Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika VitroLive Szczecin
Odpowiedz

Klinika VitroLive Szczecin

Oceń ten wątek:
  • Magda3232 Przyjaciółka
    Postów: 163 20

    Wysłany: 18 listopada 2016, 11:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny sa wyznaczone dni w jakie doktor ciepiela robi inseminacje czy to zalezy jak przypadnie mu dyzur czy grafik. w grudniu podchodze do pierwszej inseminacji chciałabym natrafić na doktora wiem ze to wszystko zalezy kiedy mi wypadnie ten dzień.

    magda
  • Aga78 Autorytet
    Postów: 893 452

    Wysłany: 18 listopada 2016, 11:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie da się tak strzelić w grafik PC. To zależy od pęcherzyka.

    14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Macia Ekspertka
    Postów: 232 99

    Wysłany: 18 listopada 2016, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w pn rano jest w szpitalu potem w klinice.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 listopada 2016, 15:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda3232 wrote:
    dziewczyny sa wyznaczone dni w jakie doktor ciepiela robi inseminacje czy to zalezy jak przypadnie mu dyzur czy grafik. w grudniu podchodze do pierwszej inseminacji chciałabym natrafić na doktora wiem ze to wszystko zalezy kiedy mi wypadnie ten dzień.


    Zależy kto będzie miał dyżur.
    Ja trafiłam na PC przy pierwszej IUI. Drugie i trzecie podejście robił RS.

  • wombi Autorytet
    Postów: 3872 2495

    Wysłany: 18 listopada 2016, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabi wrote:
    Progesteron 26.2 norma 1.7-27
    Tsh 2.53 norma niby do 4.2
    Ft4 1.49 norma 0.93-1.7
    Ft3 3.5 norma 2-4.4

    wombi napisalas na to
    Masz FT4 72.73% i FT3 62.50%
    bardzo dobry wynik.

    Fragmentacji plemnika nie robiliśmy. Ale badanie nasienia było ok. Moze rzeczywiście cos z komórka jajową jest nie tak... nie mam pojęcia. Ale to wszystko o czym piszesz nie daje zupelnie zadnych objawow? Ani w hormonach ani w problemach z miesiączką ani nigdzie?
    A do zaplodnienia wydaje mi sie ze wogole nie dochodzi bo czasami robilam testy ciazowe przed samym okresem i nigdy nie mialam pozytywnego.

    Ciekawa jestem jakie pomysły bedzie mial teraz Dr S. :)
    Test ciążowy wyjdzie pozytywny jak już zarodek się zagnieździ w macicy i zaczyna się produkcja hcg. Może dochodzić do zapłodnienia ale nie do zagnieżdżenia. Powodów może być masa

    Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, helicobacter, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza - POKONANE, nowotwór piersi, co jeszcze ?!?!?!?!??!??!? %#^%&^@%^
    Starania 7 lat
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc <3
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
  • Kabi Autorytet
    Postów: 424 205

    Wysłany: 19 listopada 2016, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze poprostu robic kolejne badania i cierpliwie czekać :(

    A tak po za tym to w czwartek moj pecherzyk mial 24mm i wydawalo mi sie ze mialam owulacje kilka godzin po wizycie ale teraz mam wątpliwości bo od tamtej pory (oczywiscie przytulanie w ten dzien tez bylo) boli a raczej kłuje mnie w bole brzucha i raz w lewej raz z prawej a raz po srodku... nie wiem czy cos sie dzieje czy jaki jest powod bolu...

    thgf3e3ki66wropq.png
    4 lata starań
    2017 - 3x IUI :(
    I ICSI styczen '18 ---> :(
    Brak mrożaków
    II ICSI lipiec' 18
    Transfer 24.07 - - >7dpt beta 53.3 --> 9dpt beta 149--> 11dpt beta 342 - - > 15dpt beta 1078 - - > 20dpt beta 3805 i pęcherzyk 1cm na usg :)
    28dpt❤️ dzidzia 4mm
    ❄️❄️ czekają :)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 listopada 2016, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabi a gdzie robiłaś badanie na wrogość śluzu?

  • wombi Autorytet
    Postów: 3872 2495

    Wysłany: 20 listopada 2016, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia ze spa nfz Jagiellonska ;)
    Dzisiaj dyżur ma Brelik

    kaasik, SzewskaPasja, Kabusia, nika03 lubią tę wiadomość

    Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, helicobacter, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza - POKONANE, nowotwór piersi, co jeszcze ?!?!?!?!??!??!? %#^%&^@%^
    Starania 7 lat
    HSG, laparoskopia, histero, IUI :( histero z resekcją
    01.2016 I ICSI :( 1 zarodek, 0 mrożaków
    05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc <3
    11.2019 IUI :(
    12.2019 IUI :(
    02.2020 IUI :(
    06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu :(
    09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
  • kaasik Koleżanka
    Postów: 143 14

    Wysłany: 20 listopada 2016, 10:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia i trzymam kciuki :-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 10:41

    Aniołek [*] 12.2015 8tc
    Córeczka [*] 09.2016 10tc
    IO, hashi, niedobór VitD
  • Kabi Autorytet
    Postów: 424 205

    Wysłany: 20 listopada 2016, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie z tym badaniem byl wielki problem i sie naszukalam. Mialam szczescie jak zadzwonilam do VL i trafilam na kompetentną panią z recepcji i zapytalam czy robią u nich i powiedziala ze nie ale podobno Dr S. robi. Wiec tak trafilam do niego i on mo zrobił :)
    Ogolnie wszedzie jest napisane ze to badanie odbywa sie iles godzin po stosunku itd a u nas bylo inaczej. Doktor pobral śluz odemnie i nasienie od męża i w labotaroium kropelka tego i kropelka tamtego i sprawdzal zachowanie plemnikow.

    thgf3e3ki66wropq.png
    4 lata starań
    2017 - 3x IUI :(
    I ICSI styczen '18 ---> :(
    Brak mrożaków
    II ICSI lipiec' 18
    Transfer 24.07 - - >7dpt beta 53.3 --> 9dpt beta 149--> 11dpt beta 342 - - > 15dpt beta 1078 - - > 20dpt beta 3805 i pęcherzyk 1cm na usg :)
    28dpt❤️ dzidzia 4mm
    ❄️❄️ czekają :)
  • Kabusia Koleżanka
    Postów: 69 2

    Wysłany: 20 listopada 2016, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    Pozdrowienia ze spa nfz Jagiellonska ;)
    Dzisiaj dyżur ma Brelik
    Wombi powodzenia, trzymamy kciuki. Wypoczywaj w tym SPA ;)
    U mnie dziś przyszła opóźniona miesiączka, więc we wtorek pierwszy zastrzyk Mensinorm'u :)

  • Aga78 Autorytet
    Postów: 893 452

    Wysłany: 20 listopada 2016, 17:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombi, powodzenia, o której masz zabieg?Daj znać po wszystkim..

    14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Magda3232 Przyjaciółka
    Postów: 163 20

    Wysłany: 20 listopada 2016, 17:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zaszczyk nie od 4,dnia cyklu ja mam tak wziac

    magda
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 listopada 2016, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabusia u mnie miesiączka w piątek się pojawiła, więc pierwsi zastrzyk mnie jutro czeka

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 listopada 2016, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mensinorm od 4 dc.
    Wombi spokojnego pobytu w tym spa

  • Kabusia Koleżanka
    Postów: 69 2

    Wysłany: 20 listopada 2016, 22:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na rozpisce mam 3 dnia wziąć podwójną dawkę czyli 150, a później 7 zastrzyków w dawce 75. 28.11 wypada mi dziewiąty dzień cyklu i jadę na monitoring.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 listopada 2016, 08:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DR S. to Sienkiewicz? Czy to dobry lekarz? Nie wiecie, jak długie są do niego kolejki? Będę mieć inseminacje w Zdrojach na nfz ale chciałabym pójść do kogoś się skonsultować.

  • Kabi Autorytet
    Postów: 424 205

    Wysłany: 21 listopada 2016, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze to dobry lekarz. Ma dobre opinie. Jesy specyficznym człowiekiem ale dobrym specjalistą. Zobaczymy czy mi tez pomoze :) terminy nie sa straszne. Okolo tydzień oczekiwania na wizyte, a jak jest potrzeba to w kazdej chwili Cie przyjmie. Wyniki badań na prośbę wysyła sms zeby sie nie fatygowac do przychodni. Wiec ogolnie jestem zadowolona.
    Po za tym byl przy moim hsg ktore robila mi dr budzynska i on jek mowil co i jak ma robić (chyba ją uczy).

    thgf3e3ki66wropq.png
    4 lata starań
    2017 - 3x IUI :(
    I ICSI styczen '18 ---> :(
    Brak mrożaków
    II ICSI lipiec' 18
    Transfer 24.07 - - >7dpt beta 53.3 --> 9dpt beta 149--> 11dpt beta 342 - - > 15dpt beta 1078 - - > 20dpt beta 3805 i pęcherzyk 1cm na usg :)
    28dpt❤️ dzidzia 4mm
    ❄️❄️ czekają :)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 listopada 2016, 08:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kabi. 3 grudnia odbiorę wyniki, które robiłam na nfz i chyba pójdę do Niego, zobaczę co powie o Naszej sytuacji.

  • Mikuśka Autorytet
    Postów: 4522 1668

    Wysłany: 21 listopada 2016, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny jutro mam pierwszą wizytę u Ciepieli jak mam sie przygotowac psychicznie o co pyta jak wygląda wywiad? mam stresa chyba ;)

    7b0f9c1e19.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego