Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzyzia wrote:Dostalam polecenie, ze poki beta rosnie to mam brac wszystkie leki i jutro powtorzyc. Boje sie po prostu, jak dlugo to potrwa. No bo co jak jutro znowu minimalnie urosnie? Jak dlugo bede sie tak bujac? Tak sie chcialam tylko wyzalic, oczywiscie ze wszelkie decyzje to mi podejmuje lekarzSylwia211987
-
Mikuśka wrote:Sylwia na ktora masz godzine ??
Nie wiem czy te leki plmoga no nic zobaczymy a jak nie to ciekawa jestem jaki bedzie inny plan co moxna jeszcze zgobic by endo roslo
A ten lek od pasnika to na co jest co ma za zadanie???Sylwia211987 -
O matko Sylwia to co piszesz to dla mnie czarna magia... Gdyby nie to forum to ja bym ponad polowy rzeczy nie wiedziała. Sylwia ile ty miałaś nie udanych transferów ze az cie spotkaly jakies nowe zastrzyki dodatkowe?
-
Ooohh.. Masakra. Sama też się boję czy będę dalej diagnozowana bo ja miałam 2 transfery z czego pierwszy biochemiczna drugi nic. No i teraz trzeci...zobaczymy co wyjdzie. Boje się że nie wyjdzie teraz bo nic nie czuje nic a nic...nawet glupiego klucia. Lekko tylko wczoraj rano po przebudzeniu i pozniej nic... Gdybym nie wiedziała ze miałam transfer to bym normalnie funkcjonowała. Kazdy mój transfer o zgrozo byl inny i tego nawet nie mam do którego porównać z objawami czy tego na chwile pozytywnego czy tego nie pozytywnego..
Eh.. Miała tak któraś ze brak objawów można pod ciągnąć pod pozytywny rezultat. ?
-
Lońka, czy boli czy nie to tak na prawdę nic nie znaczy albo może znaczyć wiele. Czytałam i słuchałam mnóstwo historii i każda jest inna. I mimo że ja też doszukuję się objawów to i tak wiem że nie ma to sensu. Np większość moich koleżanek nic nie czuły do zrobienia testu ciążowego. Inne czuły ciągnięcia brzucha. Jeszcze inne z kolei czuły ciągnięcia brzucha gdy działo się źle. Więc..09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia
Zaczynamy kolejne starania -
Dziewczyny? A w którym mniej więcej dniu cyklu jest punkcja? Wiem, że ciężko to przewidzieć i zależy od tego, jak organizm reaguje, ale jest to mniej więcej zbliżone do czasu naturalnej owulacji? Czy nijak ma się do tego ? Jestem miss planowania i próbuję sobie wszystko zaplanować, chociaż wiem, że mogę się bardzo zdziwić!- rozpoczęcie starań IX 2015
- 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
- XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
- XII 2020 Synek - naturalny cud😍
- VI 2022 cb
- III 2023 antybiotykoterapia dr P
AMH 0,23😱
- VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
X 2024 czwarta i ostatnia procedura, trzy zarodki.
XI 2024 transfer 6.1.1 i 3.1.2 (accofil i encorton), nieudany.
XII 2024 transfer 4.2.2, (accofil, prograf, encorton)nieudany 🥴 -
Hm... Powiem ci ze różnie przynajmniej tak bylo w moim przypadku za pierwszym razem z 1 dc zastrzyki do stymulacji i jakos po okolo 10 dniach punkcjach i raz PC zaczął stymulacje przed spodziewana miesiączka zaraz po owulacji...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 20:37
Kulta lubi tę wiadomość
-
U mnie 3 razy 13 dnia. Normalnie owulacje mam 14-15 dzień.
Kulta lubi tę wiadomość
IV. 2017 - VI 2018 -4 IUI
XII.2017 - 1 ICSI, brak ❄
VI.2018 - 2 ICSI 1 ❄
X. 2018 crio
I. 2019 -3 ICSI ❄
Niedoczynność, pai-1 4g homo, mthfr 1298a c hetero, ana+, kir aa, nk 25,5% -
Ja miałam punkcję 12 dc, a owulacje zazwyczaj koło 14-15 dc.
Kulta lubi tę wiadomość
09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia
Zaczynamy kolejne starania -
Ostatnie pytanie z tej serii, bo na wizycie u PC on nadaje takie tempo, ze zapominam : zapladniaja maksymalnie 6 komórek? Nawet jeśli jakimś cudem miałabym więcej, to i tak wybierają te 6 "najładniejszych " i je próbują zaplodnic?- rozpoczęcie starań IX 2015
- VI 2022 cb
AMH 0,23😱
- VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
Ja jak pytałam ostatnio jakby te 9 moich się zaplodnilo to wszstkie czy tylko 6? To odpowiedział ze wszystkich by zamrozili. I jak byłam na transferze to pani z recepcji dzwonila do kogoś i mówiła ze mamy 7.zarodkow ze prosze opłacić wiec mozna więcej niż 6
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 22:35
Kulta lubi tę wiadomość
-
O kurde:-) to jednak warto się postarać o ilość większa
super, dziękuję dziewczyny, dobrze, ze jesteście ♡
- rozpoczęcie starań IX 2015
- VI 2022 cb
AMH 0,23😱
Zalpadniaja 6 przy dwóch pierwszych procedurach (chyba ze masz powyżej 35 lat albo jakieś dodatkowe problemy zdrowotne, wtedy lekarz pozwala wiecej). Przy 3 procedurze zapladniaja wszystko.
Kulta lubi tę wiadomość
IV. 2017 - VI 2018 -4 IUI
XII.2017 - 1 ICSI, brak ❄
VI.2018 - 2 ICSI 1 ❄
X. 2018 crio
I. 2019 -3 ICSI ❄
Niedoczynność, pai-1 4g homo, mthfr 1298a c hetero, ana+, kir aa, nk 25,5% -
Lonka ja nie miałam żadnych objawów po transferze a Beta wyszła pozytywna. Byłam przekonana że się nie udało a tu taka niespodzianka. Tak więc brak objawów też może być dobrym sygnałem
Lońka lubi tę wiadomość
3 IUI -
1 IVF - 1 zarodek criotransfer
08.2019 - córeczka -
Dziewczyny dzisiaj mam betę 123.7, czyli któryś mój kropek jednak ruszył
Makas, sylwia211987, Lońka, Kulta, Zocha85, abvonc, Julka19 lubią tę wiadomość