Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Wombi mam do Ciebie pytanko
Źle się już czuje po tym Orgametrilu. Bolą mnie piersi! Ogólnie czuję się taka napęczniała.. PC kazał mi go brać przez 10 dni, a ja chciałabym Go nie posłuchać. Chciałabym odstawić po 7-8 dniach, czuje że @ jest blisko ale się blokuje.. myślisz że już zadziałały po tylu dniach? Ja myślę że tak, są dość silne.. mój cykl trwa już 41 dni
poradź coś, please.. -
Niuni nie mam pojęcia, nigdy tego leku nie brałam, ale mogę się dzisiaj PC zapytaćHashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2 -
Mikuśka wrote:Hallo
Niuni bidulko ale cię przyblokowało
Czuję się już starsznie. Przytyłam 2 kg-woda mi się zatrzymuje
Chyba pierwszy raz nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie ta cholerna @
Nic nie pomaga, ani winko ani kąpiel gorąca..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 08:39
-
nick nieaktualnywombi wrote:Sorry dziewczyny, ja tak z doskoku, bo jestem zawalona wszystkim a jutro do PC
Miałam robione te wszystkie trombofo, antyfosfo, mutacje, białka, genetykę, więc jak coś potrzebujecie to piszcie do mnie
MisiaZ przykro mi, że masz endo, to wredna choroba, mi szybko odrosła, każdy lek hormonalny powoduje, że endo szybciej rośnie. Jak pewnie wiesz (albo nie, albo dopiero doczytasz) endometrioza produkuje prozapalne prostagladyny które mogą uszkadzać komórki jajowe, tworzą nieprzyjazne środowisko do zapłodnienia i zagnieżdżenia zarodka. Tworzy się po prostu przewlekły stan zapalny. Warto się zacząć sumplementować oraz wykluczyć z diety wszystkie prozapalne produkty: cukier, nabiał, czerwone mięso, alkohol (można czerwone wino wytrawne) i pszenicę. Efekty są rewelacyjne.
Co nie znaczy, że z endo nie zajdziesz w ciążę. Półtora roku temu jak miałam laparo leżała ze mną dziewczyna co też jej usuwali ogniska endo, dzisiaj ma śliczną córeczkę.
jak coś to pytaj śmiało.
Co do mnie to biorę tą lamettę ale mam jakaś dziwną @ niby dość skąpa a dzisiaj 7dc a ja dalej plamię, wczoraj to normalnie plamy czerwonej krwi były, jak nie urok to sraczka
Dziękuję Ci Wombi za odpowiedź Lekarze mi mówili,że te dwa ogniska były naprawdę małe, mięśniak też i od razu usunęli jak już rozcinali. Ale jednak i na mnie trafiła endomenda wcześniej zbytnio tym tematem się nie interesowałam. Teraz na zmianę płaczę, że nigdy się nie uda, a po chwili, że skoro usunęli to teraz się uda
Może jeszcze jakieś badanie powinnam teraz zrobić? na jakość komórek czy coś? I czym się suplementować?
I powiedz mi jak się czułas po laparo? Bo u mnie chyba dzisiaj najgorszy dzień, ciężko mi się oddycha, brzuch pobolewa i uczucie pełnego brzucha i tak jakbym miała wielki pęcherzyk z powietrzem w brzuchu, który się przemieszcza ;/ straszne uczucie -
nick nieaktualnykania85 wrote:Misiu masz rację,nigdy nie wiadomo dlatego porozmawiam o tym ponownie z WG.Kurcze to teraz mam zonka bo myślałam że endometrioza daje jakieś objawy i da się ją wykryć na usg a u Ciebie nic nie było...przykro mi ale tak btw pisałaś że ogniska niewielkie wiec na czas zadziałałaś i na pewno już teraz zaskoczysz(zanim menda odrośnie)wierzę w to co mówi Wombi że dziewczyny zachodzą w ciążę z tą chorobą.Nie wiem ile się staracie,po jakim czasie zdecydowałaś że zrobisz laparoskopię?
...co do krwawień to ja mam krwawienia tylko w fazie literalnej po owulce,nigdy wczesniej,przy endometriozie tak jest?
My się staramy już 3 rok, myślałam najpierw po co mi laparoskopia skoro mamy takie super wyniki. A jednak. Endometrioza daje na pewno objawy, ale u mnie one nie występowały. Jeśli będziesz miała możliwość zrób, przynajmniej będziesz mogła wykluczyć, że coś jest w środku.
Ja za miesiąc mam się zgłosić do lekarza, następnym krokiem prawdopodobnie będzie usunięcie nadżerki i inseminacja. Ciekawe ile mam czasu ;( -
nick nieaktualnyNiuni wrote:Czuję się już starsznie. Przytyłam 2 kg-woda mi się zatrzymuje
Chyba pierwszy raz nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie ta cholerna @
Nic nie pomaga, ani winko ani kąpiel gorąca.. -
Kabi wrote:Wydaje mi sie jednak ze przy trombofili robione jest mthfr ponieważ dokladnie tak jest napisane na cenniki VL a mi wlasnie na tym najbardziej zależało. Oto cytat z cennika "Trombofilia wrodzona - cz. Leiden, cz. PT II, MTHFR"
Bo widocznie VL ma taką ofertę, że łączy te badania.
W diagnostyce są to osobne badania, tak samo w alabie.
Różnie laboratoria łączą w pakiety, żeby taniej było np.
W każdym razie to się robi z krwi, ale też można robić poprzez wymaz.
Taką ofertę mają www.testdna.pl, wiem, że niektóre dziewczyny robią u nich, bo jest taniej.Aniołek [*] 12.2015 8tc
Córeczka [*] 09.2016 10tc
IO, hashi, niedobór VitD -
Asik86 wrote:Wombi chyba dziś na audiencji specjalnej z tego co pamiętam;p specjalnie dla Niej PC został w pracy! ot co!
I dzięki temu ja jadę w poniedziałek, wombi mi wizytę odstąpilaAsik86, wombi lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 12.2015 8tc
Córeczka [*] 09.2016 10tc
IO, hashi, niedobór VitD -
tak szybko bo mam jeszcze robotę, 3 jajka są, endo 8mm, ovitrelle jutro, seks cały weekend od poniedziałku luteina, w patek badanie progesteronu i prolaktyny. Odstawiam kwas foliowy zwykły 5mg, PC cały miesiąc się szkolił i dużo wie o mojej mutacji
Niuni, kaasik lubią tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2 -
nick nieaktualnywombi wrote:tak szybko bo mam jeszcze robotę, 3 jajka są, endo 8mm, ovitrelle jutro, seks cały weekend od poniedziałku luteina, w patek badanie progesteronu i prolaktyny. Odstawiam kwas foliowy zwykły 5mg, PC cały miesiąc się szkolił i dużo wie o mojej mutacji
-
wombi wrote:tak szybko bo mam jeszcze robotę, 3 jajka są, endo 8mm, ovitrelle jutro, seks cały weekend od poniedziałku luteina, w patek badanie progesteronu i prolaktyny. Odstawiam kwas foliowy zwykły 5mg, PC cały miesiąc się szkolił i dużo wie o mojej mutacji27.07 bliźniaki!!
-
haloo hallo
wombi jajka piękne
a mnie piersi tak bola ze cos okropnego chodzić nie moge hehehhe
jeszcze 5 dni czekania
miałam podchodzić do kolejnej IUI w kwietniu ale teraz nie wiem czy sie finansowo wyrobie bo jednak te leki sa drogie
a do tego mam w maju komunie dziecka więc kasa potrzeba ...
no zobaczymy ...