X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia85 wrote:
    Cześć Dziewczyny, dawno tu nie zaglądałam, gratuluję każdej szczęśliwej mamusi i życzę powodzenia walczącym".

Mam pytanie, czy któraś miała do hodowli zarodków medium EmbryoGen i nagle z braku implantacji zarodki zaimplantowaly?
    Nie chodzi mi o medium do transferu, a medium hodowlane do rozwoju do blastocysty.
    Co lekarze z Bociana o nim mowia? Jego zastosowanie u nich w labie daje jakieś super wyniki jeżeli chodzi o pozniejsza implantację? Miałam w sumie 7 transferów beta 0 i zaczęłam się zastanawiać.

Pozdrawiam ciepło
    Z tego co kojarzę takiego dodatku do hodowli zarodków w Bocianie nie ma. Też jakoś nie obiło mi się o uszy jako coś popularnego.
    Siedem transferów i same zera to nie wina zarodków czy nieprawidłowej hodowli. Myślę, że tu jest problem w macicy. Stan zapalny ? Posiewy tlenowe/beztlenowe czy drożdżaki oraz wymazy myco/ureo? Być może coś z genetyki - kir aa/wysokie nk? Wady macicy ? Adenomizoa? Zrosty ? Polipy ?
    Chodź jakiekolwiek zagnieżdżenie powinno być jeśli w tych kwestiach byłoby ok. Mi dr już po dwóch zerach odrazu powiedział, że coś jest nie tak, że nic a nic się nie zagnieździło. I wyszło przewlekle zapalenie endometrium. Po porządnym przeleczeniu zaczęłam zachodzić. Do tego inne rzeczy też były, ale myślę, że to zapalenie jest kluczowe.

87’👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
    ❌IO/PCOS/KIRAA/PAI/białkoS/MTHFR/CBA/allo/cross/
    adeno/mięśniak
    ✔️kariotyp/IMKtreg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/LA/
    białkoC/heliko/MUCh/celiaklie/pasożyty/USG piersi/
    HPV/borelioza/-14kg
    86’🧔
    ❌ HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✔️3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    1.ICSI 12/22 - 14🥚11 MII 6❄️
    01/23❌5AA
    02/23❌5BB
    03/23immuno+IPLE❌histero✔️
    05/23❌4AA
    06/23💔2x3BB 6tc cb
    09/23💔5CB cb?

2.ICSI 07/24 - 13🥚13 MII 8❄️
    09/24👼5AA 7tc A.♀
    11/24❌5AA
    12/24💔5AA 5tc cb
    01/25minihistero❌CD138/USG 3D/kontrast✔️
    03/25👼4AA 9tc L&T twins 1o1k♂
    06/25👼5AA 6tc

08/25🥰naturalsik🥰
    02.09 GS+YS! 08.09 6+3 CRL+♥️
    7+3 CRL 1,18cm🧸
    8+4 CRL 1,87cm FHR 176/min
    Jesteś Okruszku, Nasz Cudzie♥️

preg.png
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cavarathiel wrote:
    Rakieta_P🚀 mogę podpytać o coś na priv? 😊
    Tak jasne, ale ja nie wiem czy pomogę, bo narazie nic do przodu nie ruszyliśmy z tematami. Także myślę, że wiesz więcej szczegółów co dalej niż ja 🤭

87’👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
    ❌IO/PCOS/KIRAA/PAI/białkoS/MTHFR/CBA/allo/cross/
    adeno/mięśniak
    ✔️kariotyp/IMKtreg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/LA/
    białkoC/heliko/MUCh/celiaklie/pasożyty/USG piersi/
    HPV/borelioza/-14kg
    86’🧔
    ❌ HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✔️3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    1.ICSI 12/22 - 14🥚11 MII 6❄️
    01/23❌5AA
    02/23❌5BB
    03/23immuno+IPLE❌histero✔️
    05/23❌4AA
    06/23💔2x3BB 6tc cb
    09/23💔5CB cb?

2.ICSI 07/24 - 13🥚13 MII 8❄️
    09/24👼5AA 7tc A.♀
    11/24❌5AA
    12/24💔5AA 5tc cb
    01/25minihistero❌CD138/USG 3D/kontrast✔️
    03/25👼4AA 9tc L&T twins 1o1k♂
    06/25👼5AA 6tc

08/25🥰naturalsik🥰
    02.09 GS+YS! 08.09 6+3 CRL+♥️
    7+3 CRL 1,18cm🧸
    8+4 CRL 1,87cm FHR 176/min
    Jesteś Okruszku, Nasz Cudzie♥️

preg.png
  • Julia85 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:
    Z tego co kojarzę takiego dodatku do hodowli zarodków w Bocianie nie ma. Też jakoś nie obiło mi się o uszy jako coś popularnego.
    Siedem transferów i same zera to nie wina zarodków czy nieprawidłowej hodowli. Myślę, że tu jest problem w macicy. Stan zapalny ? Posiewy tlenowe/beztlenowe czy drożdżaki oraz wymazy myco/ureo? Być może coś z genetyki - kir aa/wysokie nk? Wady macicy ? Adenomizoa? Zrosty ? Polipy ?
    Chodź jakiekolwiek zagnieżdżenie powinno być jeśli w tych kwestiach byłoby ok. Mi dr już po dwóch zerach odrazu powiedział, że coś jest nie tak, że nic a nic się nie zagnieździło. I wyszło przewlekle zapalenie endometrium. Po porządnym przeleczeniu zaczęłam zachodzić. Do tego inne rzeczy też były, ale myślę, że to zapalenie jest kluczowe.

Dzięki za odpowiedz.
    Stan zapalny wykluczony, mialam biopsje endo badane cd56 I cd138 i bylo ok, wczesniej przy histeroskopii wyszło kilka kom plazmatycznych, mialam antybiotyk i pozniej swiezy transfer. Badalam Kir i allo i cross, kir Bx, doc P. nie dal nic na to, na cross 21% dal encorton 5mg, allo raz 31% a raz 0% (po grypie, za szybko zrobione), posiewy tlenowe/beztlenowe czy drożdżaki oraz wymazy myco/ureo - Ok, wady macicy ? Adenomizoa? Zrosty ? Polipy ? - W histeroskopii wyszła nisza (płaska) po cesarce, mialam też wycięty jajowod z powodu ektopowej. Nic poza tym. W 2021 zaliczyłam biochem naturalnie.
    Od 38 inf, teraz 40. Lekarz mówił że już mialam badane wszystko, nic nie wyszlo wiec moze kwestia zarodków i trzeba trafić...(?). Mieliśmy w 1 klinice z 3 procedur: 4ba, 3ba, i 4bb z (6doby). Teraz w N. z 1 procedury 4 blastocysty: 4bb, 4bb, 4bc I 4bb ( z 6tej), 3 z 4 jakoś srednio się rozprezyly po rozmrożeniu.
    Nie wiem co można jeszcze zrobić...zarodków nie badają.
    A rok temu przed świeżym transferem brałam 10 dni doksycykline. W lutym też brałam przed kolejnym na cross 21% doksycykline od doc P.
    Jak widzisz trudno powiedzieć, jak myślisz co można jeszcze zrobić? Poza kolejna próba...

‹‹ 331 332 333 334 335
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ