Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzięki
a jak te okłady robisz?
A jakie Ty miałaś objawy endometriozy?
A acard zwykły? I cały cykl bierzesz ? 1 tabletkę? Czytałam, ze może on mieć wpływ na rozczepienie podniebienia u dziecka ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 10:14
-
Acard biorę cały czas, okłady robię jak zaczyna mnie boleć
Jeśli chodzi o objawy to miałam okropne bóle prze @ i w trakcie, mdlałam z bólu, kilka razy byłam w szpitalu i nic nie znaleźli, do tego plamienia od 21 dc i dużo płynu w brzuchu i zatoce DouglasaHashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUIhistero z resekcją
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
Wombi znam ten ból niestety. Też miałam takie @. Pierwszy dzień spędzałam w łóżku. Czułam się jak bym miała urodzić zaraz-takie miałam skurcze.. oblewaly mnie poty, robiło mi się słabo, wymiotowalam- bałam się zostac sama w domu
Całe szczęście mam już to za sobąWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:15
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJestem pi dzisiejszym monicie u RS. W 8dc mam 1 pęcherzyk 16mm w pj a w lj 16 mm i 18 mm!. RS rzeczywiście jest specyficzny. Nie uśmiecha się i jest poważny. Stwierdził po przejrzeniu mojdj karty że nie ma żadnych wskazań do IUI wg niego i że sam PC twierdzi że w przypadku dobrych wyników IUI nie zwiększa wcale szans. Zgłupiałam po tej wizycie. Dostałam na dzisiaj i jutro fostimon w dawce po 75 żeby nie dojrzały wszystkie 3 pęcherzyki i w sobote kolejny monit.
-
nick nieaktualnyNo ładnie zareagowsłam na ten gonal. Tak powiedział, że to stwarza zagrożenie ciąży trojaczej, czego lekarze się bardzo wystrzegsją. I że taka liczba pęcherzyków jest przeciwwskazaniem do IUI. Wg niego powinien być jeden góra dwa pęcherzyki. A PC znowu mi powiedział że prz jednym się nie opłaca. Ehh. Ale ogólnie RS wydał mi się bardzirj konkretny niż PC. Zobaczymy codobotni monit wykaże
-
Podejrzewam, że na sobotę będą 3 piękne pecherzyki..
Mi PC też zawsze mówi, żeby były dwa najlepiej 3.. fakt, to zwiększa szanse' ale z drugiej strony jak zapłodnią się więcej nie z jedna komórka..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 22:08
-
nick nieaktualnyNiuni wrote:Wracając do IUI, skoro twierdzi że to nie zwiększa szansy, to co - macie starać się dalej naturalnie? Czy pomoc może tylko IVF?! Tak się zastanawiam,bo u mnie jest podobnie..
-
Też chciałabym usłyszeć jakiś konkret..
Powiem Ci Kasia32, że ja miałam taki okres że chodziłam i do PC i EB i każdy z nich miał odmienne zdanie i miałam straszny mętlik w głowie.. w końcu nie wiedziałam komu zaufać. Nie powiem że nie, bo sama myślę o tym żeby zaczerpnąć opini kogoś innego-najlepiej po za VL..
-
nick nieaktualnyJa byłam na wizycie u profesora Starczewskiego w styczniu ( on zajmował się in vitro w Policach), starszy człowiek, ale też powiedział, że z naszymi wynikami IUI to jak starania naturalne i gdyby nie likwidacja rządowego in vitro już byśmy mięli kwalifikację. Teraz idę do niego 27 i mam nadzieję, że dowiem się kiedy ruszy to w Policach
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiuni wrote:Masz 3 piękne pecherzyki, oby tylko wytrzymaly do IUI i na pewno się uda - nie ma innej opcji!!
Bardzo szybko dojrzaly, nie mówił nic że za szybko jak na 8 DC? A endometrium jak u Ciebie?