Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny:
Mam zrobić
przeciwciala antykardiolipinowe IgM i IgG - 1
P/ciała p/ Beta-glikoproteinie IGG i IGM
Trombofilia
białko S
APTT
LAC
krzywa cukrowa i insulinowa
czy istnieję szansa, że skoro kazał mi zrobić te badania lekarz przyjmujący prywatnie to jak pójdę do internisty lub ginekologa do lux medu (mam tam pakiet) to da mi skierowanie do nich do labu? Macie jakieś doświadczenie w temacie? To kolejna kupa kasy... -
Kraspedia jeżeli masz takie badania w pakiecie to jak pójdziesz po skierowanie do lekarza z luxmedu to powinni bez problemu Ci dać. Ja tak robię tyle że mam medicover. Chodzę do prywatnego gin i potem idę do gin z medicover ale mój prowadzący gin zleca mi jakieś badania to zawsze proszę żeby mi zaznaczył w takiej tabeli jakie badania mam zrobić albo żeby zapisał bo nie raz ten gin z medicover się przyczepia dlaczego ja robię takie badania ale i tak zawsze daje skierowanie. Jak dla mnie łaski nie robi masz to w pakiecie więc Ci się należy i tak płaci za to firma a nie oni więc co im zależy. Ja np robiłam całą wirusówke przez ivf dla siebie i męża 800 zl w kieszeni.IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
Kir - Bx -
Ale się wkurzyłam znowu schody....chciałam druga wizytę u Paśnika załatwić między10a16 bo 17 idę do szpitala na tą histeroskopie .wyniki będę miała około 10luty...A tu lipa...docent akurat od 10do 16 na urlopie. Chciałam wszystko załatwić przed szpitalem..bo jeśli docent zaproponuje dłuższe leczenie to bez sensu kłaść się teraz do szpitala
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 15:47
Sylwia211987 -
Sylwia tak to właśnie jest, zawsze cos wyskakuje co krzyżuje nam plany
sylwia211987 lubi tę wiadomość
IV. 2017 - VI 2018 -4 IUI
XII.2017 - 1 ICSI, brak ❄
VI.2018 - 2 ICSI 1 ❄
X. 2018 crio
I. 2019 -3 ICSI ❄
Niedoczynność, pai-1 4g homo, mthfr 1298a c hetero, ana+, kir aa, nk 25,5% -
A ja dziś miałam ostatnią wizytę z monitorowaniem i mam 10 pęcherzyków dziś ostatni zastrzyk stymulacji jutro ostatni domiesniowy i w czwartek punkcja
estradiol ładny, progesteron do du** więc transfer odroczony będzie crio.
Lisek1985, Iwkaaa, Makas, Julka19, Zocha85 lubią tę wiadomość
-
Lońka 10 pęcherzyków super wynik oby tak dalej
Sylwia niestety czasem tak bywa że wszystko sobie zaplanujesz a potem lipa
Ja niestety w tej sprawie nie mogę nie robiłam tych badań.
Kurczę mam wrażenie że ta moja Miśka coś za mało się rusza. Za dnia czasem kopnie a tak wieczorem tylko jej się przypomniLońka lubi tę wiadomość
IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2024-powrót do gry
Kir - Bx -
czesc Dziewczyny!
bylismy dzisiaj u PC. Rozmawialismy o tym programie klinicznym. i to wyglada tak, ze gdybysmy chcieli komercyjnie, to startujemy z poczatkiem lutego, niby leki z jakiejs lepszej grupy, refundowane. Kosazt lekow wg niego 300 zl + 6600 punkcja+ 1000 ewentualne mrozęnie+ embryoscope ewentualnie. Jesli badanie kliniczne, to wtedy leki nierefundowane- wg niego z innej grupy, niz on by chcial, okolo 3000. Potem punkcja 6600 itd. Sponsor zwraca maks 8800, jesli bedzie zarodek top quality i nie bedzie crio. I jakies jeszcze wykluczenia. Ale o tym, czy jest okej, to dowiadujemy sie w dniu transferu. Jesli nie ma top quality, jesli crio, to sponsor refunduje maks chyba 2800. Wiec placimy 200 zl plus 6600... itdi powiem Wam tak- ch#j wie, co robic!! nie wiem.
a poza tym- czy ktos z Was zmienil kiedys lekarza z PC na kogos innego? Kurde, ja nie wiem, jestemsmy jacys nieprzekonani do niego. Jego optymizm wydaje mi sie troche przesadzony,absolutnie nie podwazam kompetencji jego, bo mysle, ze jest doskonalym fachowcem. Ale co sie jego pytam, to czuje sie jak idiotka. Czy ktos mial takie odczucia? czy ja jestem durna?Asia28 lubi tę wiadomość
- rozpoczęcie starań IX 2015
- 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
- XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
- XII 2020 Synek - naturalny cud😍
- VI 2022 cb
- III 2023 antybiotykoterapia dr P
AMH 0,23😱
- VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
X 2024 czwarta procedura, trzy zarodki.
XI 2024 transfer 6.1.1 i 3.1.2 (accofil i encorton), nieudany.
XII 2024 transfer 4.2.2, (accofil, prograf, encorton)nieudany 🥴
II 2025 piąta procedura, zero zarodków. -
Lonka super, zaszalalas dziewczyno, oby tak dalej.
Kulta to trudna decyzja, musisz wszystko przemyśleć i może faktycznie idz na konsultacje do innego lekarza, zobaczysz co powie i może będzie ci łatwiej podjąć decyzję czy podchodzic do badaniaIV. 2017 - VI 2018 -4 IUI
XII.2017 - 1 ICSI, brak ❄
VI.2018 - 2 ICSI 1 ❄
X. 2018 crio
I. 2019 -3 ICSI ❄
Niedoczynność, pai-1 4g homo, mthfr 1298a c hetero, ana+, kir aa, nk 25,5% -
Lonka zaciskam mocno kciuki! Kulta co do P.C to miałam z nim do czynienia podczas transferu i byłam bardzo zadowolona, bo rozładowal mój stres. Na wizycie nigdy u niego nie byłam.9.05.2018 I ICSI
24.05.2018 transfer:(
24.07.2018 criotransfer:(
25.09.2018 criotransfer 10dpt-408,05 13dpt-1872,13 15dpt-5038,65 17dpt-11937,90 Pozostało❄️❄️ 11.06.2019 Franio❤️ -
Makas wrote:Dziewczyny powiedzcie proszę, czy leki do kriotransferu zaczyna się brać w pierwszym dniu cyklu, czy jakoś przed? Nie wiem jak umawiać wizytę, żeby nie było za późno.
Makas lubi tę wiadomość
9.05.2018 I ICSI
24.05.2018 transfer:(
24.07.2018 criotransfer:(
25.09.2018 criotransfer 10dpt-408,05 13dpt-1872,13 15dpt-5038,65 17dpt-11937,90 Pozostało❄️❄️ 11.06.2019 Franio❤️ -
Kulta ciężki wybór. Tak to właśnie bywa z tymi badaniami człowiek się nastawi a potem takie wymogi że człowiek głupie i nie wie co robić. Uważam że bardzo rygorystyczne wymogi zarodek top quality plus bez crio... Ale niby jak tego nie spełniasz to i tak oddają trochę kasy więc nie jest zle. Więc niby kwestia leków. A co PC na to? Proponuje swoje leki czy z badania? A jeżeli chodzi o kwestię 300 zl na leki to tak nie do końca zawsze coś się urodzi bo trzeba zwiększyć dawkę albo wydłużyć stymulacje, oczywiście nie życzę Wam tego ale wydaje mi się że te 300 zl to zanizone. Dolicz do tego badanie proga plus estradiol no i jak coś po punkcji cała lista leków.
A co do PC to ja byłam jego pacjentką i fakt jego optymizm jest przesadzony. My na wizycie po 1 ivf nieudanym usłyszeliśmy od niego że ponoc dalej reaguję na leki i mam dużo pęcherzyków ( gdzie przy punkcji okazało się że dużo jest złych) i proponuje dalej stymulacje póki organizm reaguje. Ani rozmowy dlaczego nam się nie udało 1 ivf ani nic o tym że był tylko 1 zarodek!!! Zero badań pomysłów co by może zmienić tylko odrazu 2 ivf nawet nie spytał czy mamy kasę na 2 ivf a to było miesiąc po 1 ivf bo miałam świeży transfer! Powiedziałam mu wtedy że nie chcę podchodzić tak odrazu do 2 ivf że nie czuję się na siłach no i nawet nie mam kasy i poszłam na wizytę do Bączka i tak już u niego zostałam i u niego robiliśmy 2 ivfWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 22:25
IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2024-powrót do gry
Kir - Bx -
nick nieaktualnyMakas wrote:Abvonc nic nie sumplemetuje. A Ty? Ja powinnam w 3 tygodniu lutego być na wizycie i mamy ustalać leki.
Nie wiem jak wygląda kroitransfer, bo pierwszy raz będę podchodzić. Możecie napisać proszę jak to wygląda?
My mniej więcej w tym samym czasie rozpoczniemy ,crio transfer umówiony będzie przy dobrym wzroście endo.przy wizycie zapytaj aby opisał Ci Twój gin jak to dokładnie wygląda, ważne aby przed nie brać prysznica z użyciem chemii , perfum ,etc.
Być wypoczętym i nie stresować się nadto ( choć nie wiem jak to w ogóle możliwe
Dobrego dnia Dziewczyny !Makas lubi tę wiadomość
-
Makas ja właśnie zaczynam podchody do crio i leki biorę od drugiego dnia cyklu. Jeśli możesz to umów się na wizytę jeszcze przed @, żeby lekarz mógł Cię porządnie zbadać. I wtedy też na spokojnie leki wykupisz.
Kulta ja miałam leki do stymulacji refundowane, stymulacja trwała w sumie jakieś 15 dni i poszło ok. 900 zł. A później jeszcze 650 zł na leki do brania okołotransferowe. Pewnie sporo zależy od tego, jakie leki Ci przepiszą, ale 300 zł to chyba mocno optymistyczne założenie.
Makas lubi tę wiadomość