X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika VitroLive Szczecin
Odpowiedz

Klinika VitroLive Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batmanka trzeba mieć nadzieję!

1769e124dc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Batmanka trzeba mieć nadzieję!
    Niby tak ale każdy dobrze wie co znaczy słaby przyrost bety...

• Niuni Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile % przyrasta??
    Kiedy wizyta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 16:27

1769e124dc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Ile % przyrasta??
    Kiedy wizyta
    Ostatnia przyrost ok 35% a dziś ok 70% więc tak skacze mi raz dobrze raz źle. W środę mam wizytę i powtórzyć mam betę.

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulta wrote:
    A więc ja myślę o akupunkturze. Myślę również o ziolach- ale dokładnie dobranych. I myślę, czy nie pojechać do księdza - bionergoterapeuty. W Chwarstnicy jest ksiądz Piotr Kozieł, byłam u niego kiedyś, powiedział, ze dluga droga przede mną. Na nadnerczach się skupiał. Odpuscilam, bo maz nie bardzo do tego... Ale było wiele par z nieplodnoscia - prawie wszystkie w ciąży już wtedy. Wiec działa. Jakoś działa. Płaci się co łaska... chyba chcę spróbować wszystkiego innego, zanim w grudniu pomyślę o in vitro. Sama nie wiem. Na razie udało mi się trochę odpuscic :-) Ale pewnie tylko tak mi się wydaje :-)
    Kulta a skąd znasz tego księdza? To jakiś z polecenia? Ja jestem dość sceptyczna w tych kwestiach, ale może niepotrzebnie. Moja Mama mocno mnie namawiała na refleksologie stóp. Nawet się zapisałam do babeczki. I kurde spontanicznie wyskoczyły nam wakacje i nie poszłam. Na dodatek zapomniałam odwołać i teraz mi wstyd ponownie zadzwonić. Ale z artykuły Mama wyczytała, że po pierwszym roku stosowania ponad połowa kobiet zaciążyła. I to mnie przekonuje chociażby z tego względu, że pomaga się odstresować. A mi stresów nie brakuje niestety.

dqpri09kh0x52aib.png
  • Kulta Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Kulta a skąd znasz tego księdza? To jakiś z polecenia? Ja jestem dość sceptyczna w tych kwestiach, ale może niepotrzebnie. Moja Mama mocno mnie namawiała na refleksologie stóp. Nawet się zapisałam do babeczki. I kurde spontanicznie wyskoczyły nam wakacje i nie poszłam. Na dodatek zapomniałam odwołać i teraz mi wstyd ponownie zadzwonić. Ale z artykuły Mama wyczytała, że po pierwszym roku stosowania ponad połowa kobiet zaciążyła. I to mnie przekonuje chociażby z tego względu, że pomaga się odstresować. A mi stresów nie brakuje niestety.

Nie umiem się tu poruszać, i nie wiem, czy dobrze Ci odpowiem, Andziula, ale się postaram :-)
    A więc ksiądz z polecenia bardzo- szczególnie nowotwory i niepłodność. Świadkiem jestem. Jest wspaniałym człowiekiem. Mnie było głupio, bo ja antyklerykalna, ale nie ocenia. Odczucie- nieziemskie. Gorące dłonie itd. Pojedź, zobacz. To ogólnie takie bardzo wzruszające uczucie, wiesz? Tak w gardle aż dusi. Jeśli coś będzie nie tak z Tobą - wyczuje i powie. Jedź, spróbuj. Niesamowite jest to, ze to ksiądz i bioenergoterapeuta- teoretycznie jedno wyklucza drugie :-)
    Jeśli chodzi o refleksoterapie :-D jestem fizjoterapeutka i tez wykonuje te zabiegi. Ale żeby nie naganiac do siebie, co by niezręcznie nie było - idź do mojego guru, do Jagody z gabinetu Mudra. Jest najlepsza. Ja też pójdę do niej, bo sama sobie nie mogę zrobić refleksow, się nieb wygne tak :-D. Czy działa? Kur#wsko tak :-) normalizuje pracę przysadki mózgowej, a tym samym całego układu hormonalnego. Wspomaga procesy ozdrowiencze. Wycisza i relaksuje. Normalizuje wszystkie układy. Bardzo, bardzo polecam :-)
    Może właśnie takie holistyczne podejście zda egzamin :-) ja też tak zrobię, ale na razie chyba w listopadzie zmienię pracę, więc odpuszczę całkiem. Jak dostanę umowę - ruszam pełna peta!!:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 01:52

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

- rozpoczęcie starań IX 2015
    - 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
    - XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
    - XII 2020 Synek - naturalny cud😍
    - VI 2022 cb
    - III 2023 antybiotykoterapia dr P
    AMH 0,23😱
    - VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
    IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
    X 2024 czwarta i ostatnia procedura, trzy zarodki.
    XI 2024 transfer 6.1.1 i 3.1.2 (accofil i encorton), nieudany.
    XII 2024 transfer 4.2.2, (accofil, prograf, encorton)nieudany 🥴
  • Kulta Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jednak nie udało mi się odpowiedzieć poprawnie, bo wszystko jest kursywa:-) sorki, starałam się ;-)

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

- VI 2022 cb
    AMH 0,23😱
    - VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
    IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
  • Agnieszka GreenApple Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam u was dzisiaj dziewczyny?
    ja wczoraj wzięłam pierwszy raz dawkę 300jed menopuru i moje plecy w części krzyżowej zaczynają się odzywać :(

tradycyjnie cetrotide rano - masakra. wymiana igły jest dla mnie niewykonalna - tak zasysa ta pierwsza, że nie daje rady wymienić na mniejszą i wszystko przeciągam do drugiej strzykawki z mała igłą - pytałam o to panią z laboratorium, ale powiedziała mi, że nikt nie zgłaszał problemów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 13:11

od początku 2014 starania z pomocą med
    23.04.16 IUI/18.06.16 IUI/12.07.16 IUI/ 07.09.16 IUI
    09.17 IVF 9tc [*]
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulta wrote:
    Andziula_1988 wrote:

Nie umiem się tu poruszać, i nie wiem, czy dobrze Ci odpowiem, Andziula, ale się postaram :-)
    A więc ksiądz z polecenia bardzo- szczególnie nowotwory i niepłodność. Świadkiem jestem. Jest wspaniałym człowiekiem. Mnie było głupio, bo ja antyklerykalna, ale nie ocenia. Odczucie- nieziemskie. Gorące dłonie itd. Pojedź, zobacz. To ogólnie takie bardzo wzruszające uczucie, wiesz? Tak w gardle aż dusi. Jeśli coś będzie nie tak z Tobą - wyczuje i powie. Jedź, spróbuj. Niesamowite jest to, ze to ksiądz i bioenergoterapeuta- teoretycznie jedno wyklucza drugie :-)
    Jeśli chodzi o refleksoterapie :-D jestem fizjoterapeutka i tez wykonuje te zabiegi. Ale żeby nie naganiac do siebie, co by niezręcznie nie było - idź do mojego guru, do Jagody z gabinetu Mudra. Jest najlepsza. Ja też pójdę do niej, bo sama sobie nie mogę zrobić refleksow, się nieb wygne tak :-D. Czy działa? Kur#wsko tak :-) normalizuje pracę przysadki mózgowej, a tym samym całego układu hormonalnego. Wspomaga procesy ozdrowiencze. Wycisza i relaksuje. Normalizuje wszystkie układy. Bardzo, bardzo polecam :-)
    Może właśnie takie holistyczne podejście zda egzamin :-) ja też tak zrobię, ale na razie chyba w listopadzie zmienię pracę, więc odpuszczę całkiem. Jak dostanę umowę - ruszam pełna peta!!:-)
    Nie ważne, że kursywą ;) ważny przekaz ;) dziękuję!! ;*
    Ja prace właśnie zmieniłam. Zaczynam zaraz nowa. To pierwszy krok był. Potrzebny był mi odpoczynek i spokój.
    Ja tam do kościoła chodzę od czasu do czasu, ale też nie jestem jakoś specjalnie wierząca. A szkoda. Bo może bym coś sobie wymyśliła. Albo lepiej to wszystko znosiła.
    Dziękuję za namiar do Jagody. Warto iść do kogoś z polecenia. Ja byłam zapisana do innej babeczki, ale przez telefon czułam złe fluidy;p zapiszę się na pewno!! A o księdzu wspomnę mężowi. I podejmiemy decyzje.
    Miłego dnia !! ;)

dqpri09kh0x52aib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przeczytałam o tym masażu stóp to też pomyślała że to dobry pomysł. Do szczecina na masaż gonić to nie bardzo mi sie opłaca, więc w gorzowie zaczelam szukać i znalazłam jedyny salon spa i masażu tajskiego gdzie robią masaż stóp w oparciu o zasady refleksologii. Może warto spróbować. Jak nie zajde od niego w ciążę to chociaż stopy mi porządnie wymasują :)

Niuni, Agnieszka GreenApple, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno wiara czyni cuda. Jeżeli ktoś wierzy w moce i zdolności uzdrawiające to powinien jak najbardziej spróbować bioenergoterapii lub innych spotkań uzdrawiających. Ja rzadko chodzę do kościoła i ciężko mi uwierzyć np. w msze uzdrawiające. A szkoda bo może gdybym była bardziej wierząca to bym mi pomogły.

Asik86, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

• ElwiraMar Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Ja również słyszałam o tym księdzu z Chwarstnicy. Wiesz może w jakie dni i godziny przyjmuje ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka GreenApple wrote:
    Jak tam u was dzisiaj dziewczyny?
    ja wczoraj wzięłam pierwszy raz dawkę 300jed menopuru i moje plecy w części krzyżowej zaczynają się odzywać :(

tradycyjnie cetrotide rano - masakra. wymiana igły jest dla mnie niewykonalna - tak zasysa ta pierwsza, że nie daje rady wymienić na mniejszą i wszystko przeciągam do drugiej strzykawki z mała igłą - pytałam o to panią z laboratorium, ale powiedziała mi, że nikt nie zgłaszał problemów.
    Z tego co pamiętam ta igła jest wykręcana chyba? Czy już mi się leki pomyliły?

• Kulta Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... ja byłam kiedyś na tej mszy- go było jakoś jesienią, mnóstwo ludzi. Chodziło o choroby gardła. Ciągle się z angina borykalam. A że akurat wtedy byłam u księdza, to poszłam na mszę. I dwa lata nie miałam żadnego bólu... a tak to ciągle cholinex. Może przypadek, może nie.
    Nie wiem, jak przyjmuje, ale zawsze było tak, że od 11 do 13 w środę i pon-piątek od 17 do ostatniego...
    Uważam, że warto pojechać. Też żałuję, że nie potrafię się aż tak do końca oprzeć w Bogu, bo byłoby mi łatwiej. Ale się staram :-)
    Jeśli chodzi o refleksologie- musi być ktoś ogarnięty :-) Ale nawet jeśli nie, to i tak takie kizianie jest mile :-)
    Trzeba stworzyc silną grupkę nieplodnych i jechać do księdza ;-) można bez mężczyzn, aczkolwiek jeśli problem jest u nich, to warto. Tam przyjmują trzy osoby. Ja do księdza Piotra. Ale jest też Pani Janeczka chyba - ona od kości chyba:-)

Kasia 32 lubi tę wiadomość

- VI 2022 cb
    AMH 0,23😱

Wysłany: 25 lipca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batmanka wrote:
    Z tego co pamiętam ta igła jest wykręcana chyba? Czy już mi się leki pomyliły?

Jest wkręcana, nawet mój R. próbował. chyba się zasysa :P

Niuni lubi tę wiadomość

09.17 IVF 9tc [*]

Wysłany: 26 lipca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batmanka - jak po wizycie? jak beta?
    Niuni - jak twoje samopoczucie?

09.17 IVF 9tc [*]
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    U mnie już w miarę ok.
    Dochodzę do siebie, choć brzuch jeszcze nie wrócił do normy, ale czuję się o niebo lepiej! Całe szczęście :)
    Zastanawiam się, czy nie zrobić sobie 1 cyklu przerwy przed transferem, mój organizm dostał nieźle w kość.
    Zobaczę co we wtorek na wizycie powie PC, jak On to widzi wszystko j jak tam u mnie w środku to wygląda.
    A ty jak tam, podbrzusze już odczuwalne??

1769e124dc.png

Wysłany: 26 lipca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Hej.
    U mnie już w miarę ok.
    Dochodzę do siebie, choć brzuch jeszcze nie wrócił do normy, ale czuję się o niebo lepiej! Całe szczęście :)
    Zastanawiam się, czy nie zrobić sobie 1 cyklu przerwy przed transferem, mój organizm dostał nieźle w kość.
    Zobaczę co we wtorek na wizycie powie PC, jak On to widzi wszystko j jak tam u mnie w środku to wygląda.
    A ty jak tam, podbrzusze już odczuwalne??

od zwiększenia dawki czuje się coraz lepiej - sama nie wiem, czy to przypadek.
    jakoś więcej energii we mnie wstąpiło.
    krzyż daje o sobie znać i najchętniej bym tylko leżała, ale poza tym brak innych dolegliwości.
    jutro jestem u RS i zobaczymy :)

Niuni lubi tę wiadomość

09.17 IVF 9tc [*]

Wysłany: 26 lipca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiałam się, co robicie z rozpuszczalnikiem do menopuru?

ja ze względu na ilość dawek mam tego 2 pudełka i nie wiem - Vitro nie przyjmie, nawet teraz jak brałam kolejne dawki, to powiedziałam, że rozpuszczalnika nie potrzebuję, bo mam, ale Pani powiedziała, ze musi wydać mi kompletne zestawy.

09.17 IVF 9tc [*]
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyrzuciłam to.

1769e124dc.png
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ