Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Misia88z wrote:Bez sensu jest to próbowanie 😭 już dwa razy przerabiałam spadki przyrostu. Co ze mną nie tak..
Miałam zacytować i polubiłam..
Misia, weź się ogarnij. Przecież nawet w kalkulatorze bety masz napisane, że przyrost jest w normie! Czemu jesteś taką fatalistką? Nic się jeszcze strasznego nie dzieje, a Ty jesteś przekonana, że to koniec. Kiedy masz wizytę, powiedz? Ja nie mówię, że na pewno będzie dobrze, nikt tego nie wie, ale z takim podejściem to się wykończysz. Idź na wizytę!Asia28, Lisek1985 lubią tę wiadomość
-
Misia Zaraz dostaniesz po uszach zobaczysz
Ja wiem że sporo przeszłaś i bardzo się boisz ale wszystko idzie w dobrym kierunku więc nie wymyślaj i nie szukaj dziury w całym. Weź głęboki oddech, nie stresuj się i wrzuć na luzzzz. A najlepiej to zajmij się czymś żeby nie myśleć i poczekaj do wizyty 💗 stres nic nie pomoże, musisz czekać
Głowa do góry będzie dobrze ✊✊✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 16:16
szatanka, Lisek1985 lubią tę wiadomość
IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
10.2024 2 transfer 👎
18.11.2024 3-ostatni transfer -
nick nieaktualny
-
Misia ja wiem, że to wszystko wraca w głowie, ale nie pozwól na to, żeby czarne myśli zawładnęły Twoją głową i odebrały Ci radość z ciąży. Nie panikuj, poczekaj spokojnie, poniedziałek już blisko :*Przęcięty prawy jajowód, IO, hiperinsulinemia
08.2018 - AMH 1,5
02.2016 - córeczka
01.2017 - CB
10.2017 - ciąża pozamaciczna
02.2019 - CB
04.2019 - CB -
Witam dziewczyny !
Powiedzcie proszę jak to jest z tą beta , chodzi mi o to czy wykonuje sie to badanie nawet codziennie ???? Sorry ale troche obserwuje i stwierdzam że czym częściej robicie te badanie tym gorzej . Jak najbardziej rozumie wasze troski i strach co będzie czy sie udało ?? Czy ciąża czy nie ?????? sama to przechodziłam ale nie robiłam sobie aż takiego stresu i to rownież dzieki mojej pani doktor która z litości zrobiła mi betę w 10 dpt z wynikiem 120 i kazała przyjść za trzy tygodnie -nie było nawet mowy o badaniu krwi za 2-3 dni żeby zobaczyć czy beta przyrasta. Sama umierałam z niepewności !!Był to ciężki czas oczekiwania czy na usg coś będzie - ale wiara i nadzieja działa cuda.
Przepraszam bardzo dziewczyny ale moim zdaniem to stres jest naszym największym przeciwnikiem , niestety tak jest naprawdę !!
Po drugim transferze nawet nie robiłam bety tylko test z moczu w 14dpt , bardzo marzyłam o rodzeństwie do synka i się udało .
Moze ktoś pomyśli łatwo się jej mówi bo juz ma dziecko ale sama walczyłam o synka 10 lat w najlepszych berlińskich klinikach i wiem że dobrych pare lat straciłam przez stres’Kulta lubi tę wiadomość
-
Misia, ja rozumiem, że się boisz, każda z nas tu drży o wszystko, ale postaraj się zachować jakiś rozsądek. Przecież to nawet nie jest tak, że Ty się obawiasz, że coś bedzie nie tak, tylko juz WIESZ, choć tak naprawdę nic jednoznacznie na to nie wskazuje. To jest trudne. Dla Ciebie i dla Twojego kropka zapewne.
A ja przysięgam, że jeżeli będzie wszystko w porządku w poniedziałek, to naprawdę nakopię Ci do tyłka
Ja po tych dwóch tygodniach, kiedy teoretycznie powinnam pierwszy raz oznaczyć betę, celowo przestałam ją badać bo właśnie nie chciałam sobie takich schiz wkręcać.
Dostałam dziś wynik pappa. Ryzyko Trisomii21 wynosi 1:755. Jest niskie, ale i tak zalecają Nifty, bo powyżej 1:1000, dlatego już na bank będziemy robić. Pozostałe wady bardzo niziutko. -
Ja mam na syndrom Downa 1:2300
Na Edward's i Patau's 1:32000
Co to znaczy skorygowane czy podstawowe ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2019, 14:45
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
Kati37 wrote:Witam dziewczyny !
Powiedzcie proszę jak to jest z tą beta , chodzi mi o to czy wykonuje sie to badanie nawet codziennie ???? Sorry ale troche obserwuje i stwierdzam że czym częściej robicie te badanie tym gorzej . Jak najbardziej rozumie wasze troski i strach co będzie czy sie udało ?? Czy ciąża czy nie ?????? sama to przechodziłam ale nie robiłam sobie aż takiego stresu i to rownież dzieki mojej pani doktor która z litości zrobiła mi betę w 10 dpt z wynikiem 120 i kazała przyjść za trzy tygodnie -nie było nawet mowy o badaniu krwi za 2-3 dni żeby zobaczyć czy beta przyrasta. Sama umierałam z niepewności !!Był to ciężki czas oczekiwania czy na usg coś będzie - ale wiara i nadzieja działa cuda.
Przepraszam bardzo dziewczyny ale moim zdaniem to stres jest naszym największym przeciwnikiem , niestety tak jest naprawdę !!
Po drugim transferze nawet nie robiłam bety tylko test z moczu w 14dpt , bardzo marzyłam o rodzeństwie do synka i się udało .
Moze ktoś pomyśli łatwo się jej mówi bo juz ma dziecko ale sama walczyłam o synka 10 lat w najlepszych berlińskich klinikach i wiem że dobrych pare lat straciłam przez stres’
Beta mozna robic co 48h , nie codziennie
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
nick nieaktualnyKati mi bete i proga kazał robić lekarz, bo wcześniej 2 razy poroniłam. Ostatnią zrobiłam bo zaczęłam też mocno plamić.
Najlepsze jest, że gdyby policzyć bete z 12 i 19 dpt to przyrost jest ponad 100%. Zje#&bane to wszystko.
Masz rację Szatanko, że z góry zakładam że będzie źle. Ale widziałam już 3 puste pęcherzyki.
Dopiero Wy panikowałyście z plamieniami, jesteście już na tych wyższych etapach, a ja wciąż nie mogę przeskoczyć etapu usg, gdzie zobaczę chociażby zarodek.
Mam nadzieję, że wszystkie będziecie mogły mi nakopać w dupe i moje przeczucia okażą się błędne.. -
Misia statystycznie malo prawdopodobne zeby znowu było puste jajo. Najczęściej zdarza się to tylko raz kobiecie . Czytalam kiedys o tym. Także glowa do gory , w poniedziałek wszystko sie okaże . A będzie dobrze ! 🍀🍀✊✊ wiem ze ciężko ale myśl pozytywnie.
Ja mam w środę usg w 16tc , i też się boję czy z dzidzia ok I czy serduszko bije . Mam pietra strasznego . Może sie dowiem jaka płeć .
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
Stiffi wrote:Misia statystycznie malo prawdopodobne zeby znowu było puste jajo. Najczęściej zdarza się to tylko raz kobiecie . Czytalam kiedys o tym. Także glowa do gory , w poniedziałek wszystko sie okaże . A będzie dobrze ! 🍀🍀✊✊ wiem ze ciężko ale myśl pozytywnie.
Ja mam w środę usg w 16tc , i też się boję czy z dzidzia ok I czy serduszko bije . Mam pietra strasznego . Może sie dowiem jaka płeć .Endometrioza 3/4 st, PCOS, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia
09/2018r- stymulacja clo
10/2018r.- stymulacja clo
11/2018r.- stymulacja clo
12/2018r.- lametta
01/2019- gonadotropiny starania nat
02/2019r- gonadotropiny starania nat
07.2019r. In Vitro długi protokół- 2 blastki
17.07.2019r. Transfer świeżaka- blastka 4.1.1.
8dpt 125,4 10dpt 181,6 12dpt 364.5 14 dpt 672.4 16dpt 1286 , 30dpt ♥️
05.2023r. powrót po rodzeństwo /badania do transferu
06.2023r. rozpoczęcie leków do FET/ w 12dc wykryty wodniak jajowodu - przerwanie leków
08.2023r. zaplanowana laparoskopia
dietetyk-zabicka.pl
Jestem dietetykiem i specjalizuję się w dietoterapii w niepłodności /PCOS/ endometriozie- w chorobach, których niestety sama doświadczyłam . Dieta w staraniach o ciążę odgrywa ogromną rolę . -
nick nieaktualny