X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika BOCIAN - Szczecin
Odpowiedz

Klinika BOCIAN - Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Lilii Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy bocian robi transfery w ndz? Mają jakieś dyżury czy jak przypadnie mi czas transferu na ndz to cykl do kosza idzie bo mają zamknięte? Orientuje się któraś z was?

l22n9vvj15zulruu.png
    h44eyx8dpru9orwg.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula89, Staraczka21 - co tam u Was dziewczyny? Jak maluszki? :)

uS2wp2.png
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Maluszek rośnie. U nas będzie dziewczynka 🙂 narazie waży niecałe 1900g. Na szczęście narazie ustawiona prawidłowo do naturalnego porodu mam nadzieję że już nie wywinie psikusa i się nie przestawi bo chciałabym naturalny poród. Termin wg ostatniego usg 30 stycznia 🙂 a jak u Ciebie.

• PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:

A myślałam ostatnio o Was 🙂
    U nas wszystko w porządku, synuś zdrowo rośnie 😉 u nas możliwe, że skończy się cesarką, bo młody ułożony miednicowo i za cholerę nie chce zmienić pozycji 😅🙈
    A co u Ciebie? Byłaś na 3 prenatalnych u Mędrusia?

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka! To już konkretna babeczka siedzi u Ciebie w brzuszku 🥰 30 stycznia - to już w przyszłym miesiącu 😱 wiadomo, pod koniec, ale jak to brzmi! Cieszę się, że wszystko idzie w dobrym kierunki 🙂

Paula, synek ma jeszcze czas na obrót, a nawet i na kilka 🙂🙃 wszystko może się zdarzyć 🙂 Byliśmy na prenatalnych u Mędrka 😁 kurcze, mocno pozytywny człowiek! Pozostajemy w trendzie Calineczki, nasza córcia do gigantów nie będzie należeć.

Wyprawki macie już skompletowane? Jak Wasze samopoczucie? Mnie niestety po drodze dopadł covid, całe szczęście przeszłam to jak przeziebienie, ale totalnie odcięło mi węch i smak 😒 jutro minie miesiąc o niekoniecznie zdrowych zmysłach 🥳

uS2wp2.png
  • Lońka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Staraczka! To już konkretna babeczka siedzi u Ciebie w brzuszku 🥰 30 stycznia - to już w przyszłym miesiącu 😱 wiadomo, pod koniec, ale jak to brzmi! Cieszę się, że wszystko idzie w dobrym kierunki 🙂

Paula, synek ma jeszcze czas na obrót, a nawet i na kilka 🙂🙃 wszystko może się zdarzyć 🙂 Byliśmy na prenatalnych u Mędrka 😁 kurcze, mocno pozytywny człowiek! Pozostajemy w trendzie Calineczki, nasza córcia do gigantów nie będzie należeć.

Wyprawki macie już skompletowane? Jak Wasze samopoczucie? Mnie niestety po drodze dopadł covid, całe szczęście przeszłam to jak przeziebienie, ale totalnie odcięło mi węch i smak 😒 jutro minie miesiąc o niekoniecznie zdrowych zmysłach 🥳
    Joanna ile wasza Calineczka ma obecnie? Ja byłam tydzień temu u Bilara i tez powiedział ze koksem nie będzie bo miała jakieś 1,5 kg. I ze jak dociągnę do 40 tc to może może będzie 3 kg. 🙈🙈🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2021, 10:41

2017-2020(4 IVF,6 ET, IUI)

age.png
  • PAULA89 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby ma czas, żeby się ułożyć główką w dół, ale nasz doktorek twierdzi, że już raczej tak zostanie 🙈 Tydzień temu nasz mały też ważył jakoś 1900g. Jakoś dużo mi się wydaje 😅
    Wyprawka jeszcze niekompletna. Zostało łóżeczko do kupienia, materacyk i rzeczy apteczne. Trzeba pomału pakować walizkę 🙈 grudzień szybko zleci, bo to okres świąteczny. A styczeń to będzie odliczanie do spotkania z naszymi szkrabami 🥰

Joanna, dobrze, że łagodnie przeszłaś. Ja też walczę z przeziębieniem, ale testu nie robiłam. Ty na kiedy masz termin? Jakoś chyba początek lutego, co?

Lońka, maleńką kruszynkę nosisz pod sercem ❤

Lońka, Joana23 lubią tę wiadomość

• Lońka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wychodzi na to ze komar będzie 😅 Doktorek tez powiedział ze możliwe ze covid się przyczynił do tego który przeszłam bo walczyła z infekcja zamiast nabierać masy. Ogolnie ja w każdym trymestrze załapałam jakaś infekcje i walczyłam z zatokami. Ale na szczęście łagodnie wszystko. Zobaczymy może jeszcze nadrobi w święta jak ja na faszeruje uszkami i pierogami 😅😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2021, 12:35

Joana23 lubi tę wiadomość

2017-2020(4 IVF,6 ET, IUI)

age.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lońka, tydzień temu (30+5) mieliśmy na liczniku trochę ponad 1,5kg. Może po prostu taka genetyka :) Łatwiej będzie przy porodzie - tak to sobie tłumaczę 😃 najważniejsze, że maluszki się dobrze rozwijają, przepływy są w porządku itd. :) Pierogi plus królowa wszystkich sałatek i zobaczysz, że Twoja córcia przybierze, że ho ho! 😁

Paula, na ostatnim badaniu data porodu przesunęła nam się z 03.02 na 06.02. Dużo zdrowia dla Ciebie! Niech się to przeziebienie raz dwa odczepi :) A 1900g to już przepiękny ciężar do noszenia 🥰

uS2wp2.png
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:

Ja mam w planach dzisiaj dokonczyc prasowanie ciuszków i naszykowac ciuszki dla małej do szpitala tylko kompletnie nie wiem ile czego wziąć. I ciągle nurtuje mnie czapeczka na wyjście 😁 czy szukać jakiejś takiej typowo zimowej czy wystarczy ta bawełniana a na to kapturek z kombinezonu bo to w sumie tyle co ze szpitala do auta i z auta do domu przejść.

• Lilii Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w jakim szpitalu zamierzasz rodzic?
    Czapeczka bawelniana plus kapturek z kombinezonu w zupełności wystarczy ☺
    Dziewczyny pięknych i szybkich rozwiązań dla was

Lońka, Joana23 lubią tę wiadomość

l22n9vvj15zulruu.png
    h44eyx8dpru9orwg.png
  • Marta_nice Nowa

Wysłany: 8 grudnia 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, ja urodziłam 2 lutego i miałam czapeczkę welniana plus kaptur. Było zimno jak dzis. Kupić warto póki masz czas bo przecież za jakiś czas i tak wyjdziesz na spacer a w bawełnianej to raczej zimno.
    Powodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 19:16

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, z czapeczką mam taką samą rozkminę :)

Dziewczyny, trzymam kciuki za wasze maluszki!! Ciekawa jestem, która jako pierwsza przekaże ciążowy brzuszek dalej :):)

uS2wp2.png
  • Eweszy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luusia wrote:
    Wynik nas tez zaskoczył przy morfologii męża 0%😅
    Zdecydowaliśmy się na pojedynczy transfer. A jak Twój synek? Niedługo roczek będzie kończył 😱jak ten czas leci
    Luusia jak u Ciebie ? Kiedy transfer ?

AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, Thyrozol 5 mg, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
    6 IVF beta 0
    "Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."
  • Luusia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek 😅
    Proszę daj znac jak dzisiaj wypadnie Twoja wizyta 🤔

Eweszy lubi tę wiadomość

age.png
    44 lata
    Klinika Vitrolive / Bocian
    KIR: Bx
    Obecne: 2DS1
    Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
    ANA 2 - ujemne
    On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%

08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
    02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc

10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
    04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
    10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
    06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
    8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
    28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
    9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
    20t0d - połówkowe ok
    38t - CC, 2320g, 49cm
  • Eweszy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luusia wrote:
    W piątek 😅
    Proszę daj znac jak dzisiaj wypadnie Twoja wizyta 🤔

O to już pojutrze 🥰 super a jak się czujesz ? Ktory to będzie dc? Ja właśnie jadę do immunologa. Dam znać jak będę po wizycie.

AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, Thyrozol 5 mg, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
    6 IVF beta 0
    "Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."
  • Luusia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będzie 18dc, w sumie mógłby być transfer już dzisiaj ale mi nie pasowało wiec proga włączyliśmy kilka dni później aby go przesunąć. Samopoczucie ok - jakoś te wszystkie leki nie wpływają na mnie źle może tylko jestem ciut bardziej senna ale nie przeszkadza mi to jakoś bardzo.
    Czekam na info od Ciebie z niecierpliwością.

age.png
    44 lata
    ANA 2 - ujemne

10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
    20t0d - połówkowe ok
    38t - CC, 2320g, 49cm
  • Eweszy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie i tak szczerze mówiąc to nawet nie ma o czym mówić, jestem strasznie zła, ze wogole tu przyjechałam. Niczego się nie dowiedziałam, na nic mnie nie skierowano… ogólnie tu nie robią żadnych badań. I straszny bałagan był w całej przychodni, nikt niczego nie wie, ani się zapytać, ani dowiedzieć. Zwolnienia tez nie mam na dzisiejszy dzień, już nawet nie będę szukała żadnych lekarzy i jeśli będzie taka potrzeba to pojadę do Pasnika. Po dzisiejszym dniu mam dosyć NFZ. Mam jeszcze nadzieje, ze się jednak uda się bez immunologa. Dzisiaj u mnie 6dc
    Luusia jakie leki masz dołączone? Rozmawiałaś ze swoją Dr o Acofilu? A jak bierzesz ten Encorton teraz ? Ja myśle żeby przed transferem zwiększyć dawkę do 15 mg. Teraz biorę 10mg, a tydzień przed okresem brałam 5 mg
    Dzisiaj to chyba muszę sobie krew polepszyć 🍷 bo jednak zapomniałam jak to jest w naszych przychodniach

6 IVF beta 0
  • Luusia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serwuj sobie 🍷bez zastanawiania. A tak liczyłam, ze coś uda Ci się ogarnąć na NFZ ale jednak musimy liczyć na siebie 😡
    Acofilu moja mi nie przepisze nawet jak wyjdą zle KIRy - muszę mieć papier od immunologa. Zawiodłam się ale z drugiej strony powiedziała, ze ona na tym się nie zna i nie będzie eksperymentować - w sumie prawidłowe podejście.
    Z obstawy lekow od 2dc biorę już heparynę i acard, gdzieś wyczytałam, ze encorton to lepiej dłużej brać przed transferem wiec biorę od momentu kiedy się dowiedziałam czyli od 5dc, a za Twoja sugestia od dnia włączenia proga dołożyłam 5mg czyli biorę 15mg. Dodatkowo od dziś do transferu mam antybiotyk na wypadek gdyby był jakiś stan zapalny endometrium, który nie daje objawów na co dzień.
    Tobie transfer może nawet wypaść tuż przed świetami. Na kiedy masz teraz wizytę?
    Do Pasnika się dostać graniczy z cudem. Jeśli teraz sie nie uda to jak porobię badania może umówię się do Wilczynskiego 🧐 Mam dalej nadzieję, ze to jednak nie immunologia tylko coś było nie tak z zarodkiem. Przecież nie jest tak, ze wszystkie zarodki z KD są prawidłowe.

age.png
    44 lata
    ANA 2 - ujemne

20t0d - połówkowe ok
    38t - CC, 2320g, 49cm
  • Eweszy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luusia wrote:
    Serwuj sobie 🍷bez zastanawiania. A tak liczyłam, ze coś uda Ci się ogarnąć na NFZ ale jednak musimy liczyć na siebie 😡
    Acofilu moja mi nie przepisze nawet jak wyjdą zle KIRy - muszę mieć papier od immunologa. Zawiodłam się ale z drugiej strony powiedziała, ze ona na tym się nie zna i nie będzie eksperymentować - w sumie prawidłowe podejście.
    Z obstawy lekow od 2dc biorę już heparynę i acard, gdzieś wyczytałam, ze encorton to lepiej dłużej brać przed transferem wiec biorę od momentu kiedy się dowiedziałam czyli od 5dc, a za Twoja sugestia od dnia włączenia proga dołożyłam 5mg czyli biorę 15mg. Dodatkowo od dziś do transferu mam antybiotyk na wypadek gdyby był jakiś stan zapalny endometrium, który nie daje objawów na co dzień.
    Tobie transfer może nawet wypaść tuż przed świetami. Na kiedy masz teraz wizytę?
    Do Pasnika się dostać graniczy z cudem. Jeśli teraz sie nie uda to jak porobię badania może umówię się do Wilczynskiego 🧐 Mam dalej nadzieję, ze to jednak nie immunologia tylko coś było nie tak z zarodkiem. Przecież nie jest tak, ze wszystkie zarodki z KD są prawidłowe.
    To prawda kochana miejmy nadzieje, ze się uda jednak bez tego immunologa bo naprawdę te wizyty i badani graniczą z cudem.
    Wydaje mi się, ze transfer wypadnie na 27 grudnia, ale nie jestem pewna. Wizytę mam teraz 20 lub 21 grudni i wtedy się dowiem. Teraz jakoś miałam wyjątkowo słaby okres i krótki i nie wiem co tam się dzieje, mam nadzieje ze wszystko Ok.
    Antybiotyk Twoja dr sama dała ? Dlaczego tak zdecydowała ? W sumie obstawę leków masz teraz dobra, heparyna tez super, czytalam o niej i wydaje mi się, ze dużo dziewczyn ją dostaje. Nie ma co się dziwić, ze lekarze nie chcą nam zlecać leków na których się nie znają. Może i lepiej, bo pewnie wykupilybysmy całe apteki hehe
    Miejmy nadzieje ze ten koniec roku pomimo tylu przeżyć będzie dla nas jednak dobry 😊
    Sok a granata pijesz ? Chociaż o ile dobrze kojarzę raczej nie miałaś problemów z endo

6 IVF beta 0
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ