Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMakas wrote:Abvonc ale super!!! Ja 8 mam wizytę, na której będziemy ustalać dzień transferu. Trzymam za Ciebie za nas kciuki. A jakieś leki masz dodatkowo? Kto Cię prowadzi?
Prowadzi mnie RK . Transfer chyba będzie robił dr. Brelik ( tego dnia ma dyżur na Kasprzaka)
Czyli ok tygodnia po mniej mniej więcej .
Walczymy i trzymamy kciuki -
Abvonc ja od wczoraj jestem ciągle głodna, burczy mi w brzuchu pomimo, że jestem najedzona. Mam wrażenie, że mam zgage choć nie wiem jak to jest, bo nigdy jej nie miałam hehe Wydaje mi się, że transfer będę miała 13-14.03.
A dostałaś jakieś leki dodatkowo? Czy tylko te co miałaś? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMakas Ja to drobna jestem to pare kg na pewno nie zaszkodzi , najważniejsze zdrowo się odżywiać i psychicznie odpowiednio nastawić , a z tym najgorzej , ciężko po poronieniu i kilku niepowodzeniach , no ale walczymy . Może w końcu spełnimy marzenia . Każda z nas na swój sposób to przechodzi i na pewno każdemu trudno wyluzować na 100 % .
-
Abvonc ja od 2 dnia cyklu estrofem 3x1, 1x encortn i 1x acard i ciekawa jestem co mi jeszcze dojdzie. A co to takiego embryoglue? Czy to jakiś żel ? Lekarz Wam polecił?
Myśl pozytywnie , wiem ,że łatwo się mówi. Damy radę zobaczysz jeszcze w tym roku będziemy rodzić hehehe trzymam kciuki i pisz na bieżąco jak tam u Ciebie. Pozdrawiam -
nick nieaktualny
-
Jak tam dziewczyny u Was z samopoczuciem?
Karolkowa jak u Ciebie? Jakieś objawy dostrzegasz- czy odpuściłas i nie doszukujesz się..
Miłego weekendu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 11:34
-
Ja wczoraj i przedwczoraj czułam podbrzusze. Czasem mocno, czasem lekko. Ale nie wsłuchiwałam się, było dość wyraźnie czuć. Dzisiaj mam czasem kłucia pachwin/ jajników a to akurat chyba nie jet dobrze. No i mam suchość pochwy, a to dziwne bo wcześniej chociaż luteina leciała a teraz nic. Dziwne. A Ty??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 12:04
09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia
Zaczynamy kolejne starania -
Hm.. Ja mam tak od wczoraj ale lekkie klucie prawej strony a dziś tak mnie podbrzusze ciągnie ale to tak zraz po przebudzeniu teraz spokój. Ja luteiny nie mam tylko żel ale wygladem przypomina luteine i wczoraj przy aplikacji zauważyłam że takie różowe wyszly resztki.. Suchości nie mam wręcz mokro czasem wole nie wstawać bo boje sie tej wilgoci.
Ty miałaś 3 dniowy czy blastke zarodek
Bo ja miałam 6 dniowy podany.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 12:01
-
Ja miałam 5 dniową blastkę. 1 dnia po transferze wieczorem przy aplikacji też miałam delikatne plamienie. Nie wiem oj nie wiem. Chciałabym żeby ten czas szybko minął.
09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
W ogóle coś mnie tam piecze (( Nie wiem czy jakieś zapalenie czy co.. Nie wiecie co mogę stosować żeby nie zaszkodzić???09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
Ja jak mialam takie pieczenie od luteiny to na bawiłam się grzyba...pisz od razu do swojego lekarza ja przez.to wylądowała u pc i odstawiłam luteine. Nigdy wiecej luteiny!
Oj.. Tak czas ten jest najgorszy... Ja widzę ze co transfer to inne objawy yyy..... Np. Przy tym szybko mnie cycki zaczely boleć ze nawet nie moge dotknąć i twarz mam jakas taka w wypryskach. A przy żadnym nie miałam..nie wiem od czego to zależy.
Ja w dniu transferu mialam niski progesteron więc biore 2 x prolutex w srode mam powtorzyc wynik ale zrobie w poniedziałek. Zmartwil mnie ten progesteron. -
Ja też miałam w poprzednich transferach inaczej. Wcześniej to dopiero koło 6 dnia po transferze cokolwiek czułam a teraz już na drugi dzień. A co do tego pieczenia to już mówiłam przed transferem EB o tym, ona sprawdziła pH powiedziała że jest dobre i że mam pałeczki kwasu mlekowego aplikować. Ale jakoś nie pomogło a teraz już po transferze i nie wiem co jest bezpieczne.. W ogóle ja mam często jakieś infekcje.. Dbam o higienę a tu takie kwiatki09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
nick nieaktualnyLońka wrote:Ja jak mialam takie pieczenie od luteiny to na bawiłam się grzyba...pisz od razu do swojego lekarza ja przez.to wylądowała u pc i odstawiłam luteine. Nigdy wiecej luteiny!
Oj.. Tak czas ten jest najgorszy... Ja widzę ze co transfer to inne objawy yyy..... Np. Przy tym szybko mnie cycki zaczely boleć ze nawet nie moge dotknąć i twarz mam jakas taka w wypryskach. A przy żadnym nie miałam..nie wiem od czego to zależy.
Ja w dniu transferu mialam niski progesteron więc biore 2 x prolutex w srode mam powtorzyc wynik ale zrobie w poniedziałek. Zmartwil mnie ten progesteron.
Dziewczyny mam pytanie co ile godzin bierzecie leki przed transferem ( co 8 ? ) , 3 x dziennie -
Ja dostałam żel crinone zamiast luteiny.
Jesli chodzi o leki to ja o 9h 15h i 21h jakoś tak to rozlozylam. Ja nie mam az tak mocnych tych bóli wiec na razie nie biore nospy. Ale przed ostatnim transferem brałam... -
Ja leki zawsze brałam co 8 h. Czasami musialam robić "przerwę" w spaniu żeby wziąć leki
abvonc lubi tę wiadomość
IV. 2017 - VI 2018 -4 IUI
XII.2017 - 1 ICSI, brak ❄
VI.2018 - 2 ICSI 1 ❄
X. 2018 crio
I. 2019 -3 ICSI ❄
Niedoczynność, pai-1 4g homo, mthfr 1298a c hetero, ana+, kir aa, nk 25,5%