X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika VitroLive Szczecin
Odpowiedz

Klinika VitroLive Szczecin

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia88 a na program miejski się nie lapiesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeryczałam caly dzień. Pierwszy raz czuje taką bezsilność.
    Mała Mi podobno juz jest więcej chętnych niż kasy.. :(
    Najgorsze, że my nie wiemy czemu nie ma dziecka. U męża morfologia 1-2 %, ale reszta wysoko i super. Wg embriologa zarodki wysokiej klasy, moje komórki super. Teraz miałam 12 pobranych i tyle dojrzałych ale WG nie zgodził się zapłodnic wszystkich.
    Zbadalismy wszystko, byłam u Pasnika, miałam teraz histeroskopie i scratching i nic, kompletnie nic znów nie ruszyło. Zostawiliśmy tam ogromne pieniądze i zostaliśmy bez niczego :( i nikogo to nie będzie obchodzić :(

• sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 skoro masz tyle badań tego wszystkiego i efekt dalej jest taki sam...to być może jest coś czego jeszcze nie zbadaliście....rozważ może zmianę kliniki??? Odłóż trochę kasy...odpocznij....może gdzieś indziej....łatwiej by było gdyby lekarz spojrzał na wyniki i powiedzial słuchajcie z takimi wynikami nie ma żadnych szans...A tak człowiek się trzyma wszystkiego

Sylwia211987
  • Tropka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia może trzeba dac organizmowi odpocząć...

Jak nie zmianą kliniki to może idź do innego dokt na konsultacje.

Sylwia jak u Ciebie??

Ja mam tak dziwne sny i tak realne jakbym filmowy maraton miała z multikina. Strach zasypiać .

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia88z wrote:
    Najgorsze, że my nie wiemy czemu nie ma dziecka. U męża morfologia 1-2 %, ale reszta wysoko i super. Wg embriologa zarodki wysokiej klasy, moje komórki super. Teraz miałam 12 pobranych i tyle dojrzałych ale WG nie zgodził się zapłodnic wszystkich.
    Zbadalismy wszystko, byłam u Pasnika, miałam teraz histeroskopie i scratching i nic, kompletnie nic znów nie ruszyło. Zostawiliśmy tam ogromne pieniądze i zostaliśmy bez niczego :( i nikogo to nie będzie obchodzić :(
    Wiem, że były jakieś zapisy, ale nie ma żadnej kolejności z tej listy, tylko kto pierwszy zacznie stymulację, może warto podpytać. Przy 3 procedurze chyba już mogą zapłodnić wszystkie pobrane komórki. Może jak chcesz zmienić klinikę jest też ta w Gdańsku tam też jest to nasze miejskie dofinansowanie może jakieś świeże spojrzenie na sprawę będzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej strony mam dość tego wszystkiego, pierwszy raz czuje po prostu złość. Tak czekałam na ten transfer, wierzyłam ze teraz po scratchingu się uda :( nie potrafię żyć., nie mam żadnego celu, moje życie jest puste, nasz dom jest pusty.
    Jeszcze za 3 miesięce rodzi sie dziecko meza brata. W męża urodziny, wpadli po 3 miesiącach znajomości.. Dobija mnie to strasznie. Same zresztą wiecie.
    Byliśmy w styczniu u Baczka, nawet zrobił nam inseminacje. I dla nich wszystkich mamy robić in vitro do skutku... Ciekawe tylko za co

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia88z wrote:
    misia tak mi przykro
    ta bezsilnośc jest okropna
    ale nie mozesz sie załamać trzeba żyć dalej pukładać w głowie wiem ze ciezko ale zrobiłaś wszystko co mogłaś ...trzymaj sie dzielnie moze jeszcze uda sie ogarnąć kase i spróbować a jak nie są inne wyjscia ... całuje cie mocno

7b0f9c1e19.png
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tropka wrote:
    Misia może trzeba dac organizmowi odpocząć...

Jak nie zmianą kliniki to może idź do innego dokt na konsultacje.

Sylwia jak u Ciebie??

Ja mam tak dziwne sny i tak realne jakbym filmowy maraton miała z multikina. Strach zasypiać .
    Ja nie mam czasu myśleć😂 wczoraj usg endo ładne, krwawienie się kończy..w poniedziałek usg i transfer ale teraz patrzę powiedział 31 w sobotę albo 4 we wtorek ale kurcze w sobotę jest pierwszy...więc jakoś tak bo on ma dyżur.....

Tropka, Kulta lubią tę wiadomość

Sylwia211987
  • Tropka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno przy ustaleniu terminu weźmie pod uwagę swój dyżur. W pon się okaże:)) coraz bliżej

• Kulta Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia211987 wrote:
    Ja nie mam czasu myśleć😂 wczoraj usg endo ładne, krwawienie się kończy..w poniedziałek usg i transfer ale teraz patrzę powiedział 31 w sobotę albo 4 we wtorek ale kurcze w sobotę jest pierwszy...więc jakoś tak bo on ma dyżur.....

1.06 transfer? No data idealna, Dzień Dziecka :-D

Ja wyjątkowo słabo dochodzę do siebie po drugiej procedurze, wszystko okej, a przymulona jak nie wiem. 6coc pobrali,ale ostatnim razem też tyle i nic, więc no...zobaczymy :-)

- rozpoczęcie starań IX 2015
    - 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
    - XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
    - XII 2020 Synek - naturalny cud😍
    - VI 2022 cb
    - III 2023 antybiotykoterapia dr P
    AMH 0,23😱
    - VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
    IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
    X 2024 czwarta i ostatnia procedura, trzy zarodki.
    XI 2024 transfer 6.1.1 i 3.1.2 (accofil i encorton), nieudany.
    XII 2024 transfer 4.2.2, (accofil, prograf, encorton)nieudany 🥴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulta kciuki za zapłodnienie :)
    Sylwia jakie zarodki Ci zostały?

U mnie biel vizira na teście :( 8 dpt to naprawdę koniec :(

• sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia88z ja test robiłam nie pamiętam ale coś koło bety 80 i był ledwo widoczny ledwo...A to było chyba 12dpt.
    Mi zostały dwa zarodki... 4.1.2 i drugi 3coś tam.dokładnie nie pamiętam.

Jeśli te dwa nie wyjdą...zmieniam klinikę...najpierw odpoczynek..zmiana pracy...zmiana kliniki jeśli finanse na to pozwolą

Sylwia211987
  • sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia211987 wrote:
    Misia88z ja test robiłam nie pamiętam ale coś koło bety 80 i był ledwo widoczny ledwo.także na tym etapie tylko beta..A to było chyba 12dpt.
    Mi zostały dwa zarodki... 4.1.2 i drugi 3coś tam.dokładnie nie pamiętam.
    Ze kurcze nie ma u ciebie pełnej diagnozy...czy to np problem jest z zarodkiem że on umiera i się nie implantujd czy zarodek próbuje się zainplantowac a nie może bo np coś z macica...może jakieś wyniki hormony nie mam pojęcia
    Jeśli te dwa zarodki nie wyjdą...zmieniam klinikę...najpierw odpoczynek..zmiana pracy...zmiana kliniki jeśli finanse na to pozwolą

Sylwia211987
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ładne zarodki.
    Jutro powtórzę bete ale te testy nigdy mnie nie oszukały, rok temu pokazały druga kreskę przy becie tylko 8!
    Hormony mam i zawsze miałam super, owulacje też. WG ostatnio powiedział, że wg niego to wina zarodków, a wg embriologa zarodki są wysokiej klasy... Chciałabym zmienić klinike ale nie dość że mnie nie stać to jeszcze nie podołam jeździć do Poznania czy Gdańska.
    To tak bardzo boli :( właśnie dotarło do mnie ze nigdy nie usłyszę słowa mamo :(

• sylwia211987 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sytuacja ciężka...

Na pewno jeszcze coś jest nie zdiagnozowane no kurcze musi być jakaś przyczyna tego...
    Nie wiem po co oni klasyfikuja zarodki....teraz miałam podany też 4.1.2 i co???piękny!!!piękne puste jajo.....także ja też zaczynam podejrzewać że może być coś nie tak z zarodkami....teraz wykorzystam te dwa....jak się nie uda pomyślę nad adopcja komórki.
    Z adopcji komórki chyba gwarantują 6 zarodków albo coś mi się ubzdurało

Jeśli nawet z adopcji komórki nic nie wyjdzie...adoptujemy dziecko a najlepiej jakieś rodzeństwo😊bo takim dzieciom chyba trudniej jest znaleźć dom tak żeby się nie rozdzielac...

W ogóle kiedyś jak jeszcze nie wiedziałam że nie mogę mieć dzieci...oglądaliśmy film z mężem wątek był o adopcji..i tak z rozmowy wyszło że jak urodzi mam się dziecko i będziemy mieć kasę....to może byśmy dali dom jakiemuś dziecku nieszczęśliwemu....wtedy jeszcze nie wiedzieliśmy że to może być nasza jedyna szansa na dziecko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 09:09

Sylwia211987
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia zrób jutro betę to po 1 trzeba wierzyć może akurat się uda

A jeżeli tracisz wiarę i myślisz nad zmianą kliniki to może idz jeszcze raz do bączka? Wiem że już u niego byłaś. Ale teraz może coś wymyśli. On wszystko prowadzi na miejscu. Tak masz tylko 2 wyjazdy na Warszawę wiem że to daleko ale to zawsze inaczej niż jeździć całą procedurę gdzie indziej.
    My Misia też nie mamy kasy na 2 procedurę sami się zapozyczylismy. Do tej pory to spłacam. Każdy grosz oddaję na dług czy to z ubezpieczenia za urodzenie dziecka czy becikowe jak dostanę nawet jak przyjdzie500plus to będę musiała oddać kilka pierwszych miesięcy. Powinny to być pieniążki małej i jej powinnam coś kupić odłożyć ale nie mam takiej możliwości muszę spłacić ivf taki nasz los a rodzina dziwi się że gdzie my mamy kasę że to dostaliśmy tamto a i tak nie mamy kasy.
    Odpocznij przemyśl zrób przerwę między procedurami i pomyśl na spokojnie
    Całuję mocno

Lońka lubi tę wiadomość

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
    Kir - Bx
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Iwka ❤️ ale dla mnie to jest granica. Nie zadluze się, jeszcze gdybym miała wiarę ze może się udać, u mnie nawet nie ma implantacji :(

• Lońka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny apropo filmu ...
    Na niedzielne popoludnie polecam film
    RODZINA OD ZARAZ 2018 r.
    😃
    Na zalukaj.tv jest

2017-2020(4 IVF,6 ET, IUI)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę iść do multikina na film "Wymarzony". Może któraś chętna popłakać?

• Kulta Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam o tym "Wymarzonym", pójść i sie dorypac :-)

- rozpoczęcie starań IX 2015
    - 6 IUI, dwie pełne procedury IVF, dwie ciąże biochemiczne po transferach
    - XII 2019 szczepienia limfocytami Męża u dr P, cb
    - XII 2020 Synek - naturalny cud😍
    - VI 2022 cb
    - III 2023 antybiotykoterapia dr P
    AMH 0,23😱
    - VI 2023 immunosupresja (azathiopryne i encorton). Pierwszy cykl- torbiel. Drugi cykl- polip.
    IX 2024 - AMH 0,49; equoral, encorton, acco, trzecia procedura, tylko jeden zarodek, ET w piątej dobie moruli:-/ klapa
    X 2024 czwarta i ostatnia procedura, trzy zarodki.
    XI 2024 transfer 6.1.1 i 3.1.2 (accofil i encorton), nieudany.
    XII 2024 transfer 4.2.2, (accofil, prograf, encorton)nieudany 🥴
‹‹ 899 900 901 902 903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ