Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika VitroLive Szczecin
Odpowiedz

Klinika VitroLive Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Aga78 Autorytet
    Postów: 893 452

    Wysłany: 17 listopada 2016, 08:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie PC podobno nie przyjmuje w czwartki i piątki a mi właśnie wtedy wypada monitoring

    14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • wombi Autorytet
    Postów: 3868 2492

    Wysłany: 17 listopada 2016, 08:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PC nie przyjmuje we wtorki i czwartki.
    Aga a w tą niedzielę to pewnie nudy w szpitalu, miałaś kogoś na sali?

    Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, helicobacter, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza i borelioza - POKONANE
    Starania 7 lat
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc <3
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
  • Aga78 Autorytet
    Postów: 893 452

    Wysłany: 17 listopada 2016, 08:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee- bylam sama wzięłam sobie kryminał i jakoś zleciało. Może nie jedź tak wcześnie.

    14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Aga78 Autorytet
    Postów: 893 452

    Wysłany: 17 listopada 2016, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombi a w piątki tez PC nie przyjmuje bo mi panie z recepcji tak powiedziały.

    14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • wombi Autorytet
    Postów: 3868 2492

    Wysłany: 17 listopada 2016, 08:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde to coś się zmieniło, ja ostatnio byłam w piątek :/

    Kazali mi przyjechać do 10 :( koleżanka ze Szczecina mnie odwiedzi to jakoś zleci

    Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, helicobacter, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza i borelioza - POKONANE
    Starania 7 lat
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc <3
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
  • Mikuśka Autorytet
    Postów: 4522 1666

    Wysłany: 17 listopada 2016, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey
    A wy piszecie o przyjęciach w vitrolife ?? Bo ja mam u PC na wtorek ??? i juz sie wystraszyłam

    7b0f9c1e19.png
  • kaasik Koleżanka
    Postów: 143 14

    Wysłany: 17 listopada 2016, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny aż zdębiałam, faktycznie PC nie przyjmuje
    - we wtroki
    - w czwartki
    - w piątki

    :-/

    ja byłam u niego w VL w środę.

    To się nie dziwię, że do niego takie terminy. Boże gdzie te czasy jak co tydzień przyjeżdzał do Gorzowa


    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 11:57

    Aniołek [*] 12.2015 8tc
    Córeczka [*] 09.2016 10tc
    IO, hashi, niedobór VitD
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 listopada 2016, 12:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się rejestrowałam na ostatnią wizytę (2 listopada) to Pani w rejestracji powiedziała że PC przyjmuje w pon., wt. i śr. Więc chyba harmonogram przyjęć się co chwilę zmienia.

  • Aga78 Autorytet
    Postów: 893 452

    Wysłany: 17 listopada 2016, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaasik wrote:
    Dziewczyny aż zdębiałam, faktycznie PC nie przyjmuje
    - we wtroki
    - w czwartki
    - w piątki

    :-/

    ja byłam u niego w VL w środę.

    To się nie dziwię, że do niego takie terminy. Boże gdzie te czasy jak co tydzień przyjeżdzał do Gorzowa
    noooo to były fajne czasy.Szkoda ze tak teraz nawet w Vitro w Szczecinie rzadko jest..

    14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • kaasik Koleżanka
    Postów: 143 14

    Wysłany: 17 listopada 2016, 16:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tylko nadzieję, że z VL tak zupełnie nie zrezygnuje. Bo ciężko teraz się tak do innego byłoby przenosić i opowiadać od początku historię życia :-/

    Może na szpital się przerzucił i tam więcej czasu spędza. Mi kiedyś opowiadał, że ma propozycję, żeby na medycynie dla studentów zajęcia prowadzić.

    Aniołek [*] 12.2015 8tc
    Córeczka [*] 09.2016 10tc
    IO, hashi, niedobór VitD
  • Aga78 Autorytet
    Postów: 893 452

    Wysłany: 17 listopada 2016, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo może na Kasprzaka ma zabiegi..nie martwy się na zapas.

    14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Kabusia Koleżanka
    Postów: 69 2

    Wysłany: 17 listopada 2016, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 32 wrote:
    Kabusia ja też czekam na miesiączkę. Powinnam ją dzisiaj dostać, ewentualnie jutro, więc na niedziele albo poniedziałek przypadnie mi pierwszy zastrzyk.
    Oby mi się miesiączka za bardzo nie przesunęła, bo będę musiała zmienić termin wizyty kontrolnej. Pani w rejestracji mi powiedziała, że może się zdarzyć, że monitoring wypadnie nie u PC ale u innego lekarza, a tego wolałabym uniknąć.
    Kasia więc mamy podobnie, ja powinnam dostać miesiączkę jutro więc na niedziele wypadałby pierwszy zastrzyk. Na monitoring jestem umówiona na 28.11. Taki termin sam PC ustalił jak byłam u niego ostatnio 2.11.
    Wombi rozumiem, koleżanka do Ciebie przyjdzie, książkę poczytasz, popiszesz z nami i niedziela zleci :)

    wombi lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 listopada 2016, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombi s zabieg w szpitalu na Jagiellońskiej będziesz miała?

  • Macia Ekspertka
    Postów: 230 96

    Wysłany: 17 listopada 2016, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PC przyjmuje w pn, wt i śr. Czw i pt jest w szpitalu. Na uczelni już kiedyś wykładał i wtedy go złapać to graniczylo z cudem. We wtorki do południa jest na Kasprzaka. Jeśli chcecie się z nim umówić, a macie problem próbujcie przez niego.
    Wombi ja byłam tylko 1 dzień w szpitalu przy histero.

  • wombi Autorytet
    Postów: 3868 2492

    Wysłany: 17 listopada 2016, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi babka powiedziała, że będę 3 dni - bo będą wycinki bać i że w poniedziałek PC będzie mi robił zabieg - on rano jest w szpitalu.
    Kasia tak, będę na Jagiellońskiej

    Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, helicobacter, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza i borelioza - POKONANE
    Starania 7 lat
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc <3
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 listopada 2016, 07:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda że na oddziale w salach nie ma tv, zawsze można byłoby coś pooglądać. Jak byłam na hsg to te pare godzin też było trudno wytrzymać. Dobrze chociaż że fajne dziewczyny też były na tym hsh to sobie pogadałyśmy.

  • MonaLiza Autorytet
    Postów: 1425 527

    Wysłany: 18 listopada 2016, 09:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

    Zapisałam sie do "normalnego" gina u mnie w miescie, do tego samego na ktorego bylam obrazona za moje poronienia.. Wiem, ze to nie jego wina, ale wiadomo jak czlowiek to wszystko przezywa. Wracam do niego bo on mi sprzyjał tym ciążom, jednak zlecał mi najwiecej badan ze wszystkich zwykłych ginow. Ma super gabinet, opinie, czytalam tez ze wspolpracuje z klinika nieplodnosci. Musze miec tu kogos pod reka. I chyba zrezygnuje z Vitrolive. Terminy w Kołobrzego kosmiczne, do Szczecina nie bede tak czesto jezdzic. Albo bede sie spotykac raz na te dwa miesiace, moze lekarz jakos w ten sposob bedzie mogl dawac chociaz recepty na clexane czy cos. Chociaz nie wiem co dalej bo odkad zrobilam wszystkie wyniki to sie do niego dostac nie moge, wizyta dopiero na 27.12. I chyba zamienie klinike na Invicta Słupsk. Jest tam dwóch doktorków rowniez z bardzo dobrymi wynikami i to codziennie przyjmują, wiec wieksza szansa normalnego dostania sie. ZObacze co mi w poniedzialek powie moj stary gin, z tą moją teczką wynikow. A może i on sam sie skusi na jakies powazniejsze zestawy lekow? Zobacze jeszcze jak to sobie zaplanuję.

    uwo99n73lnbybmmo.png
  • Kabi Autorytet
    Postów: 424 205

    Wysłany: 18 listopada 2016, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam kolejne badania...
    Tsh wyszlo mi 2.5.
    ft4 i ft3 bylo ok. Tak jak wcześniej pisałam. Testy tpo przeciwtarczycowe tez super.
    Lekarz troche niechętnie i bez przekonania dał mi euthyrox 25 czyli najsłabszy (stwierdził że wynik nie jest taki zły bo mieści sie w górnej granicy i to raczej nie jest przyczyną braku ciąży, a bardziej jedną z części całej układanki hehe).
    Zrobił mi rowniez badanie na wrogość śluzu i powiem szczerze że byłam przekonana że to jest przyczyną, a tu niespodzianka i wynik wyszedł bardzo dobrze, plemniki nawet po godzinie szybko się ruszaja i przenikają śluz....
    Zastanawiam się co robić dalej... może to problem mojej psychiki, moze za duzo o tym mysle. Ale jak tu nie myśleć!
    Nie wiem juz co może być nie tak... nawet myślałam ze moze pecherzyk, który u mnie pięknie i regularnie pęka jest bez komorki jajowej w środku... wiecie moze w jaki sposób można to sprawdzić? Lekarz to widzi na usg?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 11:03

    thgf3e3ki66wropq.png
    4 lata starań
    2017 - 3x IUI :(
    I ICSI styczen '18 ---> :(
    Brak mrożaków
    II ICSI lipiec' 18
    Transfer 24.07 - - >7dpt beta 53.3 --> 9dpt beta 149--> 11dpt beta 342 - - > 15dpt beta 1078 - - > 20dpt beta 3805 i pęcherzyk 1cm na usg :)
    28dpt❤️ dzidzia 4mm
    ❄️❄️ czekają :)
  • wombi Autorytet
    Postów: 3868 2492

    Wysłany: 18 listopada 2016, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko pobierając pęcherzyk i go oglądając, jak przy ivf.
    a ft 3 i ft4 miałaś powyżej 50%?
    może w ogóle nie dochodzić do zapłodnienia, robiliście fragmentację dna plemnika? a może komórki jajowe uszkodzone, może problem być w genetyce albo z zagnieżdżeniem zarodka. Dużo może być przyczyn

    Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, helicobacter, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza i borelioza - POKONANE
    Starania 7 lat
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc <3
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
  • Kabi Autorytet
    Postów: 424 205

    Wysłany: 18 listopada 2016, 11:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron 26.2 norma 1.7-27
    Tsh 2.53 norma niby do 4.2
    Ft4 1.49 norma 0.93-1.7
    Ft3 3.5 norma 2-4.4

    wombi napisalas na to
    Masz FT4 72.73% i FT3 62.50%
    bardzo dobry wynik.

    Fragmentacji plemnika nie robiliśmy. Ale badanie nasienia było ok. Moze rzeczywiście cos z komórka jajową jest nie tak... nie mam pojęcia. Ale to wszystko o czym piszesz nie daje zupelnie zadnych objawow? Ani w hormonach ani w problemach z miesiączką ani nigdzie?
    A do zaplodnienia wydaje mi sie ze wogole nie dochodzi bo czasami robilam testy ciazowe przed samym okresem i nigdy nie mialam pozytywnego.

    Ciekawa jestem jakie pomysły bedzie mial teraz Dr S. :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 11:31

    thgf3e3ki66wropq.png
    4 lata starań
    2017 - 3x IUI :(
    I ICSI styczen '18 ---> :(
    Brak mrożaków
    II ICSI lipiec' 18
    Transfer 24.07 - - >7dpt beta 53.3 --> 9dpt beta 149--> 11dpt beta 342 - - > 15dpt beta 1078 - - > 20dpt beta 3805 i pęcherzyk 1cm na usg :)
    28dpt❤️ dzidzia 4mm
    ❄️❄️ czekają :)
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego