Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

KrakOvi

Oceń ten wątek:
  • Norisowa Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2024, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia23 wrote:
    A ja kupiłam tylko 3 testy, hihi 🙊

Ja to jestem jak ten piesek, z wczoraj 😅 nie mogę się doczekać transferu, ale jestem przerażona tym, że się uda 🤷🏼‍♀️
    Haha 😁 ja gdzieś tam z tyłu głowy też mam lekkie ciarki na to, że może się udać 😅 staraczkowego mózgu nic nie przebije 🙃
    Ja też piesek, ale dziś euforia od rana, wstałam od kopa jeszcze przed budzikiem i energii mam aż nadto na wszystko - no ale to chyba norma zaraz po owu

Basiuulka lubi tę wiadomość

• Norisowa Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2024, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja25 wrote:
    A skąd wiadomo że pęcherzyk nie pękł już w czwartek i transfer nie powinien być we wtorek?
    Mnie się wydaje, że dr jest w stanie po USG ocenić czy owu była 24h wcześniej czy dawniej po płynie w zatoce i czymś tam jeszcze - chyba 😬😅

Krysia23, Basiuulka lubią tę wiadomość

• Nadzieja25 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę, ja to dzisiaj w nocy spać nie mogłam. Gorąco tak, że nie było czym oddychać, pół nocy nie spałam 😜

KrakOvi
    Punkcja 20 x 🥚
    5x ❄️
    I FET 02.12.2023
    7dpt 4.9
    9dpt 14.6
    11 dpt 2.8 💔

II FET 13.07.2024
    5dpt 10 (II)
    7dpt 65
    9dpt 130
    11dpt 233
    13dpt 490
    15dpt 1291
    20dpt 10976
    23dpt 💙

Zostały 3x ❄️
    age.png
  • Nadzieja25 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norisowa wrote:
    Mnie się wydaje, że dr jest w stanie po USG ocenić czy owu była 24h wcześniej czy dawniej po płynie w zatoce i czymś tam jeszcze - chyba 😬😅

Dzięki, sorki że takie głupie może te pytanie zadałam ale sama chce na naturalnym i się zastanawiałam ☺️☺️

KrakOvi
    Punkcja 20 x 🥚
    5x ❄️
    I FET 02.12.2023
    7dpt 4.9
    9dpt 14.6
    11 dpt 2.8 💔

II FET 13.07.2024
    5dpt 10 (II)
    7dpt 65
    9dpt 130
    11dpt 233
    13dpt 490
    15dpt 1291
    20dpt 10976
    23dpt 💙

Zostały 3x ❄️
    age.png
  • Mel85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też pewnie kazda z nam ma inaczej owulację. Jedne szybko. Jedne dłużej czekają.
    Stąd też pewnie częstotliwość wizyt jest różna.

Ja dzis próbowałam skontaktować się z Krakovi 2:15 godz na linii. Tragedia ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2024, 18:06

Ja 40 l.
    Mąż 42 l.
    Czynnik męski
    Niskie amh
    Kariotypy ☑️
    Ivf I - 04.23 jedna blastocysta z 5 doby poronienie samoistne 5/6tc 💔
    Ivf II - 09.23
    brak zarodków do transferu 💔
    Zmiana kliniki
    Ivf III - 11.23
    Trzy ❄️❄️❄️
    Transfer I 01.24- 8 tc 💔
    Transfer II 05.24 - beta 0
    Tranafer III 06.24 - beta 0

Ivf IV - 09.2024
    Jeden ❄️ 4.1.1 nieprawidłowy genetycznie

Ivf V - 11.2024
    ❄️❄️ 5.1.1. materiał gen. pobrany prawidłowy ✔️
    ❄️Transfer nr 5 15.01.25 beta 10 dpt 80, 12 dpt 66 :(
    ❄️ Transfer nr 6 28.04.24
    10 dpt 259
    12 dpt 640
    16 dpt 4913 pęcherzyk 9 mm
    23 dpt 3 mm Kropka jest ❤️
    13+1 7,5 cm prenatalne niskie ryzyko 🙏🏻
    preg.png
  • Basiuulka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mel85 wrote:

Już opinię widziałam, że na Google ktoś dał 1 gwiazdkę, że się dodzwonić nie da.. a jak wczoraj byłam to ani razu nie widziałam, żeby któraś z recepcjonistek rozmawiała przez tele, napisz maila, mi na maila odpisały 😁

• Basiuulka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja25 wrote:
    A skąd wiadomo że pęcherzyk nie pękł już w czwartek i transfer nie powinien być we wtorek?
    Właśnie nie wiem, czy u mnie to wszystko nie było przeciągnięte.. ale oni chyba lepiej wiedzą kiedy🙈

• Nadzieja25 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mel85 wrote:

Napisz maila, podaj swój numer i zadzwonią ☺️

Mel85 lubi tę wiadomość

KrakOvi
    Punkcja 20 x 🥚
    5x ❄️
    I FET 02.12.2023
    7dpt 4.9
    9dpt 14.6
    11 dpt 2.8 💔

II FET 13.07.2024
    5dpt 10 (II)
    7dpt 65
    9dpt 130
    11dpt 233
    13dpt 490
    15dpt 1291
    20dpt 10976
    23dpt 💙

Zostały 3x ❄️
    age.png
  • Norisowa Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2024, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mel85 wrote:

Tak dokładnie. Ja wiem, że owu mam 16-17dc i nie ma co za wcześnie się wyrywać do obserwacji.
    Współczuję telefoniady, ale tak jak dziewczyny piszą wal na maila 😜

• WiolaA Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norisowa wrote:

Doktor P oceniał dokładność nawet do 7-8 h od kiedy pękł pęcherzyk 😊

Norisowa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Krysia23 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam, czy nie mierzyć sobie temperatury. Kiedyś robiłam te wykresy, i mogłam określić dokładny dzień owulacji. Ale nie wiem, czy lekarz to weźmie pod uwagę, i czy jak mi da to ovitrelle to czy to i tak nie zaburzy. A po drugie i najważniejsze, chyba mi się nie chce 🙈🤷🏼‍♀️

27.12.22 - transfer 4.1.1 - EG + AH, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
    7tc - 💔❤️‍🩹 , 9tc-💔 (7t2d) ♀️
    20.07.24 - transfer 4.1.1, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️

🍂19.11.24🍂 - transfer 4.1.1, cykl naturalny
    5 i 6dpt - II , 8dpt - 204, 10dpt - 486, 22dpt - 24 293 🔥 27dpt - 💗
    8t3d - 2cm, 176 bpm, 10t5d - 4cm 🍓,
    11t4d - 5,5cm 🍋‍🟩12t - prenatalne - wszystko OK 🩵 14t4d - 110g, 17t4d - 220g, 19t6d - II pren - zdrowy chłopczyk, 380g
    38tc - Jest już z nami nasz mały tęczowy cud 🌈
  • Basiuulka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia23 wrote:
    Ja się zastanawiam, czy nie mierzyć sobie temperatury. Kiedyś robiłam te wykresy, i mogłam określić dokładny dzień owulacji. Ale nie wiem, czy lekarz to weźmie pod uwagę, i czy jak mi da to ovitrelle to czy to i tak nie zaburzy. A po drugie i najważniejsze, chyba mi się nie chce 🙈🤷🏼‍♀️
    Wiesz, sądzę, że nie będzie tego brał pod uwagę.. 😏

Krysia23 lubi tę wiadomość

• Norisowa Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2024, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaA wrote:
    Doktor P oceniał dokładność nawet do 7-8 h od kiedy pękł pęcherzyk 😊
    Dobry jest 😄
    Ostatnio mówi do mnie Zapraszam na fotel sprawdzimy czy owu była. A ja: Na bank nie, będzie jutro. Dr się zaśmiał a na fotelu mówi: Faktycznie, będzie jutro. A męża Pani zna tak jak swoje jajniki? 😂

Krysia23, Basiuulka, WiolaA lubią tę wiadomość

• Norisowa Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2024, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaA jak tam samopoczucie? 😁 Ty miałaś teraz transfer prawda? Opowiadaj

• WiolaA Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norisowa wrote:
    WiolaA jak tam samopoczucie? 😁 Ty miałaś teraz transfer prawda? Opowiadaj

A dziękuję że pytasz 🤗
    Ja już zaprawiona w boju , to mój 5 transfer 🤦‍♀️
    Chociaż dwa pierwsze były tak spartolone że ich właściwie nie liczę , bo nie mogły się udać

Teraz oczekiwanie , to jest najgorsze 😅 zwłaszcza 5-6 dzień to już mnie trzepie zeby testować 😂

preg.png
  • Basiuulka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaA wrote:
    A dziękuję że pytasz 🤗
    Chociaż dwa pierwsze były tak spartolone że ich właściwie nie liczę , bo nie mogły się udać

Teraz oczekiwanie , to jest najgorsze 😅 zwłaszcza 5-6 dzień to już mnie trzepie zeby testować 😂
    Jak to spartolone? 😳
    Trzymaj się, powodzenia 💕

WiolaA lubi tę wiadomość

• Norisowa Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2024, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaA wrote:
    A dziękuję że pytasz 🤗

No właśnie, kto je robił że spartolil i czemu? 🫣 Dobrze się czujesz ogólnie?
    Nieee no 5-6dpt to też bym sikała bankowo 😂

WiolaA lubi tę wiadomość

• WiolaA Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiuulka wrote:
    Jak to spartolone? 😳
    Trzymaj się, powodzenia 💕

Bardzo źle to wspominam 😒
    Trafiłam do lekarza, niby z polecenia który uparł się że pierwszą procedurę robimy na ślepo bez żadnej diagnostyki ( wskazaniem były słabe parametry nasienia ) bo skoro mamy już dziecko to napewno wszystko u mnie okej. Dzien transferu wyznaczaliśmy na podstawie jedynie testów owulacyjnych i jednego usg - tydzień przed transferem, później nic ani kontroli hormonów ani czy pękł pęcherz ani nawet ovitrele nie dostałam 🙈 no dramat
    Człowiek taki głupi był wtedy 🙈

Później się okazało że mam wysokie zapalenie endometrium, wysoki cross mach a testy owulacyjne zupełnie źle wskazują u mnie dni płodne - ale to już oczywiście współpraca z innym lekarzem .

Także dziewczyny badajcie się i nie bójcie się leków , i czasem naprawdę trzeba o siebie powalczyć a nie zdawać się na zdanie lekarza 🤗

preg.png
  • WiolaA Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norisowa wrote:
    No właśnie, kto je robił że spartolil i czemu? 🫣 Dobrze się czujesz ogólnie?
    Nieee no 5-6dpt to też bym sikała bankowo 😂

Ja się po transferze czuję zawsze podobnie mam mega muła , koci mózg i mogłabym ciągle spać 😅
    I lekkie bóle okresowe , to akurat dobry znak bo przy tych bólach ost beta ruszyła ładnie , niestety w 10 dniu zaczęła spadać 😕

Basiuulka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Basiuulka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaA wrote:
    Bardzo źle to wspominam 😒
    Trafiłam do lekarza, niby z polecenia który uparł się że pierwszą procedurę robimy na ślepo bez żadnej diagnostyki ( wskazaniem były słabe parametry nasienia ) bo skoro mamy już dziecko to napewno wszystko u mnie okej. Dzien transferu wyznaczaliśmy na podstawie jedynie testów owulacyjnych i jednego usg - tydzień przed transferem, później nic ani kontroli hormonów ani czy pękł pęcherz ani nawet ovitrele nie dostałam 🙈 no dramat
    Człowiek taki głupi był wtedy 🙈

Później się okazało że mam wysokie zapalenie endometrium, wysoki cross mach a testy owulacyjne zupełnie źle wskazują u mnie dni płodne - ale to już oczywiście współpraca z innym lekarzem .

Także dziewczyny badajcie się i nie bójcie się leków , i czasem naprawdę trzeba o siebie powalczyć a nie zdawać się na zdanie lekarza 🤗
    A czy ktoś z KrakOvi zlecił Ci zbadanie endometrium pod kątem zapalenia, czy to całkiem inny lekarz?🙈

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ