Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Mikuśka wrote:Boje sie tego wstrzykiwania czy dam rade ale chyba nie bedzie tak żle co Asik jak tobie to idzie ???/27.07 bliźniaki!!
-
nick nieaktualny
-
MisiaZ88 wrote:Przykro mi Mikuśka ;(
Ja to mam wyjątkowego pecha, wczoraj mi zdjęli szwy, wieczorem ranki się otworzyły, całą noc miałam mocne skurcze macicy i jeszcze przypałętała mi się jakaś infekcja ;(
ja to tez mam wiecznie jaies infekcje brak mi siły czasami -
U mnie tez lipa.. byłam na monotoringu i z 3 pęcherzyków zostały dwa. Ciałka złotego brak trzeci pęcherzyk najprawdopodobniej się zapadł;( IUI miałam w sobotę także wątpię, ze coś z tego będzie. WG chce zrobić jeszcze jedna inseminacje ale nie wiem czy jest sens i czy lepiej nie poprosić o laparoskopie..Sloncea
starania od 2014
08.2016 hsg- jajowody drożne
02.2017-1 IUI
04.2017-2 IUI -
nick nieaktualny
-
sloncea wrote:U mnie tez lipa.. byłam na monotoringu i z 3 pęcherzyków zostały dwa. Ciałka złotego brak trzeci pęcherzyk najprawdopodobniej się zapadł;( IUI miałam w sobotę także wątpię, ze coś z tego będzie. WG chce zrobić jeszcze jedna inseminacje ale nie wiem czy jest sens i czy lepiej nie poprosić o laparoskopie..27.07 bliźniaki!!
-
Sloncea cholera! Te dziadoskie pęcherzyki właśnie nie zawsze chca pękać po stymulacji. Ja tak myślę, że one są tak nafeszerowane tymi lekami że są tak silne że nawet ovitrelle na nie nie działa. A jaką miałaś dawkę ovitrelle? Dobrze że poszłaś na USG. dostałaś coś na wchloniecie, czy macie się jeszcze starać?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 09:44
-
lekarz z mojej miejscowości Powiedział ze może jeszcze piękna a może nie. Ovitrelle wzięłam w piątek czyli według mnie nie powinno już ich nie być. Mam przyjść jeszcze raz pod koniec tygodnia żeby sprawdzić co się porobiło. U mnie za monitoring na szczęście place 30 zł.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 10:24
Sloncea
starania od 2014
02.2017-1 IUI
04.2017-2 IUI -
I wspominał właśnie ze te ścianki pęcherzyków są bardzo grube. Ovitrelle 250 o ile dobrze pamiętam. Gdzieś czytałam ze po clo lubią się robić torbiele. Myślicie ze stymulacja zastrzykami dala by lepsze efekty?? Nie wiem sama czy przystępować do 3IUI czy prosić o laparo..Sloncea
starania od 2014
02.2017-1 IUI
04.2017-2 IUI -
Asik86 wrote:Dziewczyny, czy lekarze z VL mogą zrobić laparo na NFZ? Chyba duzo z nich pracuje na Jagiellońskiej w szpitalu?
też słyszałam o tym,WG na bank na Jagiellońskiej robi bo dziś wypisał mi skierowanie na panel hormonalny.
-
wombi wrote:Mikuśka to normalne, tez tak czułam, ale nie ma co płakać tylko brać się do roboty, najważniejsza jest dieta i relax, u mnie @ już w ogóle nie są bolesne a kiedyś to pogotowie mnie zabierało, ale zawdzięczam to tylko swojej ciężkiej pracy. Warto !!!
Wombi napisz coś więcej o swojej diecie proszę
kania85 lubi tę wiadomość
Sloncea
starania od 2014
02.2017-1 IUI
04.2017-2 IUI -
kania85 wrote:też słyszałam o tym,WG na bank na Jagiellońskiej robi bo dziś wypisał mi skierowanie na panel hormonalny.
Niuni lubi tę wiadomość
27.07 bliźniaki!!
-
Ja jestem już po monicie(14dc) pęcherzyk 22mm,endo tak grube że ciężko było zrobić pomiar na usg,i niestety drugi jajnik ma obraz policystyczny:-((( jestem w szoku bo wyniki hormonów mam eleganckie i wcześniej nikt mi nigdy nie zdiagnozował pcos. WG też mówi że nie wszystko u mnie na to wskazuje ale mam pamiętać że PCOS jest zróżnicowany i nie u wszystkich przebiega tak samo.A ja już nie wiem czy wobec tego owulację mam co drugi miesiąc?no nie,b w zeszłym mies.też było jajco w tym zdrowym….cholera już sama nie wiem…dostałam luteinę i czekam na pik,po piku monitoring i ewentualnie luteina(jeżeli pęknie,jak nie pęknie to nie wiem), jakoś tak wypanie to piątek-sobota.
W soboty klinika przyjmuje na monity?
Mikuśka tulę Ciebe mocno,wiem że te zawody są straszne i ciężko się uporać ale pamiętaj,nowy cykl-nowe nadzieje,po okresie wzrosną estrogeny i umysł się oczyści,najgorsze są te dni przed @ -
Asik86 wrote:Ja nie rozumiem...mi PC ani razu nie dał skierowania na cos na NFZ, za wszystko płacę 100%. Cholera;/
Asik zagadaj z PC bez przesady!to co mogą to powinni nam na fundusz dawać,przecież nasze kieszenie dno jakieś mają -
kania85 wrote:sama nie wiem,ja rozmawiałam z WG że ewentualna llaparo czy histero też tylko na NFZ.Recepty dostaje na NFZ,za luteinę zapłaciłam dziś 6zł (normalnie 60zł kosztyuje)Bromergon też byL paiętam na %..
Asik zagadaj z PC bez przesady!to co mogą to powinni nam na fundusz dawać,przecież nasze kieszenie dno jakieś mają27.07 bliźniaki!!
-
kania85 wrote:też słyszałam o tym,WG na bank na Jagiellońskiej robi bo dziś wypisał mi skierowanie na panel hormonalny.
O panel hormonalny trzeba poprosić, wtedy wypiszą na NFZ do szpitala, ale trzeba poleżeć 3 dniHashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio