Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Jesli chodzi o wkladki, podpaski i tampony to ja kupuje ekologiczne bo sa nie barwione chlorem. I tez miałam taki problem ze czasem mnie swedzialo czy odparzone mialam. Jak zmienilam poczytalam stwierdzialam ze warto zainwestowac skoro to tak wazne miejsce
-
Ja odkąd zaczęliśmy in vitro przytyłam 8 kilo
A teraz jeszcze mnie rodzinny postraszył, że jak biorę tyle progesteronu, to musze glukozę sprawdzać i faktycznie mam ją w górnych granicach normy. Także też staram się odstawić słodycze, a jest ciężko, bo jestem uzależniona.
-
no ja myśle ze te hormony to jednak maja wpływ na nasze odczucia sytości jedne chudną drugie tyją chociaz szczerze nigdy nie spotkalam kobiety która schudła na hormonach
ja tez jestem uzalezniona od slodyczy ale walcze i jestm z siebie dumna ze jak narazie sie udaje
wczoraj w pracy kolega miał urodziny kupił ciasta i poprosił aby mu pokroić ... było cięzko .... al nie uległam ; ) -
Oo kurde dziewczyny to ja jestem jakims faktycznie dziwnym przypadkiem od roku na lekach do stymulacji i nic a nic nie przytylam a mozna powiedzieć ze byly momenty ze nawet schudłam 2 kg ale to pewnie nerwy,stresy. Tez jestem zarlokiem slodyczy i chcialabym tak przytyc chociaz z 2-3 kg a tu nic.
-
Ja zauważyłam, że największy wzrost wagi mam w tym miesiącu, po Encortonie chyba, bo to jedyny nowy lek. Całkiem słodyczy nie odstawię, bo raz, że nie dam rady, dwa że póki jestem w ciąży to mam wymówkę
Ale zdecydowanie ograniczam: chipsy całkiem odstawiłam, piję tylko wodę i ewentualnie herbatę, nie jem czekolady ani nic oblanego czekoladą. Ćwiczyć na razie i tak nie mogę, więc chwilowo nic nie zgubię, ale mogę postarać się przynajmniej już tak szybko nie przybierać
-
Dziewczynki? ja z takim zapytaniem- jak to jest z mrozeniem zarodkow? rozumiem, ze jesli uda sie wyprodukowac wieksza ilosc i mozna kogos zamrozic, to...? to co? place 800 za pierwszy plus 400 za kolejny, czyli np mam 2 zarodki, to 1200 rocznie? a jesli sie nie zdecyduje juz wrocic po zarodek, to co? przez 20 kolejnych lat place 1200 ?- rozpoczęcie starań IX 2015
- 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
- XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
- XII 2020 Synek - naturalny cud😍
- VI 2022 cb
- III 2023 antybiotykoterapia dr P
AMH 0,23😱
- VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
X 2024 czwarta i ostatnia procedura, trzy zarodki.
XI 2024 transfer 6.1.1 i 3.1.2 (accofil i encorton), nieudany.
XII 2024 transfer 4.2.2, (accofil, prograf, encorton)nieudany 🥴 -
Albo płacisz albo oddajesz do adopcji. W Polsce nie można niszczyć zarodków.
Kulta lubi tę wiadomość
-
Dzyzia wrote:Ja zauważyłam, że największy wzrost wagi mam w tym miesiącu, po Encortonie chyba, bo to jedyny nowy lek. Całkiem słodyczy nie odstawię, bo raz, że nie dam rady, dwa że póki jestem w ciąży to mam wymówkę
Ale zdecydowanie ograniczam: chipsy całkiem odstawiłam, piję tylko wodę i ewentualnie herbatę, nie jem czekolady ani nic oblanego czekoladą. Ćwiczyć na razie i tak nie mogę, więc chwilowo nic nie zgubię, ale mogę postarać się przynajmniej już tak szybko nie przybierać
Dzyzia mam to samo, odkąd zaczęłam brać encorton ciągle mam uczucie głodu . Nie fajne uczucie ciągłe ssanie .Staram się ograniczać, żeby nie przytyć. Dobrze chociaż, że do słodyczy nie ciągnie. -
Właśnie sprawdzalam na ich stronie bo w kwietniu po roku mamy oplate nasienia:
Opłata roczna za przechowywanie zarodków/oocytów/nasienia- 500 zł
Czyli po roku placisz juz do momentu wykorzystania 500 zl. Tak to rozumiem pierwsze mrożenie jest droższe.Kulta lubi tę wiadomość
-
A jeśli nie wykorzystam? Jeśli uznam, ze osiemnascioro dzieci mi styka?
mam 34 lata, do 45 r. z. mogę robić in vitro? To co wtedy?
Kurde, z jednej strony chce się mieć mnóstwo zarodków, żeby zwiększyć szansę, a z drugiej...- rozpoczęcie starań IX 2015
- 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
- XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
- XII 2020 Synek - naturalny cud😍
- VI 2022 cb
- III 2023 antybiotykoterapia dr P
AMH 0,23😱
- VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
X 2024 czwarta i ostatnia procedura, trzy zarodki.
XI 2024 transfer 6.1.1 i 3.1.2 (accofil i encorton), nieudany.
XII 2024 transfer 4.2.2, (accofil, prograf, encorton)nieudany 🥴 -
To musisz dokładnie pogadać z lekarzem, ale wydaje mi się, że jak przestaniesz płacić to z automatu wezmą do adopcji.
-
tak jest potem roczna opłata hmmm juz droższa było 400 zł wrrr
no ja mam 5 nie wiem jak wyjdzie ale zapewne bym nie dała rady urodzić 5 i jeżeli zostaną to bede musiała oddać do adopcji
jest to cięzki temat ...
zlikwidować na chwilę obecną nie mozna -
Widzicie dziewczyny wszystko zależy po której stronie jesteście. Mnie bardzo cieszy fakt, że jak nie płacisz to zarodki są do adopcji, bo to zwieksza moje szanse na macierzyństwo.
Z tymi infekcjami też mam problem, podpaski tylko eko i tylko wtedy kiedy muszę, zero wkladek, mydła i płynów do higieny, bielizna bawelniana zmieniana 3x dziennie, prana w plynie antyalergicznym w wysokiej temperaturze i mimo to ciągle coś. Ale ostatnio lekarz mi mowil ze moze to byc od hormonów albo zaburzenia immunologiczne albo cukier ale cukier mam w normie. Czasami myślę ze będę się tak męczyć dopóki nie urodzeIV. 2017 - VI 2018 -4 IUI
XII.2017 - 1 ICSI, brak ❄
VI.2018 - 2 ICSI 1 ❄
X. 2018 crio
I. 2019 -3 ICSI ❄
Niedoczynność, pai-1 4g homo, mthfr 1298a c hetero, ana+, kir aa, nk 25,5% -
Zocha85 wrote:Jesli wyjdzie pozytywny to duphaston możliwe, że bedziesz brala jeszcze przez jakiś czas ale też nie koniecznie, bo przy normalnych staraniach ciałko żółte raczej samo produkuje progesteron, wszystko zależy co lekarz zdecyduje. Z in vitro też zależy jakim protokołem bedziesz szła. Miałaś robione amh? Przed in vitro bedziesz musiała jeszcze je zrobić, bo nic nie pisałaś o innych badaniach (typu wirusowka, kariotypy) jesli nie masz to pewnie bedziesz musiała zrobić, a to oznacza, ze wszystko przesunie ci sie pewnie o miesiąc
zrobiłam betę przed wyjazdem - 22 i po powrocie - po tygodniu 37pojawiło się plamienie a dzisiaj już regularne krwawienie
nie wydaje mi się, żeby możliwa była stymulacja w tym msc czyli ten cykl raczej na badania do in vitro?
szlag by to trafiłwyjazd na pół gwizdka a zaraz po powrocie taki strzał
w ogóle nie wiem co dalej robić, czeka mnie długa rozmowa z PC w poniedziałek
Przęcięty prawy jajowód, IO, hiperinsulinemia
08.2018 - AMH 1,5
02.2016 - córeczka
01.2017 - CB
10.2017 - ciąża pozamaciczna
02.2019 - CB
04.2019 - CB -
Kemi wrote:dziewczyny jak to jest po ciąży biochemicznej? 1 cykl jest stracony?
zrobiłam betę przed wyjazdem - 22 i po powrocie - po tygodniu 37pojawiło się plamienie a dzisiaj już regularne krwawienie
nie wydaje mi się, żeby możliwa była stymulacja w tym msc czyli ten cykl raczej na badania do in vitro?
szlag by to trafiłwyjazd na pół gwizdka a zaraz po powrocie taki strzał
w ogóle nie wiem co dalej robić, czeka mnie długa rozmowa z PC w poniedziałek
09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia
Zaczynamy kolejne starania -
Dziewczyny dostalam część wynikow od pasnika, powiedzcie o co chodzi:
ANA dodatni: 1:160 (+) plamisty
a w cytoklinie mam powyżej normy TNF alfa, interleukina 2 i poniżej: interferon gamma, interleukina 5, IFN/ IL4, IFN/IL10
Pozostale sa w normie. Boże dla mnie to jest czarna magiaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 16:40
IV. 2017 - VI 2018 -4 IUI
VI.2018 - 2 ICSI 1 ❄
X. 2018 crio
I. 2019 -3 ICSI ❄
Niedoczynność, pai-1 4g homo, mthfr 1298a c hetero, ana+, kir aa, nk 25,5% -
Siedze i analizuje te moje wyniki i tak stwierdzam ze cytoklin noej jest taki zły, bo normy nie zgadzają sie o małe ilości ale ten ana mnie martwiIV. 2017 - VI 2018 -4 IUI
VI.2018 - 2 ICSI 1 ❄
X. 2018 crio
I. 2019 -3 ICSI ❄
Niedoczynność, pai-1 4g homo, mthfr 1298a c hetero, ana+, kir aa, nk 25,5%