Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Kriobank Białystok
Odpowiedz

Kriobank Białystok

Oceń ten wątek:
  • Victoria85 Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2024, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka9 wrote:
    Oj dziewczyny, u mnie niesamowita porażka 😣 wszystkie pęcherzyki były puste, trochę się podłamałam, bo nie sądziłam, że może tak to się zakończyć. Trzeba się otrzepać i iść dalej.
    Czy któraś z Was wstrzykiwała hormon wzrostu?
    Dla osób, które podchodzą do punkcji bez znieczulenia, chciałabym powiedzieć, że jest to do przejścia.
    Przykro mi 😢. Nie wiem jaka jest Twoja historia, ale niestety tak się zdarza czasami. Dr mówiła jaka przyczyna prawdopodobnie?
    Brałam hormon wzrostu, ale u mnie bez spektakularnych efektów.

Starania od 08.2019 r.
    ▶️6 x IVF, 8 x ET (1 x cb, 1 x🤰9tc 💔)
    ▶️ET nr 9 - 02.2024 2ba 🤰💙👶 🥰
    ❄️ 1bb
  • Staraczka9 Koleżanka

Wysłany: 29 lutego 2024, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Victoria85 wrote:
    Przykro mi 😢. Nie wiem jaka jest Twoja historia, ale niestety tak się zdarza czasami. Dr mówiła jaka przyczyna prawdopodobnie?
    Brałam hormon wzrostu, ale u mnie bez spektakularnych efektów.
    Niestety jeszcze sama nie wie, musi mnie poobserwować, bo AMH jak pisałam wynosi 2,87, wszystkie hormony badane miałam w normach i nie ma się do czego przyczepić. Jedyne stwierdzone schorzenie to niedoczynność tarczycy (kontrolowana) i hashimoto.
    Cały czas jestem na diecie bez glutenu i nabiału.
    Sama już nie wiem co można jeszcze zrobić 😔

Ja 35 👧On 37🧔
    Starania od 2020
    Niedoczynność tarczycy, niskie AMH, Hashimoto.
    I IVF - 08’23 ❌ (beta 0)
    II IVF - 11’23 ❌ (beta 0)
    Decyzja o zmianie kliniki
    III IVF - 12’24 ❌ (beta 1,7)
    IV IVF FET na cyklu naturalnym- 06’25 ❌ (beta 1,3)
    Immunologia
    KIR BX - brak 2DS1, 2DS4 norm i 2 DS5; Homocysteina 6,95; ANA1 -; NK 17,1%, Cross-match 36,2%, biopsja endometrium CD138 2/10, CD56 25/1 (14 dni antybiotykoterapii)
    V IVF FET 4.1.1 na cyklu naturalnym - 11.25 9dpt beta 28, 11 dpt beta 10 ❌
    (Equoral, Encorton, Smoflipid, Accofil, Atosiban, MagneB6, Acard, Prolutex, Cyclogest)
    VI IVF 12.25 FET 4.1.1 - ❌ (beta 1,2)
    Cross-Match ⬇️ 19 %, NK ⬇️ 12%
    USG - Lekka Adenomioza - Diphereline ⏰
  • Victoria85 Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2024, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka9 wrote:
    Niestety jeszcze sama nie wie, musi mnie poobserwować, bo AMH jak pisałam wynosi 2,87, wszystkie hormony badane miałam w normach i nie ma się do czego przyczepić. Jedyne stwierdzone schorzenie to niedoczynność tarczycy (kontrolowana) i hashimoto.
    Cały czas jestem na diecie bez glutenu i nabiału.
    Sama już nie wiem co można jeszcze zrobić 😔
    Dr na pewno coś wymyśli, żeby efekt kolejnej procedury był lepszy 👍

Starania od 08.2019 r.
    ❄️ 1bb
  • Evqa Koleżanka

Wysłany: 29 lutego 2024, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny.
    Rozważam przejście do innej kliniki. Na tapecie mam Bociana i Kriobank.
    Zależy mi na tym, żeby prowadził mnie jeden lekarz, był dostępny (np. dał do siebie numer dla wyjątkowych sytuacji), żebym nie musiała na każdym usg opowiadać historii od nowa.
    W mojej stopce widać, jaka jest sytuacja, jeśli to pomoże w ocenie polecenia kogoś konkretnego.

Ja 37
    On 43
    Czynnik męski.
    Artemida Olsztyn- 2 transfery na cyklu sztucznym 🚫
    Kriobank Białystok- 2 transfery na cyklu naturalnym. 1- strata w 10tc (Zespół Turnera), 2 - termin 28.07 🥰
  • Victoria85 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2024, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evqa wrote:
    Hej, dziewczyny.
    Rozważam przejście do innej kliniki. Na tapecie mam Bociana i Kriobank.
    Zależy mi na tym, żeby prowadził mnie jeden lekarz, był dostępny (np. dał do siebie numer dla wyjątkowych sytuacji), żebym nie musiała na każdym usg opowiadać historii od nowa.
    W mojej stopce widać, jaka jest sytuacja, jeśli to pomoże w ocenie polecenia kogoś konkretnego.
    W Bocianie byłam tylko na jednej wizycie więc nie wiem jakie tam zasady panują. W Krio prowadzi Cię jeden lekarz, no wiadomo chyba że ma urlop/wyjazd to jest inny w zastępstwie. Numerów prywatnych lekarze z zasady nie dają i cały kontakt z lekarzem jest poprzez rejestrację. Ja byłam u Prof. ale przeszłam do dr Agnieszki i ją właśnie polecam.

Starania od 08.2019 r.
    ❄️ 1bb
  • Evqa Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Victoria85 wrote:
    W Bocianie byłam tylko na jednej wizycie więc nie wiem jakie tam zasady panują. W Krio prowadzi Cię jeden lekarz, no wiadomo chyba że ma urlop/wyjazd to jest inny w zastępstwie. Numerów prywatnych lekarze z zasady nie dają i cały kontakt z lekarzem jest poprzez rejestrację. Ja byłam u Prof. ale przeszłam do dr Agnieszki i ją właśnie polecam.
    Dzięki za odpowiedź. Właśnie myślałam o ten Pani dr, ma bardzo dobre opinie, gdzie bym o niej nie czytała.

Ja 37
    On 43
    Czynnik męski.
    Artemida Olsztyn- 2 transfery na cyklu sztucznym 🚫
    Kriobank Białystok- 2 transfery na cyklu naturalnym. 1- strata w 10tc (Zespół Turnera), 2 - termin 28.07 🥰
  • Małe marzenia Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2024, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie...
    W tym cyklu miałam histeroskopie wzięłam zwolnienie z kliniki i w pracy powiedziałam o zabiegu.
    W kolejnym cyklu transfer i też muszę wziąść zwolnienie z kliniki co powiedzieć w pracy?

• Silenka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małe marzenia wrote:
    Dziewczyny pomóżcie...
    W tym cyklu miałam histeroskopie wzięłam zwolnienie z kliniki i w pracy powiedziałam o zabiegu.
    W kolejnym cyklu transfer i też muszę wziąść zwolnienie z kliniki co powiedzieć w pracy?

A musisz cokolwiek mowic? Nie wiem, że Ci plecy walnęły 😋

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2024, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silenka wrote:
    A musisz cokolwiek mowic? Nie wiem, że Ci plecy walnęły 😋

W klinice leczenia niepłodności raczej kręgosłupów nie leczą 😉 a pracodawca widzi skąd jest zwolnienie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2024, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małe marzenia wrote:
    Dziewczyny pomóżcie...

Jak się nie chcesz tłumaczyć, to spróbuj załatwić zwolnienie od lekarza rodzinnego.

• Silenka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toffik_0101 wrote:
    W klinice leczenia niepłodności raczej kręgosłupów nie leczą 😉 a pracodawca widzi skąd jest zwolnienie.

U mnie nikt nie wnika w szczegóły. Zawsze zabieg mogłabyś powtórzyć w teorii 😋

age.png
  • Małe marzenia Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2024, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak zwolnienie od rodzinnego na 10 dni bez szans.
    A pracodawca widzi skąd zwolnienie więc ginekolog raczej a kręgosłup nie wystawi.
    Myślałam żeby powiedzieć że źle wyszło badanie histopatologiczne i trzeba usunąć też małe polipy stąd decyzja o ponownej histeroskopi. Dobry pomysł?

• JustBelivie Znajoma

Wysłany: 2 marca 2024, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małe marzenia wrote:
    A pracodawca widzi skąd zwolnienie więc ginekolog raczej a kręgosłup nie wystawi.
    Myślałam żeby powiedzieć że źle wyszło badanie histopatologiczne i trzeba usunąć też małe polipy stąd decyzja o ponownej histeroskopi. Dobry pomysł?

Miałam usuwany polip i dokładnie 2 miesiące później pojawił się ponownie w tym samym miejscu. Więc to też jakieś wyjaśnienie, które można wykorzystać.

• Kessa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małe marzenia wrote:
    A jak dobrze na ściemniasz u tego rodzinnego to też nie wystawi? 🙈

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małe marzenia wrote:
    Możesz powiedzieć rodzinnemu ze Cię napirniczaja korzonki, to jest chyba nie do sprawdzenia i powinien wystawić bo z korzonkami przecież w pracy nie wysiedzisz🙂

Kessa lubi tę wiadomość

preg.png
    age.png
    40 lat, II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
    12.2024 AZ Czechy 5AA, 9 dpt beta 73
  • justme Autorytet

Wysłany: 3 marca 2024, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoś tutaj z was stara się albo starał się naturalnie z powodzeniem?

Kolejny cykl nic a ja jestem załamana...

🤰staramy się od 08.2022 r.
    ⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc
  • Wojowniczka 💪🏻 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2024, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justme wrote:

My staraliśmy się 3 lata… już bylismy psychicznie zmęczeni… dlatego udaliśmy się o pomoc do kliniki. Jak wyglądają Wasze starania? Tzn. Bierzesz jakieś leki? Jesteś stymulowana?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2024, 07:40

starania od 2020r.
    01.2023 r.-08.2023 r. Artemida
    🔸7x cs letrozolem - starania naturalne ❌
    11.2023 r. Kriobank - decyzja o ivf I procedura
    🔸 17.02.2024 r. FET 1.1.1 cb ❌
    🔸 26.03.2024 r. FET 1.2.2❌
    🔸16.04.2024 r. histeroskopia - podcięcie dna macicy
    🔸 18.06.2024 r. FET 3.1.2 ❌
    07.2024 r. Kriobank II procedura
    🔸 13.08.2024r. usunięcie jajowodów (wodniaki), histeroskopia i biopsja endometrium
    🔸 28.10.2024r. FET 4.1.1 🙏🏻
    5 dpt ⏸️ | 7 dpt BHCG 66,60 | 9 dpt BHCG 176 | 11 dpt BHCG 381 | 13 dpt BHCG 961,60 | 28 dpt mamy 🩷

39+3 12.07.2025r., godz. 23:45 Halinka 3550g i 57 cm Szczęścia ♥️

❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2024, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justme wrote:

Ja się starałam, bez stymulacji. Zabrzmi bardzo banalnie, ale dopiero jak miałam dość in vitro i sobie odpuściłam, odstawiłam też wszystkie leki, to zaszłam w ciążę.

Wojowniczka 💪🏻, Pusiek lubią tę wiadomość

• Ewe* Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2024, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,

Od 28.02 zaczęłam stymulacje u profesora, kolejna wizyta w środę .
    Mam pytanie do Was. Otóż przy wcześniejszej wizycie partner oddał nasienie do depozytu, następnie była wizyta profesor zerknął i stwierdził że wyniki są prawie w normie. Nie miałam tych wyników do ostatniej wizyty, jakież było moje zdziwienie jak zobaczyłam że w tym badaniu wszystko jest poza normą, chociażby morfologia 0%.
    Jestem załamana …
    Czytam o waszych mężach i ich staraniach u mnie niestety ciężko zmobilizować czynnik męski do suplementacji, dbania o siebie itd Niby mówi że chce ale gorzej w praktyce.

Czy miała któraś z Was takie wyniki u partnera i udało się z invitro?

• Wojowniczka 💪🏻 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2024, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toffik_0101 wrote:
    Ja się starałam, bez stymulacji. Zabrzmi bardzo banalnie, ale dopiero jak miałam dość in vitro i sobie odpuściłam, odstawiłam też wszystkie leki, to zaszłam w ciążę.

Tylko pozazdrościć ❤️ gratulacje 🥳 🥰🥰🥰🥰

starania od 2020r.
    01.2023 r.-08.2023 r. Artemida
    🔸7x cs letrozolem - starania naturalne ❌
    11.2023 r. Kriobank - decyzja o ivf I procedura
    🔸 17.02.2024 r. FET 1.1.1 cb ❌
    🔸 26.03.2024 r. FET 1.2.2❌
    🔸16.04.2024 r. histeroskopia - podcięcie dna macicy
    🔸 18.06.2024 r. FET 3.1.2 ❌
    07.2024 r. Kriobank II procedura
    🔸 13.08.2024r. usunięcie jajowodów (wodniaki), histeroskopia i biopsja endometrium
    🔸 28.10.2024r. FET 4.1.1 🙏🏻
    5 dpt ⏸️ | 7 dpt BHCG 66,60 | 9 dpt BHCG 176 | 11 dpt BHCG 381 | 13 dpt BHCG 961,60 | 28 dpt mamy 🩷

39+3 12.07.2025r., godz. 23:45 Halinka 3550g i 57 cm Szczęścia ♥️

❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ