Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Asik86 wrote:Do mnie przed chwilą dzwonili z VL bo nie wiedzą jaki jest wynik IUI. Mówię,że nieudana,a Pani " a to dziękuję, do widzenia ". Tyle.
do mnie tez dzwonili przed 18. Taka sama sytuacja..dziękuję do widzenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 20:07
Sloncea
starania od 2014
08.2016 hsg- jajowody drożne
02.2017-1 IUI
04.2017-2 IUI -
Zero empatii kurw w tych babach!
Ja muszę zrobić hiv, hcv, video, tokso, chlamydia, cytologia, badanie czystości pochwy, rubella, hbs /anty być, kariotyp, cftr, grupę krwi, AMH, tsh, konsultacje intern i kardiolo:-) uff- rozpoczęcie starań IX 2015
- 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
- XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
- XII 2020 Synek - naturalny cud😍
- VI 2022 cb
- III 2023 antybiotykoterapia dr P
AMH 0,23😱
- VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
X 2024 czwarta i ostatnia procedura, trzy zarodki.
XI 2024 transfer 6.1.1 i 3.1.2 (accofil i encorton), nieudany.
XII 2024 transfer 4.2.2, (accofil, prograf, encorton)nieudany 🥴 -
Aha, i ze u mnie ewentualnie protokół z antagonista GnRH. Nie żaden inny, tylko taki ... Nie wiem, dlaczego, ale nie dlugi, nie krotki, a ten:-)- rozpoczęcie starań IX 2015
- VI 2022 cb
AMH 0,23😱
- VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
to krótkiHashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
Aha, bo dostałam ulotkę od nich, ze sa jakby trzy protokoly, ten co mówię, ten długi i krótki.
Nie macie żadnych obiekcji...Nie wiem... moralnych czy jakichkolwiek? Ja się denerwuje tym, ze się nie uda, a naturalnie się nie uda. I boję się, ze się uda, a i tak zostanie mi odebrane. A czasem sobie mysle, ze moze tak mialo byc. A ja cos na sile forsuje. Może powinnam do psychologa pójść- rozpoczęcie starań IX 2015
- VI 2022 cb
AMH 0,23😱
Kulta w ramach procedury ivf przysługuje Ci w VL darmowa wizyta u psychologa.
Ja nie miałam z tym żadnych problemów tzn z ivf, jestem chora i tyle, raczej szanse są malutkie żebym zaszła naturalnieHashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
Wiem, wiem. Takie sytuacje sa dla mnie jasne. Co innego, jak niby u nas jest niepłodność idiopatyczna ( raczej idiotyczna, głupia dzi#ka! ). Po prostu nachodzą mnie myśli, ze może powinniśmy jeszcze poczekać. A za chwilę chwile- że to czekanie i tak będzie strata czasu:-)
Mam po prostu jakieś niepewności, przegryzam sie z tematem- rozpoczęcie starań IX 2015
- VI 2022 cb
AMH 0,23😱
Ja nie myślę tak. Wiem, że wszystko sprowadza się do.. Procesu. Myślę tylko o tym. Chcemy mieć dziecko,jeśli nie wyjdzie i wykorzystamy wszystkie dostępne sposoby wtedy zastosuje się do mojej maksymy: jest czas,by walczyć i taki,w którym należy pogodzić się z tym,co przynosi los.
Kulta lubi tę wiadomość
27.07 bliźniaki!!
-
Kulta jakie moralne obiekcje? Z czym? Ze się leczysz? Jakbym miala raka i chemię to raczej zadnych obiekcji. Moze takie czy przezyje czy nie. A przy ivf vzy sie uda czy nie.
Jedynie bilam sie z myslami na poczatku czemu ja? I jak to bedzie.
Asik w Novum Staroslawska jeszcze, Wojewódzki i ZyglerAsik86, Kulta lubią tę wiadomość
-
Obie macie rację. Tylko wiesz, mnie chodzi o to że jeśli TEORETYCZNIE jesteśmy zdrowi, TEORETYCZNIE nie ma przeszkód w zajsciu w ciążę, a nie zachodzimy, to może nie powinniśmy mieć ze sobą dzieci. Co innego, jeśli sa jakieś..Nie wiem... dysfunkcje czy jak to nazwać. Ja myślę tak jak wy, ale mój M zasiewa we mnie ziarnko niepewności. Ale też mu mówię - to jest medycyna. To tak jakby odmowic przeszczepu serca czy wątroby, bo tak miało być. Noz kurw:-)
Ja absolutnie nie chcę nikogo urazić czy coś, tylko dzielę się tym z wami, bo "jedziemy na tym samym wozku" a mam nadzieję, ze niedługo każda z nas będzie miała swój wózek dziecięcy )Asik86 lubi tę wiadomość
- rozpoczęcie starań IX 2015
- VI 2022 cb
AMH 0,23😱
Hej Kobietki
Ale naskrobalyscie
Widzę, że wszystkie na in Vitro nastawione..
Słuchajcie, czy slyszalyscie coś i dr Girczewskim z ZS? Dostałam dziś namiar na Niego. Ponoć badzo dobry specjalista ale drogi jak Kurzawa. Współpracuje z Klinika w Białymstoku. Tu przygotowuje pacjentki a tam tylko transfer..
Po mojej histerii wczoraj, znajoma ogarnęła mi namiar na Niego żebym się sknsultowala. Ponoc nie owija w bawełnę, wali prostu z mostu jak sytuacja wyglądaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 08:24
-
Mnice wrote:My po dwóch inseminacjach zdecydowaliśmy z PC ze teraz pora na in vitro. Sama nie wiem ile nas finalnie wyniesie. Liczyłam zrmoze z 8 tys wystarczy ale nie wiem. NFZ refunduje leki do stymulacji, wiec ze 2-3 tys do przodu, skoro do inseminacji płaciła ok 1,3tys. Choć na razie musiałam kupić zastrzyk na "wyciszenie" za 306zl/diphereline sr 3,75/ do podania po wizycie. Pewnie ovitrelle tez będzie płatne wiec 150zl kolejne. Nie wiem co z lekami po in vitro. Ech jeszcze jakby była pewność że będzie zamierzony efekt.
Mnice, a nie kupiwałaś ovitrelle w VL. Ja u nich kupiłam za ok 88 pln. Dużo taniej niż w aptekach -
nick nieaktualnyKulta wrote:Czesc dziewczynki
Wombi, chyba Ciebie widzialam:-) przy recepcji:-)ja akurat wychodzilam, Ty przyszlas :-)ja taka megachuda i wysoka:-)
A wiec tak-RK ok. Się nastawilam źle, ale nie mogę mu nic zarzucić może jedynie to, to lekko znudzony.
Więc wg niego inseminacja nie, że tamte robione też niekoniecznie, bo wyniki wg niego były okej mojego ukochanego. Mnie teraz wyszła endometrioza miednicy mniejszej przy laparo, więc to też mogło być to... no Niedzielski mówił, ze nie. W każdym badz razie tak: albo robić AMH, jeśli powyżej dwóch (rok temu miałam 2,74), to in vitro. Jeśli powyżej 2, to można poczekać pół roku- rok. Szanse na naturalne zajście 30 %. I spadają.
Jeśli in vitro, to ICSI.
Teoretycznie zalapiemy się na redundacje przez sponsora - i wtedy on refunduje wszystko. Z lekami włącznie. Oprócz tego pierwszego panelu badań, które kwalifikuja- mnóstwo ich jest, same wiecie... i tak o:-) stary mój na wyjeździe, nie ma jak pogadać. Kusi zaoszczędzić 10 tysięcy Ale chciałabym nie musieć podchodzić do tej procedury. Ot tak:-) co myślicie?
Kulta a długo trwała wizyta? Ja mam jutro i jakoś nie mogę się pozytywnie nastawić.
I coś więcej wiesz o tych badaniach klinicznych? Jak to jest z dofinansowaniem? Dają je dopiero po spełnieniu ich wymagań? czy każdemu? -
Koło 20 minut,Misiu. Kurzawa taki zblazowany. Nic nie wiem o tych badaniach klinicznych, nawet nie wiem, czy gdzieś mnie zapisał. Mówi, ze na spokojnie, ze najpierw badania musisz zrobic- te, co pisałam. I po nich chyba kwalifikują. I mówił, ze później już sponsor- nawet jeśli np w środku procedury wyjdzie, że coś nie tak, to do tego czasu oni finansuja.
Tylko trochę się boję tego leku mimo wszystko- Kurzawa mówił, ze jest bezpieczny, wiesz, to ostatni etap jego testowania, ale z drugiej strony co ma powiedzieć ? ze oki, za darmo, ale ryzyko uszkodzenia bejbe? Także tak...- rozpoczęcie starań IX 2015
- VI 2022 cb
AMH 0,23😱
nick nieaktualnyKulta wrote:Koło 20 minut,Misiu. Kurzawa taki zblazowany. Nic nie wiem o tych badaniach klinicznych, nawet nie wiem, czy gdzieś mnie zapisał. Mówi, ze na spokojnie, ze najpierw badania musisz zrobic- te, co pisałam. I po nich chyba kwalifikują. I mówił, ze później już sponsor- nawet jeśli np w środku procedury wyjdzie, że coś nie tak, to do tego czasu oni finansuja.
Tylko trochę się boję tego leku mimo wszystko- Kurzawa mówił, ze jest bezpieczny, wiesz, to ostatni etap jego testowania, ale z drugiej strony co ma powiedzieć ? ze oki, za darmo, ale ryzyko uszkodzenia bejbe? Także tak...
No właśnie ciekawe co to jest za lek.
Myślałam, że wizyta trochę dłużej trwa. Ja mam już całkiem sporo badań zrobionych, więc ich przejrzenie to 20 minut -
nick nieaktualnyjustysia86 wrote:Tez mnie wkurzyli odsylali do innych lekarzy a 2 lata temu byłam z nich zadowolona teraz jest tam tragedia nikt nic nie wie dlatego leczę się prywatnie bo szkoda moich nerwow
No właśnie mi też już szkoda nerwów, wieczne odsyłanie, lekarze spóźniają się zawsze, wczoraj czekałam 2 godziny... -
Niuni wrote:Hej Kobietki
Ale naskrobalyscie
Widzę, że wszystkie na in Vitro nastawione..
Słuchajcie, czy slyszalyscie coś i dr Girczewskim z ZS? Dostałam dziś namiar na Niego. Ponoć badzo dobry specjalista ale drogi jak Kurzawa. Współpracuje z Klinika w Białymstoku. Tu przygotowuje pacjentki a tam tylko transfer..
Po mojej histerii wczoraj, znajoma ogarnęła mi namiar na Niego żebym się sknsultowala. Ponoc nie owija w bawełnę, wali prostu z mostu jak sytuacja wygląda27.07 bliźniaki!!