X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika VitroLive Szczecin
Odpowiedz

Klinika VitroLive Szczecin

Oceń ten wątek:
  • inka2707 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Tak jest inka. Właśnie tak jak piszesz! :)
    Łyżeczka na kubek. Zaparzać 30 min. odcedzić i pić wieczorkiem

No dobra. To zaczynam. Może nawet gdzieś znajdę jakieś małe sitko :D

Dzięki!

Niuni lubi tę wiadomość

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko załapalo owsiki masakra jeszcze tego u nas nie bylo

7b0f9c1e19.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki ;-)
    Nie odzywałam się, bo jakoś ostatnio mam nerwa i wszystkim sie za bardzo przejmuje. Nie chciałam dokładać sobie dodatkowych stresów i odstawiłam internety ;-p
    U mnie póki co ok. Maluszek rośnie. W poniedziałek będę mieć usg prenatalne. Ale ciiii nie myślę o tym ;-p jak mam objawy to czyję się słabo, ale jak nie mam to mam stresa. Już wolę te objawy ;-)
    Nadrobiłam co u Was;-) Trzymam kciuki!! Asik i za Ciebie oczywiście też ;-*

P.s. Jestem na forum ciążówek, ale to nie to samo co tu u nas. Tam jakieś hejty i dziwne akcje. SZOK!! Kobiety kobietom różne cyrki robią. I po co?! Ehhh jakbyśmy mało przeszły. Same sobie dokładają.

P.s.2. ja też piłam ziółka ;-) jeszcze zostało. Jak Któraś chętna to mogę odstąpić ;-) oby i Wam pomogły!!

Niuni, Iwkaaa lubią tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula super wiadomości!! Trzymaj się i nie denerwuj :-* gdzie idziesz na prenatalne i do kogo?

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Hej kobietki ;-)
    Nie odzywałam się, bo jakoś ostatnio mam nerwa i wszystkim sie za bardzo przejmuje. Nie chciałam dokładać sobie dodatkowych stresów i odstawiłam internety ;-p
    U mnie póki co ok. Maluszek rośnie. W poniedziałek będę mieć usg prenatalne. Ale ciiii nie myślę o tym ;-p jak mam objawy to czyję się słabo, ale jak nie mam to mam stresa. Już wolę te objawy ;-)
    Nadrobiłam co u Was;-) Trzymam kciuki!! Asik i za Ciebie oczywiście też ;-*

P.s. Jestem na forum ciążówek, ale to nie to samo co tu u nas. Tam jakieś hejty i dziwne akcje. SZOK!! Kobiety kobietom różne cyrki robią. I po co?! Ehhh jakbyśmy mało przeszły. Same sobie dokładają.

P.s.2. ja też piłam ziółka ;-) jeszcze zostało. Jak Któraś chętna to mogę odstąpić ;-) oby i Wam pomogły!!

Może ja bym spróbowała tych ziół?? mam w tym tygodniu wizytę u PC , od nowego cyklu rozpocznę stymulacje,, biorąc pod uwagę moje AMH to czas gra na moją niekorzyść wiec lepiej żeby to wszystko szybciej się odbyło;)

Sylwia211987

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik86 wrote:
    Andziula super wiadomości!! Trzymaj się i nie denerwuj :-* gdzie idziesz na prenatalne i do kogo?
    Idę do VL. Jak nie pomyliłam nazwiska to Jerzy Węgrzynowski. Jest na liście lekarzy rekomendowych do wykonania usg prenatalnego. Miałam to zrobić u Bączka, ale on na tej liście nie jest ;-p

dqpri09kh0x52aib.png

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia211987 wrote:
    Może ja bym spróbowała tych ziół?? mam w tym tygodniu wizytę u PC , od nowego cyklu rozpocznę stymulacje,, biorąc pod uwagę moje AMH to czas gra na moją niekorzyść wiec lepiej żeby to wszystko szybciej się odbyło;)
    Nie ma problemu mogę podesłać. Napisz na prive ;-)

dqpri09kh0x52aib.png
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Świetnie odezwę się jutro bo teraz muszę pedzić do pracy a już jak zwykle jestem do tyłu z czasem.jutro na pewno się odezwę i dogadamy szczegóły transakcji

Sylwia211987
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Idę do VL. Jak nie pomyliłam nazwiska to Jerzy Węgrzynowski. Jest na liście lekarzy rekomendowych do wykonania usg prenatalnego. Miałam to zrobić u Bączka, ale on na tej liście nie jest ;-p
    Ooo to daj znać po, bo jak ja byłam w 17 tc i poszłam do Niego to powiedział, że po co przyszłam jak on nic tam nie zobaczy. On specjalizuje się w serduszkach. Ciekawe co Ci powie. Mnie wysłał do Diagenu i miałam przyjść ewentualnie ok 21 tc. Nie poszłam. Chodzę do Diagenu do Mędrka. Jakby co to polecam :-) a u Bączka prenatalne robi jakaś kobieta, nie On, ale podobno też jest dobra. Zawsze dają zdjęcia.

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik86 wrote:
    Ooo to daj znać po, bo jak ja byłam w 17 tc i poszłam do Niego to powiedział, że po co przyszłam jak on nic tam nie zobaczy. On specjalizuje się w serduszkach. Ciekawe co Ci powie. Mnie wysłał do Diagenu i miałam przyjść ewentualnie ok 21 tc. Nie poszłam. Chodzę do Diagenu do Mędrka. Jakby co to polecam :-) a u Bączka prenatalne robi jakaś kobieta, nie On, ale podobno też jest dobra. Zawsze dają zdjęcia.
    Kurczę to mnie zmartwiłaś. Do niego skierowała mnie EB. Poza tym czytałam, że usg prenatalne powinno się wykonywać między 11 a 13 tc. To ciekawe. Jak mi tak powie to będę rzadąć zwrotu kasy !! ;-p a nie wiesz jak babeczka się nazywa ta od Bączka?

dqpri09kh0x52aib.png

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze z ciekawości weszłam na stronę VL sprawdzić cenę. Tam maja wszystko opisane. I optymalny czas to 11tc a 13tc +6 dni. Później w II i III trymestrze tez rozpisane kiedy robić. Oprócz Wegrzynowskiego w VL jescze dwóch lekarzy robi. I powiedz mi kochana zapłaciłaś za usg a on i tak noc nie zrobił?

dqpri09kh0x52aib.png
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Jeszcze z ciekawości weszłam na stronę VL sprawdzić cenę. Tam maja wszystko opisane. I optymalny czas to 11tc a 13tc +6 dni. Później w II i III trymestrze tez rozpisane kiedy robić. Oprócz Wegrzynowskiego w VL jescze dwóch lekarzy robi. I powiedz mi kochana zapłaciłaś za usg a on i tak noc nie zrobił?
    Nie, nic nie zapłaciłam. Tak, masz rację. Też robiłam ok 13 tc pierwsze prenatalne. Do Wegrzynowskiego skierował mnie PC żeby sprawdzić czy z maluchami ok, ale on tak mnie potraktował. Nie wiem, czy to przez to, że nie mogą prowadzić ciąż jednokosmowkowych, nie wiem.mi powiedział, to co napisałam, że on nic tam nie zobaczy. Zobaczymy, co u Ciebie powie. Może to przez moją ciążę, nie wiem. A co do Bączka to najlepiej zadzwonić i spytać na recepcji, ale moja koleżanka tam chodzi i mówi, że właśnie ta babka jest bardzo fajna.

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula, Wegrzynowski to bardzo dobry specjalista, na pewno najlepszy w okolicy! Też u Niego byłam! Jak maluszek nie chce się ukladac, to wysyła Cię na spacer i próbuje znowu. Jak nie da rady wyznacza Ci inny termin.
    Tak faktycznie, trochę szybko u Ciebie te USG? Tak właściwie to dlacZego? Nie możesz się wstrzymać jeszcze??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 15:27

1769e124dc.png

Wysłany: 5 grudnia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuni wrote:
    Andziula, Wegrzynowski to bardzo dobry specjalista, na pewno najlepszy w okolicy! Też u Niego byłam! Jak maluszek nie chce się ukladac, to wysyła Cię na spacer i próbuje znowu. Jak nie da rady wyznacza Ci inny termin.
    Tak faktycznie, trochę szybko u Ciebie te USG? Tak właściwie to dlacZego? Nie możesz się wstrzymać jeszcze??
    Haha Niuni doczekać się z jednej strony nie mogę, ale to nie to. EB mnie skierowała i tak kazała się umówić. To akurat będzie równiutko 11 tc. No zobaczymy.
    Faktycznie Asik może u Ciebie inaczej, bo ciąża jednokosmówkowa. Dam znać.

dqpri09kh0x52aib.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey
    Witaj Andziula dobrze ze sie odezwałas ja zarówno w pierwsze jaki w drugiej ciazy miałam prenatalne 12 tyg a drugie to zalecają robić tak najlepiej 22 23 tydz własnie po to aby było widac serduszko dobrze ja tez byłam umówiona do Węgrzynowskiego niestety nie doczekałam :( ale czytałam duzo o nim i własnie mówią ze jest fachurą od serduszek

7b0f9c1e19.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis poleciałam do ginekologa w związku z tym ze juz mnie wszyscy lekarze znają to dostałam sie od razu hehehhe poszłam na nfz a ona zabrał mnie do swojego gabinetu prywatnego i tam u siebie mi zrobił usg powiedział ze wszysko jest ok ze było jajeczkowanie z ze w lewym widac ślady po pęcherzykach a w prawym jest jeden 15 mm ze powinnien sie wchłonąc przy badaniu stwierdził lekka nadżerkę i zaczerwienioną śluzówkę dał jakiś krem dopochwowy
    a ja sie dziwnie czuje jakbym miała juz dostac okres powiedział mi ze moze to zawirowania hormonalne i mam obserwować
    zakupiłam ten krem i probiotyk i zapłaciłam prawie 100 masakra dobrze ze wizyta darmowa ;)
    a moje zaowsikowane dziecko dostało leki tzn wszyscy dostalismy i od jutra bedziemy sie odrobaczac ehhh

7b0f9c1e19.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Haha Niuni doczekać się z jednej strony nie mogę, ale to nie to. EB mnie skierowała i tak kazała się umówić. To akurat będzie równiutko 11 tc. No zobaczymy.
    Faktycznie Asik może u Ciebie inaczej, bo ciąża jednokosmówkowa. Dam znać.
    Chodzi mi o to, że jak jest późniejszy tydzień to po prostu lepiej wszystko widać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 16:59

1769e124dc.png
  • Niuni Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka to w sumie dobre wiadomości. Była owu-super, czyli twoje cykle są ok :)
    Nie mogę się już doczekać, żeby się dowiedzieć jak tam wygląda sytuacja u mnie..
    A jaki probiotyk masz??

Kuźwa, owsiki!!? Ale Wam się przyplątały ;)

1769e124dc.png
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIkuśka, napisałam priv:)

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    wstyd się przyznać ale nie mam pojecia jak tu napisać na priv, wysłałam ci zaproszenie, może wtedy mi się uda;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 10:14

Sylwia211987
‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ