Klinika VitroLive Szczecin
-
WIADOMOŚĆ
-
Misia88z wrote:U mnie to koniec, test negatywny, beta 0. Nigdy nie bede mamą
Kurcze Misia - może jeszcze za wcześnie?Córa Maja Październik 2014
Hashimoto, reszta ok
Histeroskopia z resekcją polipa 25.01.17
IUI 23.02.17 11tc [*] córeczka
3 IUI (VII,IX,X'17)
IUI - 14.05.18 -
To jeszcze nie koniec... zmiana lekarza i działamy....
Dieta i suplementacja.
IUI - 3.10.18
IUI - 29.11.18 : 12 dpo beta 72, 14 dpo beta - 246
Córa Pola - Sierpień 2019 -
Misia a który masz dziś dpt ? Może za szybko
Do 14 dpt to nie ma do czekać ale może za szybkoIVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
10.2024 2 transfer 👎
18.11.2024 3-ostatni transfer -
nick nieaktualny
-
W 6 dpt po transferze blastocysty bhcg dopiero zaczyna być produkowane, więc wynik robiony rano może jeszcze nic nie pokazać. Ja w 7dpt dwóch blastocyst miałam wynik 16,8. Jakbym robiła 24 h wcześniej też bym pewnie zobaczyła 0.
-
Misia trzeba wierzyć
Poczekaj jeszcze ze 3 dni wiem że to tak ciężko ale 6 dpt to czasem za szybko. Ja też miała blastke i robiłam dopiero w 9 dpt. Daj szansę maluszkowiIVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
10.2024 2 transfer 👎
18.11.2024 3-ostatni transfer -
MisiaZ88 dla pewności powtórz badanie za trzy cztery dni...
Dziewczyny... Czy pc dziś od rana w vitro???czy po południu tylko....
Kuźwa u mnie nie ciekawie normalnie krwawie brzuch mnie boli jak na okres dziś mocniej...
Boję się że mnie do szpitala będzie chciał położyć......Sylwia211987 -
sylwia211987 wrote:MisiaZ88 dla pewności powtórz badanie za trzy cztery dni...
Dziewczyny... Czy pc dziś od rana w vitro???czy po południu tylko....
Kuźwa u mnie nie ciekawie normalnie krwawie brzuch mnie boli jak na okres dziś mocniej...
Boję się że mnie do szpitala będzie chciał położyć......
On dzis po południu w vitro.. Sylwia dzwoń moze do niego. -
Misia ja po blastocyscie 6dpt mialam negatywny test. Ale mówię zrobie sobie kolejny test 7dpt. Zobaczylam druga kreske nic nie wyszło z tego pozytywnego testu bo mialam 2 puste jaja ktore sama poronilam w 11tc i to był mój jedyny "udany" transfer . Transfer nr 1 . A jestem już po 6 transferach
6dpt bardziej beta bylaby wiarygodna. Myślę że gdyby miałaby cos.byc to by juz wyszlo
Transfer nr 2 - test 4dpt blastusi pozytywny. Ładnie rosło , robilam testy codziennie, rosło rosło az w 11 dni dpt druga kreska zaczela robic sie jaśniejsza
Kiedyś mialam tez tak że 14dpt pobieraja krew u mnie w klinice , mowie do pielęgniarki ze 3 dni temu okres dostalam beta wyszla wtedy 15
Teraz podchodze do transferu nr 7 na cyklu naturalnym, i jak na złość jajka slabo rosną
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
nick nieaktualny
-
Ja mam wrażenie że właśnie po tym 1 transferze gdzie mialam transfer 1 zarodka, a były 2 puste jaja, zaczęło się coś dziać. Po tym nic, raz beta 15, a potem zero. Nic a nic
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
Jezu dziewczyny jak mnie to wk....a!!!!!!!! Nie wiem jak wy do tego podchodzić... Ale in vitro powinno być darmowe!!!!z kasy państwa!!!!a nie kuźwa państwo wywala kasę w większości na patologie!!!nie mówię tutaj o ludziach którym to 500 plus jest potrzebne którzy dbają o dzieci...nie do nich nic nie mam...chodzi mi o tą patologie!! Ja latem wracając po 22 z pracy ręce ciągnę przy ziemi a kuźwa nieroby sobie griluja!!!bawią się!!co tydzień!!! A ja muszę zapier..... Na to wszystko na to żeby oni mogli sobie żyć....A ja jeszcze muszę zapracować żeby mieć za co sobie dziecko zrobić!!!a taka larwa 35 lat ma wywalone zrobi sobie czwarte dziecko i emerytura gwarantowana....żadna praca się nie strudzi!! Co to w ogóle ma być!!!gdzie sprawiedliwość jest....mówię wam jak mnie to wkurza....jak teraz misiaZ88 piszesz ze finansowo lipa.....zrozumiałe kogo stać.... A idzie ci co miesiąc taka MATKAdo opieki jej się wszystko należy!!! Moja koleżanka pracuje....500 plus ma na jedno dziecko bo jej dochód przekraczał....A przychodzi taka larwa i ona po 4 5 tysięcy dodatku bierze od państwa!!! Ja nie mówię żeby nie pomoc...pomoc naprawdę tym co trzeba a nie inwestować w nierobów....dobra kończę bo chyba jakiś nerw mnie wziął na to wszystko.....
Robak lubi tę wiadomość
Sylwia211987 -
Takie to nasze państwo. Jako podatnicy sponsorujemy 500 + . A gdzie pomoc dla tych którzy walczą o dziecko . Zero pomocy. Człowiek się latami zażyna aby mieć na badania , leki , procedury. I często bez efektu . Szkoda słów i nerwów . Ja Sylwia mam bardzo podobne podejście. Szkoda nerwów .
-
Myślę dokladnie tak jak wy, my od ponad 2 lat cale oszczędności przeznaczamy na 1 cel, a wszystko z kazdym miesiącem jest coraz droższe (bo przecież ktoś musi sfinansować te wszystkie 500+ wiec do wszystkiego odrzucają takie super bonusy w postaci nowych podatków). Nie dość ze walczymy same ze sobą, zeby mieć w końcu dziecko to jeszcze musimy za to płacić taką grubą kasę.IV. 2017 - VI 2018 -4 IUI
XII.2017 - 1 ICSI, brak ❄
VI.2018 - 2 ICSI 1 ❄
X. 2018 crio
I. 2019 -3 ICSI ❄
Niedoczynność, pai-1 4g homo, mthfr 1298a c hetero, ana+, kir aa, nk 25,5% -
To jest strasznie przykre , człowiek odmawia sobie wszystkiego bo jeden cel . Nawet leków nie potrafią sfinansować.
Dobra , my jakoś radzimy i walczymy, mamy środki . A co z małżeństwem które nie ma nawet na porządne badania aby się zdiagnozować. Znam ludzi którzy na kredyt robili procedurę i się przeliczyli. W ostatnim momencie pożyczali po rodzinie, bo wiecie jak jest ...nigdy nie wiadomo, która stymulacja , ile leków, ile badań, ile transferów. Szkoda tych wszystkich , których nie stać na to aby zawalczyć o możliwość bycia rodzicem .
Polska Państwo " prorodzinne " -
Ale dziewczyny o czym Wy mówicie? Przecież popełniamy grzech i zbrodnię bo in vitro powinno być zdelwgalizowane najlepiej... mnie tam już nic nie zdziwi dopóki rządzą obecni rządzący. Jaka pomoc, jakie leki darmowe, jakie finansowanie? Przecież są ważniejsze rzeczy jak dofinansowanie ojca Rydzyka czy inne podobne. Już nawet 500+ mniej mnie wkurza
Misia88z- naprawdę współczuję z całego serca. Życzę Ci cudu - jeśli nie na tej becie to może w jakimś najbliższym cyklu naturalnym - nie wiem jakie macie problemy ale wierzę, że czasem coś musi się skończyć żeby pójść do przodu. Może właśnie koniec tej "gonitwy" Wam pomoże :* trzymaj sięPrzęcięty prawy jajowód, IO, hiperinsulinemia
08.2018 - AMH 1,5
02.2016 - córeczka
01.2017 - CB
10.2017 - ciąża pozamaciczna
02.2019 - CB
04.2019 - CB