Kriobank Białystok
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggie wrote:Dziękuję bardzo magnez i nospe też mam brac.
Dali mi to Relanium, leci muzyczka i tak jakoś przyjemnie... i jeszcze perspektywa frytek , mniamMeggie lubi tę wiadomość
-
Meggie wrote:Hej Dziewczyny,
Daję znać, że ostatecznie mamy 3 5-dniowe zarodki 4AA, jeden już przyjęty także 3majcie proszę dalej kciuki, to mój 1wszy transfer, ale bardzo się ucieszyliśmy, że udało sie wyhodować jakiekolwiek zarodki:)
Z witaminek ciążowych, które mam przyjmować co byście polecały?? Dr Aga mówiła, że nie ma znaczenia. A co z tym żelazem, szukać preparatu z żelazem czy niekoniecznie? Badałam kilka mcy temu i był ok. Jak sądzicie??
Jak zawsze będę wdzięczna za wszelkie porady
Edit: wezmę MamaDha premium+. Wyczytałam, że żelazo nie jest wskazane jeśli nie ma niedoboru.
Ja po transferze oczywiscie magnez ! Prenatal uno. Kwas foliowy metylowany, nospa do 7 dnia pp transferze... plus wymienione pod suwakiem.
Trzymam kciuki.
A zarodki ladne i to bardzo !Meggie lubi tę wiadomość
Córeczka 36+5tc 2300g 52cm miłości 🥰 16.03.2021r
Synek 39+0tc 3820g 57cm miłości🥰 1.12.2022r
°1IUI 15.08.2017°2IUI 18.09.2017°3IUI 19.12.2017
♦️ #1ivf AID 21.11.18cykl rozpoczęty icsi |9.12transfer 23.01.19r [*] 8tc6d puste jajo
♦️#2ivf AID icsi 31.05.2019 (8Ax2) 3dniowy cb
♦️#3 ivf AID KRIOBANK 4.05.2020 protokół dlugi¦20.06.2020r punkcja. Mam❄️❄️❄️❄️
🌺 17.07.20r FET 3AA, wlew + emryoglue
5dpt II blada kreska ¦7dpt bHCG 55/Prg 39¦11dpt bHCG 314/pgr 38¦14dpt bHCG 726/prg 26.05¦17dpt bHCG 2022¦27dpt ♥️127/min
♦️19.02.2022r transfer 2BB cb
♦️18.03.2022r transfer 1BB i morula
4dpt II kreska,5dpt bHcg 24,prog 33.20,7dpt bHcg 62,10dpt bHcg 202.90,prog 46.430 INNE LABO,12dpt bHcg 457,15dpt bHcg 1479,pog 23.60,28dpt ❤ 129/min, 12t4d 6.41cm ❤️162/min -
Daję znać, że ostatecznie mamy 3 5-dniowe zarodki 4AA, jeden już przyjęty także 3majcie proszę dalej kciuki, to mój 1wszy transfer, ale bardzo się ucieszyliśmy, że udało sie wyhodować jakiekolwiek zarodki:)
Z witaminek ciążowych, które mam przyjmować co byście polecały?? Dr Aga mówiła, że nie ma znaczenia. A co z tym żelazem, szukać preparatu z żelazem czy niekoniecznie? Badałam kilka mcy temu i był ok. Jak sądzicie??
Edit: wezmę MamaDha premium+. Wyczytałam, że żelazo nie jest wskazane jeśli nie ma niedoboru.Meggie lubi tę wiadomość
-
Edit: wezmę MamaDha premium+. Wyczytałam, że żelazo nie jest wskazane jeśli nie ma niedoboru.
Gratuluję 😘 ale bym chciała mieć takie zarodki i móc mieć świeży transfer 😃Meggie lubi tę wiadomość
-
Edit: wezmę MamaDha premium+. Wyczytałam, że żelazo nie jest wskazane jeśli nie ma niedoboru.Meggie lubi tę wiadomość
-
Super 🥰 Kciuki ogromne. Pamiętaj też o ananasie! Polecam też pić ciepłą wodę z cytryną lub pomarańczą. Mało kawy, mało ciemnej herbaty. Grzejemy się. Niech zarodek rośnie 🥰 Ja też brałam Mama DHA Premium Plus - ma naprawdę rewelacyjny skład.
Ja po ostatnim udanym transferze też się zdrzemnęłam, tak mi było błogo 🥰🥰🥰Meggie lubi tę wiadomość
Kriobank Białystok
07.08.2021 punkcja
12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️
🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50
27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m
19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m
Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗
-
Agatta wrote:Rewelacja !!! 🙂 ale pięknie 3 zarodki, trzymam kciuki za pozytywne testowanie 🍀😊 jak myślisz co zadziałało u Ciebie że taki efekt stymulacji?
Myślę, że to wypadkowa wielu czynników. Przede wszystkim dieta i zmiana stylu życia (dużo aktywności fizycznej, spacery, unikanie stresu chociaż wiadomo jak to jest z tym stresem w dzisiejszych czasach..). Poza tym cała masa suplementów. Dietę i suple stosowałam od stycznia 2021 więc prawie rok. Natomiast nie zawsze trzymaliśmy się tej diety, bo tez chcieliśmy zyć jak ludzie i miec coś z życia także np w wakacje to już bardzo poluzowaliśmy. Chodziłam też na akupunkturę, którą polecam teraz znajomym nawet na inne dolegliwości- ja po każdej sesji czułam się bardzo zrelaksowana. No i oczywiscie dobrze, indywidualnie, dobrane leki dzięki dr Adze ja miałam jakiś nietypowy schemat. wiem, że o naszym przypadku rozmawiała z innym lekarzem z drugiej częsci Polski, bo była zszkowana jak źle poszła wcześniejsza procedura.
Jakbyś chciała więcej szczegółow to daj znac, chetnie napisze
Agatta lubi tę wiadomość
1. ICSI 3 komórki, 2 niedojrzałe, 1 zdegenerowana
---> brak zarodków
2. ICSI 7 komórek, 6 dojrzałych, 4 zapłodnione
---> 3 zarodki 4AA !!
2022 udany ET -
Meggie wrote:Hej Agatta:)
Myślę, że to wypadkowa wielu czynników. Przede wszystkim dieta i zmiana stylu życia (dużo aktywności fizycznej, spacery, unikanie stresu chociaż wiadomo jak to jest z tym stresem w dzisiejszych czasach..). Poza tym cała masa suplementów. Dietę i suple stosowałam od stycznia 2021 więc prawie rok. Natomiast nie zawsze trzymaliśmy się tej diety, bo tez chcieliśmy zyć jak ludzie i miec coś z życia także np w wakacje to już bardzo poluzowaliśmy. Chodziłam też na akupunkturę, którą polecam teraz znajomym nawet na inne dolegliwości- ja po każdej sesji czułam się bardzo zrelaksowana. No i oczywiscie dobrze, indywidualnie, dobrane leki dzięki dr Adze ja miałam jakiś nietypowy schemat. wiem, że o naszym przypadku rozmawiała z innym lekarzem z drugiej częsci Polski, bo była zszkowana jak źle poszła wcześniejsza procedura.
Jakbyś chciała więcej szczegółow to daj znac, chetnie napisze
Czy amh fsh LH miałaś zawsze w normie czy udało się je poprawić? Jeśli tak to jakie wyjściowe wartości a jakie docelowe
Dieta? to bardziej zdrowe odżywianie czy totalna eliminacja jakiś produktów typu bez glutenu, bez mięsa,
Stosowałaś hormon wzrostu?
Suple? Na własna rękę czy z kimś konsultowane i jakie?
Czy miałaś jakies problemy z immuno? Czy badalaś?
Jak często akupunktura i przez jaki okres ? (Jestem trochę na bakier z igłami i to mnie przed nią stopuje 😉)
Dziękuje i przepraszam jeśli za dużo tych pytań 🙈🙂
Dużo relaksu Ci teraz życzę 🤗
-
Agatta wrote:No pewnie że więcej szczegółów 😁 😘
Czy amh fsh LH miałaś zawsze w normie czy udało się je poprawić? Jeśli tak to jakie wyjściowe wartości a jakie docelowe
Dieta? to bardziej zdrowe odżywianie czy totalna eliminacja jakiś produktów typu bez glutenu, bez mięsa,
Jak często akupunktura i przez jaki okres ? (Jestem trochę na bakier z igłami i to mnie przed nią stopuje 😉)
Dużo relaksu Ci teraz życzę 🤗1. ICSI 3 komórki, 2 niedojrzałe, 1 zdegenerowana
---> brak zarodków
---> 3 zarodki 4AA !!
2022 udany ET -
Meggie wrote:Zgadajmy się na priv może
Z góry dziękujęNobi, Paulik_30 lubią tę wiadomość
38 lat
2018 laparotomia mięśniaka macicy
VI.2021 amh 0.6
IX.2021 - 1 IVF - 1 komórka, 1 zarodek, transfer 3dniowego Kropka, 😔
X.2021 -2IVF - 1 komórka, zarodek nie dotrwał do transferu 😪
XI.2021 - 3IVF - 4 komórki, 2 zarodki, transfer dwóch 3dniowych Bombelków, 😔
XII.2021 - 4IVF - 2 komorki, 1 zarodek, transfer 3dniowca 😔
VIII.2022 - 5IVF - 4 zarodki, transfer jednego w 4dobie; reszta nie przetrwała do 5doby...
10dpt - beta 228
12dpt - beta 544
15dpt - beta 1661
23dpt - beta 13773
30dpt - 0,85cm szczęścia i bijące ❤
V.2023 Nasz Mały Wielki Cud jest z nami 🥰 -
Agatta wrote:No pewnie że więcej szczegółów 😁 😘
Dużo relaksu Ci teraz życzę 🤗
No więc tak:
1. Hormony oprócz prolaktyny zawsze w normie
2. Dieta to zdrowe odżywianie, to co piszą na stronach jak przygotowac sie do ciąży: zero używek, mało mięsa, dużo ryb, warzywa, owoce, kasze, produkty pełnoziarniste itd. Serio NIC odkrywczego, z tym, ze ja insuline mam w normie
3. Supple dopasowane pod moją sytuację czyli endometrioza, hiperprolaktynemia, niska jakośc komórek
4. Z immunologii mam trochę problemów, badalam w sumie chyba wszystko
5. Akupunktura ponieważ mialam zasadniczo ok hormony tylko podczas procedury. Miałam też isc przed i po transferze, ale już odpusciłam. Natomiast zasadniczo dowiadywalam sie, ze jak ktoś ma rozregulowane hormony to igły maja sens przy min 3mce
6. HW bralam, ale przyznam szczerze nie wiem czy i jak on pomógł, bo połowa pecherzy była pusta. I któras z dziewczyn tutaj o tym tez pisała.
Z tego co slyszałam to pomaga tez masaz uroginekologiczny, joga a dr Aga wspominała, ze niektore kobiety nawet stosują pijawki na brzuch
Takze mysle, że sposobów jest wiele, trzeba znalezc cos dla siebie i niestety byc konsekwetnym, dieta i suple działają , ale najbardziej po 3mcach stosowania. jesli macie mało czasu to ja bym polecała kontakt z dietetykiem z Kriobanku , bo ogladałam jego filmiki i pan Michał ma niesamowitą wiedze i dosw, i widać, że to jego pasja.
Ogólnie ja zrobilam dosć dużo w kierunku diagnostyki i pozniejszego dopasowania leczenia pode mnie. I tak jak pisały tutaj dziewczyny warto skonsultowac suple z kimś zanim sie zacznie brać masowe ilości , bo można sobie zaszkodzic. Jest nawet taki filmik ma stronce Kriobanku i dr Aga z p Michalem o tym rozmawiają
W razie czego zapraszam na priv, to dokladniej poopowiadam
Powodzenia, 3mam mocno kciuki
A jak u Ciebie sytuacja, na jakim etapie teraz jesteś??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 08:44
Agatta lubi tę wiadomość
---> brak zarodków
---> 3 zarodki 4AA !!
2022 udany ET -
Meggie wrote:Hej,
No więc tak:
1. Hormony oprócz prolaktyny zawsze w normie
2. Dieta to zdrowe odżywianie, to co piszą na stronach jak przygotowac sie do ciąży: zero używek, mało mięsa, dużo ryb, warzywa, owoce, kasze, produkty pełnoziarniste itd. Serio NIC odkrywczego, z tym, ze ja insuline mam w normie
3. Supple dopasowane pod moją sytuację czyli endometrioza, hiperprolaktynemia, niska jakośc komórek
4. Z immunologii mam trochę problemów, badalam w sumie chyba wszystko
5. Akupunktura ponieważ mialam zasadniczo ok hormony tylko podczas procedury. Miałam też isc przed i po transferze, ale już odpusciłam. Natomiast zasadniczo dowiadywalam sie, ze jak ktoś ma rozregulowane hormony to igły maja sens przy min 3mce
6. HW bralam, ale przyznam szczerze nie wiem czy i jak on pomógł, bo połowa pecherzy była pusta. I któras z dziewczyn tutaj o tym tez pisała.
Z tego co slyszałam to pomaga tez masaz uroginekologiczny, joga a dr Aga wspominała, ze niektore kobiety nawet stosują pijawki na brzuch
Takze mysle, że sposobów jest wiele, trzeba znalezc cos dla siebie i niestety byc konsekwetnym, dieta i suple działają , ale najbardziej po 3mcach stosowania. jesli macie mało czasu to ja bym polecała kontakt z dietetykiem z Kriobanku , bo ogladałam jego filmiki i pan Michał ma niesamowitą wiedze i dosw, i widać, że to jego pasja.
Ogólnie ja zrobilam dosć dużo w kierunku diagnostyki i pozniejszego dopasowania leczenia pode mnie. I tak jak pisały tutaj dziewczyny warto skonsultowac suple z kimś zanim sie zacznie brać masowe ilości , bo można sobie zaszkodzic. Jest nawet taki filmik ma stronce Kriobanku i dr Aga z p Michalem o tym rozmawiają
W razie czego zapraszam na priv, to dokladniej poopowiadam
Powodzenia, 3mam mocno kciuki
A jak u Ciebie sytuacja, na jakim etapie teraz jesteś??
Ja obecnie biorę hormon wzrostu 0,6 codziennie przez 16 dni zostało mi do końca jeszcze kilka oraz diane na wyciszenie jajników żeby zacząć stymulację od początku i wyrównać pecherzyki
Generalnie mam bardzo niskie amh bo 0,31 a ponad rok temu miałam w ogóle prawie zerowe bo 0,043
Fsh i LH również rozjechane jeszcze 3 m-ce temu miałam fsh 64 a na koniec grudnia fsh i LH na dobrym poziomie 4 z kawałkiem
Endometrioza II stopnia, rok temu robiłam laparoskopię, okazały się oba jajowody niedrożne + zrosty
Przez 2 stymulacje które miałam w ostatnich kilku miesiącach rosły mi tylko pojedyncze pecherzyki z racji niskiej rezerwy i mojego wieku jestem starsza od Ciebie,
Również polecam dietetyka Marcina (nie Michała 😉) z kriobanku - mam dopasowane suple pod siebie biorę je od grudnia tez pod kątem poprawy jakości komórek bo większych problemów nie mam poza niskim żelazem, cukier, tarczyca w normie,
Myśle żeby skorzystać z urofizjoterapeutki w Krio, tylko polecana Pani Kasia jest niedostępna a czy polecasz ta która obecnie jest, korzystałaś?
Immuno będę robić bo jestem po wizycie u Paśnika no ale podstawowy problem to mała ilość pęcherzyków po pierwszej punkcji pobrany 1 pęcherzyk okazał się niedojrzały a do drugiej punkcji nie doszło bo pęcherzyk pękł wcześniej, wizytę mam za tydzień i zobaczymy co dalejWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 09:25
-
Agatta wrote:Dziękuje Meggie za odpowiedź 🙂 podpytam Cię jeszcze o pare rzeczy na Priv,
Ja obecnie biorę hormon wzrostu 0,6 codziennie przez 16 dni zostało mi do końca jeszcze kilka oraz diane na wyciszenie jajników żeby zacząć stymulację od początku i wyrównać pecherzyki
Generalnie mam bardzo niskie amh bo 0,31 a ponad rok temu miałam w ogóle prawie zerowe bo 0,043
Fsh i LH również rozjechane jeszcze 3 m-ce temu miałam fsh 64 a na koniec grudnia fsh i LH na dobrym poziomie 4 z kawałkiem
Endometrioza II stopnia, rok temu robiłam histeroskopie,
Przez 2 stymulacje które miałam w ostatnich kilku miesiącach rosły mi tylko pojedyncze pecherzyki z racji niskiej rezerwy i mojego wieku jestem starsza od Ciebie,
Również polecam dietetyka Marcina (nie Michała 😉) z kriobanku - mam dopasowane suple pod siebie biorę je od grudnia tez pod kątem poprawy jakości komórek bo większych problemów nie mam poza niskim żelazem, cukier, tarczyca w normie,
Myśle żeby skorzystać z urofizjoterapeutki w Krio, tylko polecana Pani Kasia jest niedostępna a czy polecasz ta która obecnie jest, korzystałaś?
Immuno będę robić bo jestem po wizycie u Paśnika no ale podstawowy problem to mała ilość pęcherzyków po pierwszej punkcji pobrany 1 pęcherzyk okazał się niedojrzały a do drugiej punkcji nie doszło bo pęcherzyk pękł wcześniej, wizytę mam za tydzień i zobaczymy co dalej
Aj tam starsza 🤭 ciiii....
To fakt p. Kasia super byla... tak bardzo ze nie wiedzialam czym masaz mi robi... myslalam ze jakis maly gadżet a tu zonk ! Haha
Jutro mam 16dc i zaczne duphaston brac 2x1. Do 25dc wlacznie.
I 31 stycznia mam wizyte .
Boje sie ale tez ekscytuje. Co to bedzie. I czy cos bedzie pozniej. Ahh
Ta niewiedza jest stresujaca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 09:18
♦️ #1ivf AID 21.11.18cykl rozpoczęty icsi |9.12transfer 23.01.19r [*] 8tc6d puste jajo
5dpt II blada kreska ¦7dpt bHCG 55/Prg 39¦11dpt bHCG 314/pgr 38¦14dpt bHCG 726/prg 26.05¦17dpt bHCG 2022¦27dpt ♥️127/min
4dpt II kreska,5dpt bHcg 24,prog 33.20,7dpt bHcg 62,10dpt bHcg 202.90,prog 46.430 INNE LABO,12dpt bHcg 457,15dpt bHcg 1479,pog 23.60,28dpt ❤ 129/min, 12t4d 6.41cm ❤️162/min -
Agatta wrote:Dziękuje Meggie za odpowiedź 🙂 podpytam Cię jeszcze o pare rzeczy na Priv,
Endometrioza II stopnia, rok temu robiłam laparoskopię, okazały się oba jajowody niedrożne + zrosty
Immuno będę robić bo jestem po wizycie u Paśnika no ale podstawowy problem to mała ilość pęcherzyków po pierwszej punkcji pobrany 1 pęcherzyk okazał się niedojrzały a do drugiej punkcji nie doszło bo pęcherzyk pękł wcześniej, wizytę mam za tydzień i zobaczymy co dalej
Dodam Cię do przyjaciółek to Ci opowiem cos wiecej, ja sądze , że u mnie w dużej mierze poprzednia procedura została źle przeprowadzona i stąd ten przeskok, ale nie chcę na forum nadawać na tamtego lekarza
Z usług nowej masażystki nie korzystałam takze sie nie wypowiem.
Edit:dodałam Cię do przyjaciółekWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 09:39
Agatta lubi tę wiadomość
---> brak zarodków
---> 3 zarodki 4AA !!
2022 udany ET -
Wlasnie z Kriobanku pani dzwonila powiedziec ze nie bedzie dr Agi 31 stycznia.
Ale do profesora zaposana zostalam na ranek.
Takze i tak jedna wizyta bedzie to u profesora.MalPog lubi tę wiadomość
Myślisz ze po hormone wzrostu podskoczyło Ci AMH? Bo ja mam niskie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 13:03
-
Mojanadzieja wrote:Wlasnie z Kriobanku pani dzwonila powiedziec ze nie bedzie dr Agi 31 stycznia.
Ale do profesora zaposana zostalam na ranek.
Takze i tak jedna wizyta bedzie to u profesora.
37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
Kriobank, I ET - nieudany , jeden zarodek 7B
II ET - 2AA ,7 dpt - beta 39, synek ❤️
10.2021. - beta 6, cb 💔
01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
gonia729 wrote:Dr Aga mówiła mi ze będzie 29.01
No a dzisiaj dzwonila pani mowiac o urlopie dr Agnieszki. Wiec zapisala mnie u profesora.
A kiedy wraca ? Jakos po 5 lutym ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 18:48
Mojanadzieja wrote:Aj tam starsza 🤭 ciiii....
To fakt p. Kasia super byla... tak bardzo ze nie wiedzialam czym masaz mi robi... myslalam ze jakis maly gadżet a tu zonk ! Haha
Jutro mam 16dc i zaczne duphaston brac 2x1. Do 25dc wlacznie.
I 31 stycznia mam wizyte .
Boje sie ale tez ekscytuje. Co to bedzie. I czy cos bedzie pozniej. Ahh
Ta niewiedza jest stresujaca.
-
Różowa_Pomarancza wrote:Myślisz ze po hormone wzrostu podskoczyło Ci AMH? Bo ja mam niskie
A jakie masz amh?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 19:36