X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Britkaa Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:
    No zaczął konkretnie. Ale to dobrze 👍
    Możesz oddać krew na immuno i wskoczyć już na sztuczną. Ja tak robiłam. A jeśli chodzi o starania naturalne to po prostu wywoła owulację po sztucznej i do dzieła. Jak masz wątpliwości - przegadaj, zapytaj, zaproponuj, podaj swoje argumenty. Nie wiem czy się zgodzi, ale na pewno nad tym pochyli, weźmie pod uwagę .

Czekam na telefon od niego, dzieki za pomoc. Zobaczymy co i jak...
    Dam znaka co powie. My mamy 5.10 oddanie krwi do immuno i potem mogłabym wejsc na ta menopauzę.

@cavarathiel i jak bylo na tej menopauzie? Jak sie czulas?
    Po niej od razu zaskoczylo?
    Jak ta Jarosz? To dobry immunolog??
    Tak, bede do niej sie dobijac...

Ze stopki widzę, ze ci sie udalo wiec gratuluję ci mocno!!!

Ja 29, dodatnie ANA, podejrzenie twardziny ukladowej, jajowody drożne, AMH 8,8(wysoka rezerwa, nie ma PCOS), cykle owulacyjne, starania od 07.2024r.

On 31, orchidektomia(2,5r temu), seminogram 2% prawidłowej budowy, reszta w normie+rozszerzone badania w normie.

09.25 1 IUI, aromek 3dc do 7dc+(8-10dc) 2x1, encorton 5mg, acard 75mg. ❌
    10.25 2 IUI odwołana, po stymulacji torbiel w lewym jajniku 3cm...
    *torbiel nie aktywna hormonalnie, cykl naturalny

27.10 zmiana kliniki i zmiana lekarza

Adenomioza??, Czynnik immunologiczny??
    W trakcie badań kariotypy, kiry, test imk, allomlr, hla-c, test cba, crossmatch fcxm☹️
  • Julia85 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka89 wrote:
    Mam to samo po bensis :/ dodam, ze dopiero po którejś dawce sie zaczęło. Na początku bylo ok. Trzeba przetrwać. Dzięki temu mam wysoki progesteron przed transferem:) powodzenia!

Cześć, jesteś u PC? My w sumie po 8 transferach blastek beta zawsze 0, też 1 dziecko na pokładzie. Ivf od 2023, dwie kliniki i trochę myślę żeby pogadać z jeszcze jakimś lekarzem, pojechać z wynikami, historia i usłyszeć może jakieś inne spojrzenie, propozycje. Bo nic oprócz dalszych transferów nam nie proponują.
    Widzę, że też walczysz po 1 dziecku, czy będę mogła napisać prywatnie, jak zrodzą mi sie jakoes pytania? Tu można zapraszać albo pisać wiadomości priv? Na babyboom tak, a tu nie bardzo się znam.

Pozdrawiam i powodzenia

• Nowaa86 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britkaa wrote:
    Dziekuje, ze pytasz, ale nie jest za ciekawie...😢

Doktor dosc dlugo trzymal nas na wizycie(okolo godzina), po usg stwierdzil u mnie adenomiozę(na co stwierdził, ze moze ona dawać niepowodzenia w zagnieżdżeniu zarodka/ale nie jest operacyjna czy zabiegowa- na to chce wprowadzić mnie w menopauzę na 3msc), dodatkowo stwierdzil czynnik typowo immunologiczny i zlecil masę badań- kariotypy, kiry, test imk, allomlr, hla-c, test cba, crossmach fcxm....

Potem wizyta u immunologa(najszybciej do Jarosz termin TELEPORADY umowilam na 11.12.25 😭) i z jakims zestawem, ktory ona po tej poradzie zaleci wtedy stymulacja i chyba starania naturalne przez 3 miesiace? Nie wiem tylko jak on chce zrobic z ta menopauzą- bo teraz i tak okolo dwa miesiace zanim beda wyniki i jeszcze ta konsultacja z tym immunologiem, a tak moglby mnie od razu wprowadzic w ten stan menopauzy i bysmy pozniej nie przedluzali do 5 miesiecy tej przerwy(2msc na immunologie, a potem jeszcze 3msc na ta sztuczna menopauze...).

Jestem strasznie zalamana, nie spodziewalam sie takiego obrotu speawy......dzisiaj ma jeszcze do mnie przedzwonic zebym go wlasnie podpytała czy nie mozna od razu robic i immunologii i tej menopauzy zeby nie tracic czasu....

Czy ktoras z was tak miala??? Albo cos podobnego???
    Tracę nadzieję..
    Dosc mocno mi siedzi to w glowie, nie wiem o co tym myslec...

Ps.zapomnialam dodac, ze jeszcze zrobil mi badanie na ueroplasme...

Britkaa. Ja jutro mam juz druga wizytę u dr Jarosz to jak masz jakieś pytanie to śmiało pytaj. Mi dodatkowo zaleciła badania na zespół antyfosfolipidowy, trombofilie, białka C i S i homocysteine (nie jest to bardzo drogie badanie to polecam mieć na pierwszą wizytę)

Dodatkowo dziewczyny bardzo Was chcę ostrzec przed Alab. Jak nie będzie terminu na immunologię w Bocianie z całego serca nie polecam Alab Energetyków. Nam zniszczyli próbkę do Allo Mlr partnera, (pani źle pobrała) a partner pracuje za granicą i nie było możliwości powtórki - poinformowali po 2 dniach. Wcale nie poczuwają się do odpowiedzialności, podeszli do sprawy jakby nic wielkiego się nie stało, nie mając świadomości jakie to dla nas ważne i jak każdy dzień się liczy w całym procesie. A sytuację stresową jaką stworzyli też wcale nie pomaga. Z kolei jak już kolejne badania robiłam w Diagnostyce wszystko perfekcyjnie.

Britkaa lubi tę wiadomość

• Britkaa Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowaa86 wrote:
    Britkaa. Ja jutro mam juz druga wizytę u dr Jarosz to jak masz jakieś pytanie to śmiało pytaj. Mi dodatkowo zaleciła badania na zespół antyfosfolipidowy, trombofilie, białka C i S i homocysteine (nie jest to bardzo drogie badanie to polecam mieć na pierwszą wizytę)

Dodatkowo dziewczyny bardzo Was chcę ostrzec przed Alab. Jak nie będzie terminu na immunologię w Bocianie z całego serca nie polecam Alab Energetyków. Nam zniszczyli próbkę do Allo Mlr partnera, (pani źle pobrała) a partner pracuje za granicą i nie było możliwości powtórki - poinformowali po 2 dniach. Wcale nie poczuwają się do odpowiedzialności, podeszli do sprawy jakby nic wielkiego się nie stało, nie mając świadomości jakie to dla nas ważne i jak każdy dzień się liczy w całym procesie. A sytuację stresową jaką stworzyli też wcale nie pomaga. Z kolei jak już kolejne badania robiłam w Diagnostyce wszystko perfekcyjnie.

Hej, mam zespół antyfosfolipidowy i trombofilie.
    Wyslalam ci zaproszenie do przyjaciolek- moze pogadamy na priv??

Ja 29, dodatnie ANA, podejrzenie twardziny ukladowej, jajowody drożne, AMH 8,8(wysoka rezerwa, nie ma PCOS), cykle owulacyjne, starania od 07.2024r.

On 31, orchidektomia(2,5r temu), seminogram 2% prawidłowej budowy, reszta w normie+rozszerzone badania w normie.

09.25 1 IUI, aromek 3dc do 7dc+(8-10dc) 2x1, encorton 5mg, acard 75mg. ❌
    10.25 2 IUI odwołana, po stymulacji torbiel w lewym jajniku 3cm...
    *torbiel nie aktywna hormonalnie, cykl naturalny

27.10 zmiana kliniki i zmiana lekarza

Adenomioza??, Czynnik immunologiczny??
    W trakcie badań kariotypy, kiry, test imk, allomlr, hla-c, test cba, crossmatch fcxm☹️
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britkaa wrote:
    Czekam na telefon od niego, dzieki za pomoc. Zobaczymy co i jak...
    Dam znaka co powie. My mamy 5.10 oddanie krwi do immuno i potem mogłabym wejsc na ta menopauzę.

@cavarathiel i jak bylo na tej menopauzie? Jak sie czulas?
    Po niej od razu zaskoczylo?
    Jak ta Jarosz? To dobry immunolog??
    Tak, bede do niej sie dobijac...

Ze stopki widzę, ze ci sie udalo wiec gratuluję ci mocno!!!
    Ja też do każdego transferu w drugiej procedurze miałam sztuczna - różne kombinacje. Jeden duży zastrzyk, dwa duże, jeden duży i mikrodawki w cyklu z transferem, dwa duże i mikrodawki w cyklu z transferem. Mi nic nie było. Przy dwóch dużych dawkach + mikro dawki zaczęły strasznie rozdwajać paznokcie, szły płatami. Poza tym👍

Jarosz to dobra immuno. Ogarnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:07

87’👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
    ❌IO/PCOS/KIRAA/PAI/białkoS/MTHFR/CBA/allo/cross/
    adeno/mięśniak
    ✔️kariotyp/IMKtreg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/LA/
    białkoC/heliko/MUCh/celiaklie/pasożyty/USG piersi/
    HPV/borelioza/-14kg
    86’🧔
    ❌ HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy/3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    ICSI 12/22 -14🥚11 MII 6❄️
    01/23❌5AA
    02/23❌5BB
    03/23immuno/IPLE❌hsk✔️
    05/23❌4AA
    06/23💔2x3BB 6tc cb
    09/23💔5CB cb?

ICSI 07/24 -13🥚13 MII 8❄️
    09/24👼5AA 7tc A♀
    11/24❌5AA
    12/24💔5AA 5tc cb
    01/25minihsk❌CD138/USG 3D/kontrast✔️
    03/25👼4AA 9tc L&T twins 1o1k♂
    06/25👼5AA 6tc

08/25🥰naturalsik🥰
    02.09 GS+YS! 08.09 6+3 CRL+🩷
    7+3 CRL 1,18cm🧸
    8+4 CRL 1,87cm FHR 176/min
    10+5 FeliaTest 🩷
    Jesteś Okruszku, Nasz Cudzie🩷

preg.png
‹‹ 339 340 341 342 343
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ