Kriobank Białystok
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulik_30 wrote:Ja dzisiaj niestety w pracy handlowa niedziela.. Ale wieczorem mam zamiar włączyć świąteczny film i może trochę kartek świątecznych porobić
Ps mam poczucie winy, że "wywołałam wilka z lasu"
Po pracowitym dniu wieczór zapowiada się całkiem miło 😉58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
nick nieaktualnymt30 wrote:Masz ładny progesteron, nie ma co podupadać. Wiem, że w klinice mówią, że powinien być powyzej 20. Progesteron to zmienny hormon i godz. przed badaniem mogłaś mieć np. 30. Dla spokojnej głowy, nie wiem ile tego proga bierzesz, to możesz dorzucić. Jednak nie ma co też przesadzać, organizm przyswaja ile może.
Jak odebrałam wynik to miałam od razu wdrożony zastrzyk. Poza zastrzykami biorę 4x1 lutinus. Wszędzie raczej jest informacja, ze progesteron przy udanych transferach powinien być ok 25. No zobaczymy co z tego będzie -
dustofstars wrote:Hej chciałam się przywitać ze wszystkimi na początek 🙂 też leczę się w kriobanku od jakiegoś czasu. Za mną pierwszy transfer, niedługo będę robić betę. Trochę moja nadzieja podupadła w 3 dniu po transferze mój progesteron wynosił ok 15😞
Bardzo miło się czyta, że tylu dziewczynom się udało osiągnąć upragniony cel, jest to budujące dla tych co dalej walczą 💪🏻Ja 33 lata, amh 0.5, on 40 wyniki ok
06.2020 IUI 👎
07.2020 IUI 👎
Klinika Bocian
09.2020 ICSI 👍
Poronienie w 9tc, puste jajo 😢
01.2021 transfer 👎
Kriobank pierwsza procedura 03.2021
Transfer 05.2021👍
Jest ❤️, poronienie w 12tc, trisomia 21
08.2021 druga procedura, mamy 2 ❄️❄️
Kolejna punkcja 11.2021, jest kolejna ❄️ -
nick nieaktualny
-
dustofstars wrote:Jak odebrałam wynik to miałam od razu wdrożony zastrzyk. Poza zastrzykami biorę 4x1 lutinus. Wszędzie raczej jest informacja, ze progesteron przy udanych transferach powinien być ok 25. No zobaczymy co z tego będzie
-
mt30 wrote:A gdzie się dowiedziałaś, że pomagają trudnym przypadkom? Proszę, napisz mi jakieś statystyki. kto jakie mial przejścia i im tu pomogli. Skoro z latwymi przypadkami sobie nie radzą, a diagnostyki problemu, jakichkolwiek badań nie zalecają. Tam się robi invitro, transfery bez wnikania. Jak się nie uda tym razem to następnym. Przy niskim amh, też ci dr powie, aby zrobić program, gdzie w innych miejscach od razu ci powiedzą, że AK. Czy dr będzie szukała przyczyny, takiego poziomu amh, zleci sumlementecje? Nie. Wydaje mi się, że w innych klinikach jasno przedstawiają problem i może skąd opinia o niskim amh i tej klinice. To utwierdza, że nie ważne czy są szanse. Ważne, że jest klient. Nie ma lipnych komórek, bo te lipne to się nie zapładniają, nie powstają z nich zarodki, nie są podbieranie do dawstwa.
Meggie, Malinowa91, MalPog, ZielonaPaprotka, Kla_Mum lubią tę wiadomość
37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
Kriobank, I ET - nieudany , jeden zarodek 7B
II ET - 2AA ,7 dpt - beta 39, synek ❤️
10.2021. - beta 6, cb 💔
01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
gonia729 wrote:Ja byłam trudnym przypadkiem bo w innej klinice mi nie pomogli, a tutaj tak. I znam kilka innych przypadków dziewczyn z naprawdę niskim amh po 40 którym dopiero w kriobanku pomogli, a w innych prestiżowych klinikach w Polsce nie dali rady.
-
Malinowa91 wrote:Piszesz skrajne informacje, sprzeczne.
Sama zarzuciłaś, mi to że kłamię, bo skąd mam znać historię natki, poźniej, że wymyślam swoją historię. Pożniej przypomniałam Ci, że się znamy z prv i przyznałaś, że wszystko się zgadza. Teraz znów, że piszę coś sprzecznego. To wyjaśnij proszę mi i innym dziewczynom w którym miejscu są sprzeczne informacje? Może trochę, się zastanów, bo wstyd tak się miotać. Moze czasami lepiej nic nie pisać, jak nie ma się nic sensownego do powiedzenia. -
dustofstars wrote:W zaleceniach mam od wtorku, ale pójdę chyba jutro już zrobić. W razie czego powtórzę we wtorek, ale jak będzie 0 to raczej nie będzie potrzeby.
A podzielisz się z nami swoją historią?Ona
AMH 0,37; FSH 13,7; inhibina B 41,1; DHEAS 252,8; TSH 2,65;
początki Hashimoto;
Kariotyp prawidłowy,
MTHFR- mutacja homozygotyczne 665C>T;
On
Asthenozoospermia;
Glukoza 145;
Kariotyp prawidłowy;
CFTR- nie wykryto mutacji;
Fragmentacja DNA 24,9%;
Test MAR prawidłowy;
NOVUM
1. ICSI ( 02.2021 protokół krótki z clostilbegyt, menopur 150j, gonal 150j, orgalutran 0,25mg) - 1 zarodek trzydniowy klasy cl 8.3, transfer 😞
2. ICSI (07.2021 protokół krótki z lametta 2 tabl., menopur 75j,) - 1 zarodek dwudniowy klasy cl 6.3, transfer 😞
KRIOBANK
3. Stymulacja - 2 puste pęcherzyki
REPROFIT
4. Stymulacja - 2 pęcherzyki, z tego jeden oocyt, ale niezdolny do zapłodnienia -
mt30 wrote:Sama zarzuciłaś, mi to że kłamię, bo skąd mam znać historię natki, poźniej, że wymyślam swoją historię. Pożniej przypomniałam Ci, że się znamy z prv i przyznałaś, że wszystko się zgadza. Teraz znów, że piszę coś sprzecznego. To wyjaśnij proszę mi i innym dziewczynom w którym miejscu są sprzeczne informacje? Może trochę, się zastanów, bo wstyd tak się miotać. Moze czasami lepiej nic nie pisać, jak nie ma się nic sensownego do powiedzenia.
Meggie, Nobi, MalPog, Malinowa91 lubią tę wiadomość
Ja 33 lata, amh 0.5, on 40 wyniki ok
06.2020 IUI 👎
07.2020 IUI 👎
Klinika Bocian
09.2020 ICSI 👍
01.2021 transfer 👎
Transfer 05.2021👍
nick nieaktualnyAnka_77 wrote:Trzymamy kciuki✊✊✊
A podzielisz się z nami swoją historią?
U nas jest ewidentne mój czynnik. Z partnerem wszystko ok. Mam endometriozę (nigdy nie byłam operowana moi ginekolodzy zawsze odradzali) torbiel na lewym jajniku dość znaczna, ale jakimś cudem funkcjonuje. Prawy ma drobne torbielki, macica czysta. Trafiając do kliniki dr Agnieszka zwróciła uwagę na Wodnika jajowodu, którego inni bagatelizowali. Ustaliliśmy plan działania, nie mam tragicznego amh ok 2,3 z tego co pamietam. Obawiałam się bardzo o ilość i jakoś komórek jajowych, ale zostało pobranych 11, zapłodnionych 5/5. Uzyskaliśmy ❄️❄️❄️❄️, jeden był transferowany na świeżo i czekamy na rezultaty.
Ogólnie jest to tez moje pierwsze leczenie w jakiejkolwiek klinice.
Dziękuje za kciuki, na pewno się przydadzą 😀Meggie, MalPog lubią tę wiadomość
-
Kamila88 wrote:Inne dziewczyny te historie już nie interesują. Jak ktoś chce dalej ciągnąć ten temat to może się wykłócajcie na priv
-
dustofstars wrote:U nas jest ewidentne mój czynnik. Z partnerem wszystko ok. Mam endometriozę (nigdy nie byłam operowana moi ginekolodzy zawsze odradzali) torbiel na lewym jajniku dość znaczna, ale jakimś cudem funkcjonuje. Prawy ma drobne torbielki, macica czysta. Trafiając do kliniki dr Agnieszka zwróciła uwagę na Wodnika jajowodu, którego inni bagatelizowali. Ustaliliśmy plan działania, nie mam tragicznego amh ok 2,3 z tego co pamietam. Obawiałam się bardzo o ilość i jakoś komórek jajowych, ale zostało pobranych 11, zapłodnionych 5/5. Uzyskaliśmy ❄️❄️❄️❄️, jeden był transferowany na świeżo i czekamy na rezultaty.
Ogólnie jest to tez moje pierwsze leczenie w jakiejkolwiek klinice.
Dziękuje za kciuki, na pewno się przydadzą 😀1. ICSI 3 komórki, 2 niedojrzałe, 1 zdegenerowana
---> brak zarodków
2. ICSI 7 komórek, 6 dojrzałych, 4 zapłodnione
---> 3 zarodki 4AA !!
2022 udany ET -
mt30 wrote:Nie pisz sama, w osobie mnogiej, że innych to nie interesuje. Możesz napisać, że Ciebie to nie obchodzi. Mnie to interesuje i oczekuje z niecierpliwością na odpowiedż.Ja 33 lata, amh 0.5, on 40 wyniki ok
06.2020 IUI 👎
07.2020 IUI 👎
Klinika Bocian
09.2020 ICSI 👍
01.2021 transfer 👎
Transfer 05.2021👍
nick nieaktualnymt30 wrote:Proszę, napisz, które informacje są sprzeczne?
Proszę w punktach. Psycholog mi zalecił, podzielenie się z innymi moją sytuacją w klinice jak zostałam potraktowana, ma to pomoc innym w wyborze swojej drogi i mnie z zamknięciem tego rozdziału. -
nick nieaktualnyKarrma wrote:Jeżeli Ci teraz nie wyjdzie, to przed kolejnym podejściem zrób porządek z wodniakiem, generalnie wytyczne są takie, że z wodniakiem transferów się nie robi, ale rozumiem że chciałaś zaryzykować.. Powodzenia
-
Ritka wrote:Zadna uczciwa klinika nie zrobi transferu jak jest wodniak, trzeba go najpierw usunąc. Wodniaki raz widac raz nie bo sie opróżniają ale jak byly i nagle nie ma to wiadomo ze sie tylko opróżniły ale są nadal.
-
dustofstars wrote:ale zostało pobranych 11, zapłodnionych 5/5. Uzyskaliśmy ❄️❄️❄️❄️,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2021, 08:34