Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMallagga wrote:Z tego co czytalam to u nas nie
https://vitrolive.pl/program-dofinansowania-do-leczenia-nieplodnosci-dla-mieszkancow-szczecina/
Punkt 3 procedur dofinansowanych:
3) ICSI-SD (Intracytoplasmic Sperm Injection with Donor Sperm) – zapłodnienie pozaustrojowe z wykorzystaniem docytoplazmatycznej iniekcji plemnika anonimowego dawcy. -
Kulta wrote:Dziewczynki cudne? Która z Was brała encorton i do którego tc jak coś? PC mówił,ze będę brała 10mg do pozytywnej bety, później odstawimy. Wczoraj napisał,ze jak się skończy encorton, to już koniec. A encorton jak na złość skończył się wczoraj! Uprosilam go jeszcze o branie, czuję się się nim bezpieczniej, durna ja? Dostałam jedno opakowanie 5mg...Jak się powinno brać w końcu? Chyba duże rozbieżności sa?
Jutro kolejna beta... Oszaleję
Ja mialam brac do końca 1 trymestru ze stopniową redukcja ( przedostatni tydzień 5mg, ostatni tydzień 2,5mg) zalecenia Pasnika .
Jestem po usg, dzidzia rośnie i ma już 22,8 mm . Usg wskazuje na 9tcWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 14:48
Kulta, Asia28, wombi, Lońka, karolkowa, szatanka, Zocha85, ślązaczka, Bella93, Kemi, sylvuś, Misia88z lubią tę wiadomość
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
nick nieaktualnyMisia88z wrote:https://vitrolive.pl/program-dofinansowania-do-leczenia-nieplodnosci-dla-mieszkancow-szczecina/
Punkt 3 procedur dofinansowanych:
3) ICSI-SD (Intracytoplasmic Sperm Injection with Donor Sperm) – zapłodnienie pozaustrojowe z wykorzystaniem docytoplazmatycznej iniekcji plemnika anonimowego dawcy. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam wynik... No i wyszła mi mutacja PAI w układzie homozygotycznym... I co teraz powinnam brać heparyne do końca ciąży?? Ma któraś ta mutacje tylko i jakieś zalecenia?Endometrioza 3/4 st, PCOS, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia
09/2018r- stymulacja clo
10/2018r.- stymulacja clo
11/2018r.- stymulacja clo
12/2018r.- lametta
01/2019- gonadotropiny starania nat
02/2019r- gonadotropiny starania nat
07.2019r. In Vitro długi protokół- 2 blastki
17.07.2019r. Transfer świeżaka- blastka 4.1.1.
8dpt 125,4 10dpt 181,6 12dpt 364.5 14 dpt 672.4 16dpt 1286 , 30dpt ♥️
05.2023r. powrót po rodzeństwo /badania do transferu
06.2023r. rozpoczęcie leków do FET/ w 12dc wykryty wodniak jajowodu - przerwanie leków
08.2023r. zaplanowana laparoskopia
dietetyk-zabicka.pl
Jestem dietetykiem i specjalizuję się w dietoterapii w niepłodności /PCOS/ endometriozie- w chorobach, których niestety sama doświadczyłam . Dieta w staraniach o ciążę odgrywa ogromną rolę . -
Asia28 wrote:Dziewczyny mam wynik... No i wyszła mi mutacja PAI w układzie homozygotycznym... I co teraz powinnam brać heparyne do końca ciąży?? Ma któraś ta mutacje tylko i jakieś zalecenia?
PAI nie jestem pewna, ale chyba nie powinnaś odstawiać teraz. Jeśli chcesz zasięgnąć rady specjalisty, to polecam konsultację z dr. Piotrowskim w Diagenie - genetykiem, który robi tam wszystkie badania genetyczne. On Ci powie, jakie powinno być postępowanie. Choć Mędrek i Bilar też powinni wiedzieć. Ale jak byłam u niego, to zlecał mi te badania i powiedział, że gdybym miała mutację V Leiden, to tak - heparyna, tylko na jak długo, nie powiedział. V Leiden to też trombofilia, więc powinno być tak jak przy PAI. -
szatanka wrote:PAI nie jestem pewna, ale chyba nie powinnaś odstawiać teraz. Jeśli chcesz zasięgnąć rady specjalisty, to polecam konsultację z dr. Piotrowskim w Diagenie - genetykiem, który robi tam wszystkie badania genetyczne. On Ci powie, jakie powinno być postępowanie. Choć Mędrek i Bilar też powinni wiedzieć. Ale jak byłam u niego, to zlecał mi te badania i powiedział, że gdybym miała mutację V Leiden, to tak - heparyna, tylko na jak długo, nie powiedział. V Leiden to też trombofilia, więc powinno być tak jak przy PAI.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 19:21
Endometrioza 3/4 st, PCOS, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia
09/2018r- stymulacja clo
12/2018r.- lametta
06.2023r. rozpoczęcie leków do FET/ w 12dc wykryty wodniak jajowodu - przerwanie leków
dietetyk-zabicka.pl
Jestem dietetykiem i specjalizuję się w dietoterapii w niepłodności /PCOS/ endometriozie- w chorobach, których niestety sama doświadczyłam . Dieta w staraniach o ciążę odgrywa ogromną rolę . -
Stiffi wrote:Ja mialam brac do końca 1 trymestru ze stopniową redukcja ( przedostatni tydzień 5mg, ostatni tydzień 2,5mg) zalecenia Pasnika .
Jestem po usg, dzidzia rośnie i ma już 22,8 mm . Usg wskazuje na 9tcStiffi lubi tę wiadomość
Endometrioza 3/4 st, PCOS, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia
09/2018r- stymulacja clo
12/2018r.- lametta
dietetyk-zabicka.pl
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny,
Od jakiegoś czasu obserwuję forum i czytam o waszych staraniach o ciążę. Od kwietnia ponownie zaczęłam leczenie mojego pcos i również podjęłam starania. Trafilam w lipcu do dr Sienkiewicza w klinice vitrolive. Powiedział że moje wyniki nie są najgorsze i że wszystko powinno się udać. Zalecił jeszcze badania nasienia partnera. No i właśnie... tu pojawiły się schody. Dziś na wizycie okazało się że wyniki są bardzo kiepskie... jest mało plemników około 5 mln. Ilość plemników o prawidłowej budowie 0%... Chciałam tam wybuchnąć płaczem ale wiedziałam że przede wszystkim muszę teraz wesprzeć mojego partnera bo widziałam jak wali mu się świat . Dr powiedzial ze prawdopodobnie jedynym dla nas sposobem będzie zapłodnienie in vitro. Zalecił najpierw zrobienie badań hormonalnych i genetycznych partnera. Poszliśmy zapytać o cenę... 1050 zł.. ja nie wiem skądtu brać pieniądze na takie leczenie... A to dopiero wierzchołek góry lodowej. Piszę tutaj bo muszę się komuś wygadać. Nic nikomu nie mówiliśmy że staramy się o dzidziusia i teraz cieszę się że tak się stało bo przynajmniej unikniemy pytań jak nam idzie. Jestem załamana -
Asia, ja właśnie dzisiaj dzwoniłam do testdna.pl czyli tam gdzie robiłam swoje badanie żeby u źródła się dowiedzieć jak to jest z tym moim VR2 hetero, czy jest wskazanie by brać heparynę do końca ciąży czy nie. Bo EB nie wie co to za VR2 ale i tak mam nakaz do końca ciąży brać a immunolog mówi że w ogóle nie ma wskazań, i teraz po uzgodnieniu z nim mam brać do 12 tc a potem zobaczymy. W każdym bądź razie na testdna.pl powiedzieli że do końca nie wiadomo jak samo VR2 interpretować bo na pewno wskazaniem jest są dwa inne czynniki z tego badania, które oczywiście zapomniałam. I pani wie że lekarze nie wiedzą też jak interpretować i przepisują często w razie czego i ona na moim miejscu przemęczyłaby się i brała do końca ciąży dla własnego spokoju. Podejrzewam że z Twoim PAI jest podobnie, o ile to właśnie nie było wskazaniem i którym mówiła (ale CHYBA mówiła o V Leiden i Protrombinach, ale mówię chyba bo nie pamiętam).
Asia28 lubi tę wiadomość
09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia
Zaczynamy kolejne starania -
Asia28 wrote:Dziewczyny mam wynik... No i wyszła mi mutacja PAI w układzie homozygotycznym... I co teraz powinnam brać heparyne do końca ciąży?? Ma któraś ta mutacje tylko i jakieś zalecenia?
Heparyna do końca ciazy. Nie zostawiaj w żadnym wypadku teraz !
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
Karla1987 wrote:Cześć Dziewczyny,
Od jakiegoś czasu obserwuję forum i czytam o waszych staraniach o ciążę. Od kwietnia ponownie zaczęłam leczenie mojego pcos i również podjęłam starania. Trafilam w lipcu do dr Sienkiewicza w klinice vitrolive. Powiedział że moje wyniki nie są najgorsze i że wszystko powinno się udać. Zalecił jeszcze badania nasienia partnera. No i właśnie... tu pojawiły się schody. Dziś na wizycie okazało się że wyniki są bardzo kiepskie... jest mało plemników około 5 mln. Ilość plemników o prawidłowej budowie 0%... Chciałam tam wybuchnąć płaczem ale wiedziałam że przede wszystkim muszę teraz wesprzeć mojego partnera bo widziałam jak wali mu się świat . Dr powiedzial ze prawdopodobnie jedynym dla nas sposobem będzie zapłodnienie in vitro. Zalecił najpierw zrobienie badań hormonalnych i genetycznych partnera. Poszliśmy zapytać o cenę... 1050 zł.. ja nie wiem skądtu brać pieniądze na takie leczenie... A to dopiero wierzchołek góry lodowej. Piszę tutaj bo muszę się komuś wygadać. Nic nikomu nie mówiliśmy że staramy się o dzidziusia i teraz cieszę się że tak się stało bo przynajmniej unikniemy pytań jak nam idzie. Jestem załamanaKarla1987 lubi tę wiadomość
-
Ja mam PAI i WG mówił że w razie ciąży bede miala heparyne do konca, to samo w zaleceniach napisał Paśnik
Asia28 lubi tę wiadomość
IV. 2017 - VI 2018 -4 IUI
XII.2017 - 1 ICSI, brak ❄
VI.2018 - 2 ICSI 1 ❄
X. 2018 crio
I. 2019 -3 ICSI ❄
Niedoczynność, pai-1 4g homo, mthfr 1298a c hetero, ana+, kir aa, nk 25,5% -
nick nieaktualny
-
Zocha85 wrote:Ja mam PAI i WG mówił że w razie ciąży bede miala heparyne do konca, to samo w zaleceniach napisał Paśnik
Masz homo czy hetero ?
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000)