Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMallagga wrote:Z tego co czytalam to u nas nie
https://vitrolive.pl/program-dofinansowania-do-leczenia-nieplodnosci-dla-mieszkancow-szczecina/
Punkt 3 procedur dofinansowanych:
3) ICSI-SD (Intracytoplasmic Sperm Injection with Donor Sperm) – zapłodnienie pozaustrojowe z wykorzystaniem docytoplazmatycznej iniekcji plemnika anonimowego dawcy. -
Kulta wrote:Dziewczynki cudne? Która z Was brała encorton i do którego tc jak coś? PC mówił,ze będę brała 10mg do pozytywnej bety, później odstawimy. Wczoraj napisał,ze jak się skończy encorton, to już koniec. A encorton jak na złość skończył się wczoraj! Uprosilam go jeszcze o branie, czuję się się nim bezpieczniej, durna ja? Dostałam jedno opakowanie 5mg...Jak się powinno brać w końcu? Chyba duże rozbieżności sa?
Jutro kolejna beta... Oszaleję
Ja mialam brac do końca 1 trymestru ze stopniową redukcja ( przedostatni tydzień 5mg, ostatni tydzień 2,5mg) zalecenia Pasnika .
Jestem po usg, dzidzia rośnie i ma już 22,8 mm . Usg wskazuje na 9tcWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 14:48
Kulta, Asia28, wombi, Lońka, karolkowa, szatanka, Zocha85, ślązaczka, Bella93, Kemi, sylvuś, Misia88z lubią tę wiadomość
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
nick nieaktualnyMisia88z wrote:https://vitrolive.pl/program-dofinansowania-do-leczenia-nieplodnosci-dla-mieszkancow-szczecina/
Punkt 3 procedur dofinansowanych:
3) ICSI-SD (Intracytoplasmic Sperm Injection with Donor Sperm) – zapłodnienie pozaustrojowe z wykorzystaniem docytoplazmatycznej iniekcji plemnika anonimowego dawcy. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam wynik... No i wyszła mi mutacja PAI w układzie homozygotycznym... I co teraz powinnam brać heparyne do końca ciąży?? Ma któraś ta mutacje tylko i jakieś zalecenia?Endometrioza 3/4 st, PCOS, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia
09/2018r- stymulacja clo
10/2018r.- stymulacja clo
11/2018r.- stymulacja clo
12/2018r.- lametta
01/2019- gonadotropiny starania nat
02/2019r- gonadotropiny starania nat
07.2019r. In Vitro długi protokół- 2 blastki
17.07.2019r. Transfer świeżaka- blastka 4.1.1.
8dpt 125,4 10dpt 181,6 12dpt 364.5 14 dpt 672.4 16dpt 1286 , 30dpt ♥️
05.2023r. powrót po rodzeństwo/badania do transferu
06.2023r. rozpoczęcie leków do FET/ w 12dc wykryty wodniak jajowodu- przerwanie leków
08.2023r. zaplanowana laparoskopia
dietetyk-zabicka.pl
Jestem dietetykiem i specjalizuję się w dietoterapii w niepłodności /PCOS/ endometriozie- w chorobach, których niestety sama doświadczyłam. Dieta w staraniach o ciążę odgrywa ogromną rolę
.
-
Asia28 wrote:Dziewczyny mam wynik... No i wyszła mi mutacja PAI w układzie homozygotycznym... I co teraz powinnam brać heparyne do końca ciąży?? Ma któraś ta mutacje tylko i jakieś zalecenia?
PAI nie jestem pewna, ale chyba nie powinnaś odstawiać teraz. Jeśli chcesz zasięgnąć rady specjalisty, to polecam konsultację z dr. Piotrowskim w Diagenie - genetykiem, który robi tam wszystkie badania genetyczne. On Ci powie, jakie powinno być postępowanie. Choć Mędrek i Bilar też powinni wiedzieć. Ale jak byłam u niego, to zlecał mi te badania i powiedział, że gdybym miała mutację V Leiden, to tak - heparyna, tylko na jak długo, nie powiedział. V Leiden to też trombofilia, więc powinno być tak jak przy PAI. -
szatanka wrote:PAI nie jestem pewna, ale chyba nie powinnaś odstawiać teraz. Jeśli chcesz zasięgnąć rady specjalisty, to polecam konsultację z dr. Piotrowskim w Diagenie - genetykiem, który robi tam wszystkie badania genetyczne. On Ci powie, jakie powinno być postępowanie. Choć Mędrek i Bilar też powinni wiedzieć. Ale jak byłam u niego, to zlecał mi te badania i powiedział, że gdybym miała mutację V Leiden, to tak - heparyna, tylko na jak długo, nie powiedział. V Leiden to też trombofilia, więc powinno być tak jak przy PAI.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 19:21
Endometrioza 3/4 st, PCOS, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia
09/2018r- stymulacja clo
12/2018r.- lametta
06.2023r. rozpoczęcie leków do FET/ w 12dc wykryty wodniak jajowodu- przerwanie leków
dietetyk-zabicka.pl
Jestem dietetykiem i specjalizuję się w dietoterapii w niepłodności /PCOS/ endometriozie- w chorobach, których niestety sama doświadczyłam. Dieta w staraniach o ciążę odgrywa ogromną rolę
.
-
Stiffi wrote:Ja mialam brac do końca 1 trymestru ze stopniową redukcja ( przedostatni tydzień 5mg, ostatni tydzień 2,5mg) zalecenia Pasnika .
Jestem po usg, dzidzia rośnie i ma już 22,8 mm . Usg wskazuje na 9tcStiffi lubi tę wiadomość
Endometrioza 3/4 st, PCOS, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia
09/2018r- stymulacja clo
12/2018r.- lametta
dietetyk-zabicka.pl
.
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny,
Od jakiegoś czasu obserwuję forum i czytam o waszych staraniach o ciążę. Od kwietnia ponownie zaczęłam leczenie mojego pcos i również podjęłam starania. Trafilam w lipcu do dr Sienkiewicza w klinice vitrolive. Powiedział że moje wyniki nie są najgorsze i że wszystko powinno się udać. Zalecił jeszcze badania nasienia partnera. No i właśnie... tu pojawiły się schody. Dziś na wizycie okazało się że wyniki są bardzo kiepskie... jest mało plemników około 5 mln. Ilość plemników o prawidłowej budowie 0%... Chciałam tam wybuchnąć płaczem ale wiedziałam że przede wszystkim muszę teraz wesprzeć mojego partnera bo widziałam jak wali mu się świat. Dr powiedzial ze prawdopodobnie jedynym dla nas sposobem będzie zapłodnienie in vitro. Zalecił najpierw zrobienie badań hormonalnych i genetycznych partnera. Poszliśmy zapytać o cenę... 1050 zł.. ja nie wiem skądtu brać pieniądze na takie leczenie... A to dopiero wierzchołek góry lodowej. Piszę tutaj bo muszę się komuś wygadać. Nic nikomu nie mówiliśmy że staramy się o dzidziusia i teraz cieszę się że tak się stało bo przynajmniej unikniemy pytań jak nam idzie. Jestem załamana
-
Asia, ja właśnie dzisiaj dzwoniłam do testdna.pl czyli tam gdzie robiłam swoje badanie żeby u źródła się dowiedzieć jak to jest z tym moim VR2 hetero, czy jest wskazanie by brać heparynę do końca ciąży czy nie. Bo EB nie wie co to za VR2 ale i tak mam nakaz do końca ciąży brać a immunolog mówi że w ogóle nie ma wskazań, i teraz po uzgodnieniu z nim mam brać do 12 tc a potem zobaczymy. W każdym bądź razie na testdna.pl powiedzieli że do końca nie wiadomo jak samo VR2 interpretować bo na pewno wskazaniem jest są dwa inne czynniki z tego badania, które oczywiście zapomniałam. I pani wie że lekarze nie wiedzą też jak interpretować i przepisują często w razie czego i ona na moim miejscu przemęczyłaby się i brała do końca ciąży dla własnego spokoju. Podejrzewam że z Twoim PAI jest podobnie, o ile to właśnie nie było wskazaniem i którym mówiła (ale CHYBA mówiła o V Leiden i Protrombinach, ale mówię chyba bo nie pamiętam).
Asia28 lubi tę wiadomość
09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia
Zaczynamy kolejne starania -
Asia28 wrote:Dziewczyny mam wynik... No i wyszła mi mutacja PAI w układzie homozygotycznym... I co teraz powinnam brać heparyne do końca ciąży?? Ma któraś ta mutacje tylko i jakieś zalecenia?
Heparyna do końca ciazy. Nie zostawiaj w żadnym wypadku teraz !
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
Karla1987 wrote:Cześć Dziewczyny,
Od jakiegoś czasu obserwuję forum i czytam o waszych staraniach o ciążę. Od kwietnia ponownie zaczęłam leczenie mojego pcos i również podjęłam starania. Trafilam w lipcu do dr Sienkiewicza w klinice vitrolive. Powiedział że moje wyniki nie są najgorsze i że wszystko powinno się udać. Zalecił jeszcze badania nasienia partnera. No i właśnie... tu pojawiły się schody. Dziś na wizycie okazało się że wyniki są bardzo kiepskie... jest mało plemników około 5 mln. Ilość plemników o prawidłowej budowie 0%... Chciałam tam wybuchnąć płaczem ale wiedziałam że przede wszystkim muszę teraz wesprzeć mojego partnera bo widziałam jak wali mu się świat. Dr powiedzial ze prawdopodobnie jedynym dla nas sposobem będzie zapłodnienie in vitro. Zalecił najpierw zrobienie badań hormonalnych i genetycznych partnera. Poszliśmy zapytać o cenę... 1050 zł.. ja nie wiem skądtu brać pieniądze na takie leczenie... A to dopiero wierzchołek góry lodowej. Piszę tutaj bo muszę się komuś wygadać. Nic nikomu nie mówiliśmy że staramy się o dzidziusia i teraz cieszę się że tak się stało bo przynajmniej unikniemy pytań jak nam idzie. Jestem załamana
Karla1987 lubi tę wiadomość
-
Ja mam PAI i WG mówił że w razie ciąży bede miala heparyne do konca, to samo w zaleceniach napisał Paśnik
Asia28 lubi tę wiadomość
IV. 2017 - VI 2018 -4 IUI
XII.2017 - 1 ICSI, brak ❄
VI.2018 - 2 ICSI 1 ❄
X. 2018 crio
I. 2019 -3 ICSI ❄
Niedoczynność, pai-1 4g homo, mthfr 1298a c hetero, ana+, kir aa, nk 25,5% -
nick nieaktualny
-
Zocha85 wrote:Ja mam PAI i WG mówił że w razie ciąży bede miala heparyne do konca, to samo w zaleceniach napisał Paśnik
Masz homo czy hetero ?
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000)