koszt leków - in vitro prywatnie
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella93 wrote:Nie mozesz uzyc dwa razy tej samej igly. Przed podaniem, mozesz przelac polowe gonapeptylu do insulinowki, z drugiej połowy zrobic zastrzyk, a nastepnego dnia wykorzystac to co masz w insulinowce.
Refundacja na leki do refundacji jedt do 40rz i amh powyzej 0,7 lub/i (w zależności od interpretacji lekarza) fsh ponizej 15.
Mam do sprzedania jeden puregon 600j
Będę miała to na uwadze... A te insulinówki kupię w aptece? -
Ari wrote:Ten koszt, to chyba z refundacją?
Tak z refundacją ale mój organizm szybko odpowiedział na leki i były to dość małe dawki. Natomiast leki po transferze wyniosły mnie kolejne 600, 00 zł01.2015 ciąża naturalna [*]
2016 i 2017 słabe nasienie (1% ruchliwych plemników), info o in vitro
12.2018 zmiana kliniki, cudowna poprawa nasienia
01.2019 HSG (obydwa jajowody drożne)
02.2019 IUI
03.2019 2 IUI
04.2019 3 IUI
05.2019 start długi protokół IVF, 5 zarodków 4AA
08.2019 transfer zarodka (1 zarodek się nie rozmroził), zostały 3 zarodki
27.08.2019 bHCG 87, mój mały cudzie trwaj -
Anastazja31 wrote:Będę miała to na uwadze... A te insulinówki kupię w aptece?
-
Bella93 wrote:Tak, groszowe sprawy
Dziękuję za wiadomość.. bardzo się stresuje ten gonapeptyl mam już w strzykawce boję się że tego nie ogarnę że coś zrobię źle... Tak już poprostu mam 😭 jutro rano zaczynam że tak powiem już na poważnie swoją historię.. -
Anastazja31 wrote:Dziękuję za wiadomość.. bardzo się stresuje ten gonapeptyl mam już w strzykawce boję się że tego nie ogarnę że coś zrobię źle... Tak już poprostu mam 😭 jutro rano zaczynam że tak powiem już na poważnie swoją historię..
Nie ma sie czego bac. Odkazasz brzuch, lapiesz falde i robisz zastrzyk, wazne zeby ten pecherzyk powietrza w strzykawce byl przy tloku a nie przy igle, bo on dopycha cala dawke leku. -
Dziękuję Wam dziewczyny za rady to jest dla mnie naprawdę bardzo ważne że mogę was o wszystko zapytać a będzie tych pytań całe mnóstwo 😉🤔 pierwszy zastrzyk wyszedł ok praktycznie bez czucia dlatego że moja adrenalina była bardzo wysoka ☺️ drugi jeszcze lepiej na szczęście ale już było go czuć... A miałyście krwawienie gdy bralyscie genopeptyl? Bo ja dzisiaj dostałam... I to napewno jest miesiączką a jutro mam wizytę 😕
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 23:05
-
Bella93 wrote:
Refundacja na leki do refundacji jedt do 40rz i amh powyzej 0,7 lub/i (w zależności od interpretacji lekarza) fsh ponizej 15.Sasha80 lubi tę wiadomość
url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece][/url]
cztery lata starań
Amh 0.33
14.03. FET AZ
6dpt II kreski
7dpt beta 21
9dpt beta 71☺
11 dpt beta 249 💪
14 dpt jest pęcherzyk 😍
10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
16 lipca połówkowe - syn ❤
12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞 -
Pola84 wrote:Byłam dzisiaj u innego lekarza i zdziwił się, że nie miałam refundacji na leki. Otóż z jego wyjaśnień wynika, że w ustawie jest jakiś błąd i nikt niego nie zgłasza. Zawsze jest brany wiek i albo Amh albo FSH. Nigdy razem. Także walczcie o swoje bo ja za błąd/niewiedzę lekarza zapłaciłam grube tysiące 😡
-