Kriobank Białystok
-
WIADOMOŚĆ
-
Staraczka9 wrote:Oj dziewczyny, u mnie niesamowita porażka 😣 wszystkie pęcherzyki były puste, trochę się podłamałam, bo nie sądziłam, że może tak to się zakończyć. Trzeba się otrzepać i iść dalej.
Czy któraś z Was wstrzykiwała hormon wzrostu?
Dla osób, które podchodzą do punkcji bez znieczulenia, chciałabym powiedzieć, że jest to do przejścia.
Brałam hormon wzrostu, ale u mnie bez spektakularnych efektów.Starania od 08.2019 r.
▶️6 x IVF, 8 x ET (1 x cb, 1 x🤰9tc 💔)
▶️ET nr 9 - 02.2024 2ba 🤰💙👶 🥰
❄️ 1bb -
Victoria85 wrote:Przykro mi 😢. Nie wiem jaka jest Twoja historia, ale niestety tak się zdarza czasami. Dr mówiła jaka przyczyna prawdopodobnie?
Brałam hormon wzrostu, ale u mnie bez spektakularnych efektów.
Cały czas jestem na diecie bez glutenu i nabiału.
Sama już nie wiem co można jeszcze zrobić 😔
-
Staraczka9 wrote:Niestety jeszcze sama nie wie, musi mnie poobserwować, bo AMH jak pisałam wynosi 2,87, wszystkie hormony badane miałam w normach i nie ma się do czego przyczepić. Jedyne stwierdzone schorzenie to niedoczynność tarczycy (kontrolowana) i hashimoto.
Cały czas jestem na diecie bez glutenu i nabiału.
Sama już nie wiem co można jeszcze zrobić 😔Starania od 08.2019 r.
❄️ 1bb -
Hej, dziewczyny.
Rozważam przejście do innej kliniki. Na tapecie mam Bociana i Kriobank.
Zależy mi na tym, żeby prowadził mnie jeden lekarz, był dostępny (np. dał do siebie numer dla wyjątkowych sytuacji), żebym nie musiała na każdym usg opowiadać historii od nowa.
W mojej stopce widać, jaka jest sytuacja, jeśli to pomoże w ocenie polecenia kogoś konkretnego.Artemida Olsztyn 🚫 NIGDY WIĘCEJ
🚺 37l
🚹 42 l, wadliwa budowa chłopaków
Długi protokół ➡️ 11 jajeczek ➡️ 9 zarodków ➡️ transfer blastocysty 5.1.1. ➡️ nieudany, nie zagnieździł się
Crio➡️4.2.1➡️nieudany, nie zagnieździ się
7 X ❄️ -
Evqa wrote:Hej, dziewczyny.
Rozważam przejście do innej kliniki. Na tapecie mam Bociana i Kriobank.
Zależy mi na tym, żeby prowadził mnie jeden lekarz, był dostępny (np. dał do siebie numer dla wyjątkowych sytuacji), żebym nie musiała na każdym usg opowiadać historii od nowa.
W mojej stopce widać, jaka jest sytuacja, jeśli to pomoże w ocenie polecenia kogoś konkretnego.Starania od 08.2019 r.
❄️ 1bb -
Victoria85 wrote:W Bocianie byłam tylko na jednej wizycie więc nie wiem jakie tam zasady panują. W Krio prowadzi Cię jeden lekarz, no wiadomo chyba że ma urlop/wyjazd to jest inny w zastępstwie. Numerów prywatnych lekarze z zasady nie dają i cały kontakt z lekarzem jest poprzez rejestrację. Ja byłam u Prof. ale przeszłam do dr Agnieszki i ją właśnie polecam.Artemida Olsztyn 🚫 NIGDY WIĘCEJ
🚺 37l
🚹 42 l, wadliwa budowa chłopaków
Długi protokół ➡️ 11 jajeczek ➡️ 9 zarodków ➡️ transfer blastocysty 5.1.1. ➡️ nieudany, nie zagnieździł się
Crio➡️4.2.1➡️nieudany, nie zagnieździ się
7 X ❄️ -
Małe marzenia wrote:Dziewczyny pomóżcie...
W tym cyklu miałam histeroskopie wzięłam zwolnienie z kliniki i w pracy powiedziałam o zabiegu.
W kolejnym cyklu transfer i też muszę wziąść zwolnienie z kliniki co powiedzieć w pracy?
A musisz cokolwiek mowic? Nie wiem, że Ci plecy walnęły 😋💙🩷 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMałe marzenia wrote:Dziewczyny pomóżcie...
W tym cyklu miałam histeroskopie wzięłam zwolnienie z kliniki i w pracy powiedziałam o zabiegu.
W kolejnym cyklu transfer i też muszę wziąść zwolnienie z kliniki co powiedzieć w pracy?
Jak się nie chcesz tłumaczyć, to spróbuj załatwić zwolnienie od lekarza rodzinnego. -
No tak zwolnienie od rodzinnego na 10 dni bez szans.
A pracodawca widzi skąd zwolnienie więc ginekolog raczej a kręgosłup nie wystawi.
Myślałam żeby powiedzieć że źle wyszło badanie histopatologiczne i trzeba usunąć też małe polipy stąd decyzja o ponownej histeroskopi. Dobry pomysł? -
Małe marzenia wrote:No tak zwolnienie od rodzinnego na 10 dni bez szans.
A pracodawca widzi skąd zwolnienie więc ginekolog raczej a kręgosłup nie wystawi.
Myślałam żeby powiedzieć że źle wyszło badanie histopatologiczne i trzeba usunąć też małe polipy stąd decyzja o ponownej histeroskopi. Dobry pomysł?
Miałam usuwany polip i dokładnie 2 miesiące później pojawił się ponownie w tym samym miejscu. Więc to też jakieś wyjaśnienie, które można wykorzystać. -
Myślałam żeby powiedzieć że źle wyszło badanie histopatologiczne i trzeba usunąć też małe polipy stąd decyzja o ponownej histeroskopi. Dobry pomysł?2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Myślałam żeby powiedzieć że źle wyszło badanie histopatologiczne i trzeba usunąć też małe polipy stąd decyzja o ponownej histeroskopi. Dobry pomysł?Kessa lubi tę wiadomość
37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
Kriobank, I ET - nieudany , jeden zarodek 7B
II ET - 2AA ,7 dpt - beta 39, synek ❤️
10.2021. - beta 6, cb 💔
01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
justme wrote:A czy ktoś tutaj z was stara się albo starał się naturalnie z powodzeniem?
Kolejny cykl nic a ja jestem załamana...
My staraliśmy się 3 lata… już bylismy psychicznie zmęczeni… dlatego udaliśmy się o pomoc do kliniki. Jak wyglądają Wasze starania? Tzn. Bierzesz jakieś leki? Jesteś stymulowana?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 07:40
starania od 2020r.
01.2023 r.-08.2023 r. Artemida
🔸7x cs letrozolem - starania naturalne ❌
11.2023 r. Kriobank - decyzja o ivf I procedura
🔸 17.02.2024 r. FET 1.1.1 cb ❌
🔸 26.03.2024 r. FET 1.2.2❌
🔸16.04.2024 r. histeroskopia - podcięcie dna macicy
🔸 18.06.2024 r. FET 3.1.2 ❌
07.2024 r. Kriobank II procedura
🔸 13.08.2024r. usunięcie jajowodów (wodniaki), histeroskopia i biopsja endometrium
🔸 28.10.2024r. FET 4.1.1 🙏🏻
5 dpt ⏸️
7 dpt BHCG 66,60 mlu/ml
9 dpt BHCG 176 mlu/ml
11 dpt BHCG 381 mlu/ml
13 dpt BHCG 961,60 mlu/ml
17 dpt GS 7 mm z YS
28 dpt mamy 🩷 121/min CRL 0,76 cm
9+2 CRL 2,50 cm Szczęścia 🩷
❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
-
nick nieaktualnyjustme wrote:A czy ktoś tutaj z was stara się albo starał się naturalnie z powodzeniem?
Kolejny cykl nic a ja jestem załamana...
Ja się starałam, bez stymulacji. Zabrzmi bardzo banalnie, ale dopiero jak miałam dość in vitro i sobie odpuściłam, odstawiłam też wszystkie leki, to zaszłam w ciążę.Wojowniczka 💪🏻, Pusiek lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ,
Od 28.02 zaczęłam stymulacje u profesora, kolejna wizyta w środę .
Mam pytanie do Was. Otóż przy wcześniejszej wizycie partner oddał nasienie do depozytu, następnie była wizyta profesor zerknął i stwierdził że wyniki są prawie w normie. Nie miałam tych wyników do ostatniej wizyty, jakież było moje zdziwienie jak zobaczyłam że w tym badaniu wszystko jest poza normą, chociażby morfologia 0%.
Jestem załamana …
Czytam o waszych mężach i ich staraniach u mnie niestety ciężko zmobilizować czynnik męski do suplementacji, dbania o siebie itd Niby mówi że chce ale gorzej w praktyce.
Czy miała któraś z Was takie wyniki u partnera i udało się z invitro? -
Toffik_0101 wrote:Ja się starałam, bez stymulacji. Zabrzmi bardzo banalnie, ale dopiero jak miałam dość in vitro i sobie odpuściłam, odstawiłam też wszystkie leki, to zaszłam w ciążę.
Tylko pozazdrościć ❤️ gratulacje 🥳 🥰🥰🥰🥰starania od 2020r.
01.2023 r.-08.2023 r. Artemida
🔸7x cs letrozolem - starania naturalne ❌
11.2023 r. Kriobank - decyzja o ivf I procedura
🔸 17.02.2024 r. FET 1.1.1 cb ❌
🔸 26.03.2024 r. FET 1.2.2❌
🔸16.04.2024 r. histeroskopia - podcięcie dna macicy
🔸 18.06.2024 r. FET 3.1.2 ❌
07.2024 r. Kriobank II procedura
🔸 13.08.2024r. usunięcie jajowodów (wodniaki), histeroskopia i biopsja endometrium
🔸 28.10.2024r. FET 4.1.1 🙏🏻
5 dpt ⏸️
7 dpt BHCG 66,60 mlu/ml
9 dpt BHCG 176 mlu/ml
11 dpt BHCG 381 mlu/ml
13 dpt BHCG 961,60 mlu/ml
17 dpt GS 7 mm z YS
28 dpt mamy 🩷 121/min CRL 0,76 cm
9+2 CRL 2,50 cm Szczęścia 🩷
❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku