Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Mikuśka to już czas na betę:-)trzymam kciuki
No poszaleli z tymi cenami,tylko oby za tym szło ich maxymalne zaangażowanie a nie tylko pykanie kasy,jesteśmy w tej gorszej sytuacji bo nie mamy wyboru,albo wybór jest kiepski
Mi po duphastonie też nic nie dolegało,z tego co wiem to też nie powinien wpływać na temp.ciała(w odróżnieniu od luteiny)
Kto jeszcze testuje?
Niuni może to był większy fragment endometrim?mi kiedyś też wypadł taki większy kawałek tkanki i lekarz stwierdził że prawdopodobnie to fragment śluzówki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 12:55
-
nick nieaktualny
-
Mikuśka - trzymam kciuki, 13 dpo to już na pewno może coś pokazać!Córa Maja Październik 2014
Hashimoto, reszta ok
Histeroskopia z resekcją polipa 25.01.17
IUI 23.02.17 11tc [*] córeczka
3 IUI (VII,IX,X'17)
IUI - 14.05.18 -
To jeszcze nie koniec... zmiana lekarza i działamy....
Dieta i suplementacja.
IUI - 3.10.18
IUI - 29.11.18 : 12 dpo beta 72, 14 dpo beta - 246
Córa Pola - Sierpień 2019 -
Dziewczyny tak rozmyślam o tym wszystkim czytam na forum o Waszych staraniach, problemach i analizuje moje starania ostatnią wizytę u PC który zaproponował nam IUI po 3 wizytach twierdząc że u mnie jest jest wszystko ok i u męża też gdyż poprawiło mu się nasienie aczkolwiek zapytałam czy skoro nasienie poprawiło się to czy możemy jeszcze się starać naturalnie to odp że nie widzi przeciwwskazań. I tak zastanawiam się czy to tak ma wyglądać... PC proponuje IUI a może warto jeszcze zrobić jakieś badania upewnić się czy aby wszystko jest ok. Czytam np o badaniu na wrogość śluzu które ma istotne znaczenie podczas starań może warto zrobić właśnie takie badanie a nie odrazu IUI czekać starać itd. Dzwoniłam do VL to niby nie robią takiego badania tylko sam test PCT i robi je tylko dr. Sienkiewicz
Czy któraś z Was robiła to badanie o jeżeli tak to gdzie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 13:47
Kasia 32 lubi tę wiadomość
IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
2 ❄️❄️
10.2024 2 transfer 👎
11.2024 3 transfer 11dpt beta 42.5 , beta spadła cb 👎 -
nick nieaktualnyIwkaaa wrote:Dziewczyny tak rozmyślam o tym wszystkim czytam na forum o Waszych staraniach, problemach i analizuje moje starania ostatnią wizytę u PC który zaproponował nam IUI po 3 wizytach twierdząc że u mnie jest jest wszystko ok i u męża też gdyż poprawiło mu się nasienie aczkolwiek zapytałam czy skoro nasienie poprawiło się to czy możemy jeszcze się starać naturalnie to odp że nie widzi przeciwwskazań. I tak zastanawiam się czy to tak ma wyglądać... PC proponuje IUI a może warto jeszcze zrobić jakieś badania upewnić się czy aby wszystko jest ok. Czytam np o badaniu na wrogość śluzu które ma istotne znaczenie podczas starań może warto zrobić właśnie takie badanie a nie odrazu IUI czekać starać itd. Dzwoniłam do VL to niby nie robią takiego badania tylko sam test PCT i robi je tylko dr. Sienkiewicz
Iwkaa u mnie też badania wszystkie idealnie, owulacja co miesiąc, nasienie ok, a teraz przy laparo znaleźli endometriozę i mięśniaka -
MisiaZ88 wrote:Iwkaa u mnie też badania wszystkie idealnie, owulacja co miesiąc, nasienie ok, a teraz przy laparo znaleźli endometriozę i mięśniaka
Sama niewiem niby PC to lekarz więc powinnam mu ufać z resztą za to płacimyIVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2024-powrót do gry
2 ❄️❄️
10.2024 2 transfer 👎
nick nieaktualnyIwkaaa wrote:Dziewczyny tak rozmyślam o tym wszystkim czytam na forum o Waszych staraniach, problemach i analizuje moje starania ostatnią wizytę u PC który zaproponował nam IUI po 3 wizytach twierdząc że u mnie jest jest wszystko ok i u męża też gdyż poprawiło mu się nasienie aczkolwiek zapytałam czy skoro nasienie poprawiło się to czy możemy jeszcze się starać naturalnie to odp że nie widzi przeciwwskazań. I tak zastanawiam się czy to tak ma wyglądać... PC proponuje IUI a może warto jeszcze zrobić jakieś badania upewnić się czy aby wszystko jest ok. Czytam np o badaniu na wrogość śluzu które ma istotne znaczenie podczas starań może warto zrobić właśnie takie badanie a nie odrazu IUI czekać starać itd. Dzwoniłam do VL to niby nie robią takiego badania tylko sam test PCT i robi je tylko dr. Sienkiewicz
-
Iwkaaa wrote:Ja laparo już miałam histeroskopie też. Brałam i bromergon i Duphaston i Clostybegt i wiecznie coś. A na ten moment niby ok po za ewentualnie niedoczynnościa ale nie czuję się pewnie aby podchodzić do IUI chciałam zrobić jakieś badania i tak się zastanawiam nad wrogością. PC twierdzi że nasienie jest już ok bo z olizagazonospermii czyli 7 mln/ml gdzie min 15mln/ml nasienie doszło do 24mln/ml ale morfologia jak dla mnie za niska bo tylko 2% a nieruchome 47% na forum dziewczyny tez pisały że to niskie i wtedy tylko IUI
Sama niewiem niby PC to lekarz więc powinnam mu ufać z resztą za to płacimy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIwkaaa wrote:Ja laparo już miałam histeroskopie też. Brałam i bromergon i Duphaston i Clostybegt i wiecznie coś. A na ten moment niby ok po za ewentualnie niedoczynnościa ale nie czuję się pewnie aby podchodzić do IUI chciałam zrobić jakieś badania i tak się zastanawiam nad wrogością. PC twierdzi że nasienie jest już ok bo z olizagazonospermii czyli 7 mln/ml gdzie min 15mln/ml nasienie doszło do 24mln/ml ale morfologia jak dla mnie za niska bo tylko 2% a nieruchome 47% na forum dziewczyny tez pisały że to niskie i wtedy tylko IUI
Sama niewiem niby PC to lekarz więc powinnam mu ufać z resztą za to płacimy
u Nas ilość ponad 160 mln i morfologia 3%, Może spróbuj jednak inseminacji. A jesteś ze Szczecina? Niedługo ruszą w Policach inseminacje dla mieszkańców Szczecina -
nick nieaktualny
-
Kasia 32 wrote:Iwkaa ja po oststnim IUI też steierdzilam że dkoto wyniki moje i mèża e normie to chcialabym dalsza diagnostykę a nie kolejne IUI. Właśnie RS mi zaproponował test na wrogosć sluzu. Powiedział że mi pobiora śluz a mąż odda nasienie i polacza to w labie. Planuje to zrobic w nsjbliższym cyklu. To ja nie rozumiem, dlaczego poeiedzieli na recrpcji że robia tylko test PCT.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 15:39
kania85 lubi tę wiadomość
2024-powrót do gry
2 ❄️❄️
10.2024 2 transfer 👎
MisiaZ88 wrote:Z tego co mi wiadomo to tak, bo Nam lekarz powiedział, że dobrze że mieszkamy w Szczecinie bo to finansuje miasto. Więc wychodzi na to, że to co dało PIS nie obejmuje inseminacji...
Nie pozostaje nic innego jak zameldować się poprostu w Szczecinie -
Nie nie jestem ze Szczecina
No właśnie zdziwiło mnie to że morfologia 2% a tu PC powiedział że dobre że bardzo się poprawiły itd bez sensu..... Tylko po co dał nam zielone światło jak spytałam czy z takimi wyniki mamy szans i możemy działać naturalnie. Może pod tym kątem że szansza jest zawsze i dlatego mamy próbować?IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2024-powrót do gry
2 ❄️❄️
10.2024 2 transfer 👎
MisiaZ88 wrote:u Nas ilość ponad 160 mln i morfologia 3%, Może spróbuj jednak inseminacji. A jesteś ze Szczecina? Niedługo ruszą w Policach inseminacje dla mieszkańców Szczecina
Liczba plemników 6.0 mln/ml. Zakres min 15mln/ml
Całkowita ilość plemników w ejakucacie 35mln. Zakres min 39mln
Zaś w VL
Koncentracja 24.00 mln/ml. Zakres 15mln/ml
Całkowita liczba 163.20mln. zakres min 3mln
Więc do czego porównać 1 wynik liczby plemników gdzie był 6mln/nl ? Czy liczba plemników to to samo co koncentracja ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 15:41
2024-powrót do gry
2 ❄️❄️
10.2024 2 transfer 👎
11.2024 3 transfer 11dpt beta 42.5 , beta spadła cb 👎