X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia211987 wrote:
    Właśnie nie …
    PC milczy chociaż umówiłam się z nim wczoraj że przypomnę się sms .. żeby dał znać ile zostało pobranych komórek

W ogóle nie chciałam nic pisać bo to był jeden wielki cyrk i trochę jestem zła na siebie że dałam się ponieść emocjom

W sobotę miałam monitoring no wstępnie 3 pęcherzyki na prawym i o dziwo nie czynny lewy ruszył może będą dwa
    Umawiamy się na punkcje w poniedziałek ok
    Poszliśmy do rejestracji
    A tam jak zawsze tłumaczy pani która obsługuje no wszystko ładnie pięknie punkcja w poniedziałek i to będzie u EB
    A mi jakby ktoś przyłożył
    Wypaliłam głośno NIE , Musimy przełożyć
    On się patrzy dziewuszka z rejestracji się patrzy .. on do mnie że jego nie będzie rano … a ja mówię to musimy przełożyć na inną godzinę a on że spokojnie będzie pani spała a ja już taka poirytowana i warknęłam że to nie o to chodzi
    Już nie raz pisałam jaki mam stosunek do EB
    Nie podważam jej kompetencji absolutnie, skoro pracuje w takiej klinice musi mieć wiedzę i doświadczenie ale …
    Mam nie miłe wspomnienia z wizyt u niej jeszcze z dawnych lat
    Sory ale to jest taki rodzaj leczenia że to ja powinnam czuć się komfortowo
    Nie powiem przed punkcja była bardzo miła .. nie tak jak podczas wizyt
    Ale wkurzyła mnie cała sytuacja
    O 9.06 byłam już Po punkcji… około 9.20 wpadł PC i pytał jak się czuję .. naprawdę nie można było tego przesunąć?? Następne pacjentki wszystkie były od TB
    Wszystkie 3
    Ja nie chcem żeby tylko PC miał do mnie dostęp to nie o to chodzi ale mam nie przyjemne 2wizyty za sobą u pani doktor i nie chcem narażać siebie na nie potrzeby stres chociaż tak jak mówię teraz była przyjemna

Miałam się przypomnieć PC mówił że 3 komórki były na pewno ale coś jeszcze było i teraz trzeba poczekać co bo kobietki mają śniadanie i mi teraz nie powie … ok ja wszystko rozumiem.
    Przypomniałam się wczoraj po południu do dziś nie wiem nic
    Moim zdaniem trochę słabe
    Jeśli nie widzi dla mnie szansy niech mi to powie a nie coś takiego bo naprawdę czuję się teraz nie fajnie
    Ja rozumiem on jest tylko człowiekiem ma wiele pacjentek
    Ja wszystko rozumiem ale jeśli na coś się umawiamy no to sory ..
    jutro po 13 zadzwonie do lab i zapytam czy cos mamy ile mamy
    Ogólnie zle sie czuje od wczoraj jestem mega słaba.. prawy jajnik mnie kłuje , brzuch spuchnięty .
    Czekam do jutra jak to nie przejdzie to bede do nich dzwonić niech albo mi powie co to może być albo niech wezmnie mnie na usg jakoś często chodzę siusiu ale też dużo pije wody zielona herbata itp
    Teoretycznie czuje się tak jakbym była w trakcie owulacji … i tak przeszło mi przez myśl czy oby na pewno wszystko zostało wyciągnięte.

Zobaczymy co będzie dalej jutro zadzwonię i zapytam.

Za pewne jak większość z nas jestem też ograniczona finansowo.. dla tego podpytuje kto co jak … może zrobić też coś na własną rękę tak jak te badania na pasożyty.
    Z drugiej strony zaczyna mnie irytować ten przesadny optymizm… powoli zaczynam tracić zaufanie do lekarza
    Ogólnie twardo stąpam po ziemi i bardziej mnie wkurza powiedzenie słuchaj jest super gdy tak naprawdę nie jest. , niż powiedzenie no niestety nie idzie nam .. jest ciężko . Naprawdę wolę się mile zaskoczyć w negatywnym podejściu niż rozczarować w pozytywnym podejściu.

Trochę już w tym siedzie doskonale wiecie i mam wrażenie z VL tylko ja jestem bez bobo😊

Zobaczymy czekamy niby próbujemy atak naprawdę stoimy w miejscu.
    Jak ja czegoś nie Proponuje to nie ma żadnej inicjatywy tylko próbować..
    I ostatni tekst że on robi co może… ja rozumiem ale trzeba kiedyś powiedzieć stop.. pass

Z drugiej strony często myślę o tym jak bardzo narażamy swoje zdrowie .. jakie dawki hormonów itp.. to nie zostaje obojętne dla nas .. więc teraz jestem na etapie pytania KIEDY POWIEDZIEĆ DOŚĆ… to koniec..
    Tylko że niestety człowiek nie potrafi odpuszczać..
    ech ale się rozpisałam 😂😂😂

Taka mała forma terapii😂
    Akcja krzywa...
    Doświadczyłam podobnej, więc rozumiem ten żal. U mnie akurat jedna wizyta na własne życzenie u EB. I było mega ok - miła, uprzejma. Choć USG zrobiła źle 🤦 Ale miałam krzywą akcje za to z IZ i TB.
    Z IN - też w ostatniej chwili, że jest zastępstwo za PC, ale miał się postarać być, bo go zawsze o to proszę. Ciężko mi zaufać komuś innemu, potem przeżywam, myślę czy aby na pewno ok. Bez tego i tak jest ciężko, więc nie chce dokładać. I IN "niemowa" - nic do mnie nie mówiła, na pytania odpowiadała zdawkowo, na odwal się. Ja pod wpływem tony hormonów popłakałam się. A właściwe płakałam i nie mogłam przestać 🙈 Na to wpadł PC - wziął mnie do gabinetu i przeprosił, nie sądził że ja tak zareaguje, że już nigdy więcej do tego nie dopuści. I faktycznie potem znów była akcja nagła, że zastępstwo za niego - nawet nie wiem kto za niego był. Ale PC zadzwonił, wyjaśnił i poprosił żebym przyjechała na USG do szpitala wieczorem, miał dyżur. Warunki spartańskie - z czego mega się śmialiśmy - nie było spódniczki i papuci, ale mój spokój najważniejszy.
    Za to z TB to mój mąż miał wkurw większy. Pierwsza punkcja, przyjechał PC ją zrobić, ale po musiał już jechać na jakąś konferencję. Więc wizyta po punckji już w gabinecie u TB. Przekazał dokument z zaleceniami od PC i cisza. Pytam ile komórek - on nie wie, to za wcześnie. Myślę - no jak ? Swoim pacjentom jeszcze na sali zabiegowej mówił ile. No ale ok, byłam jeszcze świeżakiem, nie odezwałam się. Mąż zaczął żartować, a TB kij dupie. Zapadła cisza i wyszliśmy. Ja potem całą noc nie spałam, po ścianach chodziłam, bo się bałam ile będzie tych komórek... Na następnej wizycie mąż do PC, że nigdy więcej tego gościa.

I tak patrząc ogólnie nie kumam czemu bywa się "chujkiem" jak potrafi się nim nie być. Zwłaszcza w tak wrażliwym temacie. Wytłumaczenie, że "dla swoich" jest mega słabe i w jeszcze gorszym świetle stawia lekarza.

Trzymam kciuki za hodowlę 🍀🍀🍀🤞
    Dzwoń punkt 8 i mów że na już musisz mieć info. Ja tak zrobiłam po akcji z TB. I dali znać , wszak zdawkowo, że 14 komórek, bez info ile MII.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 07:46

37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
    ❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
    ✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
    LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
    -14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    1. ICSI 12/22 (IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
    01/23➡️5AA❌EG
    02/23➡️5BB❌EG
    03/23 immuno+IPLE❌histero✓
    05/23➡️4AA❌EG+accofil+ivig
    06/23➡️2x3BB💔EG+intralipid+accofil 6tc cb
    09/23➡️5CB💔leki jw.+AH cb?

ALLO 0->33,2
    CROSS 23,3->16,7->23,7->15->13,5

2. ICSI 07/24(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
    CD138✓
    09/24➡️5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
    encorton A.👼7tc
    11/24➡️5AA❌ leki jw.+prograf
    12/24➡️5AA💔leki jw. 5tc cb
    01/25 minihistero❌CD138✓USG 3D✓z kontrastem✓

diphereline->FET 🌈

"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, uciszę swój cały świat, by słyszeć Twój szept..."
  • Eesti Znajoma

Wysłany: 5 marca, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:
    Sprawdź ureo i myco z wymazów. Często cross rośnie po antybiotyku jak któryś z tych dziadostw jest. Choć pierwszy wynik - 21% niezbyt wskazuje na to. To wzrost i drugi wynik daje już do myślenia.
    U mnie cross pięknie spada na encortonie i plaquenil, ale ja to od roku biorę.
    Ureo i myco czysto. Poza tym brak stanów zapalnych endo, więc w ogóle nie było antybiotyków. Dr Jarosz twierdzi, że można 3 dni przed transferem uderzyć jeszcze raz "krótką immunosupresją" (transfer planowany na przyszły tydzień, konsultacja z nią po weekendzie). Jednak ja po prostu boję się działania zaradczego ad hoc i nie chcę podchodzić do transferu na dodatnim cross matchu.

Czy któraś z Was w ogóle zdecydowała się na transfer z wynikiem +30%?

• Jeanette87 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:
    Akcja krzywa...
    Doświadczyłam podobnej, więc rozumiem ten żal. U mnie akurat jedna wizyta na własne życzenie u EB. I było mega ok - miła, uprzejma. Choć USG zrobiła źle 🤦 Ale miałam krzywą akcje za to z IZ i TB.
    Z IN - też w ostatniej chwili, że jest zastępstwo za PC, ale miał się postarać być, bo go zawsze o to proszę. Ciężko mi zaufać komuś innemu, potem przeżywam, myślę czy aby na pewno ok. Bez tego i tak jest ciężko, więc nie chce dokładać. I IN "niemowa" - nic do mnie nie mówiła, na pytania odpowiadała zdawkowo, na odwal się. Ja pod wpływem tony hormonów popłakałam się. A właściwe płakałam i nie mogłam przestać 🙈 Na to wpadł PC - wziął mnie do gabinetu i przeprosił, nie sądził że ja tak zareaguje, że już nigdy więcej do tego nie dopuści. I faktycznie potem znów była akcja nagła, że zastępstwo za niego - nawet nie wiem kto za niego był. Ale PC zadzwonił, wyjaśnił i poprosił żebym przyjechała na USG do szpitala wieczorem, miał dyżur. Warunki spartańskie - z czego mega się śmialiśmy - nie było spódniczki i papuci, ale mój spokój najważniejszy.
    Za to z TB to mój mąż miał wkurw większy. Pierwsza punkcja, przyjechał PC ją zrobić, ale po musiał już jechać na jakąś konferencję. Więc wizyta po punckji już w gabinecie u TB. Przekazał dokument z zaleceniami od PC i cisza. Pytam ile komórek - on nie wie, to za wcześnie. Myślę - no jak ? Swoim pacjentom jeszcze na sali zabiegowej mówił ile. No ale ok, byłam jeszcze świeżakiem, nie odezwałam się. Mąż zaczął żartować, a TB kij dupie. Zapadła cisza i wyszliśmy. Ja potem całą noc nie spałam, po ścianach chodziłam, bo się bałam ile będzie tych komórek... Na następnej wizycie mąż do PC, że nigdy więcej tego gościa.

I tak patrząc ogólnie nie kumam czemu bywa się "chujkiem" jak potrafi się nim nie być. Zwłaszcza w tak wrażliwym temacie. Wytłumaczenie, że "dla swoich" jest mega słabe i w jeszcze gorszym świetle stawia lekarza.

Trzymam kciuki za hodowlę 🍀🍀🍀🤞
    Dzwoń punkt 8 i mów że na już musisz mieć info. Ja tak zrobiłam po akcji z TB. I dali znać , wszak zdawkowo, że 14 komórek, bez info ile MII.

PC i TB po punkcjach zasuwają do labu i patrzą co i jak z tymi komórkami i mają od razu info jak poszło. Dziwi mnie, że EB tego nie zrobiła i Sylwia została z toną myśli i obaw.
    Uważam, że nie ma co rozpamiętywać, krzywych akcji z lekarzami, czy z samą kliniką, bo jestem pewna, że każdy taką miał. Niestety dużo zależy od tego jaką sobie pozycję wypracujemy i na co pozwolimy, no i tona szczęścia, że nie trafi Ci się z dupy zastępstwo, które Cię tylko zestresuje.
    A że ludzie to chujki robią, żeby im było wygodne i łatwo to standard. Zwłaszcza w momentach gdzie nie masz odpowiedzialności, bo to nie twój pacjent. Sama potrafię być suczą dla swoich klientów👹 bo za włażenie w dupę medali się nie dostaje.

• Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eesti wrote:
    Ureo i myco czysto. Poza tym brak stanów zapalnych endo, więc w ogóle nie było antybiotyków. Dr Jarosz twierdzi, że można 3 dni przed transferem uderzyć jeszcze raz "krótką immunosupresją" (transfer planowany na przyszły tydzień, konsultacja z nią po weekendzie). Jednak ja po prostu boję się działania zaradczego ad hoc i nie chcę podchodzić do transferu na dodatnim cross matchu.

Czy któraś z Was w ogóle zdecydowała się na transfer z wynikiem +30%?
    Nie, ja bym się nie zdecydowała. Zarodki na wagę złota. Nie widzę efektów w wyniku nie transferuje. 30+ to wysoka cytotoksycznośc na partnera.
    Nie zadziałało dotychczas, więc jaką masz gwarancję, że zadziała kolejny raz? Tak bym do tego podeszła, a decyzja należy do Ciebie.

-14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    01/23➡️5AA❌EG
    02/23➡️5BB❌EG

ALLO 0->33,2

CD138✓
    encorton A.👼7tc

diphereline->FET 🌈

"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, uciszę swój cały świat, by słyszeć Twój szept..."
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeanette87 wrote:
    PC i TB po punkcjach zasuwają do labu i patrzą co i jak z tymi komórkami i mają od razu info jak poszło. Dziwi mnie, że EB tego nie zrobiła i Sylwia została z toną myśli i obaw.
    Uważam, że nie ma co rozpamiętywać, krzywych akcji z lekarzami, czy z samą kliniką, bo jestem pewna, że każdy taką miał. Niestety dużo zależy od tego jaką sobie pozycję wypracujemy i na co pozwolimy, no i tona szczęścia, że nie trafi Ci się z dupy zastępstwo, które Cię tylko zestresuje.
    A że ludzie to chujki robią, żeby im było wygodne i łatwo to standard. Zwłaszcza w momentach gdzie nie masz odpowiedzialności, bo to nie twój pacjent. Sama potrafię być suczą dla swoich klientów👹 bo za włażenie w dupę medali się nie dostaje.
    No dokładnie - wiedzą odrazu ile komórek. I stąd u Nas akcja z TB, bo nawet na moją proszę 2/3 h po punckji nie chciało mu się sprawdzić i dać znać. I z EB to samo ...

Niestety, nigdy nie jest kolorowo. Ja jestem za szczerą rozmową z lekarzem, wypracowanie pozycji tak jak piszesz. U mnie się sprawdza i na współpracę pacjentka-lekarz z PC nie narzekam. Widać, że się stara 😊 Ale ja wale prosto z mostu. I jak zawalił to mu to tym powiedziałam. Potem długo pytał po tej akcji z IZ czy mu wybaczyłam 🙈😂

-14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    01/23➡️5AA❌EG
    02/23➡️5BB❌EG

ALLO 0->33,2

CD138✓
    encorton A.👼7tc

diphereline->FET 🌈

Wysłany: 5 marca, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:
    No dokładnie - wiedzą odrazu ile komórek. I stąd u Nas akcja z TB, bo nawet na moją proszę 2/3 h po punckji nie chciało mu się sprawdzić i dać znać. I z EB to samo ...

Niestety, nigdy nie jest kolorowo. Ja jestem za szczerą rozmową z lekarzem, wypracowanie pozycji tak jak piszesz. U mnie się sprawdza i na współpracę pacjentka-lekarz z PC nie narzekam. Widać, że się stara 😊 Ale ja wale prosto z mostu. I jak zawalił to mu to tym powiedziałam. Potem długo pytał po tej akcji z IZ czy mu wybaczyłam 🙈😂

Dlatego Sylwia jest taka rozżalona na sytuację, która jej się trafiła. Oczywiście, to nie jej wina, że może nie wyrobiła sobie takiej pozycji u PC, że będzie przekładał swoje sprawy na punkcję, ale prawdopodobnie można to było lepiej logistycznie rozegrać. Podobnie przecież miała nie tak dawno Kulta. Jest to po prostu przykre, że takie sytuacje się przytrafiają, w całej trudności naszej sytuacji doprowadzają nas do dotykowego stresu.
    Dodatkowo powiem, że to jest dobra zaprawa przed porodówką lub nie daj boże - patologią... (oddziałem) Tam się dopiero dzieje... I wszyscy mają ciężarną równo gdzieś.

• Kulta Autorytet

Wysłany: 5 marca, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia i co?

- rozpoczęcie starań IX 2015
    - 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
    - XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
    - XII 2020 Synek - naturalny cud😍
    - VI 2022 cb
    - III 2023 antybiotykoterapia dr P
    AMH 0,23😱
    - VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
    IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
    X 2024 czwarta procedura, trzy zarodki.
    XI 2024 transfer 6.1.1 i 3.1.2 (accofil i encorton), nieudany.
    XII 2024 transfer 4.2.2, (accofil, prograf, encorton)nieudany 🥴
    II 2025 piąta procedura, zero zarodków.
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulta wrote:
    Sylwia i co?
    Właśnie dzwoniłam
    Pobrała 2 komórki
    Estradiol miałam 1200
    Na razie obie są zapłodnione i się rozwijają . Mam dzwonić w poniedziałek czy coś zostało zamrożone
    PC mówił o trzech pobranych i może coś jeszcze…(w sobotę było mówione o 3 pęcherzykach i 2 mniejsze ) to ona nie wie ile pobrała.

Sylwia211987
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeanette87 wrote:
    Dlatego Sylwia jest taka rozżalona na sytuację, która jej się trafiła. Oczywiście, to nie jej wina, że może nie wyrobiła sobie takiej pozycji u PC, że będzie przekładał swoje sprawy na punkcję, ale prawdopodobnie można to było lepiej logistycznie rozegrać. Podobnie przecież miała nie tak dawno Kulta. Jest to po prostu przykre, że takie sytuacje się przytrafiają, w całej trudności naszej sytuacji doprowadzają nas do dotykowego stresu.
    Dodatkowo powiem, że to jest dobra zaprawa przed porodówką lub nie daj boże - patologią... (oddziałem) Tam się dopiero dzieje... I wszyscy mają ciężarną równo gdzieś.
    Stąd ja chroniąc siebie celuje w prywatną położną w szpitalu nr 1 w Polsce - Południowy w Warszawie 🙈 Za dużo mnie starania kosztują żebym się jeszcze stresowała czyjąś niekompetencją.

Nie no - sytuacja jest karygodna. I niezależnie kogo dotyczy! To są naprawdę wrażliwe kwestie.

Jeanette87 lubi tę wiadomość

-14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    01/23➡️5AA❌EG
    02/23➡️5BB❌EG

ALLO 0->33,2

CD138✓
    encorton A.👼7tc

diphereline->FET 🌈

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Motylku, Kropek jednak nie dał rady? 😔 Tak mi przykro 💔 Daj sobie czas i walcz dalej 🫂🍀
    Rakieta_P🚀 wrote:
    Motylku tak strasznie mi przykro💔💔💔
    Czekałam na info od Ciebie...
    Moje dwie ciąże wyglądały dokładnie tak samo. W pierwszej co prawda nie badałam bety, tak jak teraz, ale podejrzewam, że też musiała źle przyrastać. I też na początku była niska. Bo 17 dpo 50 jak dobrze pamiętam, po dwóch dniach 171. I też ciąża od początku była młodsza. Najpierw o tydzień, później 9 dni. Ale to podejrzewam, że dlatego, że zarodek się już wchłaniał. W jednej i drugiej pojawiło się serduszko, które słabo biło. Nie wiem co może być tego powodem… Czy wady genetyczne, czy immunologia. Nie wiem totalnie w jakim kierunku iść. Kolejny transfer jeśli by się powiódł, to podejrzewam, że zakończyłoby się dokładnie tak samo…
    Orientujecie się ile muszę odczekać po poronieniu żeby zrobić crossmatch, cytokiny i komórki nk?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 13:21

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF
    25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 03/25

💊 encorton, acard, utrogestan, clexane, avamina

Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)

Wysłany: 5 marca, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Moje dwie ciąże wyglądały dokładnie tak samo. W pierwszej co prawda nie badałam bety, tak jak teraz, ale podejrzewam, że też musiała źle przyrastać. I też na początku była niska. Bo 17 dpo 50 jak dobrze pamiętam, po dwóch dniach 171. I też ciąża od początku była młodsza. Najpierw o tydzień, później 9 dni. Ale to podejrzewam, że dlatego, że zarodek się już wchłaniał. W jednej i drugiej pojawiło się serduszko, które słabo biło. Nie wiem co może być tego powodem… Czy wady genetyczne, czy immunologia. Nie wiem totalnie w jakim kierunku iść. Kolejny transfer jeśli by się powiódł, to podejrzewam, że zakończyłoby się dokładnie tak samo…
    Orientujecie się ile muszę odczekać po poronieniu żeby zrobić crossmatch, cytokiny i komórki nk?

Bardzo mi przykro 🫂🫂🫂 jedyne co mi przechodzi na myśl, to potężna obstawa imuno. Ja ekspertem nie jestem. Ale dziewczyny Cię tutaj poprowadzą. Pamiętaj sama nie jesteś!

• Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 5 marca, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:
    Stąd ja chroniąc siebie celuje w prywatną położną w szpitalu nr 1 w Polsce - Południowy w Warszawie 🙈 Za dużo mnie starania kosztują żebym się jeszcze stresowała czyjąś niekompetencją.

Nie no - sytuacja jest karygodna. I niezależnie kogo dotyczy! To są naprawdę wrażliwe kwestie.
    Rakieta ja ciągle wracam do forum aby sprawdzić co u Ciebie. Mam nadzieję że w końcu i do Was się uśmiechnie słońce. Chyba że już się uśmiechnęło bo coś stopka nie zaktualizowana o luty/marzec.

• Dariana Autorytet

Wysłany: 5 marca, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś ostatnio pisał o Malanowskiej, będę za chwilę zwalniać termin na ten piątek (7.03)
    Edit. Nieaktualne 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 19:33

🙋‍♀️ 37
    ❌ MTHFR - hetero obie wersje
    ❌ PAI - homo
    ❌ Insulinooporności i hiperinsulinemia
    ❌ Hashimoto i niedoczynność
    ❌ KIR AA
    ✅ ANA
    ✅ AMH - 5,2

🙋🏻‍♂️ 38
    ❌ Teratozoospermia:
    11.2023 - morfologia 0%
    09.2024 - morfologia 2%

Syn z 2018 (po 3 latach starań)

Obecnie: 5 lat starań - 3 naturalnie

IUI 2024 ❌❌❌

8.10.2024 mensinorm 75 jednostek, Rekovelle 7 mcg
    12.10.2024 5 dc Orgalutran 0,25mg
    19.10.2024 punkcja - 7🥚, 6 dojrzałych, 3 MII
    2 blastki (2.1.2 i ❄️5.1.2)

24.10.2024 ET 2.1.2 ❌
    💔 beta <0,2 mIU/ml

22.11.2024 FET ❄️ 5.1.2 ❌
    💔 beta <0,2 mlU/ml

27.12.2024 💉 Diphereline
    08.01.2025 💉 Ovaleap 150 💉 Menopur 150
    16.01.2025 💉 Menopur 300
    22.01.2025 Punkcja: 13🥚, 10 zapłodnionych, 7 MII, 5❄️
  • Kulta Autorytet

Wysłany: 5 marca, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia211987 wrote:
    Właśnie dzwoniłam
    Pobrała 2 komórki
    Estradiol miałam 1200
    Na razie obie są zapłodnione i się rozwijają . Mam dzwonić w poniedziałek czy coś zostało zamrożone
    PC mówił o trzech pobranych i może coś jeszcze…(w sobotę było mówione o 3 pęcherzykach i 2 mniejsze ) to ona nie wie ile pobrała.

No to niech te dwa zostaną...
    No ja miałam estradiol na cztery dni przed punkcja 1140, PC widział pięć jaj. EB pobrała dwa, z czego jeden ruszył i w czwartej dobie padł. Za to kurwa całe jajniki miałam w torbielkach krwotocznych, no i EB nie dała mi proga ... Więc gdzie są pozostałe trzy pęcherzyki?

A idź

- rozpoczęcie starań IX 2015
    - 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
    - XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
    - XII 2020 Synek - naturalny cud😍
    - VI 2022 cb
    - III 2023 antybiotykoterapia dr P
    AMH 0,23😱
    - VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
    IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
    X 2024 czwarta procedura, trzy zarodki.
    XI 2024 transfer 6.1.1 i 3.1.2 (accofil i encorton), nieudany.
    XII 2024 transfer 4.2.2, (accofil, prograf, encorton)nieudany 🥴
    II 2025 piąta procedura, zero zarodków.
  • WerkaP2 Ekspertka

Wysłany: 5 marca, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobity, co podnosi crossmatch?

• Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WerkaP2 wrote:
    Kobity, co podnosi crossmatch?
    Straty, nieprawidłowe wymazy/posiewy, stany zapalne endometrium

-14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    01/23➡️5AA❌EG
    02/23➡️5BB❌EG

ALLO 0->33,2

CD138✓
    encorton A.👼7tc

diphereline->FET 🌈

• Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariana wrote:
    Ktoś ostatnio pisał o Malanowskiej, będę za chwilę zwalniać termin na ten piątek (7.03)
    Ooo a czemu???

-14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    01/23➡️5AA❌EG
    02/23➡️5BB❌EG

ALLO 0->33,2

CD138✓
    encorton A.👼7tc

diphereline->FET 🌈

• Dariana Autorytet

Wysłany: 5 marca, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Ogromnie mi przykro 😔🫂🫂🫂🫂🫂

🙋‍♀️ 37
    ❌ PAI - homo
    ❌ KIR AA
    ✅ ANA
    ✅ AMH - 5,2

🙋🏻‍♂️ 38
    ❌ Teratozoospermia:
    11.2023 - morfologia 0%
    09.2024 - morfologia 2%

IUI 2024 ❌❌❌

24.10.2024 ET 2.1.2 ❌
    💔 beta <0,2 mIU/ml

💔 beta <0,2 mlU/ml

27.12.2024 💉 Diphereline
    16.01.2025 💉 Menopur 300
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka21 wrote:
    Rakieta ja ciągle wracam do forum aby sprawdzić co u Ciebie. Mam nadzieję że w końcu i do Was się uśmiechnie słońce. Chyba że już się uśmiechnęło bo coś stopka nie zaktualizowana o luty/marzec.
    Jestem na długim protokole z diphereline. Więc nie ma co aktualizować - ale już niedługo ruszę z kopyta 🍀🤞

Dariana, Iwkaaa lubią tę wiadomość

-14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    01/23➡️5AA❌EG
    02/23➡️5BB❌EG

ALLO 0->33,2

CD138✓
    encorton A.👼7tc

diphereline->FET 🌈

• Dariana Autorytet

Wysłany: 5 marca, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:
    Ooo a czemu???
    Miesiączka mi się spóźnia 🙄 powinnam mieć dzisiaj 4dc a 🐒 ani widu ani słychu, chyba miałam cykl bezowulacyjny 😐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 16:29

🙋‍♀️ 37
    ❌ PAI - homo
    ❌ KIR AA
    ✅ ANA
    ✅ AMH - 5,2

🙋🏻‍♂️ 38
    ❌ Teratozoospermia:
    11.2023 - morfologia 0%
    09.2024 - morfologia 2%

IUI 2024 ❌❌❌

24.10.2024 ET 2.1.2 ❌
    💔 beta <0,2 mIU/ml

💔 beta <0,2 mlU/ml

27.12.2024 💉 Diphereline
    16.01.2025 💉 Menopur 300
‹‹ 244 245 246 247 248
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ