X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 30 września, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia85 wrote:
    Cześć Dziewczyny, dawno tu nie zaglądałam, gratuluję każdej szczęśliwej mamusi i życzę powodzenia walczącym".

Mam pytanie, czy któraś miała do hodowli zarodków medium EmbryoGen i nagle z braku implantacji zarodki zaimplantowaly?
    Nie chodzi mi o medium do transferu, a medium hodowlane do rozwoju do blastocysty.
    Co lekarze z Bociana o nim mowia? Jego zastosowanie u nich w labie daje jakieś super wyniki jeżeli chodzi o pozniejsza implantację? Miałam w sumie 7 transferów beta 0 i zaczęłam się zastanawiać.

Pozdrawiam ciepło
    Z tego co kojarzę takiego dodatku do hodowli zarodków w Bocianie nie ma. Też jakoś nie obiło mi się o uszy jako coś popularnego.
    Siedem transferów i same zera to nie wina zarodków czy nieprawidłowej hodowli. Myślę, że tu jest problem w macicy. Stan zapalny ? Posiewy tlenowe/beztlenowe czy drożdżaki oraz wymazy myco/ureo? Być może coś z genetyki - kir aa/wysokie nk? Wady macicy ? Adenomizoa? Zrosty ? Polipy ?
    Chodź jakiekolwiek zagnieżdżenie powinno być jeśli w tych kwestiach byłoby ok. Mi dr już po dwóch zerach odrazu powiedział, że coś jest nie tak, że nic a nic się nie zagnieździło. I wyszło przewlekle zapalenie endometrium. Po porządnym przeleczeniu zaczęłam zachodzić. Do tego inne rzeczy też były, ale myślę, że to zapalenie jest kluczowe.

Kluska lubi tę wiadomość

87’👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
    ❌IO/PCOS/KIRAA/PAI/białkoS/MTHFR/CBA/allo/cross/
    adeno/mięśniak
    ✔️kariotyp/IMKtreg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/LA/
    białkoC/heliko/MUCh/celiaklie/pasożyty/USG piersi/
    HPV/borelioza/-14kg
    86’🧔
    ❌ HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy/3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    ICSI 12/22 -14🥚11 MII 6❄️
    01/23❌5AA
    02/23❌5BB
    03/23immuno/IPLE❌hsk✔️
    05/23❌4AA
    06/23💔2x3BB 6tc cb
    09/23💔5CB cb?

ICSI 07/24 -13🥚13 MII 8❄️
    09/24👼5AA 7tc A♀
    11/24❌5AA
    12/24💔5AA 5tc cb
    01/25minihsk❌CD138/USG 3D/kontrast✔️
    03/25👼4AA 9tc L&T twins 1o1k♂
    06/25👼5AA 6tc

08/25🥰naturalsik🥰
    02.09 GS+YS! 08.09 6+3 CRL+🩷
    7+3 CRL 1,18cm🧸
    8+4 CRL 1,87cm FHR 176/min
    10+5 FeliaTest 🩷
    Jesteś Okruszku, Nasz Cudzie🩷

preg.png
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 30 września, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cavarathiel wrote:
    Rakieta_P🚀 mogę podpytać o coś na priv? 😊
    Tak jasne, ale ja nie wiem czy pomogę, bo narazie nic do przodu nie ruszyliśmy z tematami. Także myślę, że wiesz więcej szczegółów co dalej niż ja 🤭

adeno/mięśniak
    HPV/borelioza/-14kg
    86’🧔
    ❌ HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy/3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    01/23❌5AA
    02/23❌5BB
    03/23immuno/IPLE❌hsk✔️
    05/23❌4AA
    06/23💔2x3BB 6tc cb
    09/23💔5CB cb?

09/24👼5AA 7tc A♀
    11/24❌5AA
    12/24💔5AA 5tc cb
    06/25👼5AA 6tc

08/25🥰naturalsik🥰
    7+3 CRL 1,18cm🧸
    10+5 FeliaTest 🩷

preg.png
  • Julia85 Koleżanka

Wysłany: 30 września, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:
    Z tego co kojarzę takiego dodatku do hodowli zarodków w Bocianie nie ma. Też jakoś nie obiło mi się o uszy jako coś popularnego.
    Siedem transferów i same zera to nie wina zarodków czy nieprawidłowej hodowli. Myślę, że tu jest problem w macicy. Stan zapalny ? Posiewy tlenowe/beztlenowe czy drożdżaki oraz wymazy myco/ureo? Być może coś z genetyki - kir aa/wysokie nk? Wady macicy ? Adenomizoa? Zrosty ? Polipy ?
    Chodź jakiekolwiek zagnieżdżenie powinno być jeśli w tych kwestiach byłoby ok. Mi dr już po dwóch zerach odrazu powiedział, że coś jest nie tak, że nic a nic się nie zagnieździło. I wyszło przewlekle zapalenie endometrium. Po porządnym przeleczeniu zaczęłam zachodzić. Do tego inne rzeczy też były, ale myślę, że to zapalenie jest kluczowe.

Dzięki za odpowiedz.
    Stan zapalny wykluczony, mialam biopsje endo badane cd56 I cd138 i bylo ok, wczesniej przy histeroskopii wyszło kilka kom plazmatycznych, mialam antybiotyk i pozniej swiezy transfer. Badalam Kir i allo i cross, kir Bx, doc P. nie dal nic na to, na cross 21% dal encorton 5mg, allo raz 31% a raz 0% (po grypie, za szybko zrobione), posiewy tlenowe/beztlenowe czy drożdżaki oraz wymazy myco/ureo - Ok, wady macicy ? Adenomizoa? Zrosty ? Polipy ? - W histeroskopii wyszła nisza (płaska) po cesarce, mialam też wycięty jajowod z powodu ektopowej. Nic poza tym. W 2021 zaliczyłam biochem naturalnie.
    Od 38 inf, teraz 40. Lekarz mówił że już mialam badane wszystko, nic nie wyszlo wiec moze kwestia zarodków i trzeba trafić...(?). Mieliśmy w 1 klinice z 3 procedur: 4ba, 3ba, i 4bb z (6doby). Teraz w N. z 1 procedury 4 blastocysty: 4bb, 4bb, 4bc I 4bb ( z 6tej), 3 z 4 jakoś srednio się rozprezyly po rozmrożeniu.
    Nie wiem co można jeszcze zrobić...zarodków nie badają.
    A rok temu przed świeżym transferem brałam 10 dni doksycykline. W lutym też brałam przed kolejnym na cross 21% doksycykline od doc P.
    Jak widzisz trudno powiedzieć, jak myślisz co można jeszcze zrobić? Poza kolejna próba...

• Cavarathiel Autorytet

Wysłany: 30 września, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do adenomiozy i zrostów to na histero tego nie wyłapuje. Najlepiej pójść do specjalisty w tym temacie. Usg u Malanowskiej pod kątem sprawdzenia adenomiozy. A jakbyś chciała ponowić histero które sprawdzi Ci polipy i całą resztę wizualnie to najlepiej robią w Barska Clinic. Wiele było przypadków na forum, że histero robione lokalnie "Wszystko ok" a w Barskiej specjalista już widział, że tam masakra się dzieje.
    W tym wieku to też część z tych zarodków mogła być nieprawidłowa, więc ich badanie do rozważenia ewentualnie. Ale mi też się wydaje jak Rakiecie, że jakakolwiek próba implantacji powinna być przy tylu transferach

Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
    31👩 33🧔
    ◽ kariotypy, MUCHa, biopsja ✅
    ◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24); 4,11 (02.25)
    ◽ AMH 0,56 (11.24)
    ◽ KIR Bx (mąż HLA C1):
    + 2DS1, 2DS5, 3DS1
    - 2DS2, 2DS3
    ◽ Adenomioza
    ◽ immunologia rozjechana

📅 11.2024 Bocian Szczecin
    ◽04-21.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran - 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
    20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
    24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌

◽02-17.05.25 stymulacja Menopur + Bemfola + Orgalutran - 🥚7->2 MII:❄️4AB
    22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
    13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
    5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
    18.10 nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
    ⏳22.10 prenatalne
    preg.png
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 30 września, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie zarodki nie były chore, ja w takie bajki nie wierzę. I nie ma co tu zganiać na to jako powód braku implantacji. Druga kwestia chore dzieci się rodzą, zatem i takie zarodki się implantują. Więc ja dalej zostaję przy opcji macicy. Bo nie ma opcji, że absolutnie nic nie liznęło endo. Spora większość dziewczyn z zerami ma albo stan zapalany albo ureo/myco.
    Można mieć histero, a HISTERO. I serio 3/4 lekarzy nigdy tego zabiegu nie powinna robić, nie znają się i tylko kolejne ruszanie szyjki macicy do zabiegu, a wnioski z zabiegu zerowe.
    Raz, że polecam minihistero - jako sedno zabiegu - jest bez wziernika, nie trzeba rozszerzać szyjki macicy. Zawsze to potem w przypadku ciąży większa szansa na jej lepsze trzymanie. Wielu lekarzy po 2/3 takich zabiegach z rozwarciem szyjki macicy zakładają wcześnie w ciąży np. pessar. Jeśli mamy opcję zrobić coś mniej inwazyjnie to zróbmy to.
    Dwa - porządny specjalista. Polecam właśnie Barska Clinic. Miałam minihistero u dr Zaczyka. Widział zrosty u ujścia jajowodów, polipa i ognisko adeno. Stan zapalny też widział - niewielki - a wycinek z tego miejsca cd138 wyszedł ujemny. Także obraz USG podczas zabiegu - podstawą oceny. Może są mikropolipy i zarodki się po tym ślizgają i nie mogą zagnieździć. Druga kwestia leczymy raz a porządnie - 3 tyg mix dwóch antybiotyków.

Nisza po cc, zabieg usunięcia jajowodu - ja bym tu pocisnęła porządne minihistero . Co do wyników immuno kir BX to jedno ale wspomóc accofilem można jeśli nie miałaś, cross hmmm nisko nie jest ale coś miałaś na to. Zbadałabym imk pod kątem nk i CBA. Ale i tak mi tu macica nie pasuje. Bo nawet jak tam bałagan to co by liznęło to endo.

Kluska lubi tę wiadomość

adeno/mięśniak
    HPV/borelioza/-14kg
    86’🧔
    ❌ HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy/3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    01/23❌5AA
    02/23❌5BB
    03/23immuno/IPLE❌hsk✔️
    05/23❌4AA
    06/23💔2x3BB 6tc cb
    09/23💔5CB cb?

09/24👼5AA 7tc A♀
    11/24❌5AA
    12/24💔5AA 5tc cb
    06/25👼5AA 6tc

08/25🥰naturalsik🥰
    7+3 CRL 1,18cm🧸
    10+5 FeliaTest 🩷

preg.png
  • Julia85 Koleżanka

Wysłany: 30 września, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:
    Wszystkie zarodki nie były chore, ja w takie bajki nie wierzę. I nie ma co tu zganiać na to jako powód braku implantacji. Druga kwestia chore dzieci się rodzą, zatem i takie zarodki się implantują. Więc ja dalej zostaję przy opcji macicy. Bo nie ma opcji, że absolutnie nic nie liznęło endo. Spora większość dziewczyn z zerami ma albo stan zapalany albo ureo/myco.
    Można mieć histero, a HISTERO. I serio 3/4 lekarzy nigdy tego zabiegu nie powinna robić, nie znają się i tylko kolejne ruszanie szyjki macicy do zabiegu, a wnioski z zabiegu zerowe.
    Raz, że polecam minihistero - jako sedno zabiegu - jest bez wziernika, nie trzeba rozszerzać szyjki macicy. Zawsze to potem w przypadku ciąży większa szansa na jej lepsze trzymanie. Wielu lekarzy po 2/3 takich zabiegach z rozwarciem szyjki macicy zakładają wcześnie w ciąży np. pessar. Jeśli mamy opcję zrobić coś mniej inwazyjnie to zróbmy to.
    Dwa - porządny specjalista. Polecam właśnie Barska Clinic. Miałam minihistero u dr Zaczyka. Widział zrosty u ujścia jajowodów, polipa i ognisko adeno. Stan zapalny też widział - niewielki - a wycinek z tego miejsca cd138 wyszedł ujemny. Także obraz USG podczas zabiegu - podstawą oceny. Może są mikropolipy i zarodki się po tym ślizgają i nie mogą zagnieździć. Druga kwestia leczymy raz a porządnie - 3 tyg mix dwóch antybiotyków.

Nisza po cc, zabieg usunięcia jajowodu - ja bym tu pocisnęła porządne minihistero . Co do wyników immuno kir BX to jedno ale wspomóc accofilem można jeśli nie miałaś, cross hmmm nisko nie jest ale coś miałaś na to. Zbadałabym imk pod kątem nk i CBA. Ale i tak mi tu macica nie pasuje. Bo nawet jak tam bałagan to co by liznęło to endo.

Dzięki serdeczne za odpowiedź. Napisałam na doc Pas odnośnie accofilu, jaki Ty go brałaś/bierzesz? Kiedy i jakie dawki?
    Przy transferze wlew czy sama? I jak.pozniej?
    Minihistero - tak się nazywała moja histeroskopia, cd138 pobierany z iluś miejsc, wtedy wyszło "nieliczne kom plazmatyczne " - sublikliniczny stan zapalny, I na to był antybiotyk, endo wyglądało ok, w Novu. robi to dr Don..., mówił tylko że płyn pomiesiaczkowy został i trzeba odciągnąć jakby był przed transferem.
    On robi u nich histero I myślałam że jednak skoro tylko on to ma doświadczenie. Jutro punkcja, transfer jak będzie to w poniedz na razie standardowo.
    Myco/ureo badania się podczas cytologii?Czy wymaz z szyjki? Nie miałam, miałam chlamydie badana.i beztlenowe tlen grzyby. Cyto gr 1.
    Rozumiem że jakby wyszło to antybiotyk standardowo tak?
    Jakby były polipy to raczej na histero by widział jaki by lekarz nie był.. Kurcze..
    Lekarz mój nie zleca ponownie histero, nk miałam z endo to miałam wynik 25/1dpw - podobno ok. Z krwi tych imk na nk i CBA nie robiłam, a co się na to daje? Encorton w razie czego? Mam do transferów 10mg, heparynę, acard..
    O accofil spytam Doc P ale wiem że kiedyś nke chcial dac tylko sugerował ponowne zbadanie allo I cross, ale szczepien nie zamierzam robić.
    A jaki zestaw antybiotyków Tobie pomógł, dawek i ile dni? Tylko pewnie lekarz nie da jak biopsja endo nie wykazała stanu zapalnego.

• Julia85 Koleżanka

Wysłany: 30 września, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:

A Ty badalas zarodki? Co u Ciebie pomagało w zagnieżdżaniu? Przeleczenie antybiotykami?

• Slava Autorytet

Wysłany: 30 września, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia85 a robiłaś mutację genów związanych z trombofilią i badania ogólne na krzepliwość krwi? Może tworzą się gdzieś skrzepy które uniemożliwiają zagnieżdżenie?

Też pytanie, kiedy robiłaś bety/testy po transferach i czy jest opcja, że mogłaś nie wyłapać Biochemu?

Krzywą cukrową i insulinową badałaś? Tarczyca cały panel włącznie z Trabami masz przebadany?

35&35l
    ❌ allo mlr 0, TNF, IL10, AMH, IO, BMI, PAI-1 4G/5G, -2DS2, -2DS3
    ❌ ruchliwość, morfologia
    Starania od 04.2024 2xCB, 2025 1xCP
    05-06/25 IVF po pgta 1x❄️
    06-07/25 cykl monitorowany + Ovitrelle+ Luteina
    14.07/25 ⏸️
    preg.png
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 30 września, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia85 wrote:
    Dzięki serdeczne za odpowiedź. Napisałam na doc Pas odnośnie accofilu, jaki Ty go brałaś/bierzesz? Kiedy i jakie dawki?
    Przy transferze wlew czy sama? I jak.pozniej?
    Minihistero - tak się nazywała moja histeroskopia, cd138 pobierany z iluś miejsc, wtedy wyszło "nieliczne kom plazmatyczne " - sublikliniczny stan zapalny, I na to był antybiotyk, endo wyglądało ok, w Novu. robi to dr Don..., mówił tylko że płyn pomiesiaczkowy został i trzeba odciągnąć jakby był przed transferem.
    On robi u nich histero I myślałam że jednak skoro tylko on to ma doświadczenie. Jutro punkcja, transfer jak będzie to w poniedz na razie standardowo.
    Myco/ureo badania się podczas cytologii?Czy wymaz z szyjki? Nie miałam, miałam chlamydie badana.i beztlenowe tlen grzyby. Cyto gr 1.
    Rozumiem że jakby wyszło to antybiotyk standardowo tak?
    Jakby były polipy to raczej na histero by widział jaki by lekarz nie był.. Kurcze..
    Lekarz mój nie zleca ponownie histero, nk miałam z endo to miałam wynik 25/1dpw - podobno ok. Z krwi tych imk na nk i CBA nie robiłam, a co się na to daje? Encorton w razie czego? Mam do transferów 10mg, heparynę, acard..
    O accofil spytam Doc P ale wiem że kiedyś nke chcial dac tylko sugerował ponowne zbadanie allo I cross, ale szczepien nie zamierzam robić.
    A jaki zestaw antybiotyków Tobie pomógł, dawek i ile dni? Tylko pewnie lekarz nie da jak biopsja endo nie wykazała stanu zapalnego.
    Accofil brałam 5 dni i 1 dzień przed FET cała ampułka i od dnia transferu 1/3 codziennie - podskórnie wszystko. I byłam przekonana, że to, że zaczęłam zachodzić to jest właśnie ten element. Ale w ciążę naturalną zaszłam bez leków i do 6 tc bez leków ciąża się sama utrzymała. Ogólnie zaczęłam zachodzić na takim systemie z accofilem+intralipid i leki plaguenil, encorton, a po pierwszym poronieniu dodany prograf. Ale na tym zestawie również traciłam ciążę jedną za drugą. A ostatecznie naturalnie zaszłam bez grama wyżej wymienionych leków.
    CBA i NK to właśnie wlew z intralipidu i właśnie prograf, encorton, plaquenil.
    Zrób ureo myco jak nie miałaś - to byłby moj pierwszy trop. Pobiera się jak cytologie czy posiewy, z szyjki macicy.
    Co do lekarza to nie kojarzę nazwiska, więc się nie wypowiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września, 18:39

adeno/mięśniak
    HPV/borelioza/-14kg
    86’🧔
    ❌ HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy/3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    01/23❌5AA
    02/23❌5BB
    03/23immuno/IPLE❌hsk✔️
    05/23❌4AA
    06/23💔2x3BB 6tc cb
    09/23💔5CB cb?

09/24👼5AA 7tc A♀
    11/24❌5AA
    12/24💔5AA 5tc cb
    06/25👼5AA 6tc

08/25🥰naturalsik🥰
    7+3 CRL 1,18cm🧸
    10+5 FeliaTest 🩷

preg.png
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 30 września, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia85 wrote:
    A Ty badalas zarodki? Co u Ciebie pomagało w zagnieżdżaniu? Przeleczenie antybiotykami?
    Nie, nie mamy badanych. Ale dwie straty badany materiał poronny i bez podstawowych wad.
    U mnie tyle zmian było, że ciężko określić co dokładnie pomogło, że zaczęłam zachodzić. Leki, wyleczone porządnie endo. Mix metronidazol +doksyxyline. A i tak na minihistero ciut zapalenie wyszło. Te same antybiotyki tylko dłużej brane 21 dni miałam + po każdej stracie też.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września, 18:48

Julia85 lubi tę wiadomość

adeno/mięśniak
    HPV/borelioza/-14kg
    86’🧔
    ❌ HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy/3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    01/23❌5AA
    02/23❌5BB
    03/23immuno/IPLE❌hsk✔️
    05/23❌4AA
    06/23💔2x3BB 6tc cb
    09/23💔5CB cb?

09/24👼5AA 7tc A♀
    11/24❌5AA
    12/24💔5AA 5tc cb
    06/25👼5AA 6tc

08/25🥰naturalsik🥰
    7+3 CRL 1,18cm🧸
    10+5 FeliaTest 🩷

preg.png
  • Julia85 Koleżanka

Wysłany: 30 września, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:
    Accofil brałam 5 dni i 1 dzień przed FET cała ampułka i od dnia transferu 1/3 codziennie - podskórnie wszystko. I byłam przekonana, że to, że zaczęłam zachodzić to jest właśnie ten element. Ale w ciążę naturalną zaszłam bez leków i do 6 tc bez leków ciąża się sama utrzymała. Ogólnie zaczęłam zachodzić na takim systemie z accofilem+intralipid i leki plaguenil, encorton, a po pierwszym poronieniu dodany prograf. Ale na tym zestawie również traciłam ciążę jedną za drugą. A ostatecznie naturalnie zaszłam bez grama wyżej wymienionych leków.
    Zrób ureo myco jak nie miałaś - to byłby moj pierwszy trop. Pobiera się jak cytologie czy posiewy, z szyjki macicy.

Dzięki serdeczne!!!
    Trzymajcie się zdrowo i szczesliwie juz do końca, mocno trzymam za Was kciuki!!
    Jestes dowodem na to, że nic nie wiemy i nie mamy do konca pod kontrolą i czasami te wszystkie leki to nie do końca game changer, a zupełnie co innego moze glowa, zarodek ...wszystko po trochu...
    Dzięki za Twoje konkretne odpowiedzi, będę rozmyślać jak będę miała zarodki, świeży pójdzie "z marszu" o ile będzie w ogóle..
    Pewnie jeszcze się odezwe, ale fakt jest taki że odstawiłam fora bo tylko analizowałam w kolko, musiałam nabrać dystansu i pogodzić się ze może się juz nie udać i mogę też nie poznać odpowiedzi dlaczego.

Trzymajcie się!!

• Julia85 Koleżanka

Wysłany: 1 października, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłyście aktywacje oocytow? Ja raz nie o zapłodniły się 6 z 7, później stymulacja moim zdanie przeciągnięta i za późno punkcja i nic się prawie nie zaplodnilo 3 i 4 procedura z aktywa ja, z jednej 5 dojrzałych trzy zapłodnienia a kolejna w innej klinice z 5 dojrzałych 4 blastki.
    Zastanawiam się czy brać aktywację..

• Julia85 Koleżanka

Wysłany: 3 października, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, które miały accofil. Czy do świeżego transferu też stosowałyście? Jak u Was z dawkowaniem? I do kiedy? I jak tym operować jak dzielić te ampułke i gdzie wstrzykiwać?
    Doc. P przepisał mi 1/4 ampułki (30 mln/0.5ml) codziennie do 7 tyg od dnia transferu, 6-8 h po. Zastanawiam się czy już teraz wziąć, nie wiem jeszcze jak hodowla.
    Morfologie miałabym robic co 4 zastrzyki.
    8mln to dużo? Ile brałyście? Jak się czułyście? Jakie wyniki krwi?
    I encortonu ile brałyście? 5mg czy 10? Mi przepisal 5, a w klinice mój mówił że mogę 10 brać.

• Julia85 Koleżanka

Wysłany: 3 października, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:

To o 5 dniach od transferu odstawialas zupełnie accofil? 1/3 ampułki ale której? 30mln? I jak to dzieliłaś? Ja mam strzykawki po menopurze mogłabym wykorzystać..

• Julia85 Koleżanka

Wysłany: 3 października, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:

Kto Tobie przepisał accofil? Masz Kir AA? Czy jakie wskazanie?

• Julia85 Koleżanka

Wysłany: 4 października, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Julia85 a robiłaś mutację genów związanych z trombofilią i badania ogólne na krzepliwość krwi? Może tworzą się gdzieś skrzepy które uniemożliwiają zagnieżdżenie?

Też pytanie, kiedy robiłaś bety/testy po transferach i czy jest opcja, że mogłaś nie wyłapać Biochemu?

Krzywą cukrową i insulinową badałaś? Tarczyca cały panel włącznie z Trabami masz przebadany?

Na trombo i krzepliwości chyba nie, mam clexane do transferów. Testy sikane robie zawsze od 6dpt i dalej, przy naturalnym biochemie miałam na sikanym widoczny gdy beta była ok 20.
    Cukier i insulinę badałam, były w normie, krzyych nie robiłam. Tsh ft3/4 antyTPO ok, antyTG podwyższone.

• Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 4 października, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia85 wrote:
    To o 5 dniach od transferu odstawialas zupełnie accofil? 1/3 ampułki ale której? 30mln? I jak to dzieliłaś? Ja mam strzykawki po menopurze mogłabym wykorzystać..
    5 dni i 1 dzień przed fet cała ampułka. 1/3 ampułki 30 mln. Dzieli się najlepiej kupując insulinówki. Odstawia się Accofil około 12 tc.

adeno/mięśniak
    HPV/borelioza/-14kg
    86’🧔
    ❌ HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy/3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    01/23❌5AA
    02/23❌5BB
    03/23immuno/IPLE❌hsk✔️
    05/23❌4AA
    06/23💔2x3BB 6tc cb
    09/23💔5CB cb?

09/24👼5AA 7tc A♀
    11/24❌5AA
    12/24💔5AA 5tc cb
    06/25👼5AA 6tc

08/25🥰naturalsik🥰
    7+3 CRL 1,18cm🧸
    10+5 FeliaTest 🩷

preg.png
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 4 października, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia85 wrote:
    Kto Tobie przepisał accofil? Masz Kir AA? Czy jakie wskazanie?
    Immuno. Najpierw paśnik potem prof Malinowski. Ale też Ci z którymi się konsultowałam - Litmanowicz, Jarosz, Jerzak. Przy tym kirze chyba nikt nie będzie ryzykował zarodkiem. Mam Kir AA jak w stopce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października, 06:20

Julia85 lubi tę wiadomość

adeno/mięśniak
    HPV/borelioza/-14kg
    86’🧔
    ❌ HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy/3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    01/23❌5AA
    02/23❌5BB
    03/23immuno/IPLE❌hsk✔️
    05/23❌4AA
    06/23💔2x3BB 6tc cb
    09/23💔5CB cb?

09/24👼5AA 7tc A♀
    11/24❌5AA
    12/24💔5AA 5tc cb
    06/25👼5AA 6tc

08/25🥰naturalsik🥰
    7+3 CRL 1,18cm🧸
    10+5 FeliaTest 🩷

preg.png
  • Julia85 Koleżanka

Wysłany: 4 października, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:
    5 dni i 1 dzień przed fet cała ampułka. 1/3 ampułki 30 mln. Dzieli się najlepiej kupując insulinówki. Odstawia się Accofil około 12 tc.

Dzięki serdeczne za odp!:)
    A brałaś accofil przy świeżych transferach? Jeżeli takie miałaś.
    Jak się czułaś? Jak Twoje zmiany w morfologii? Leukocyty wysoko miałaś?

Jak u Ciebie sytuacja? Wszystko dobrze? Zdrówka!!

• Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 4 października, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia85 wrote:
    Dzięki serdeczne za odp!:)
    A brałaś accofil przy świeżych transferach? Jeżeli takie miałaś.
    Jak się czułaś? Jak Twoje zmiany w morfologii? Leukocyty wysoko miałaś?

Jak u Ciebie sytuacja? Wszystko dobrze? Zdrówka!!
    Nigdy nie miałam świeżego transferu, wysokie ryzyko hiperki. W drugiej procedurze miałam hiperke.
    Nic mi po accofilu z zasady nie było. Czasem nerki pobolały i z rana gardło . Leukocyty nawet pod 60 tys czasem. Ale badałam mało, bo prof Malinowski tego aż tak nie pilnuje tego.

U mnie ok - rośniemy ♥️ Wczoraj na usg to już 2,99 cm Okruszka♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października, 17:39

Andziulka94, Kulta, AsiaiHelenka, Linka89, Dariana, Kasiarzyna lubią tę wiadomość

adeno/mięśniak
    HPV/borelioza/-14kg
    86’🧔
    ❌ HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy/3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    01/23❌5AA
    02/23❌5BB
    03/23immuno/IPLE❌hsk✔️
    05/23❌4AA
    06/23💔2x3BB 6tc cb
    09/23💔5CB cb?

09/24👼5AA 7tc A♀
    11/24❌5AA
    12/24💔5AA 5tc cb
    06/25👼5AA 6tc

08/25🥰naturalsik🥰
    7+3 CRL 1,18cm🧸
    10+5 FeliaTest 🩷

preg.png
‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ