X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika VitroLive Szczecin
Odpowiedz

Klinika VitroLive Szczecin

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia88 a na program miejski się nie lapiesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeryczałam caly dzień. Pierwszy raz czuje taką bezsilność.
    Mała Mi podobno juz jest więcej chętnych niż kasy.. :(
    Najgorsze, że my nie wiemy czemu nie ma dziecka. U męża morfologia 1-2 %, ale reszta wysoko i super. Wg embriologa zarodki wysokiej klasy, moje komórki super. Teraz miałam 12 pobranych i tyle dojrzałych ale WG nie zgodził się zapłodnic wszystkich.
    Zbadalismy wszystko, byłam u Pasnika, miałam teraz histeroskopie i scratching i nic, kompletnie nic znów nie ruszyło. Zostawiliśmy tam ogromne pieniądze i zostaliśmy bez niczego :( i nikogo to nie będzie obchodzić :(

• sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 skoro masz tyle badań tego wszystkiego i efekt dalej jest taki sam...to być może jest coś czego jeszcze nie zbadaliście....rozważ może zmianę kliniki??? Odłóż trochę kasy...odpocznij....może gdzieś indziej....łatwiej by było gdyby lekarz spojrzał na wyniki i powiedzial słuchajcie z takimi wynikami nie ma żadnych szans...A tak człowiek się trzyma wszystkiego

Sylwia211987
  • Tropka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia może trzeba dac organizmowi odpocząć...

Jak nie zmianą kliniki to może idź do innego dokt na konsultacje.

Sylwia jak u Ciebie??

Ja mam tak dziwne sny i tak realne jakbym filmowy maraton miała z multikina. Strach zasypiać .

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia88z wrote:
    Najgorsze, że my nie wiemy czemu nie ma dziecka. U męża morfologia 1-2 %, ale reszta wysoko i super. Wg embriologa zarodki wysokiej klasy, moje komórki super. Teraz miałam 12 pobranych i tyle dojrzałych ale WG nie zgodził się zapłodnic wszystkich.
    Zbadalismy wszystko, byłam u Pasnika, miałam teraz histeroskopie i scratching i nic, kompletnie nic znów nie ruszyło. Zostawiliśmy tam ogromne pieniądze i zostaliśmy bez niczego :( i nikogo to nie będzie obchodzić :(
    Wiem, że były jakieś zapisy, ale nie ma żadnej kolejności z tej listy, tylko kto pierwszy zacznie stymulację, może warto podpytać. Przy 3 procedurze chyba już mogą zapłodnić wszystkie pobrane komórki. Może jak chcesz zmienić klinikę jest też ta w Gdańsku tam też jest to nasze miejskie dofinansowanie może jakieś świeże spojrzenie na sprawę będzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej strony mam dość tego wszystkiego, pierwszy raz czuje po prostu złość. Tak czekałam na ten transfer, wierzyłam ze teraz po scratchingu się uda :( nie potrafię żyć., nie mam żadnego celu, moje życie jest puste, nasz dom jest pusty.
    Jeszcze za 3 miesięce rodzi sie dziecko meza brata. W męża urodziny, wpadli po 3 miesiącach znajomości.. Dobija mnie to strasznie. Same zresztą wiecie.
    Byliśmy w styczniu u Baczka, nawet zrobił nam inseminacje. I dla nich wszystkich mamy robić in vitro do skutku... Ciekawe tylko za co

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia88z wrote:
    misia tak mi przykro
    ta bezsilnośc jest okropna
    ale nie mozesz sie załamać trzeba żyć dalej pukładać w głowie wiem ze ciezko ale zrobiłaś wszystko co mogłaś ...trzymaj sie dzielnie moze jeszcze uda sie ogarnąć kase i spróbować a jak nie są inne wyjscia ... całuje cie mocno

7b0f9c1e19.png
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tropka wrote:
    Misia może trzeba dac organizmowi odpocząć...

Jak nie zmianą kliniki to może idź do innego dokt na konsultacje.

Sylwia jak u Ciebie??

Ja mam tak dziwne sny i tak realne jakbym filmowy maraton miała z multikina. Strach zasypiać .
    Ja nie mam czasu myśleć😂 wczoraj usg endo ładne, krwawienie się kończy..w poniedziałek usg i transfer ale teraz patrzę powiedział 31 w sobotę albo 4 we wtorek ale kurcze w sobotę jest pierwszy...więc jakoś tak bo on ma dyżur.....

Tropka, Kulta lubią tę wiadomość

Sylwia211987
  • Tropka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno przy ustaleniu terminu weźmie pod uwagę swój dyżur. W pon się okaże:)) coraz bliżej

• Kulta Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia211987 wrote:
    Ja nie mam czasu myśleć😂 wczoraj usg endo ładne, krwawienie się kończy..w poniedziałek usg i transfer ale teraz patrzę powiedział 31 w sobotę albo 4 we wtorek ale kurcze w sobotę jest pierwszy...więc jakoś tak bo on ma dyżur.....

1.06 transfer? No data idealna, Dzień Dziecka :-D

Ja wyjątkowo słabo dochodzę do siebie po drugiej procedurze, wszystko okej, a przymulona jak nie wiem. 6coc pobrali,ale ostatnim razem też tyle i nic, więc no...zobaczymy :-)

- rozpoczęcie starań IX 2015
    - 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
    - XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
    - XII 2020 Synek - naturalny cud😍
    - VI 2022 cb
    - III 2023 antybiotykoterapia dr P
    AMH 0,23😱
    - VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
    IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
    X 2024 czwarta i ostatnia procedura, trzy zarodki, transfer odroczony.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulta kciuki za zapłodnienie :)
    Sylwia jakie zarodki Ci zostały?

U mnie biel vizira na teście :( 8 dpt to naprawdę koniec :(

• sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia88z ja test robiłam nie pamiętam ale coś koło bety 80 i był ledwo widoczny ledwo...A to było chyba 12dpt.
    Mi zostały dwa zarodki... 4.1.2 i drugi 3coś tam.dokładnie nie pamiętam.

Jeśli te dwa nie wyjdą...zmieniam klinikę...najpierw odpoczynek..zmiana pracy...zmiana kliniki jeśli finanse na to pozwolą

Sylwia211987
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia211987 wrote:
    Misia88z ja test robiłam nie pamiętam ale coś koło bety 80 i był ledwo widoczny ledwo.także na tym etapie tylko beta..A to było chyba 12dpt.
    Mi zostały dwa zarodki... 4.1.2 i drugi 3coś tam.dokładnie nie pamiętam.
    Ze kurcze nie ma u ciebie pełnej diagnozy...czy to np problem jest z zarodkiem że on umiera i się nie implantujd czy zarodek próbuje się zainplantowac a nie może bo np coś z macica...może jakieś wyniki hormony nie mam pojęcia
    Jeśli te dwa zarodki nie wyjdą...zmieniam klinikę...najpierw odpoczynek..zmiana pracy...zmiana kliniki jeśli finanse na to pozwolą

Sylwia211987
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ładne zarodki.
    Jutro powtórzę bete ale te testy nigdy mnie nie oszukały, rok temu pokazały druga kreskę przy becie tylko 8!
    Hormony mam i zawsze miałam super, owulacje też. WG ostatnio powiedział, że wg niego to wina zarodków, a wg embriologa zarodki są wysokiej klasy... Chciałabym zmienić klinike ale nie dość że mnie nie stać to jeszcze nie podołam jeździć do Poznania czy Gdańska.
    To tak bardzo boli :( właśnie dotarło do mnie ze nigdy nie usłyszę słowa mamo :(

• sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sytuacja ciężka...

Na pewno jeszcze coś jest nie zdiagnozowane no kurcze musi być jakaś przyczyna tego...
    Nie wiem po co oni klasyfikuja zarodki....teraz miałam podany też 4.1.2 i co???piękny!!!piękne puste jajo.....także ja też zaczynam podejrzewać że może być coś nie tak z zarodkami....teraz wykorzystam te dwa....jak się nie uda pomyślę nad adopcja komórki.
    Z adopcji komórki chyba gwarantują 6 zarodków albo coś mi się ubzdurało

Jeśli nawet z adopcji komórki nic nie wyjdzie...adoptujemy dziecko a najlepiej jakieś rodzeństwo😊bo takim dzieciom chyba trudniej jest znaleźć dom tak żeby się nie rozdzielac...

W ogóle kiedyś jak jeszcze nie wiedziałam że nie mogę mieć dzieci...oglądaliśmy film z mężem wątek był o adopcji..i tak z rozmowy wyszło że jak urodzi mam się dziecko i będziemy mieć kasę....to może byśmy dali dom jakiemuś dziecku nieszczęśliwemu....wtedy jeszcze nie wiedzieliśmy że to może być nasza jedyna szansa na dziecko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 09:09

Sylwia211987
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia zrób jutro betę to po 1 trzeba wierzyć może akurat się uda

A jeżeli tracisz wiarę i myślisz nad zmianą kliniki to może idz jeszcze raz do bączka? Wiem że już u niego byłaś. Ale teraz może coś wymyśli. On wszystko prowadzi na miejscu. Tak masz tylko 2 wyjazdy na Warszawę wiem że to daleko ale to zawsze inaczej niż jeździć całą procedurę gdzie indziej.
    My Misia też nie mamy kasy na 2 procedurę sami się zapozyczylismy. Do tej pory to spłacam. Każdy grosz oddaję na dług czy to z ubezpieczenia za urodzenie dziecka czy becikowe jak dostanę nawet jak przyjdzie500plus to będę musiała oddać kilka pierwszych miesięcy. Powinny to być pieniążki małej i jej powinnam coś kupić odłożyć ale nie mam takiej możliwości muszę spłacić ivf taki nasz los a rodzina dziwi się że gdzie my mamy kasę że to dostaliśmy tamto a i tak nie mamy kasy.
    Odpocznij przemyśl zrób przerwę między procedurami i pomyśl na spokojnie
    Całuję mocno

Lońka lubi tę wiadomość

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
    10.2024 2 transfer 👎
    18.11.2024 3-ostatni transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Iwka ❤️ ale dla mnie to jest granica. Nie zadluze się, jeszcze gdybym miała wiarę ze może się udać, u mnie nawet nie ma implantacji :(

• Lońka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny apropo filmu ...
    Na niedzielne popoludnie polecam film
    RODZINA OD ZARAZ 2018 r.
    😃
    Na zalukaj.tv jest

2017-2020(4 IVF,6 ET, IUI)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę iść do multikina na film "Wymarzony". Może któraś chętna popłakać?

• Kulta Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam o tym "Wymarzonym", pójść i sie dorypac :-)

- rozpoczęcie starań IX 2015
    - 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
    - XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
    - XII 2020 Synek - naturalny cud😍
    - VI 2022 cb
    - III 2023 antybiotykoterapia dr P
    AMH 0,23😱
    - VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
    IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
    X 2024 czwarta i ostatnia procedura, trzy zarodki, transfer odroczony.
‹‹ 899 900 901 902 903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ