X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika VitroLive Szczecin
Odpowiedz

Klinika VitroLive Szczecin

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik86 wrote:
    Byłam już u PC bo zadzwonił, żebym była szybciej. Jeszcze dziś Menopur i rano Cetrotide. Jutro jeszcze raz hormony w VL, a wieczorem Ovitrelle. W piątek punkcja.

Trzymam kciuki Asik ! Na ślubie będziesz już w ciąży :D

Asik86 lubi tę wiadomość

• Asik86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Słuchajcie dziewczyny, a co w sytuacji kiedy wyjdą złe kariotypy, jakaś mutacja czy coś.. co wtedy?? Rozumiem, że trzeba odpuścić in Vitro. Wtedy jest ryzyko że dzieciątko będzie chore....
    Niuni, podpytałam o to dziś PC. Mówił, że kolejna dziewczyna odpadła, bo miała nieprawidłowy kariotyp. Wtedy w badaniu nie można wziąć udziału, ale mozna podejść do in vitro. Pewnie zależy od nieprawidłowości, ale w tym wypadku tej dziewczyny to mogłbym podejść komercyjnie do IVF.

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, boję się właśnie tego.
    Tzn, nie ze mnie zdyskwalifikuja z badania, tylko w ogóle, że moge mieć chore dzieciątko, bo jedno już straciłam przecież..

1769e124dc.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik jak tam dziś pecherzyki, ile urosły??

1769e124dc.png
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Asik jak tam dziś pecherzyki, ile urosły??
    już po 19, 20, inne 16, PC chce jeszcze większych, dlatego punkcja dopiero w piatek, a dziś jeszcze zastrzyki.

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik86 wrote:
    już po 19, 20, inne 16, PC chce jeszcze większych, dlatego punkcja dopiero w piatek, a dziś jeszcze zastrzyki.
    Aha. No tak. PC zawsze chce duzych! :)
    Ale z drugiej strony im większe, tym lepsza niby komórka..

Asik86 lubi tę wiadomość

1769e124dc.png
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę ale się u Was dziewczyny dzieje!!
    Trzymam za Was wszystkie kciuki oby Wam się udało !
    Ja dziś zrobiłam badanie krwi na tsh i ft4 bo endo mi kazał przed kontrolą którą mam w poniedziałek i tsh spada 2.1 ft4 urosło do normy hymmm ale jesZcze dodatkowo zrobiłam sobie prolaktyne bo znowu mam jakaś @ nie taką no i okazało się że prolaktyna 51,47 ng/ml gdzie norma max 29.90 !!!!a jak ostanio byłam u PC i miałam prolaktyne co prawda w normie ale już blisko max granicy to mówił że ok. A nawet mu wspomniałam że coś mam mało śluzu to kazał ten napar z wisiołka pić czy jak to się zwie.

Niuni lubi tę wiadomość

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
    2 ❄️❄️
    10.2024 2 transfer 👎
    11.2024 3 transfer 11dpt beta 42.5 , beta spadła cb 👎
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka, wysoka ta prolaktyna. Musisz ja zbić koniecznie. Kurcze, jak dużo kobiet ma z nią problem :/
    A co to znaczy "nie taka" @ ??
    Z tym śluzem to też nie utrafisz, na mnie ten Wiesiołek jakoś średnio działa.. a jak kiedys powiedziałam EB że skąd mam wiedzieć, kiedy mam dni płodne jak nie mam śluzu, a Ona na to , że niektóre kobiety tak mają... Super :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 15:25

1769e124dc.png
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Iwka, wysoka ta prolaktyna. Musisz ja zbić koniecznie. Kurcze, jak dużo kobiet ma z nią problem :/
    A co to znaczy "nie taka" @ ??
    Z tym śluzem to też nie utrafisz, na mnie ten Wiesiołek jakoś średnio działa.. a jak kiedys powiedziałam EB że skąd mam wiedzieć, kiedy mam dni płodne jak nie mam śluzu, a Ona na to , że niektóre kobiety tak mają... Super :/

Ale właśnie ja kiedyś normalnie miałam śluz tylko ostanio od paru cykli nie mam i ciężko mi tą owulacje wyczuć do tego pracuję zmianowo więc temp raz mierze o 5 rano raz o 9 a raz jak wstanę po nocce o 13 więc też słabo. Jezeli chodzi o @ to chodzi mi o to że dostałam w 32 d.c. gdzie zawsze 28 do tego plamienia od 26 d.c. i pierwsze 2 dni @ skprzep za skrzepem że mnie tak zalewalo że z domu bałam się wyjść do tego ogromnym bólem a pozostałe dni okresu krwi tyle co kot napłakał na przemian z brązowym brudem więc tak naprawdę nawet nie wiem ile trwała moja @
    Wiem że trzeba zbić już kiedyś miałam wysoką i zbijalam w sumie to w zeszłym roku ale jak poszłam na laparo w grudniu do szpitala to kazali mi odstawić potem to już się leczylam u PC i mowilam mu ze brałam bromergon tylko odstawilam na czas szpitala razem z Clostybegt i duphastonem to nie przepisał mi na nowo i teraz na nowo....

2024-powrót do gry
    2 ❄️❄️
    10.2024 2 transfer 👎
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nadrobiłam zaległości ;) przeczytałam wsztstkie zalegle posty. Ostatnio przez tą awarię nie było okazji.
    Iwkaaa a w którym dniu cyklu badałaś prolaktyne? Ja też muszę i wydaje mi się, że tu dc nie ma znaczenia. Dobrze myślę?
    Ostatnio miałam badaną rok temu i była prawie 31. RS mówił, że nie ma co się przejmować, ale jakoś mu nie wierzę.
    W ubiegłym tygodniu robiłam wyniki tsh i ft4. Tsh ładne 1,88 ft4 tez w normie.
    Ostatnio strasznie kręci mi się w głowie, a od okresu to już w ogóle chodzę jak pijana i nie wiem czy to nie od CLO. Miała któraś z Was podobnie?

dqpri09kh0x52aib.png
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z 2 strony zastanawiam się czy to prolaktyna nie jest w jakiś sposób powiązana z tarczyca i lekami które biorą na niedoczynność... Bo tak nagle z 29.19 urosła tak dużo i to w 3 miesiące idę za tydzień do Endo to się zapytam

2024-powrót do gry
    2 ❄️❄️
    10.2024 2 transfer 👎
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Właśnie nadrobiłam zaległości ;) przeczytałam wsztstkie zalegle posty. Ostatnio przez tą awarię nie było okazji.
    Iwkaaa a w którym dniu cyklu badałaś prolaktyne? Ja też muszę i wydaje mi się, że tu dc nie ma znaczenia. Dobrze myślę?
    Ostatnio miałam badaną rok temu i była prawie 31. RS mówił, że nie ma co się przejmować, ale jakoś mu nie wierzę.
    W ubiegłym tygodniu robiłam wyniki tsh i ft4. Tsh ładne 1,88 ft4 tez w normie.
    Ostatnio strasznie kręci mi się w głowie, a od okresu to już w ogóle chodzę jak pijana i nie wiem czy to nie od CLO. Miała któraś z Was podobnie?

Ja mam dziś 6 dc ale prolaktyne zbadałam sama z siebie więc nie wiem czy to prawidłowy termin. Ja właśnie ft 4 miałam poniżej normy teraz ok. Tsh masz ładne mi PC kazał zbić poniżej 2 więc walczę. Ja jak miałam prolaktyne badana w listopadzie 2015 29.19 to zaczęłam brac bromergon bo mi gin kazał to spadło mi 7.7 w maju ale i tak dalej bralam no i potem w grudniu przy laparo kazali odstawić no i u P.C teraz w lutym wyszlo znowu dużo ale w normie bo 29.19 i mowil że ok a tu proszę....

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

2024-powrót do gry
    2 ❄️❄️
    10.2024 2 transfer 👎
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwkaaa wrote:
    Ale właśnie ja kiedyś normalnie miałam śluz tylko ostanio od paru cykli nie mam i ciężko mi tą owulacje wyczuć do tego pracuję zmianowo więc temp raz mierze o 5 rano raz o 9 a raz jak wstanę po nocce o 13 więc też słabo. Jezeli chodzi o @ to chodzi mi o to że dostałam w 32 d.c. gdzie zawsze 28 do tego plamienia od 26 d.c. i pierwsze 2 dni @ skprzep za skrzepem że mnie tak zalewalo że z domu bałam się wyjść do tego ogromnym bólem a pozostałe dni okresu krwi tyle co kot napłakał na przemian z brązowym brudem więc tak naprawdę nawet nie wiem ile trwała moja @

Ja mam na odwrót, mam bardzo skąpa @. Z miesiąca na miesiąc mniej, niepokoi mnie to, że niedługo to tylko plamienie będzie. Dr mówi, że lepsza taka, niż bardzo obfita.
    Z tym że skąpa @ jest wynikiem wysokiej PRL. ja miałam 66, ale zbilam już. A @ dalej słabiutka

1769e124dc.png
  • Agnieszka GreenApple Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po wizycie i złośliwość losu to chyba odpowiednie określenie.
    okazało się, że chlamydię mam wskaźnik z krwi, a nie z wymazu i trzeba zrobić jeszcze raz.
    nie wiem, jak długo będę czekała na wyniki, mąż czekał 5 dni (zrobił dobrą), a w vitro pani na rejestracji mówiła o 2tyg.
    jak było u was? RS chce zdążyć wystartować z nowym cyklem, a właśnie jestem w 16dc starego...eh

od początku 2014 starania z pomocą med
    23.04.16 IUI/18.06.16 IUI/12.07.16 IUI/ 07.09.16 IUI
    09.17 IVF 9tc [*]
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka, tylko tego Wam brakuje? a pobrał Ci od razu dziś na wizycie?? To mąż też robił chlamydie!!?? Hmmm, Mojemu nie kazal dr robić tego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 21:44

1769e124dc.png
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Iwkaaa wrote:

Ja mam na odwrót, mam bardzo skąpa @. Z miesiąca na miesiąc mniej, niepokoi mnie to, że niedługo to tylko plamienie będzie. Dr mówi, że lepsza taka, niż bardzo obfita.
    Z tym że skąpa @ jest wynikiem wysokiej PRL. ja miałam 66, ale zbilam już. A @ dalej słabiutka
    A widzisz mi gin kiedyś powiedział że lepsza obfita niż skąpa bo niby przy obfitej Endo jest grubsze i nawet PC mówiłam że mam bardzo obfita że nie mogę na fitness ani na cross fit iść to powiedział że lepiej żeby taka była bo mam Endo grube

2024-powrót do gry
    2 ❄️❄️
    10.2024 2 transfer 👎

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Agnieszka, tylko tego Wam brakuje? a pobrał Ci od razu dziś na wizycie?? To mąż też robił chlamydie!!?? Hmmm, Mojemu nie kazal dr robić tego

tylko tego nam brakuje.
    cała resztę mamy.
    pobrał mi na badaniu, więc mam nadzieję, że jakimś cudem do 22.06 będzie wynik.
    mój R. dostał wirusówkę plus chlamydie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 07:29

09.17 IVF 9tc [*]
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Agnieszka, myślę, że będzie już. Ja też miałam na wizycie w VL pobierane, szybko miałam wynik.
    Ja mam wizytę 21.06- też mam nadzieję ,że będą już moje wyniki. A umowa już podpisana, stymulacja rozpisana?

Jak wszystko będzie ok, to zaczniemy w podobnym czasie, ja mam 13dc. :)
    A długie masz cykle? U mnie ciezko przewidzieć.. ostatnio mi się przeciągnęła bardzo owu, cykl trwal 35dni. Mam nadzieję, że teraz będzie lepiej. Mój dr idzie na urlop 6.07, chciałabym żeby jak najdłużej mnie poprowadził, później mnie rzucą nie wiadomo do kogo :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 08:08

1769e124dc.png
  • Stereo Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie kobietki. Potrzebuję od Was porady. Chodzę w Szczecinie do darmedu, ale zaczynam 11cs i nic. Miałam już histeroskopie, biorę parlodel bo prolaktyna ponad 40 i letrox na niedoczynność. Zapisałam mojego na badanie nasienia. Idzie za tydzień. Może ja też bym się zapisała do vitrolive tylko do kogo nz pierwsza wizytę??. Myślę też czy nie zrobić tam drożności, co myślicie???

f2wl3e5e1xpk92bv.png
    Endometrioza, wysoka prolaktyna, niedoczynność.
    Po dwóch histeroskopiach.
    Ciąża biochemiczna 10.2017r.
    Laparoskopia 12.2017 jajowody drożne.
    Synuś 2010 :)

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Hej.
    Agnieszka, myślę, że będzie już. Ja też miałam na wizycie w VL pobierane, szybko miałam wynik.
    Ja mam wizytę 21.06- też mam nadzieję ,że będą już moje wyniki. A umowa już podpisana, stymulacja rozpisana?

Jak wszystko będzie ok, to zaczniemy w podobnym czasie, ja mam 13dc. :)
    A długie masz cykle? U mnie ciezko przewidzieć.. ostatnio mi się przeciągnęła bardzo owu, cykl trwal 35dni. Mam nadzieję, że teraz będzie lepiej. Mój dr idzie na urlop 6.07, chciałabym żeby jak najdłużej mnie poprowadził, później mnie rzucą nie wiadomo do kogo :(

nam nic nie rozpisał. umowę mamy, ale powiedział, że możemy podpisać tylko z datą startu, bo wtedy trzeba zrobić mocz i krew - daty muszą się zgadzać.
    ja mam 26-28, dlatego jak do 22.06 nie będzie wyniku, czekamy kolejny cykl.

09.17 IVF 9tc [*]
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ