Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak tak mikuska ja to miałam ale u nas mówiliśmy że pod embrioskopem a może to druga nazwa tego time laps...w każdym razie mam z tego filmik.. Trochę zawiedziona jestem myślałam że to będą wszystkie komórki nagrane jak się dzielą itp a to dali jedna i jeszcze w takim przyspieszenit że komórka dzieliła się 117 godzin a film trwa chyba 19 sekund...ale pamiątka jestSylwia211987
-
To chyba właśnie to, nie muszą wyciagac komorek z inkubatorów zeby je oglądaćIV. 2017 - VI 2018 -4 IUI
XII.2017 - 1 ICSI, brak ❄
VI.2018 - 2 ICSI 1 ❄
X. 2018 crio
I. 2019 -3 ICSI ❄
Niedoczynność, pai-1 4g homo, mthfr 1298a c hetero, ana+, kir aa, nk 25,5% -
Za to mi wczoraj EB obejrzała pęcherzyki, siada do biurka i mamrocze do siebie: "No mam nadzieję, że uda się coś dobrego pobrać z tych pęcherzyków".
Dobrze, że wcześniej tu na forum przeczytałam, że EB miewa takie mocno pesymistyczne podejście, bo bym chyba osiwiała na miejscu X) -
nick nieaktualnyHej dziewczyny jestem tu nowa,wybieram się 10.01 do dr Sienkiewicza na konsultacje.Chcialabym żeby przeprowadzili nam AIH bo wiem że mąż niestety jest przyczyna naszych problemów.Czy miałyście może doświadczenie AIH ? Liczę ze nie będą Namawiali nas na milion badań itp bo postarałam się wszystkie badania zrobić przed konsultacja.Ciekawa tez jestem ile się czeka na AIH? Staramy się już 2 lata bez skutku,brałam już ovitrelle miałam monitoring i liczę ze jak tam pójdę to znajdziemy wspólnie przyczynę.
-
To prawda PC jest czasem zakręcony... Jak by urwał się z choinki... Tyle czasu człowiek do niego chodzi płaci kasę a On nie raz nie wiedział co jest pięć
U nas np sam zaproponował imsi nasienia i to trzeba wpisać w kartę jajeczkowania i gdybym się go nie zapytała przed wyjściem z ostatniego monitu to nawet by nam tego nie zrobili... Wtedy się ocknął i mówi tak tak fakt i zaznaczył na karcie w drzwiach gabinetu. U bączka np co prawda są opóźnienia ale jak się wchodzi to on otwiera sobie twoją kartę w systemie i czyta co jest pięć i komentuje i potem przechodzi do wizyty dlatego nie raz się siedzi i czeka po 1.5h.
A co do EB to jak ja tej kobiety nie trawię masakra... Jak ją zobaczyłam w dniu punkji to myślałam że się popłaczę !! Nie podchodzi mi ona ani trochęIVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
Kir - Bx -
Mikuśka wrote:zocha o której miałas wizyte tez jestes u PC???
Ja u WG wizytę miałam o 15:20, do recepcji byla taka kolejka że az sie wystraszylam, w ogóle wczoraj to ruch był tam jak na dworcuIV. 2017 - VI 2018 -4 IUI
VI.2018 - 2 ICSI 1 ❄
X. 2018 crio
I. 2019 -3 ICSI ❄
Też mieliśmy Time laps, chociaż P.B nam przy pierwszym in vitro odradzal. A ja stwierdziłam, że to będzie pierwsze i ostatnie, no i mimo słabego nasienia i polimorfizmu 7t u mojego męża, było 5 blastocyst, bardzo dobrej jakości. Wierzę, że to pomoglo9.05.2018 I ICSI
24.05.2018 transfer:(
24.07.2018 criotransfer:(
25.09.2018 criotransfer 10dpt-408,05 13dpt-1872,13 15dpt-5038,65 17dpt-11937,90 Pozostało❄️❄️ 11.06.2019 Franio❤️ -
Dziewczyny, a można o tak zmienić lekarza prowadzącego? Czy to tak nie bardzo wypada? Jestem u EB ale jakoś nie jestem do niej przekonana..09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia
Zaczynamy kolejne starania -
U nas pierwsza procedura nic tylko stymulacja efekt jedna wczesna blastocysta z pobranych 5coc.druga stymulacja suplementy i embrioskop efekt 4 blastocysty.więc różnica jest..co pomogło nie wiem...
Tak PC jest zakręcony ale zawsze staram się go też zrozumieć...w końcu nie jestem sama jedna..ma nas trochę ...także ja mu wybaczam wszystkie przewinienia jego...
Co do EB straszna jest typowa BABA ..miałam u niej chyba 3wizyty plus punkcja. Nie chce mieć z nią nic wspólnego nie podeszła mi jako lekarz w ogóle
Karolkowa myślę że tak ze możesz przecież to ty decydujesz z kim będziesz współpracować.Sylwia211987 -
Karolkowa oczywiście że można, ja w zeszlym roku musialam zrobić pierwszą wizytę przed in vitro u Eweliny bo mój lekarz byl niedostępny, a to bylo przed badaniem klinicznym wiec nie moglam czekać. Pozniej wróciłam do WG i nie wiem co musiałoby się stac zebym go zamienila. Odpowiada mi bardzo. Co do EB to raczej nie przypadła mi do gustu ale nie bylo tragedii. Jesli lekarz ci nie odpowiada to bez skrupułów zmien. W końcu oni są dla nas a nie my dla nich
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 14:58
IV. 2017 - VI 2018 -4 IUI
VI.2018 - 2 ICSI 1 ❄
X. 2018 crio
I. 2019 -3 ICSI ❄
A jeżeli chodzi o immunologię to gdzie w Szczecinie się kierować? Wiem że ten temat był poruszany na forum, ale nie mogę znaleźć. Do Bączka? Dobrze kojarzę?
A nie, Paśnik chyba tak? On przyjmuje też w Szczecinie??Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 16:52
09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia
Zaczynamy kolejne starania -
karolkowa wrote:A jeżeli chodzi o immunologię to gdzie w Szczecinie się kierować? Wiem że ten temat był poruszany na forum, ale nie mogę znaleźć. Do Bączka? Dobrze kojarzę?
A nie, Paśnik chyba tak? On przyjmuje też w Szczecinie??karolkowa lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj miałam pierwszą wziytę od transferu i pierwsze usg. Jest pęcherzyk ale na razie nie ma tętna. Mam się nie martwić na zapas jeszcze i oszczędzać się.
Karolkowa ja zmieniłam lekarza i nikt na mnie krzywo nie patrzył, nowy lekarz nie pytał czemu do niego nagle przyszłam jak miałam innego prowadzącego więc pełen luz.3 IUI -
1 IVF - 1 zarodek criotransfer
08.2019 - córeczka