników może być wiele. Więc to wcale nie takie niemożliwe. I tam będą wciąż miejsca wolne to jako pacjentki będzie zmuszony tam rozpoczynać procedury - mimo, że "nasza" klinika to całkiem inna jednostka, ale bez miejsc? Niefajnie w moim odczuciu. Oby te limity były znośne i dla Nas pacjentek niezauważalne. Ale przyznam szczerze, że pierwszy raz to słyszę, a dość mocno obserwuj temat i nigdzie o tym nie było 😢
Rakieta_P🚀, wombi lubią tę wiadomość
-
Kamellia30 wrote:Ja osobiście byłam pacjentką PC prze lata,bez efektów. Podziękował mi za dalsze leczenie.Powiedzial że nie ma pomysłu.
Jeśli lubisz luźną atmosferkę i generalnie bawi cię twoja osobista tragedia(brak ciąży przez lata) to polecam.
A jeśli już cię nie bawią takie rzeczy to raczej nie warto do PC uderzać. Taka jest moja opinia 🤷🏼♀️
Cieszę się, że walczycie dalej
I niestety się z Tobą zgadzam jeżeli chodzi o opinię dotyczącą PC. Już kiedyś opowiadałam, ale możecie nie pamiętać. Byłam jego pacjentką w VL, dwie procedury z bardzo marnymi efektami, zapomniał o tym co widział na USG i późno skierował mnie na laparoskopię (endometrioza), a na koniec powiedział, że już nie ma na nas pomysłu. Tzn cieszę się że tak powiedział a nie próbował wyciągać kasę na kolejne procedury. Ale to i tak było dla mnie słabe. TB zdecydowanie miał dużo, bardzo dużo pomysłów. A PC jak zobaczył, że jestem w Bocianie to na bierząco sprawdzał efekty ivf itd i nawet przyszedł ze mną pogadać przed transferemKamellia30 lubi tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2 -
wombi wrote:Cieszę się, że walczycie dalej
I niestety się z Tobą zgadzam jeżeli chodzi o opinię dotyczącą PC. Już kiedyś opowiadałam, ale możecie nie pamiętać. Byłam jego pacjentką w VL, dwie procedury z bardzo marnymi efektami, zapomniał o tym co widział na USG i późno skierował mnie na laparoskopię (endometrioza), a na koniec powiedział, że już nie ma na nas pomysłu. Tzn cieszę się że tak powiedział a nie próbował wyciągać kasę na kolejne procedury. Ale to i tak było dla mnie słabe. TB zdecydowanie miał dużo, bardzo dużo pomysłów. A PC jak zobaczył, że jestem w Bocianie to na bierząco sprawdzał efekty ivf itd i nawet przyszedł ze mną pogadać przed transferem
A mozesz mi napisac jaką roznice w leczeniu pomiedzy TB i PC? -
PC zaproponował raz długi raz krótki protokół i stwierdził, że słabo odpowiadam na leki, bo pęcherzyki nie rosły więc dostawał mega duże dawki leków.
Potem byłam jeszcze u WG bo mieliśmy dofinansowanie z miasta, znowu słabo rosły pęcherzyki i stwierdził. że zostaje już tylko adopcja zarodka, bo nie reaguje na leki
Do TB poszłam już z zaleceniami Paśnika i opowiedziałam jak mnie się nie da stymulować. Dał mi leki na 3 miesiące, priming estrogenowy, testosteron w niskich dawkach i jak już mieliśmy dojść do stymulacji to się nie zgodził, bo powiedział, że jeden pęcherzyk po owulacji został za duzy i sie nie uda stymulacja. Dostałam jeszcze antykoncepcję z testosteronem i dopiero jak było dużo małych pęcherzyków to zgodził się na stymulację - przygotowywał mnie od stycznia do czerwca :o
Potem jeszcze aktywacja oocytów do zapłodnienia , fertilchip, accofil i wszystkie inne leki od Paśnika. Sam poszedł zobaczył czy dało się odwirować dobre plemniki.
Potem jak miał być transfer to też najpierw sprawdzał jak go zrobic, bo miała adenomiozę i powiedział, że jak poda zarodek blisko tego miejsca to się nie uda.
Więc z moim osobistym odczuciu stanał na głowie żeby coś z tego wyszło, nawet brał do gabinetu IN i opowiadał co robić z takim 'trudnym' przypadkiemButterfly23, Nowa na forum lubią tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2 -
Butterfly23 wrote:Też tak uważam. Mi TB powiedział, że niewiadomo ile im przyznają. Ale powiedział, że na to jest przeznaczona tak duża pula pieniędzy, że wierzy, że nie powinno być z tym problemu.
Bociek złożył wniosek, dostanie refundacje - kwestia ile procedur i kiedy dokładnie to ruszy 🙈
Czekamy 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 19:17
Butterfly23 lubi tę wiadomość
-14kg jest owu!
38🧔
❌HLA C1C2
✔️kariotyp/nasienie/ASA
VITROLIVE SZCZECIN
03-10/22 HyCoSy✓3xIUI
BOCIAN SZCZECIN
I PROCEDURA
01/23➡️FET5AA❌EG
02/23➡️FET5BB❌EG
II PROCEDURA
CD138+diphereline
diphereline->FET🌈
wombi wrote:PC zaproponował raz długi raz krótki protokół i stwierdził, że słabo odpowiadam na leki, bo pęcherzyki nie rosły więc dostawał mega duże dawki leków.
Potem byłam jeszcze u WG bo mieliśmy dofinansowanie z miasta, znowu słabo rosły pęcherzyki i stwierdził. że zostaje już tylko adopcja zarodka, bo nie reaguje na leki
Do TB poszłam już z zaleceniami Paśnika i opowiedziałam jak mnie się nie da stymulować. Dał mi leki na 3 miesiące, priming estrogenowy, testosteron w niskich dawkach i jak już mieliśmy dojść do stymulacji to się nie zgodził, bo powiedział, że jeden pęcherzyk po owulacji został za duzy i sie nie uda stymulacja. Dostałam jeszcze antykoncepcję z testosteronem i dopiero jak było dużo małych pęcherzyków to zgodził się na stymulację - przygotowywał mnie od stycznia do czerwca :o
Potem jeszcze aktywacja oocytów do zapłodnienia , fertilchip, accofil i wszystkie inne leki od Paśnika. Sam poszedł zobaczył czy dało się odwirować dobre plemniki.
Potem jak miał być transfer to też najpierw sprawdzał jak go zrobic, bo miała adenomiozę i powiedział, że jak poda zarodek blisko tego miejsca to się nie uda.
Więc z moim osobistym odczuciu stanał na głowie żeby coś z tego wyszło, nawet brał do gabinetu IN i opowiadał co robić z takim 'trudnym' przypadkiem
Więc każda będzie za tym lekarzem który jej pomógł. Zrobił coś ponad to co musiał 😉
I jak piszesz - każda z Nas musi mieć poczucie, że lekarz robi wszystko co się da.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 19:19
Nowa na forum lubi tę wiadomość
-14kg jest owu!
38🧔
❌HLA C1C2
✔️kariotyp/nasienie/ASA
VITROLIVE SZCZECIN
03-10/22 HyCoSy✓3xIUI
BOCIAN SZCZECIN
I PROCEDURA
01/23➡️FET5AA❌EG
02/23➡️FET5BB❌EG
II PROCEDURA
CD138+diphereline
diphereline->FET🌈
Dziewczyny a może któraś z was wie czy lekarz w Bocianie zapoznaje się tym co wypełnia się przed pierwszą wizytą w klinice w tym ich panelu? Czy to tak żeby sobie wypełnić a wszystko i tak potem trzeba powiedzieć lekarzowi? 😁👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
2.04. Transfer nieudany
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔