Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika VitroLive Szczecin
Odpowiedz

Klinika VitroLive Szczecin

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 listopada 2016, 08:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabusia no to fajnie, że się dowiedziałaś wszystkiego. Czyli Ty już zaczynasz go brać w obecnym cyklu. Z tego co czytała to ten duphaston ma za zadanie podtrzymać fazę lutealną. Czy Ty miałaś do tej pory jakieś problemy z tą fazą była np. za krótka? Bo moje fazy lutealne zazwyczaj od 15-16 dni trwają więc chyba nie mam problemu z progesteronem. Chyba że lekarze tak na wszelki wypadek każą go stosować.

  • wombi Autorytet
    Postów: 3977 2629

    Wysłany: 5 listopada 2016, 08:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston to progesteron ktory ma pomoc utrzymac wczesna ciaze :) dlatego chyba macie go brac

    Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, helicobacter, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza - POKONANE, nowotwór piersi, co jeszcze ?!?!?!?!??!??!? %#^%&^@%^
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc <3
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 listopada 2016, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie owulacja była 1.11 więc już za późno żeby zacząć go brać w tym cyklu. Zaczynam się stymulować od przyszłego. Może w tym się uda bez wspomagaczy

  • SzewskaPasja Autorytet
    Postów: 320 413

    Wysłany: 5 listopada 2016, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 32 wrote:
    SzewskaPasja a jak to u Ciebie było z tym mensinormem? Prez ile cykli go stosowałaś i jak na niego reagowałaś?
    Ja na Mensinormie mialam stymulacje to IVF, przez pierwsze dni mialam Fostimon, a potem zostal zmieniony na Mensinorm. Na mnie ta mieszanka podzialala rewelacyjnie, mialam az 12 dojrzalych jajeczek, wiec byla to najlepsza z moich 3 stymulacji. No i po pierwszym transferze beta wyszła pozytywna ;p. Zadnych skutkow ubocznych po Mensinormie nie mialam, w uzyciu tez byl w miarę spoko. Pisze w miarę, bo mialam duze dawki i musialam mieszac ze sobą fiolki, ale do inseminacji dawki pewnie beda malutkie, wiec ten problem odpadnie.

    Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

    2qx4tls.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 listopada 2016, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzewskaPasja dziękuję za informacje. Mensinorm75 który dostałam to podobno gotowe strzykawkoampułki, że nie trzeba nic mieszać tylko prosto zastrzyk zrobić. U mnie na USG przy obniżonym AMH wychodziło że mam ok 2 gdzie równolatki mają zazwyczaj 4-5. Więc mam nadzieję że ten lek zwiększy ilość.

  • Kabusia Koleżanka
    Postów: 69 2

    Wysłany: 5 listopada 2016, 21:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 32 a jaki masz AMH? . Zgadza się PC kazał brać mi Duphaston w obecnym cyklu, bo gdy byłam na wizycie to podczas USG stwierdził że zbliża się owulacja. Dostałam zatem zastrzyk z Ovitrelle i przykaz że mam się starać nawet w drodze powrotnej do domu ;)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 listopada 2016, 07:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie AMH we wrześniu 2015 1,7 dla średniej 1,88.

  • Kabusia Koleżanka
    Postów: 69 2

    Wysłany: 6 listopada 2016, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i tak masz super wynik, u mnie norma to powyżej 1,2. Obniżona płodność od 0,3-1,2. Niska płodność poniżej 0,3. Mój wynik z kwietnia 2016 to 0,72 więc szału nie ma.Dlatego te zastrzyki Mensinorm by pobudzić jajniki do zwiększonej produktywności.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 listopada 2016, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabusia daj znać po wizycie monitorującej jak na Ciebie zadziałał mensinorm. Od września 2015 ten wynik pewnie się jeszcze obniżył skoro na USG tak mało pęcherzyków wychodź.

  • SzewskaPasja Autorytet
    Postów: 320 413

    Wysłany: 6 listopada 2016, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 32 wrote:
    SzewskaPasja dziękuję za informacje. Mensinorm75 który dostałam to podobno gotowe strzykawkoampułki, że nie trzeba nic mieszać tylko prosto zastrzyk zrobić. U mnie na USG przy obniżonym AMH wychodziło że mam ok 2 gdzie równolatki mają zazwyczaj 4-5. Więc mam nadzieję że ten lek zwiększy ilość.
    W Mensinorm 75 tez masz strzykawke z rozpuszczalnikiem i buteleczke z proszkiem i trzeba je wymieszac, ale nie jest to szczegolnie uciazliwe.

    Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

    2qx4tls.png
  • Magda3232 Przyjaciółka
    Postów: 163 20

    Wysłany: 7 listopada 2016, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ile placicie za zaszczyk Ovitrelle bo mam recepte na 100%

    magda
  • wombi Autorytet
    Postów: 3977 2629

    Wysłany: 7 listopada 2016, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w VL płaciłam 85zł a w aptece na Manhattanie ok 65

    Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, helicobacter, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza - POKONANE, nowotwór piersi, co jeszcze ?!?!?!?!??!??!? %#^%&^@%^
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc <3
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik
  • Kabusia Koleżanka
    Postów: 69 2

    Wysłany: 8 listopada 2016, 09:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też w VL płaciłam 85 zł. A wcześniej jak kupowałam w aptece to 120zł. Duża rozpiętość cenowa w różnych aptekach jest.

  • kaasik Koleżanka
    Postów: 143 14

    Wysłany: 8 listopada 2016, 13:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, do dziewczyn z Gorzowa:

    najtaniej jest w aptece Dr Max w CH Askana, ok 70 zł

    Aniołek [*] 12.2015 8tc
    Córeczka [*] 09.2016 10tc
    IO, hashi, niedobór VitD
  • MonaLiza Autorytet
    Postów: 1425 527

    Wysłany: 8 listopada 2016, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze no.. Dzis mialam dzwonic by sie umowic do Dr Brelika na grudzien i termin na 27 grudnia dopiero. Ja nie moge tyle czekac na wizyty, bez zadnej stymulacji, bez niczego :(

    uwo99n73lnbybmmo.png
  • wombi Autorytet
    Postów: 3977 2629

    Wysłany: 8 listopada 2016, 19:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza zadzwoń w międzyczasie i podpytaj się o terminy, albo żeby Cię wypisali jak ktoś się wypisze

    Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, helicobacter, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza - POKONANE, nowotwór piersi, co jeszcze ?!?!?!?!??!??!? %#^%&^@%^
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc <3
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik
  • MonaLiza Autorytet
    Postów: 1425 527

    Wysłany: 8 listopada 2016, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ON w Kolobrzegu w grudniu bedzie tylko 2 razy.
    6 grudnia i 27 grudnia. A 6 grudnia mam genetyka w Szczecinie.

    uwo99n73lnbybmmo.png
  • wombi Autorytet
    Postów: 3977 2629

    Wysłany: 8 listopada 2016, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może przejedz się do niego na wizytę do Szczecina??

    nika03 lubi tę wiadomość

    Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, helicobacter, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza - POKONANE, nowotwór piersi, co jeszcze ?!?!?!?!??!??!? %#^%&^@%^
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc <3
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik
  • MonaLiza Autorytet
    Postów: 1425 527

    Wysłany: 8 listopada 2016, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi no moge tak zrobic, ale co da wizyta w Szczecinie raz kiedys :/ Nie wiem jak to logistycznie ogarnac. Chyba, ze on da mi zalecenia, leki, recepty.

    uwo99n73lnbybmmo.png
  • wombi Autorytet
    Postów: 3977 2629

    Wysłany: 8 listopada 2016, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mu powiedz o tym, na pewno zrobi tak żebyś nie musiała tyle czekać

    nika03 lubi tę wiadomość

    Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, helicobacter, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza - POKONANE, nowotwór piersi, co jeszcze ?!?!?!?!??!??!? %#^%&^@%^
    Starania od 2013
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc <3
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
    06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
    8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt <3
    12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu :( czekamy na amnio
    16tc 💔 Robercik
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego