Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia 32 wrote:Badanie HSG na Jagiellońskiej wyglądało tak: rano zgłosiłam się na oddział, następnie pani pielęgniarka przeprowadziła ze mną wywiad. Następnie PC zrobił mi standardowe badanie ginekologiczne i usg. Przed HSG dostałam dwa zastrzyki w pośladki jeden przeciwbólowy a drugi rozkurczowy. Po ok 30 min. od zastrzyków PC zaprowadził na badanie. Po badaniu niestety ok 2 godzin trzeba czekać na wypis. Razem ze mną badanie miały robione 2 dziewczyny, więc miałam towarzystwo:).
dziękuje kochana za odpowiedz -
Ja badania zawdzięczam naszemu doktorowi PC, ktory od razu mi powiedział ze musimy to zrobic, potem w szpitalu sam mi robil zabieg i pobieral kosmowke do badania, odpowiednio zabezpieczyl. Dal namiary gdzie jechac. Jestem mu za to wdzięczna choć kosztowalo to nie malo. Balam sie trafie na innego lekarza ktory nie będzie wiedział jak zabezpieczyć materiał z poronienia.
PC mowil ze przy przyjęciu do szpitala od razu mowic o zabraniu materiału z poronienia, widzialm mimy niektórych i trochę się balam bo nie wszyscy to praktykują.Aniołek [*] 12.2015 8tc
Córeczka [*] 09.2016 10tc
IO, hashi, niedobór VitD -
kaasik wrote:Ja badania zawdzięczam naszemu doktorowi PC, ktory od razu mi powiedział ze musimy to zrobic, potem w szpitalu sam mi robil zabieg i pobieral kosmowke do badania, odpowiednio zabezpieczyl. Dal namiary gdzie jechac. Jestem mu za to wdzięczna choć kosztowalo to nie malo. Balam sie trafie na innego lekarza ktory nie będzie wiedział jak zabezpieczyć materiał z poronienia.
PC mowil ze przy przyjęciu do szpitala od razu mowic o zabraniu materiału z poronienia, widzialm mimy niektórych i trochę się balam bo nie wszyscy to praktykują.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 15:39
-
To jest straszne uczucie żyć z tą świadomością że twoje dziecko odeszło i nigdy się nie dowiesz dlaczego. A zapowiadało się, że jest zdrowy i dobrze się rozwija. Prenatalne wyszly wzorowo. Moje wyniki wyszły ok. Robiłam na trombofilie,
Białko C
Białko s
Zespół antyfosfolipidowy - wszystko w normie. -
PC jest zawsze uśmiechnięty, wesoły, żartuje, ale gdy robil mi usg przy 1 i 2 ciąży, to raptownie jego uśmiech zgasł a mina byla strasznie smutna. Nie wiedział jak nam to powiedzieć, ze to koniec, widziałam, ze jest mu przykro.
ale staral sie nam wszystko tłumaczyć, ja oczywiście nicnie słyszałam dlatego cieszę się ze byl ze mna mąż bo on wszystko ustalal z doktorem.
Jeszcze i my będziemy ziemskimi mamami, musimy w to wierzyć
Aniołek [*] 12.2015 8tc
Ja tez we wrześniu zrobilam masę badan: trombofilia, zespol antyfosfolipidowy, kariotypy, mutacje mthfr, bialko s i c, homocysteina, kwas foliowy - wszytsko w normie, nie wiem już gdzie szukac przyczyny. Wbilam sobie do glowy, ze produkuje wadliwe jajcaAniołek [*] 12.2015 8tc
kaasik wrote:PC jest zawsze uśmiechnięty, wesoły, żartuje, ale gdy robil mi usg przy 1 i 2 ciąży, to raptownie jego uśmiech zgasł a mina byla strasznie smutna. Nie wiedział jak nam to powiedzieć, ze to koniec, widziałam, ze jest mu przykro.
ale staral sie nam wszystko tłumaczyć, ja oczywiście nicnie słyszałam dlatego cieszę się ze byl ze mna mąż bo on wszystko ustalal z doktorem.
Jeszcze i my będziemy ziemskimi mamami, musimy w to wierzyćkaasik lubi tę wiadomość
-
Nasienie ok. Nie jest może jakies książkowe. Ale dr PC nie miał zastrzeżeń. Dodatkowo jeszcze karmię męża androvitem i i wyniki są jeszcze lepsze. Problem jest z owulacją. Próbowaliśmy naturalnie z clo przez 3cykle. Ale nic z tego nie wyszło. Więc doktor zaproponował inseminacja
-
kaasik wrote:Ktos tu pisal wcześniej chyba Wombi, ze maja dyżury na kasprzaka i ze miala w święta transfer, ale sie wypowie jak zajrzy...Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
MisiaZ88 wrote:Kabi czy test na wrogość śluzu miałaś robiony na pierwszej wizycie u Sienkiewicza ?
4 lata starań
2017 - 3x IUI
I ICSI styczen '18 --->
Brak mrożaków
II ICSI lipiec' 18
Transfer 24.07 - - >7dpt beta 53.3 --> 9dpt beta 149--> 11dpt beta 342 - - > 15dpt beta 1078 - - > 20dpt beta 3805 i pęcherzyk 1cm na usg
28dpt❤️ dzidzia 4mm
❄️❄️ czekają
23.12.2022 Transfer blastki 4.1.2. —> 8dpt beta 60 --> 11dpt beta 248 —> 20dpt beta 3870
18.01 USG…? -
nick nieaktualny
-
Bridget wrote:Dziewczyny, ale w święta i w niedzielę robią chyba tylko ivf
Ja raz miałam sytuację,że najlepiej byłoby zrobić IUI w niedzielę, ale w niedzielę nie robią i zrobiono mi w sobotę, więc trzeba się dopytać .Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 13:19