Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Andziula_1988 wrote:To na pewno się widziałyśmy, bo pomyslałam dokładnie to samo ;P
Ja siedziałam z mężem i czytnikiem. Chociaz nie wiem po co, skoro i tak zawsze się tak denerwuje, że nie wychodzi mi składanie literek do kupy ;P Pół dnia tam spędziliśmy, jakoś tak dziwnie wyszło. I pamietam, że zwróciłam uwagę, że byłaś sama z tego względu, że mój mąż bardzo się stresuje wizytami tam i też myśleliśmy o mrożenie.
A dziewczyny ogólne pytanie do tych z Was, ktore miały IUI. Czy też tak macie, że podczas podania odczuwacie okropny ból jak przy ostrej miesiączce? Ja ostatni tak miałam i pozniej całe popołudnie czułam się fatalnie. Dobrze, że to była sobota i mogłam spokojnie odpocząć. -
Andziula_1988 wrote:Mikuśka a u lekarza byłaś ? Co mowi?
-
Andziula, ja czasem tak miałam, jak za szybko podali nasienie. Raz zrobiło mi się nawet słabo. Zamiast podawac po mału, to pewna osoba wstrzyknęła mi gwałtownie wszytko.. i jeszcze podziubali mnie cewnikiem. Także chodziłam dwa dni zgięta, wszystko w środku mnie bolało. I niech ktoś mi powie, że IUI jest bezbolesne
-
Niuni witaj w klubieHashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
Hehe to dziewczyny poszalałyście ja wczoraj zasnęłam o 23 ;P ale dzis nadrobię winko zakupione;)
Dzięki dziewczyny za info. Mi raz podawał PC i tak delikatnie, że nic nie czułam, a ostatnio już ktoś inny i się strasznie męczył, żeby się dostać...buuuu
Mam nadzieję, że tym razem chociaż będzie bezboleśnie, ale w razie w i tak wezmę dzień urlopu;) -
Tak mi się przypomniało czy Wam po IUI robią usg? Ja za każdym razem jak podchodziłam to miałam nie pęknięty pęcherzyk, ale nikt po zabiegu nie sprawdzał czy pękł. Dostałam ovitrelle przed, ale czytałam na jakimś forum, że mimo zastrzyku nie każdej pęka.
Za dużo myślę chyba... Sobota, a ja dopiero pierwszy cydr zaczynam... ;P -
Andziula_1988 wrote:Tak mi się przypomniało czy Wam po IUI robią usg? Ja za każdym razem jak podchodziłam to miałam nie pęknięty pęcherzyk, ale nikt po zabiegu nie sprawdzał czy pękł. Dostałam ovitrelle przed, ale czytałam na jakimś forum, że mimo zastrzyku nie każdej pęka.
Za dużo myślę chyba... Sobota, a ja dopiero pierwszy cydr zaczynam... ;P
Moim zdaniem, powinien być monit robiony kilka dni po IUI. Wtedy jest jakiś obraz całej sytuacji, bo może po prostu problem jest w tym że nie pęka pecherzyk, stąd niepowodzenie a my się doszukujemy cudow..Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2017, 12:15
-
Ja pierwsza iui mialam na pekniety pecherzyk to Nie robilam pozniej monitu. Za drugim podejsciem do iui pęcherzyki nie pękły. Tydzien po sprawdzalam i mialam torbiele. Pomimo ovitrelle.teraz zrobilam sobie miesiac przerwy. Wracam wlasnie z długiego majowego week z gor:) tez ostro zabalowalam. Pelen reset:)) pod koniec miesiaca jade do vl i bede prosic o laparo.Sloncea
starania od 2014
08.2016 hsg- jajowody drożne
02.2017-1 IUI
04.2017-2 IUI -
Miałam monitoring ze 2-3 razy na naturalnym cyklu i pecherzyki pękały. Ale po IUI nie robili. Teraz się nie dam i będę się domagać. Martwi mnie to tym bardziej, że za każdym razem jak robiłam testy owulacyjne to nigdy nie wychodziły. Nawet jak miałam potwierdzoną owu.
Czytałam też, że w innych klinikach po zabiegu robią dodatkowe usg żeby potwierdzić że pecherzyki pękły. Mój gin mi mówił, że on nie jest zwolennikiem robienia usg po zabiegu, żeby w razie w nie popsuć jakby doszło do zagnieżdżenia.
-
ja miałam usg robionę przed kazdą IUI i wiedziałam czy pękły czy nie wydaje mi sie ze trzeba sie upominać jak nie chcą zrobić bo człowiek w takiej niewiedzy potem i w nerwach ja po ostatniej miałam bóle dzien po to wiedzałam ze pękają ale na 100% nie byłam pewna
-
Hej wszystkim:-)
U mnie ciężko się wstawało
Czuję się wypompowana..
Coś jajniki mi dają popalić, już na wyjeździe się zaczęło i jakby jakiś śluz płodny, czyżby owulacja się szykowała, oczywiście nie próżnowaliśmy
A dziś mnie coś muli, chyba za dużo drinków hehe